Ναός που απεικονίστηκε σε ταινία του Studio Ghibli γίνεται...πάρκινγκ

Και οι fans είναι εξαγριωμένοι
24 Απριλίου 2018 15:59
Ναός που απεικονίστηκε σε ταινία του Studio Ghibli γίνεται...πάρκινγκ

Πριν λίγο καιρό, η anime σκηνή "συννέφιασε" με τον θάνατο του θρυλικού σκηνοθέτη του Studio Ghibli, Isao Takahata, ενός ανθρώπου του οποίου οι ταινίες κατάφεραν να αγγίξουν τις καρδιές πολλών ανθρώπων με τις μοναδικές του ιστορίες. Το film του που κυκλοφόρησε το 1994 με ονομασία Poko Poko επηρέασε πολλούς ανθρώπους με την δακρύβρεχτη ιστορία όπου ο ιερός ναός Kincho κινδυνεύει να μετατραπεί σε χώρος στάθμευσης.

Τα γεγονότα της ταινίας φαίνεται πως θα γίνουν πραγματικά. Ο Kincho ναός που βρίσκεται στην περιοχή της Komatsushima στο νησί Shikoku της Ιαπωνίας χτίστηκε το 1956 με δωρεά χρημάτων από έναν σκηνοθέτη, όπου αργότερα το 1994 χρησιμοποιήθηκε και στην ταινία του Studio Ghibli. Όπως μεταφέρει το SoraNews24, ο ιερός ναός ετοιμάζεται να κατεδαφιστεί για να γίνει χώρος στάθμευσης οχημάτων, κάτι το οποίο έχει εξαγριώσει την anime κοινότητα.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2.000 υπογραφές για να μην κατεδαφιστεί ο ιερός ναός. Η anime κοινότητα είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για να το σταματήσει. Παρακάτω θα βρείτε μερικά Tweets με τις αντιδράσεις των anime fans.