Εκτός San Diego Comic-Con 2023 η Marvel Studios και ίσως ακόμη δύο μεγάλα στούντιο

Μετά την ηχηρή παρουσία που είχε στην διοργάνωση του 2022
21 Ιουνίου 2023 12:13
Εκτός San Diego Comic-Con 2023 η Marvel Studios και ίσως ακόμη δύο μεγάλα στούντιο

Αναμφίβολα το San Diego Comic-Con αποτελεί σημείο αναφοράς για την pop κουλτούρα και ένα από τα σημαντικότερα events της, το οποίο φέτος όμως θα έχει τουλάχιστον μία μεγάλη έλλειψη. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The Wrap η Marvel Studios δε θα δώσει το παρόν στο περίφημο Hall H του SDCC 2023, παρόλο που θα έχει μια παρουσία στον εκθεσιακό χώρο της φετινής Comic-Con στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Να θυμίσουμε ότι στο SDCC του 2022 η Marvel είχε επιστρέψει με ηχηρό τρόπο, εκεί όπου παρουσίασε το μέλλον των Phase 5 και Phase 6 του MCU, αποκαλύπτοντας το χρονοδιάγραμμα ταινιών και σειρών του Multiverse Saga

Αυτή η απόφαση από τη Marvel φαίνεται πως έγινε πρόσφατα, διότι τους τελευταίους μήνες υπήρξαν αρκετές ενδείξεις ότι θα συμμετέχει στο SDCC 2023 με δικό της panel, καθώς ο Vincent D'Onofrio που θα παίζει στη σειρά Daredevil: Born Again είχε δηλώσει ότι "σίγουρα θα είμαστε εκεί" και το ίδιο είχε δηλώσει η Alaqua Cox από τη σειρά Echo της Marvel. 

Ωστόσο, φρένο στα πλάνα φαίνεται πως έβαλε η απεργία του Writer's Guild of America (Σωματείο Σεναριογράφων του Χόλιγουντ), η οποία έχει παραλύσει εκατοντάδες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Ανάμεσά σε αυτές που έχουν σταματήσει την παραγωγή ή και τα γυρίσματά τους είναι και οι υπερπαραγωγές της Marvel Studios όπως οι ταινίες Blade και Thunderbolts και οι σειρές Daredevil και Wonder Man. 

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά την τελευταία δεκαετία που η Marvel Studios αποφασίζει να μην διεξάγει μεγάλη παρουσία στο SDCC, κάτι που είχε γίνει επίσης το 2015 και το 2018. Ωστόσο, το δρόμο της Marvel, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές λέγεται ότι θα ακολουθήσουν τόσο το HBO όσο και η Universal Pictures, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ωστόσο.