StarCraft Lore - Part 3

"We just gotta finish what we begun"
09 Μαρτίου 2016 11:48
StarCraft Lore - Part 3

To τέλος του Starcraft: Brood War άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα και λογαριασμούς που είχαν μείνει ανοιχτοί και έπρεπε να ξεκαθαριστούν. Μετά τις μεγάλες εμπορικές αποτυχίες των spin-off Starcraft: Insurrection και Starcraft: Retribution το 1998, όπως και του tactical stealth τρίτου προσώπου Starcraft: Ghost το 2004, το franchise θεωρήθηκε τελειωμένο και κανένας δεν πίστευε ότι θα βλέπαμε μία συνέχεια. 12 χρόνια μετά, οι φήμες διαψεύσθηκαν καθώς κυκλοφόρησε το επόμενο μεγάλο παιχνίδι της σειράς, το Starcraft II: Wings of Liberty. Η ιστορία του Starcraft II είναι συνέχεια του Brood War, με την Blizzard να ξεκαθαρίζει από πολύ νωρίς ότι σκοπεύει να φτιάξει ακόμα τρεις βασικούς Starcraft τίτλους (μαζί με το WoL) πριν τελειώσει οριστικά η ιστορία.

Σε κάθε ένα κεφάλαιο του Starcraft II, ακολουθούμε τις περιπέτειες και μιας διαφορετικής φυλής από τις τρεις που γνωρίσαμε μέχρι τώρα (Terran, Zerg, Protoss). Στο τρίτο και τελευταίο μέρος, θα δείτε αναλυτικά τα γεγονότα του Starcraft ΙΙ, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τα δύο προηγούμενα ώστε να μπορείτε να ακολουθήσετε με ευκολία τις εξελίξεις και τους χαρακτήρες.

STARCRAFT II: WINGS OF LIBERTY

Επεισόδιο Ι

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα του Brood War, που ουσιαστικά σφράγισαν την κυριαρχία της Kerrigan στο μεγαλύτερο μέρος του Koprulu Sector και αποδυνάμωσαν τις υπόλοιπες φυλές. Η Queen of Blades, σε αυτά τα τέσσερα χρόνια έζησε σιωπηλά στην σκιά του πλανήτη Char, χωρίς κανένας να γνωρίζει αν ετοιμάζει κάτι. Ο Mengsk, με τη βοήθεια του γιου του Valerian, έχτισε από την αρχή την αυτοκρατορία της Terran Dominion στη βάση μιας τυραννίας με όπλα το φόβο και την προπαγάνδα. O Raynor με την ομάδα του, την Raynor's Raiders, επικηρυγμένοι πλέον από την Dominion προσπαθούν να επιβιώσουν και να σχηματίσουν μία ισχυρή αντίσταση ενάντια στην τυραννία. Στην κατοχή του έχει το θρυλικό διαστημόπλοιο Hyperion, ενώ στο πλευρό του πολεμούν ο εμβληματικός κυβερνήτης του σκάφους, Matt Horner, και ένας από τους πιο έμπειρους μηχανικούς του γαλαξία, Rory Swan.

Όλα ξεκίνησαν με την αποφυλάκιση του Tychus Findlay, ενός πρώην στρατιωτικού που μπήκε φυλακή για να σωθεί ο παλιός του φίλος και συμπολεμιστής στο πεδίο της μάχης, Jim Raynor, όταν μία ληστεία στην Covington Bank απέτυχε και οι αστυνομικοί περικύκλωσαν την ομάδα τους. Στο βιβλίο της Christie Golden, StarCraft II: Devils' Due, διαβάζουμε τα συγκινητικά λόγια του Tychus στον Raynor πριν τον συλλάβουν οι αστυνομικοί:

  • Κάποτε σου είπα κι εσύ συμφώνησες, ότι δεν θα έκανα ποτέ κάποια καλή πράξη στη ζωή μου. Ότι δεν μπορώ, δεν είμαι ικανός. Νόμιζα ότι είχες δίκιο, αλλά τελικά δεν έχεις. Τώρα τρέξε Jimmy. Βγες έξω, καθάρισε τα ρούχα σου και κάνε κάτι χρήσιμο στη ζωή σου. Τώρα έχεις τη μοναδική ευκαιρία που θα σου δοθεί να ζήσεις ελεύθερος. Μη μου στερήσεις αυτή τη χαρά, όχι εδώ, όχι τώρα.

