Μοιράζετε τον κωδικό σας στο Netflix; Κάντε το όσο προλαβαίνετε 

Γιατί αναπτύσσεται ΑΙ εργαλείο για την καταπολέμηση του φαινομένου

Μοιράζετε τον κωδικό σας στο Netflix; Κάντε το όσο προλαβαίνετε

Υπάρχει πολύς κόσμος που είναι συνδρομητής σε διάφορες streaming υπηρεσίες και μοιράζεται τον κωδικό του με φίλους, συγγενείς ή και γνωστούς, καθώς υπάρχει μια μερίδα που είτε δεν μπορεί να πληρώσει για τη συνδρομή είτε απλώς δεν το κάνει και επιλέγει να βλέπει τη μια σειρά που επιθυμείς με αυτόν τον τρόπο δωρεάν. Οι εποχές που ο φίλος σας δανείζεται το Netflix λογαριασμό σας για να δει "Τα Φιλαράκια" όσο τρώει, υπάρχει περίπτωση να περάσουν ανεπιστρεπτί. Όπως διαβάζουμε στο Independent, η εταιρία ονόματι Synamedia που ειδικεύεται στο video software, βρήκε τρόπο για να πατάξει τον..."παράνομο" διαμοιρασμό των στοιχείων.

Στο πλαίσιο της CES 2019 η βρετανική εταιρία παρουσίασε μια τεχνητή νοημοσύνη που υπόσχεται να σώσει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα χρόνια στην streaming βιομηχανία, η οποία έχει γιγαντωθεί. Μέσω της μηχανής εκμάθησης (machine learning) το εν λόγω εργαλείο αναλύει τη δραστηριότητα των λογαριασμών και μπορεί να ανιχνεύσει ασυνήθιστα μοτίβα, όπως για παράδειγμα το να χρησιμοποιείται ένας λογαριασμός ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Parks Associates, υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο οι streaming υπηρεσίες χάνουν περί το $1.2 δις σε έσοδα από το διαμοιρασμό κωδικών. Η ιδέα πίσω από το project λέει πως γίνεται για να βρεθούν οι πελάτες που μοιράζονται τα στοιχεία τους παρανόμως και να τους προσφερθεί μια πιο premium υπηρεσία, που θα επιτρέπει τον μοιρασμό των κωδικών μέχρι ένα σημείο. Ήδη η Synamedia έχει προχωρήσει σε δοκιμές με αρκετούς πάροχους περιεχομένου, χωρίς όμως να τους κατονομάσει. 

"Ο συνήθης διαμοιρασμός στοιχείων γίνεται ολοένα και πιο ακριβός για να τον αγνοήσουμε. Η λύση μας δίνει στους παρόχους να δράσουν." δηλώνει ο chief product officer της εταιρίας, Jean Marc Racine. 

Η χρήση αυτού του εργαλείου σαφώς και δεν επηρεάζει τα συνδρομητικά πακέτα τύπου family sharing με π.χ. τέσσερα ενεργά accounts, αλλά τον διαμοιρασμό του λογαριασμού σε περισσότερα από τα άτομα που ενδείκνυται να τον χρησιμοποιούν. Το εάν θα εφαρμοστεί αυτό το AI εργαλείο από εταιρίες όπως Netflix, Hulu, HBO, Amazon κ.τ.λ. θα το δείξει ο χρόνος και εφόσον οι δοκιμές πετύχουν τον στόχο τους. Μέχρι τότε μπορείτε να μοιράζετε ελεύθερα το λογαριασμό σας στο Netflix με τους συγγενείς και τους φίλους σας. 

 

14 comment(s)

End of content

No more pages to load