Προτάσεις αγορών για επεξεργαστές - Intel

Οι επιλογές που έχετε από τη "μεγάλη κυρία" του χώρου
16 Δεκεμβρίου 2014 23:47
Προτάσεις αγορών για επεξεργαστές - Intel

Με την περίοδο των εορτών να έχει ήδη ξεκινήσει και τις πρώτες προσφορές να κάνουν την εμφάνισή τους, πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι αποφασίζουν να χτίσουν ένα νέο PC από την αρχή, ή επιλέγουν να κάνουν κάποιες αναβαθμίσεις στα υπάρχοντα συστήματά τους. Ο επεξεργαστής αποτελεί τον εγκέφαλο ενός υπολογιστή και όπως ένας ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο όσον αφορά την επιλογή του. Γι’ αυτό και επιλέξαμε πέντε επεξεργαστές από την Intel και την AMD με κριτήρια το κόστος και τις ανάγκες ενός μέσου χρήστη.

Η Intel αποτελεί την νούμερο 1 επιλογή των enthusiasts λόγω της ποιότητας των επεξεργαστών της. Η συνεχόμενη εξέλιξη και βελτίωση των μοντέλων της αποτελεί σημείο αναφοράς εδώ και χρόνια. Μερικά από τα πλεονεκτήματα της Intel είναι η απόδοση των επεξεργαστών ανά πυρήνα αλλά και το Hyperthreading. Η πλατφόρμα η οποία αξίζει κάποιος να δαπανήσει αυτή τη στιγμή είναι η LGA1150 με το Ζ97 να είναι το νεότερο chipset. Η νέα LGA2011-3 πλατφόρμα αποτελεί την πιο ασφαλή επένδυση, όσον αφορά την διάρκεια ζωής, αλλά παρόλο που αποτελεί το επόμενο βήμα κάνοντας χρήση του DDR4 πρωτοκόλλου RAM, είναι δύσκολα προσβάσιμη στο ευρύ κοινό λόγω του κόστους της.

Intel Pentium G3258

Ο Intel Pentium G3258 είναι η τέλεια επιλογή για ένα entry level gaming σύστημα προσφέροντας μία εξαιρετική σχέση ποιότητας και τιμής. Είναι ένας επετειακός επεξεργαστής για τα 20 χρόνια της σειράς Pentium, διπύρηνος, των 22nm με TDP τα 53Watt και εργοστασιακή συχνότητα στα 3.2GHz με τη δύναμή του να κρύβεται στο ότι είναι ξεκλείδωτος (Unlocked), ιδανικό για όλους τους Overclockers και Gamers. Ο επεξεργαστής μπορεί να φτάσει τα 4,5GHz με την εργοστασιακή ψύκτρα και έχει τη δυνατότητα για ακόμη καλύτερες συχνότητες με καλές λύσεις ψύξης με πολλές περιπτώσεις να πλησιάζουν σε απόδοση τον Intel Core i7 4790K . Σε ακραίες περιπτώσεις κατάρριψης ρεκόρ με τη χρήση υγρού αζώτου έχουν καταγραφεί τιμές που φτάνουν τα 6.861,7GHz, αύξηση της συχνότητας κατά 114.43%.

Στην Ελλάδα η τιμή του ξεκινά από €62 τα οποία είναι εξαιρετική σχέση τιμής με απόδοση. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Intel Core i3-4360

Ο Intel Core i3-4360 είναι μία λύση για ένα μεσαίο Gaming σύστημα, με προοπτικές αναβάθμισης στο μέλλον, αποτελώντας μια πολύ καλή επιλογή γι’ αυτούς που χρειάζονται την ευελιξία των 4 πυρήνων. Ο επεξεργαστής είναι διπύρηνος έχοντας όμως την λειτουργία του Hyperthreading η οποία προσφέρει 2 ακόμα “virtual” πυρήνες, είναι βασισμένος στην Haswell αρχιτεκτονική των 22nm με TDP που φτάνει τα 54Watt και συχνόητα στα 3,7GHz. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής δεν είναι και ο καλύτερος Overclockable επεξεργαστής, αλλά είναι μία “θυσία” η οποία έρχεται σε αυτό το εύρος τιμής.