Τον Tychus, έδωσε εντολή να τον αποφυλακίσουν ο ίδιος ο Mengsk, κάνοντας μαζί του μία συμφωνία. Να βρει και να σκοτώσει την Kerrigan και για αντάλλαγμα θα κέρδιζε την ελευθερία του. Σαν επιπλέον μέτρο ασφαλείας, έκλεισαν τον Tychus μέσα σε μία στολή από Μarine που δεν θα μπορούσε να αποχωριστεί, μέχρι να ολοκληρώσει την αποστολή του. Ο Tychus βγαίνοντας από την New Folsom Prison, έψαξε και βρήκε τον παλιό του φίλο Raynor και του πρότεινε να συνεργαστούν. Το σχέδιο ήταν να ανακαλύψουν πολύτιμα αρχαία artifacts και να τα πουλήσουν στη  μυστηριώδη οργάνωση Moebius Foundation. Ο Raynor δέχτηκε την πρόταση και αμέσως ξεκίνησαν το ταξίδι για τον πλανήτη Mar Sara από όπου κατάφεραν και πήραν το πρώτο τους artifact. Έτσι, ξεκίνησε ένας αγώνας ανάμεσα στον Raynor, τον Mengsk και την Kerrigan, που επανέρχεται στο προσκήνιο, για την απόκτηση κι άλλων Xel'naga artifacts.

Πίσω στο Hyperion, ο καπετάνιος Horner ανακαλύπτει μία απροστάτευτη γραμμή ανεφοδιασμού των Dominion στον Tarsonis. Η ομάδα του Raynor ταξιδεύει εκεί, ενώ hover-tanks προσγειώνονται στην επιφάνεια του πλανήτη, επιτίθενται στα τρένα της γραμμής και τους κλέβουν όλο το εμπόρευμα. Μέσα στα λάφυρα, βρίσκουν και μία adjutant των Ομοσπονδιακών. (υπολογιστής που αποθηκεύει τα δεδομένα των τηλεπικοινωνιών). Την αποκρυπτογραφούν και ανακαλύπτουν ότι περιέχει όλες τις αναμεταδόσεις από την ημέρα της πτώσης του Tarsonis, συμπεριλαμβανομένων και των αποδείξεων ότι ο Mengsk κάλεσε μέσω του psi emitter τα Zerg, φέρνοντας έτσι την καταστροφή στον πλανήτη. O Raynor πήρε υπό την κατοχή του ακόμα δύο artifacts, ένα από τον πλανήτη Monlyth και ένα από τον Xil. Σε αυτούς τους πλανήτες κατοικούσε μία ανεξάρτητη φατρία φανατικών Protoss, η Tal'darim, τα μέλη της οποίας δεν ήθελαν σχέσεις ούτε με τους Khalai Protoss, ούτε με τους Dark Templars. Λίγο μετά την αναχώρησή τους από τον Monlyth έφτασε εκεί η Kerrigan αλλά ήταν αργά γιατί ο Raynor είχε ήδη πάρει το artifact.

Επεισόδιο ΙΙ

Επιστρέφοντας στο διαστημόπλοιο, τον Raynor τον περίμενε μία έκπληξη. Ο παλιός του φίλος, Zeratul, είχε έρθει για να του δώσει έναν κρύσταλλο που περιείχε τις πιο πρόσφατες αναμνήσεις του. Μέσα από αυτόν, ο Raynor μπόρεσε να ξαναζήσει όσα είδε και θυμόταν ο Dark Templar. Είδε λοιπόν τον Zeratul να πηγαίνει στον πλανήτη Ulnar, προς αναζήτηση μιας αρχαίας προφητείας των Xel'naga. Για τον ίδιο λόγο έφτασε εκεί και η Kerrigan, με την οποία μονομάχησαν χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Zeratul έφυγε από τον Ulnar με μία μισοκατεστραμμένη πλάκα στην οποία ήταν γραμμένη όλη η προφητεία. Φτάνοντας στον πλανήτη Zhakul, ήρθε αντιμέτωπος με μία παραλλαγή του αποκρουστικού υβριδίου Zerg/ Protoss που είχε δει πριν χρόνια μέσα από τα μάτια του Samir Duran. Βλέποντας ότι δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνος του, το απέφυγε και πήγε να βρει τους Preservers, μία κάστα αρχαιολόγων που προσπάθησαν να του μεταφράσουν την προφητεία.

Το μόνο που φάνηκε χρήσιμο από την προφητεία ήταν η αναφορά σε κάποιον “Great Hungerer” και ο Zeratul θεωρώντας πως αυτός είναι ο Overmind γύρισε στον Aiur, στην τοποθεσία όπου καταστράφηκε πριν χρόνια ο αρχηγός των Zerg. Προσπάθησε να επικοινωνήσει με το πνεύμα του Overmind, χωρίς επιτυχία. Τα void calls του όμως ακούστηκαν από έναν παλιό του φίλο και σύμμαχο, τον Tassadar. Ο Tassadar του αποκάλυψε όλη την αλήθεια. Ο Overmind είχε δημιουργήσει τον Queen of Blades ώστε να ελευθερώσει τα Zerg. Συγκεκριμένα, είχε δει ότι σε κάποια χρόνια, ένα υβρίδιο Zerg/ Protoss που ακούει στο όνομα The Fallen One, θα ερχόταν από πολύ μακριά και θα χρησιμοποιούσε τα Zerg για να καταστρέψει όλους τους Terrans και τους Protoss. Έτσι δημιούργησε ένα μοναδικό υβρίδιο Zerg και Terran, που σύμφωνα με την προφητεία θα νικούσε τον Fallen One και θα αποκαθιστούσε την ειρήνη.

