Marvel Phase 5: Επιβεβαιώθηκαν οι 12 ταινίες/σειρές του με Daredevil, Loki, κ.α.

Αυτό είναι το μέλλον του Marvel Cinematic Universe
24 Ιουλίου 2022 09:47
Marvel Phase 5: Επιβεβαιώθηκαν οι 12 ταινίες/σειρές του με Daredevil, Loki, κ.α.

Έπειτα από χρόνια απουσίας, η Marvel επέστρεψε στη φετινή San Diego Comic-Con 2022, ανοίγοντας τα χαρτιά της για το μέλλον του Marvel Cinematic Universe. Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του ειδικού της panel, η εταιρία στάθηκε κυρίως στις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές που θα απαρτίζουν το Phase 5, ενώ δεν έλειψαν και μερικές λεπτομέρειες για το Phase 6.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, μετά το Thor: Love and Thunder που έκανε το ντεμπούτο του στις αίθουσες στις αρχές του Ιουλίου, το Phase 4 του MCU θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο με το Black Panther: Wakanda Forever, το πρώτο teaser trailer του οποίου μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ. Έτσι, η 5η φάση του κινηματογραφικού σύμπαντος που συνεχίζει μετά το Infinity Saga, με έντονο άρωμα multiverse, θα ξεκινήσει στις 17 Φεβρουαρίου του 2023 με την τρίτη Ant-Man ταινία, το Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Όπως γνωρίζαμε ήδη, στον ορίζοντα βρισκόταν η τέταρτη Captain America ταινία, στην οποία θα κρατά την ασπίδα ο Sam Wilson του Anthony Mackie, καθώς και η ολοκαίνουργια Blade ταινία που θα μας γνωρίσει τον κυνηγό βαμπίρ του Mahershala Ali. Πλέον όλα αυτά τα ήδη γνωστά projects απέκτησαν ημερομηνίες κυκλοφορίας και έτσι αμέσως μετά το Ant-Man and the Wasp: Quantumania μπορούμε να περιμένουμε το Secret Invasion, μια mini σειρά που θα προβληθεί φυσικά μέσα από τη συχνότητα του Disney+.

Αμέσως μετά μας περιμένει μια νέα διαστημική περιπέτεια με το Guardians of the Galaxy Vol. 3 του James Gunn, ενώ η 5η φάση θα συνεχιστεί με δύο σειρές, το Echo που είναι spin-off του Hawkeye και τη δεύτερη σεζόν του Loki. Κάπως έτσι φτάνουμε στον Ιούλιου του 2023, όταν και αναμένεται το The Marvels, το sequel του Captain Marvel με την Brie Larson, με το Blade να ακολουθεί αμέσως μετά.

Το 2023 θα κλείσει με δύο σειρές, το Ironheart και το Agathe: Coven Of Chaos. Το Ironheart θα είναι η solo τηλεοπτική σειρά της Riri Williams (Dominique Thorne) που θα γίνει η "νέα Iron Man" του MCU και την οποία θα γνωρίσουμε μέσα από το Black Panther: Wakanda Forever, ενώ στο Agathe: Coven Of Chaos αναμένεται να δούμε τι απέγινε η Wanda Maximoff μετά τα γεγονότα του Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Η 5η φάση θα ολοκληρωθεί το 2024 με το Thunderbolts, ενώ μέσα στην ίδια χρονιά θα δούμε το τέταρτο Captain America, καθώς και τη νέα Daredevil σειρά του Disney+, το Daredevil: Born Again. Όπως αφήνει να εννοηθεί και ο τίτλος της, ο Matt Murdock που γνωρίσαμε από τη σειρά του Netflix θα επιστρέψει δριμύτερος και θα ενταχθεί για τα καλά στην παρέα του MCU.

Αναλυτικά όλο το χρονοδιάγραμμα των 12 ταινιών και σειρών για το Phase 5 του Marvel Cinematic Universe:

Ant-Man and the Wasp: Quantumania – 17 Φεβρουαρίου 2023

Secret Invasion - Άνοιξη 2023

Guardians of the Galaxy Vol. 3 – 5 Μαΐου 2023

Echo - Καλοκαίρι 2023

Loki Season 2 - Καλοκαίρι 2023

The Marvels – 28 Ιουλίου 2023

Blade – 3 Νοεμβρίου 2023

Ironheart - Φθινόπωρο 2023

Agatha: Coven of Chaos - Χειμώνας 2023/2024

Daredevil: Born Again - Άνοιξη 2024

Captain America: New World Order – 3 Μαΐου 2024

Thunderbolts – 26 Ιουλίου 2024