Read later
 • Written by 
 • Οδηγός: Open DNS σε PS4 και Xbox One

  Οδηγός: Open DNS σε PS4 και Xbox One

  Τέλος στον -για πολλούς- "εφιάλτη" του online gaming

  Σίγουρα το NAT Type είναι ένα πρόβλημα που έχει προκαλέσει πονοκέφαλο σε gamers που προσπαθούν να το έχουν «ανοιχτό». Δυστυχώς αρκετοί πάροχοι στην Ελλάδα αρνούνται να ασχοληθούν και να δώσουν οδηγίες στους πελάτες τους, με τη δικαιολογία ότι δεν είναι υποχρεωμένοι, πετώντας το μπαλάκι στους ίδιους να ψάξουν να βρουν λύση. Δεν θα το σχολιάσω αυτό γιατί θα γίνω κακός. Ωστόσο δεν είναι όλες έτσι. Όταν το NAT Type είναι Strict ή Moderate δημιουργεί πρόβλημα κυρίως στο online gaming, επηρεάζοντας την επικοινωνία (parties), τη σύνδεση μεταξύ των παικτών σε lobbies και την σταθερότητα στη σύνδεση σε υπηρεσίες όπως το PSN και Xbox Live.

  Οι λόγοι για το κλειστό NAT Type μπορεί να ποικίλουν, όμως υπάρχουν κάποια βήματα που μπορούμε να κάνουμε, όπως να δώσουμε σταθερή IP στις κονσόλες μας, να ορίσουμε τους κωδικούς DNS του παρόχου μας και τέλος (αν ακόμα το NAT Type δεν έχει γίνει Open), να ανοίξουμε κάποια ports στο router μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και open να είναι το DNS σας, αν ακολουθήσετε τα βήματα μέχρι το 2, θα παρατηρήσετε αύξηση τόσο στο download της κονσόλας σας, όσο και στο upload. Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να τα πούμε όσο πιο απλά και κατανοητά γίνεται χωρίς τεχνικούς όρους και περιττές πληροφορίες. Επειδή όμως υπάρχουν εκατοντάδες router εκεί έξω που το UI τους διαφέρει, όπως καταλαβαίνετε δε γίνεται να δώσουμε πληροφορίες για όλα. Εμείς θα δώσουμε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα ώστε να μπείτε στη λογική και από κει και πέρα θα πρέπει να ανατρέξετε στην σελίδα του εκάστοτε κατασκευαστή.

  Βήμα 1: Πρώτα απ’ όλα πρέπει να βρούμε την διεύθυνση με την οποία θα μπούμε στις ρυθμίσεις του router μας. Συνήθως είναι 192.168.1.1 ή 192.168.1.254. Για να είμαστε όμως σίγουροι, πάμε μέσω του υπολογιστή μας στην αναζήτηση των Windows και πληκτρολογούμε CMD για να ανοίξουμε την γραμμή εντολών. Πληκτρολογούμε ipconfig και πατάμε Enter. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η σειρά αριθμών του Default Gateway. Στο παράδειγμά μας είναι 192.168.1.254. Σημειώνουμε κάπου αυτόν τον αριθμό (γιατί θα τον χρησιμοποιήσουμε κι αλλού), ανοίγουμε έναν browser (Firefox/ Chrome) και τον πληκτρολογούμε. Υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί username και password.  Τις περισσότερες φορές είναι admin (με πεζά ή κεφαλαία) και στα δυο. Αν δεν είστε σίγουροι όμως ζητήστε αυτή τη πληροφορία τηλεφωνικά από τον πάροχό σας ή αναζητήστε τη στο internet. Κάποιες φορές τα στοιχεία για την είσοδο στο μενού του router αναγράφονται κάτω από τη συσκευή.

  Επίσης το ίδιο θα πρέπει να κάνετε για τους Primary και Secondary κωδικούς DNS. Ωστόσο μπορείτε να τους βρείτε και στις πληροφορίες σύνδεσης του router σας, όπως στο παράδειγμα. Αρκετοί προτείνουν τους public κωδικούς της Google (8.8.8.8/8.8.4.4), αλλά προσωπικά προτείνω να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς του πάροχού σας.       