Βλέποντας όλη την προφητεία, ο Raynor κατάλαβε ότι η Kerrigan ήταν η μοναδική ελπίδα να σωθεί ο γαλαξίας και έπρεπε να κάνουν τα πάντα για να την προστατέψουν. Στο μεταξύ οι μηχανικοί των Raiders καταφέρνουν να πάρουν τον έλεγχο του Odin, ενός τεράστιου siege mech των Dominion που μέσα σε λίγα λεπτά θα έκανε παρέλαση μπροστά από την αυλή του παλατιού στον Korhal. Την στιγμή που εκατομμύρια κόσμου παρακολουθούν την παρέλαση, οι Raiders ενεργοποιούν τα συστήματα αναμετάδοσης του Odin και δίνουν “στον αέρα” όλες τις αποδείξεις εναντίον του Mengsk και της ανάμειξής του στην καταστροφή του Tarsonis. Επικράτησε πανικός στις τάξεις της Dominion, ενώ η κυριαρχία του Mengsk έχασε τις βάσεις της και σιγά σιγά άρχισε να καταρρέει.

Επεισόδιο ΙΙΙ

Η ομάδα του Raynor μόλις είχε πετύχει μία σπουδαία πρώτη νίκη απέναντι στη Dominion κι έτσι επέστρεψε στη συλλογή artifacts. Η Kerrigan διατάζει τα Zerg της να επιτεθούν στον πλανήτη Tyrador, τη βάση της Moebius Foundation και να καταστρέψουν τα πάντα. Οι κάτοικοι του πλανήτη ζητούν βοήθεια από τον Raynor, ο οποίος μη θέλοντας να χάσει τους μελλοντικούς αγοραστές του, σπεύδει να τους βοηθήσει. Καταφέρνει να σώσει τον επικεφαλής των ερευνών Dr. Emil Narud και να πάρει στο Hyperion όλα τα δεδομένα της οργάνωσης. Στη συνέχεια, έρχεται σε επικοινωνία μαζί του ο ιδρυτής της Foundation, Valerian Mengsk, ο γιος του Arcturus. Του εξηγεί ότι αν κατάφερνε να συγκεντρώσει όλα τα artifacts και να ενώσει τη δύναμή τους, τότε θα μπορούσε να επαναφέρει την Kerrigan στην ανθρώπινη μορφή της. Βλέποντάς το σαν τη μοναδική ευκαιρία να σώσει την Kerrigan και να σταματήσει τα Zerg, ο Raynor συμμαχεί με τον Valerian.

Οι Raiders βρίσκουν τα δύο τελευταία artifacts, ένα στον πλανήτη Typhon και το άλλο σε ένα αρχαίο world ship των Xel'naga, στο οποίο κατοικούσαν στρατιώτες της Tal'darim. Υπό τις εντολές του στρατηγού Horace Warfield, ξεκινάει μία μεγάλης κλίμακας επίθεση στον Char, με σκοπό να επαναφέρουν την Kerrigan στην ανθρώπινη μορφή της. Οι Raiders έδωσαν σκληρή μάχη με τα Zerg με τα θύματα να είναι αμέτρητα. Ο Raynor καταφέρνει να ενώσει τα Xel'naga σε ένα μεγάλο και το τοποθετεί κοντά στην Kerrigan. Η μάχη δυσκόλευε καθώς εκατομμύρια Zerg βγήκαν από τις φωλιές τους για να επιτεθούν στους Terrans. Το Artifact ενεργοποιήθηκε, εξαπολύοντας τεράστιες ποσότητες ενέργειας. Όλα τα Zerg διαλύθηκαν, και τα εξωγήινα κύτταρα απορροφήθηκαν από το σώμα της Kerrigan, αφήνοντας μόνο τα ανθρώπινα. Raynor και Tychus έτρεξαν για να την βρουν. Είχε έρθει η ώρα για τον Tychus να ολοκληρώσει την αποστολή του.

Αφού παίρνει επιβεβαίωση από τον Mengsk, σημαδεύει την Kerrigan στο κεφάλι και ετοιμάζεται να την σκοτώσει. Πριν προλάβει όμως να την πυροβολήσει, ο Raynor τραβάει το περίστροφό του και σκοτώνει τον παλιό του φίλο. Το Wings of Liberty, τελειώνει με τον Raynor να κρατάει την Kerrigan, άνθρωπο πλέον, στην αγκαλιά του και να φεύγουν μαζί από τον πλανήτη Char.

STARCRAFT II: HEART OF THE SWARM

Επεισόδιο Ι

Η Kerrigan μεταφέρθηκε σε ένα μυστικό εργαστήριο στον Umojan, όπου ο Valerian την υπέβαλε σε δεκάδες πειράματα για να βεβαιωθεί ότι η μεταμόρφωσή της ήταν μόνιμη και δεν θα απειλούσε ξανά απειλή για το γαλαξία. Ο Raynor μετά από πολλές προσπάθειες πείθει την Kerrigan να φύγουν και να κάνουν μαζί μία καινούργια αρχή μακριά από όλους. Δεν προλαβαίνουν όμως γιατί η Dominion ανακαλύπτει το εργαστήριο και οργανώνει μία μεγάλη επίθεση για να σκοτώσει την Sarah. Κατά τη διάρκεια της μάχης αναγκάζονται να χωριστούν αλλά δίνουν ραντεβού στον πλανήτη Phaeton, με τον Raynor να μην φτάνει ποτέ εκεί. Η Sarah μαθαίνει από τις ειδήσεις ότι ο Mengsk έπιασε και εκτέλεσε τον “τρομοκράτη” Jim Raynor. Ορκίζεται να πάρει εκδίκηση για το θάνατο του αγαπημένου της και επιστρέφει στο Leviathan, το γιγάντιο σκάφος στο οποίο ζουν πλέον όσα Zerg επέζησαν από την καταστροφή του Char. Εκεί συναντάει ξανά την Izsha και τον Abathur, δύο ανεπτυγμένης νοημοσύνης Zerg που θα την βοηθήσουν να εξελίξει το είδος τους και να πάρει την εκδίκησή της.

Έπειτα, ταξιδεύει στον Char, με σκοπό να πάρει πίσω τον υπόλοιπο στρατό της, αλλά εκεί βρίσκεται ήδη ο στρατηγός Warfield με τις μονάδες του.  Καταφέρνει να πάρει με το μέρος της την Broodmother (βαθμός του στρατηγός) Zagara η οποία δεν θέλει να δει τον Char να πέφτει στα χέρια των Terrans. Με την Zagara και τον στρατό της να προστίθενται στο Swarm, η Kerrigan συγκρούεται με τις μονάδες του Warfield τις οποίες κατατροπώνει. Εν τέλει, σκοτώνει τον Warfield, αλλά αφήνει τα εναπομείναντα στρατεύματά του να φύγουν. Με το Swarm να έχει δυναμώσει μετά την προσθήκη της Zagara, η Kerrigan επιστρέφει στο Leviathan, το οποίο γίνεται και επίσημα πλέον η κεντρική βάση των Zerg. Ο Zeratul την επισκέπτεται πάνω στο σκάφος με σκοπό να της δείξει ένα όραμα. Η Kerrigan βλέπει τον Zerus, την πατρίδα των Zerg. Ο Zeratul της εξηγεί ότι εκεί έχει απομείνει μία αρχαία φυλή των Zerg, τα λεγόμενα Primal Zerg (ή Primals).

Τα Primals ζουν και εξελίσσονται σκοτώνοντας το ένα το άλλο απορροφώντας έτσι το purity of essence των θηραμάτων τους. Την παροτρύνει να γυρίσει στον Zerus για να τα αντιμετωπίσει και να πάρει πίσω τις δυνάμεις της. Η Kerrigan πιστεύει στα λεγόμενα του Dark Templar και ξεκινάει για τον Zerus.

Επεισόδιο ΙΙ

Στον Zerus, η Kerrigan ήρθε αντιμέτωπη με τα Primals. Αρχικά πολέμησε και σκότωσε τον pack leader, Brakk, ξυπνώντας έτσι τον Zurvan (ή Ancient One), τον γιγάντιο αρχηγό των Primals που κρατούσε στα χέρια του τη δύναμη ολόκληρου του πλανήτη. Ένας άλλος pack leader, ο Dehaka, εντυπωσιασμένος από τη δύναμη της Kerrigan, προστίθεται στο Swarm. O Zurvan οδηγεί την Kerrigan στο σημείο όπου γεννήθηκαν τα πρώτα Zerg του κόσμου κι εκεί, η Sarah αποφασίζει να μεταμορφωθεί για δεύτερη φορά σε Queen of Blades, αυτή τη φορά με τη μορφή Primal Zerg (o Amon δεν είχε πλέον επιρροή επάνω της). Με την παρότρυνση του Zurvan, η Kerrigan σκότωσε και απορρόφησε το purity of essence των δυνατότερων pack leaders, Yagdra, Kraith και Slivan. Θέλοντας να απορροφήσει τη μεγάλη πλέον δύναμη της Kerrigan, ο Zurvan της επιτίθεται, όμως η Queen of Blades αποδεικνύεται δύσκολος αντίπαλος, καθώς τον νικάει και αυτόν και απορροφάει και το δικό του, πανίσχυρο purity of essence.

O Mengsk επικοινωνεί με την Kerrigan και την πληροφορεί ότι ο Raynor είναι ζωντανός και βρίσκεται σε κάποια φυλακή. Της ζητάει να μείνει μακριά από τον Korhal και την Dominion και σαν αντάλλαγμα υπόσχεται να μην τον σκοτώσει. Η Kerrigan ζητάει βοήθεια από τους Valerian και Horner που ανακαλύπτουν ότι ο Raynor είναι κρατούμενος στην Moros, μία φυλακή υψίστης ασφαλείας που κάθε ώρα αλλάζει θέση, πηγαίνοντας σε τυχαίες τοποθεσίες. Ωστόσο ο ανεφοδιασμός της γίνεται σε πολύ συγκεκριμένες τοποθεσίες κάτι που η ομάδα εκμεταλλεύεται κι έτσι η Sarah βρίσκει και ελευθερώνει τον Raynor. Ακολουθεί μία συγκλονιστική ερμηνεία από τους βραβευμένους voice actors, Robert Clotworthy (Raynor) και Tricia Helfer (Kerrigan). Ο Raynor της λέει ότι τελειώσανε και οι δρόμοι τους χωρίζουν. Πίσω στο Leviathan, η Kerrigan μαθαίνει από τον Stukov, που τελικά είχε μολυνθεί από τα Zerg, ότι η Dominion κατασκευάζει υβρίδια Zerg/ Protoss (Hybrids) σε ένα μυστικό εργαστήριο στον Skygeirr Station.  Φτάνοντας εκεί και αφού σκοτώνει τα Hybrids, έρχεται αντιμέτωπη με τον Dr. Emil Narud. Διαβάζοντας το μυαλό του, μαθαίνει όλη την αλήθεια για τον Amon.

AMON

Ο Amon, είναι ο αρχαιότερος εχθρός του σύμπαντος του Starcraft και θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα από εδώ και πέρα, οπότε θα ήταν χρήσιμο να αφιερώσουμε λίγες γραμμές για να μάθουμε την ιστορία του. Ο ίδιος λοιπόν ήταν ένας διεφθαρμένος Xel'naga, γνωστές στις γραφές και ως Fallen One, Dark One ή Dark God, που από τα πρώτα χρόνια της κυριαρχίας των Xel'naga, ήθελε να καταργήσει τον αιώνιο κύκλο ζωής του είδους του, να καταστρέψει το σύμπαν και να το ξαναδημιουργήσει κατ' εικόνα δική του. Όσα χρόνια οι Xel'naga έμειναν στον Aiur, κάνοντας πειράματα στους Protoss, ο Amon κατάφερε να διαφθείρει μία μερίδα της φυλής των κατοίκων του πλανήτη. Η φυλή αυτή ονομάστηκε Tal'darim και ορκίστηκαν αιώνια υποταγή στον Amon και το σχέδιό του για τη δημιουργία του τέλειου είδους, των Hybrids. Όταν ο Dark One έφτασε στον Zerus, οι Xel'naga είχαν ήδη προχωρήσει πολύ με τις γενετικές τροποποιήσεις στα Zerg.

Τυφλωμένος από την δίψα του για δύναμη, προσπάθησε να κλέψει την ικανότητα των Zerg να απορροφούν το purity of essence του εχθρού τους. Κατασκεύασε μόνος του τον Overmind και τον ένωσε με τη βούληση και τη σκέψη των Zerg. Στην πορεία όμως, του ξέφυγε μία φυλή, αυτή των Primal Zerg. Ο Amon έδωσε στο δημιούργημά του την εντολή να βρει και να απορροφήσει όλους τους Protoss. Έτσι, θα μπορούσε να φτιάξει τα πλάσματα που χρειαζόταν (υβρίδια Zerg και Protoss) ώστε να καταστρέψει κάθε μορφή ζωής στον γαλαξία. Οι υπόλοιποι Xel'naga ανακαλύπτουν τα σχέδια του Amon, ο οποίος δίνει εντολή στον Overmind να τους καταστρέψει. Ο Overmind με τη σειρά του διατάζει τα Zerg να σκοτώσουν τους Xel'naga κι έτσι ο Amon γλυτώνει και φεύγει στον πλανήτη Ulnar. Εκεί όμως νικήθηκε από τους ελάχιστους εναπομείναντες του είδους του. Το σώμα του καταστράφηκε όμως η συνείδησή του επιβίωσε στο Void, μία σκοτεινή περιοχή ξεχωριστή από το υπόλοιπο σύμπαν.