Η τιμή του στην ελληνική αγορά ξεκινά από τα €135 τα οποία είναι μια πολύ καλή σχέση τιμής απόδοσης. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ιntel Core i5-4690K

Ο Ιntel Core i5-4690K αποτελεί τον καλύτερο value for money επεξεργαστή αυτή τη στιγμή στην αγορά. Είναι ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής, βασισμένος στη Haswell αρχιτεκτονική των 22nm, με TDP στα 88Watt και συχνότητα στα 3,5GHz και Turbo boost στα 3,9GHz. Αποτελεί έναν εξαιρετικό Overclockable CPU με τιμές που φτάνουν ακόμα και τα 5GHz ανάλογα το chip αλλά και την ψύξη που χρησιμοποιείται, με το ρεκόρ αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στα 6.406,45MHz, αύξηση της τάξης του 83,04%. Αποτελεί την τέλεια λύση για αυτούς που ψάχνουν έναν καθαρά Gaming oriented επεξεργαστή χωρίς όμως να χάνουν και σε άλλες βαριές λειτουργείες όπως η επεξεργασία βίντεο.

Η τιμή του στην ελληνική αγορά ξεκινά από τα €226 μια τιμή αντιπροσωπευτική των δυνατοτήτων του. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Intel Core i7-4790K

O Intel core i7-4790K είναι ο δυνατότερος επεξεργαστής της LGA 1150 πλατφόρμας. Είναι ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής με Ηyperthreading, βασισμένος στη Haswell αρχιτεκτονική των 22nm, με συχνότητα στα 4GHz και turbo boost στα 4,4GHz. H διαφορά του από τον 4770Κ είναι η καλύτερη θερμική συμπεριφορά του η οποία του επιτρέπει καλύτερο και ασφαλέστερο overclocking χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχουν “μεγάλα άλματα” στην απόδοση. Αποτελεί μία λύση για αυτούς που θέλουν την καλύτερη δυνατή απόδοση σε κάθε εργασία τους είτε αυτή περιλαμβάνει Gaming, είτε επεξεργασία βίντεο και εικόνας.

Η τιμή του στην ελληνική αγορά ξεκινά από τα €326. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Intel Core i7-5820K

Ο Intel Core i7-5820K αποτελεί την καλύτερη λύση επεξεργαστή στην αγορά αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για έναν  εξαπύρηνο επεξεργαστή με Hyperthreading βασισμένο στην Haswell-E αρχιτεκτονική των 22nm, με TDP στα 140Watt και συχνότητα στα 3,3GHz και Turbo boost στα 3,6GHz. Ο επεξεργαστής αυτός έχει την καλύτερη σχέση απόδοσης-τιμής στην αγορά όμως επειδή είναι βασισμένος στην X99 πλατφόρμα, παρόλο την εξαιρετική τιμή του, τα υπόλοιπα βασικά εξαρτήματα (μητρική και RAM) ανεβάζουν το κόστος ψηλά. Αποτελεί την τέλεια λύση για αυτούς που θέλουν έναν επεξεργαστή για βαριά χρήση όπως βίντεο, σχεδιασμό, χρήση σε περιβάλλοντα Workstation  και γενικώς σε ιδιαίτερα απαιτητικά περιβάλλοντα με το Gaming να έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Η τιμή του στην ελληνική αγορά ξεκινά από τα €371, τιμή εξαιρετική για τις δυνατότητές του. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Οι λύσεις αυτές επιλέχθηκαν με γνώμονα την σχέση τιμής-απόδοσης και όχι τόσο τη δυνατότητα Overclock που μπορεί να έχουν, χωρίς να αποτελούν τις “de-Facto” επιλογές, αλλά μία συμβουλή ή ακόμα κι ένα έναυσμα για περαιτέρω έρευνα με τις τιμές να αφορούν ελληνικά καταστήματα.

Ποιοι θα ήταν οι επεξεργαστές οι οποίοι θα προτείνατε; Πείτε μας τις δικές σας προτάσεις στα σχόλια. Μείνετε συντονισμένοι στους Unboxholics καθώς ακολουθεί η λίστα με τους επεξεργαστές της AMD.

Διαβάστε το άρθρο με τις προτάσεις επεξεργαστών της AMD.

Tags: