Ο θρυλικός Hayao Miyazaki θα επιστρέψει στο Studio Ghibli για μια τελευταία ταινία

Όπως αποκαλύπτει σε μια σπάνια συνέντευξη
24 Νοεμβρίου 2021 08:57
Ο θρυλικός Hayao Miyazaki θα επιστρέψει στο Studio Ghibli για μια τελευταία ταινία

Μπορεί να είναι μια λεπτομέρεια που έχει πλέον ξεχαστεί, αλλά ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Hayao Miyazaki έχει ανακοινώσει αρκετές φορές στο παρελθόν πως θα αποσυρθεί από τη δημιουργία νέων animated ταινιών. Για παράδειγμα, αυτό είχε συμβεί και στα τέλη της δεκαετίας του '90, μόνο και μόνο για να επιστρέψει με το Spirited Away, το οποίο κέρδισε μάλιστα και Όσκαρ το 2002.

Τώρα, σε μια σπάνια συνέντευξη που παραχώρησε στο The New York Times, ο Miyazaki επιβεβαίωσε πως θα επιστρέψει ξανά στην ενεργό δράση, για να σκηνοθετήσει μια νέα ταινία του Studio Ghibli. Ο λόγος;

«Επειδή θέλω,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο  Miyazaki.

Μάλιστα, ο ταλαντούχος Ιάπωνας δημιουργός δουλεύει πάνω στην ταινία εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, ωστόσο η ανάπτυξή της δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Για την ώρα οι λεπτομέρειάς που γνωρίζουμε είναι ελάχιστες, πέρα από το γεγονός ότι βασίζεται στο μυθιστόρημα “How Do You Live?” του 1937 από τον συγγραφέα Genzaburo Yoshino. Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα ακολουθεί ένα 15χρονο αγόρι στο Τόκιο, του οποίου ο πατέρας πέθανε πρόσφατα και λέγεται πως είναι το αγαπημένο βιβλίο του Miyazaki από τα παιδικά του χρόνια.

Τέλος, ο Miyazaki ρωτήθηκε σχετικά με τον τίτλο της ταινίας. Χωρίς να επιβεβαιώνει αν θα λέγεται ομοίως “ How Do You Live?”, τόνισε:

Δημιουργώ αυτή την ταινία επειδή δεν έχω την απάντηση.

Για την ιστορία, εκτός από μια ταινία μικρού μήκους, η τελευταία που σκηνοθέτησε ο Miyazaki ήταν το The Wind Rises του 2013.