Ο άυλος πλέον Amon, συνέχισε το έργο του για την καταστροφή του σύμπαντος, διατηρώντας την επιρροή του πάνω στο Overmind και το Swarm και στέλνοντας στο γαλαξία έναν shape shifter του, τον Samir Duran, με σκοπό να ολοκληρώσει την κατασκευή των Hybrid. Το Samir Duran, τον γνωρίσαμε στο Brood War σαν βοηθό της Kerrigan και σαν Dr. Emil Narud στο Starcraft II, όπου ίδρυσε μαζί με τον Valerian Mengsk την Moebius Foundation. Όσα χρόνια υπηρέτησε τον Amon, ο Duran πήρε πολλές μορφές και διαφορετικά ονόματα μέχρι που τον ανακάλυψε ο Zeratul οπότε και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την καταστροφή αυτού και του αρχηγού του.

Επεισόδιο ΙΙΙ

Μετά από μία δύσκολη μάχη, Η Kerrigan σκοτώνει τον Narud αλλά τραυματίζεται και η ίδια, ευτυχώς όχι θανάσιμα. Λίγο πριν πεθάνει, ο Narud της λέει ότι είναι πλέον πολύ αργά γιατί ο Amon έχει ήδη επιστρέψει. Τελευταία στάση είναι ο Korhal και η μάχη με τον Mengsk. Η μεγαλύτερη σύγκρουση Terrans και Zerg είχε ξεκινήσει. Με τη βοήθεια και του Primal Dehaka, το Swarm γκρέμισε την αυτοκρατορική πύλη του Augustgrad και κινήθηκε προς το κέντρο του πλανήτη. Ο Valerian παρακάλεσε την Kerrigan να αποφύγει τα αστικά κέντρα γιατί οι εκκενώσεις δεν είχαν ολοκληρωθεί και θα σκοτώνονταν εκατομμύρια αθώοι. Εκείνη τον άκουσε και φρόντισε να αποφύγει τις παράπλευρες απώλειες, κάτι που έκανε τον Raynor να σκεφτεί ότι ίσως δεν ήταν πλέον το τέρας που εκείνος θυμόταν. Πίσω στο πεδίο της μάχης, Kerrigan, Stukov, Zagara και Dehaka ένωσαν τις δυνάμεις τους διαλύοντας τον στρατό των Dominion και καταστρέφοντας την κεντρική πύλη του παλατιού.

Η Sarah ανεβαίνει στο δωμάτιο όπου βρίσκεται ο θρόνος και εκεί την καλωσορίζει ο Mengsk. Πριν μπορέσει να του επιτεθεί, εκείνος την ακινητοποιεί χρησιμοποιώντας το Xel'naga artifact που είχαμε δει στον Char. Την χτυπάει με ισχυρό ηλεκτροσόκ δύο φορές και πριν προλάβει να την σκοτώσει μπαίνει στο δωμάτιο ο Raynor και τον αφοπλίζει, αφήνοντάς τον στα χέρια της Kerrigan. Εκείνη του λέει ότι ποτέ δεν θα υποφέρει όσο του αξίζει για όλες τις ζωές που κατέστρεψε και τον ανατινάζει χρησιμοποιώντας psionic power. Το φινάλε, βρίσκει το ζευγάρι να κοιτάζει τα ερείπια του Korhal και την Kerrigan να ευχαριστεί τον Raynor για όλα όσα έκανε για εκείνη. Έτσι επιστρέφει στο σκάφος της, όπου προετοιμάζεται για την τελευταία και πιο δύσκολη αποστολή της, να βρει και να νικήσει τον Amon.

STARCRAFT II: LEGACY OF THE VOID

Whispers of Oblivion

Στα έξι χρόνια που ακολούθησαν, ο Zeratul προσπάθησε μάταια να σταματήσει τον ερχομό του Amon και των hybrids. Μετά από επικοινωνία του με την Praetor Talis των Protoss, ταξιδεύουν μαζί στο εργαστήριο της Moebius Foundation, όπου εντοπίστηκαν οι Protoss που άρχισαν να εξαφανίζονται μυστηριωδώς από διάφορους πλανήτες. Οι Protoss που σώθηκαν, τους αποκάλυψαν ότι οι Tal'darim τους έφερναν στο εργαστήριο για να τους μετατρέψουν σε Hybrids και ότι ο Amon είχε αναγεννηθεί στο Temple of Erris, του πλανήτη Atrias. Μαζί με την Talis, συγκέντρωσαν τις δυνάμεις τους στον Atrias. O Zeratul κατάφερε να πάρει το τελευταίο κομμάτι της προφητείας που μιλούσε για τον ρόλο των Protoss στο σχέδιο του Amon πριν αυτός προλάβει να γκρεμίσει το τέμπλο.

Main Story

O Zeratul βρίσκει τον Artanis τη στιγμή που, ο αρχηγός πλέον των Khalai Protoss, ετοιμάζεται να πάρει πίσω την πατρίδα του, τον Aiur. Ο Artanis αψηφεί τις προειδοποιήσεις του Dark Templar και η επίθεση ξεκινάει κανονικά. Ο Amon ξυπνάει στον Aiur και μέσω της Khala παίρνει υπό τον έλεγχό του όλους τους Khalai Protoss. Οι Nerazim δεν επηρεάζονται γιατί έχουν ήδη κόψει τα nerve cords τους (καλώδια που βρίσκονται πίσω από το κεφάλι και αποτελούν την πηγή της δύναμης της Khala). Αφού ελευθερώνει όσους Protoss μπορεί, ο Zeratul μονομαχεί με τον διεφθαρμένο Artanis  και καταφέρνει να κόψει τα nerve cords του, απελευθερώνοντας τον από τον Amon. Τραυματίζεται όμως θανάσιμα και τελικά πεθαίνει στα χέρια του Artanis. O Artanis ενεργοποιεί το τελευταίο Arkship των Protoss που έχει απομείνει, το Spear of Adun και ακολουθώντας τις οδηγίες του Zeratul ταξιδεύει στον Korhal, για να βρει το Xel'naga Keystone, το artifact που είχε ελευθερώσει την Kerrigan από τον έλεγχο του Amon.

Φτάνοντας εκεί, ο πλανήτης δέχεται ήδη επίθεση από την Moebius Foundation, που πλέον ανήκει στον Amon. Αφού βοηθάει τον Raynor και τον Valerian να αποκρούσουν τις επιθέσεις, παίρνει το keystone στο Spear of Adun. Ο Artanis ξεκινάει μία μεγάλη εκστρατεία, με στόχο να ενώσει όσες φυλές των Protoss έχουν απομείνει και να αντιμετωπίσουν τον Amon. Επισκέπτεται την πατρίδα των Dark Templars, τον Shakuras, όπου ο Amon εισβάλει ενεργοποιώντας μία warpgate που τον συνδέει με τον Aiur. Καταφέρνει και σώζει τους Nerazim, μαζί και την αρχηγό τους, Vorazun, την κόρη της Raszagal. Στον πλανήτη Glacius, ο Artanis ανακαλύπτει τη στολή ενός παλιού Purifier το οποίο παίρνουν στο σκάφος για να δουν αν μπορούν να επαναφέρουν σε λειτουργία. Όταν το ενεργοποιούν, ανακαλύπτουν ότι μέσα του βρίσκεται ο πολεμιστής Fenix, που έρχεται τώρα να προστεθεί στο στρατό του Artanis. Αποκρυπτογραφώντας τα δεδομένα του keystone, η ομάδα του Artanis οδηγείται στον Ulnar, την πατρίδα των Xel'naga.

Ο Artanis κατεβαίνει στην επιφάνεια του Ulnar όπου βρίσκει την Kerrigan να πολεμάει τα Hybrids. Σύντομα ανακαλύπτουν ότι ο εχθρός τους είναι κοινός και δημιουργούν μία άτυπη συμμαχία. Εξερευνώντας τον πλανήτη, μαθαίνουν ότι όλοι οι Xel'naga έχουν σκοτωθεί από τον Amon, που εκείνη τη στιγμή ανοίγει μία πύλη από το Void και η ομάδα δέχεται επίθεση από Hybrids και Void spectrals. Ο Alarak, ένας First Ascendant (υψηλόβαθμος στρατιωτικός) των Tal'darim έρχεται σε επαφή με την Vorazun και λέγοντάς της ότι ο Amon είναι πλέον εχθρός και της φυλής του, τις δίνει τις συντεταγμένες που βρίσκεται ο Artanis, τον οποίο σώζουν τελευταία στιγμή οι δυνάμεις των Protoss. O Alarak εξηγεί ότι ο Amon πρόδωσε τους Tal'darim, που ενώ πίστευαν ότι θα τους μετέτρεπε και αυτούς σε Hybrids, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Ο Alarak ζητάει από τον Artanis να τον βοηθήσει να εκθρονίσουν τον Highlord Malash και για αντάλλαγμα αυτός θα αποσύρει τους Tal'darim από τον πόλεμο, αποδυναμώνοντας σημαντικά τον Amon, όπως και έγινε.

Με τη βοήθεια του Fenix, o Artanis προσθέτει στις τάξεις του, τους Purifiers, μηχανικούς στρατιώτες που ήταν προγραμματισμένοι με την νοημοσύνη θρυλικών πολεμιστών των Protoss. Έχοντας πλέον στα χέρια του έναν πανίσχυρο στρατό, ο Artanis επιτίθεται για ακόμα μια φορά στον Aiur προσπαθώντας να τον ελευθερώσει οριστικά. Μετά από μία σπουδαία μάχη μέσα στην πατρίδα του, ο αρχηγός των Khalai Protoss καταφέρνει να καταστρέψει το προσωρινό σώμα το οποίο χρησιμοποιούσε ο Amon και να παγιδέψει τη συνείδησή του μέσα στο Xel'naga keystone. Οι Protoss ελευθερώνονται προσωρινά από τον έλεγχο του Amon και ο Artanis ζητάει από όλους να κόψουν τα nerve cords τους. Ο Protoss αποχωρίζονται για πάντα την Khala, χάνουν τις δυνάμεις της και ο Amon, εξαφανίζεται στο Void. Οι Protoss, ελεύθεροι πια, κάνουν ένα καινούργιο ξεκίνημα, χτίζοντας τον πλανήτη τους από την αρχή.

INTO THE VOID

Λίγο μετά την ήττα του Amon στον Aiur, η Kerrigan στέλνει ένα psionic call στον Raynor και τον Artanis, ζητώντας τους να γυρίσουν στον Ulnar και να νικήσουν οριστικά τον Amon. Με τους τρεις στρατούς ενωμένους, οι ήρωές μας καταστρέφουν τις δυνάμεις του Amon και ελευθερώνουν ένα φυλακισμένο Xel'naga, τον Ouros. Ο Ouros τους λέει ότι μόνο ένα Xel'naga μπορεί να νικήσει τον Amon και σε αυτή τη φάση, η μοναδική που είχε τη δυνατότητα να απορροφήσει τόσο μεγάλη ποσότητα essence είναι η Kerrigan. Η Sarah ενώνεται με τον Ouros και μεταμορφώνεται σε Xel'naga, σκοτώνοντας τον Amon καθώς χάνεται και η ίδια. 2 χρόνια μετά, ο Valerian Mengsk και ο Matt Horner διοικούν την Terran Dominion, διατηρώντας την ειρήνη και την τάξη στο γαλαξία, κάνοντας παράλληλα και μία συμμαχία με τους Protoss. Η Kerrigan επιστρέφει με την ανθρώπινη μορφή της, βρίσκει τον Raynor και φεύγουν μαζί χωρίς να πουν σε κανέναν που πάνε, ενώ η Zagara γίνεται βασίλισσα των Zerg, που εγκαθίστανται στον Char και αποφασίζουν να ζήσουν ειρηνικά τα χρόνια που θα έρθουν. Η γαλήνη έχει αποκατασταθεί, τίποτα δεν απειλεί πλέον το γαλαξία και η ζωή συνεχίζεται φυσιολογικά για όλους.

Κάπου εδώ τελειώνει και το δικό μας ταξίδι στον κόσμο του Starcraft. Ελπίζω να το απολαύσατε όσο κι εγώ γιατί είναι ένα από τα παιχνίδια που ξεχώρισε για τη μοναδική ιστορία του και το μεγάλο βάθος της. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η ιστορία ενός παιχνίδιου έχει τη μεγαλύτερη δύναμη από όλα τα στοιχεία του. Είναι αυτό το κομμάτι ενός τίτλου που θα συζητήσετε περισσότερο, στον καφέ με την παρέα σας, στα forums με άλλους παίκτες, ή ακόμα και μόνοι σας πολλές φορές θα πιάνετε τον εαυτό σας να σκέφτεται την παραμικρή λεπτομέρεια που ακούσατε ή διαβάσετε και να την αναλύεται. Η ιστορία του Starcraft κράτησε 17 χρόνια. Εμείς με τη σειρά μας συμπυκνώσαμε αυτό το 17 χρόνων ταξίδι σε τρία κείμενα. Τώρα όμως το Starcraft τελείωσε. Θέλω να κλείσω αυτή τη σειρά από lores με τον ίδιο τρόπο που την άνοιξα. Λέγοντας πόσο συγκινημένος είμαι που δεν θα ξαναδώ τον Jim και την Sarah μαζί σε κάποια περιπέτεια, τον Zeratul να τους κυνηγάει σε όλο το γαλαξία για να τους δείξει τις προφητείες του και όλα αυτά τα όμορφα που μου άφησε το παιχνίδι από τότε που το έπιασα πρώτη φορά στα χέρια μου.

Τόσο εμείς σαν συντακτική ομάδα, όσο κι εσείς σαν community, μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τα παιχνίδια και τις όμορφες ιστορίες τους, γι αυτό και σκοπεύουμε να ομορφύνουμε το “δεύτερο σπίτι” σας, όπως σας αρέσει να το αποκαλείτε, με πολλές από αυτές. Μέχρι να τα ξαναπούμε, να περνάτε όμορφα και να παίζεται πολλά παιχνίδια.