  Βήμα 2.1: Σταθερή IP στο PS4 και εισαγωγή κωδικών DNS

  Πρώτα απ’ όλα πρέπει να πάρουμε την MAC Address της κονσόλας την οποία θα την χρησιμοποιήσουμε αργότερα για να ανοίξουμε τα ports. Με απλά λόγια η MAC Address είναι το «όνομα» με το οποίο το router μας αντιλαμβάνεται το PS4. Αν η σύνδεση της κονσόλας σας είναι με καλώδιο Ethernet καλό είναι να μην αλλάξετε θύρα μετά τις ρυθμίσεις που θα κάνουμε, διότι αυτές θα «κλειδώσουν» πάνω στη συγκεκριμένη. Από το μενού λοιπόν του PS4 πηγαίνουμε Settings/ Network/ View Connection Status. Εδώ σημειώνουμε κάπου το Mac Address (LAN Cable) αν η κονσόλα μας είναι συνδεδεμένη με καλώδιο στο router ή το Mac Address (Wi-Fi) αν είναι ασύρματα. Στη συνέχεια θα πάμε να ορίσουμε manual IP και να δώσουμε τους DNS του παρόχου μας. Οπότε από το κεντρικό μενού, πηγαίνουμε Settings/ Network/ Set Up Internet Connection/ Use Lan Cable ή Wi-Fi (αναλόγως τη σύνδεσή μας)/ Custom/ Manual. Εδώ τώρα θα ορίσουμε εμείς μια IP Address. Αυτή θα είναι ίδια με τον κωδικό Default Gateway που σημειώσαμε από το βήμα 1, αλλάζοντας μόνο τα ψηφία της τελευταίας τελείας. Αυτό το κάνουμε γιατί η default επιλογή να δημιουργεί το router μας κάθε φορά που ανοίγουμε την κονσόλα τυχαία IP Address, πολλές φορές μπορεί να πέσει πάνω σε μια άλλη συσκευή και να έχουμε προβλήματα συνδεσιμότητας. Επειδή μέσα σε ένα οικιακό δίκτυο μπορεί να υπάρχουν πολλές συσκευές προτείνω τα τελευταία ψηφία να είναι από 30 μέχρι 100. Προσοχή όμως, αν θέλετε να ορίσετε σταθερή IP και σε άλλη συσκευή, να μην χρησιμοποιήσετε τα ίδια τελικά ψηφία. Οπότε:

  • IP Address: 192.168.1.40 (στο 40 φυσικά μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε από 30 έως 100).
  • Subnet Mask: 255.255.255.0 (παραμένει πάντα το ίδιο σε όλες τις συσκευές).
  • Default Gateway: 192.168.1.254 (εδώ θα βάλετε τον κωδικό που σημειώσατε στο βήμα 1).
  • Primary/Secondary DNS: Θα χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς DNS του πάροχου στον οποίο ανήκετε (βήμα 1).

  MTU Settings: Automatic/ Proxy Server: Do Not Use και στο τέλος πατάμε Test Internet Connection. Αν τα έχετε κάνει όλα σωστά θα δείτε παντού Successful. Αν όχι ξαναπροσπαθήστε. Αν στο NAT Type γράφει Type 2, τότε το NAT Type σας είναι Open. Αν όμως είναι 3 και έχετε κάνει όλα τα παραπάνω σωστά θα προχωρήσετε στο βήμα 3. Προσοχή! Μόνο αν το Nat Type σας είναι 3 ή βλέπετε μέσα σε κάποιο on line παιχνίδι ότι παραμένει Strict/Moderate θα προχωρήσετε στο βήμα 3 που αφορά τα ports.   

  Βήμα 2.2: Σταθερή IP στο Xbox One και εισαγωγή κωδικών DNS

  Πρώτα απ’ όλα πρέπει να πάρουμε την MAC Address της κονσόλας την οποία θα την χρησιμοποιήσουμε αργότερα για να ανοίξουμε τα ports. Με απλά λόγια η MAC Address είναι το «όνομα» με το οποίο το router μας αντιλαμβάνεται το Xbox One. Αν η σύνδεση της κονσόλας σας είναι με καλώδιο Ethernet καλό είναι να μην αλλάξετε θύρα μετά τις ρυθμίσεις που θα κάνουμε, διότι αυτές θα «κλειδώσουν» πάνω στη συγκεκριμένη. Από το μενού λοιπόν του Xbox One πηγαίνουμε Settings/ All Settings/ Network Settings/ Advanced Settings. Εδώ σημειώνουμε κάπου το Wired Mac αν η κονσόλα μας είναι συνδεδεμένη με καλώδιο στο router ή το Wireless Mac αν είναι ασύρματα. Στη συνέχεια θα πάμε να ορίσουμε manual IP και να δώσουμε τους DNS του παρόχου μας. Οπότε από το κεντρικό μενού, πηγαίνουμε Settings/ All Settings/ Network Settings/ Advanced Settings/ IP Settings. Εδώ τώρα θα ορίσουμε εμείς μια IP Address. Αυτή θα είναι ίδια με τον κωδικό Default Gateway που σημειώσαμε από το βήμα 1, αλλάζοντας μόνο τα ψηφία της τελευταίας τελείας. Αυτό το κάνουμε γιατί η default επιλογή να δημιουργεί το router μας κάθε φορά που ανοίγουμε την κονσόλα τυχαία IP Address, πολλές φορές μπορεί να πέσει πάνω σε μια άλλη συσκευή και να έχουμε προβλήματα συνδεσιμότητας. Επειδή μέσα σε ένα οικιακό δίκτυο μπορεί να υπάρχουν πολλές συσκευές προτείνω τα τελευταία ψηφία να είναι από 30 μέχρι 100. Προσοχή όμως, αν θέλετε να ορίσετε σταθερή IP και σε άλλη συσκευή, να μην χρησιμοποιήσετε τα ίδια τελικά ψηφία. Οπότε:

  • IP Address: 192.168.1.70 (στο 70 φυσικά μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε από 30 έως 100).
  • Subnet Mask: 255.255.255.0 (παραμένει πάντα το ίδιο σε όλες τις συσκευές).
  • Default Gateway: 192.168.1.254 (εδώ θα βάλετε τον κωδικό που σημειώσατε στο βήμα 1).

  Στο ίδιο μενού έπειτα επιλέγετε DNS Settings και γράφετε τον Primary και Secondary κωδικό DNS του πάροχου στον οποίο ανήκετε (βήμα 1). Αν τα έχετε κάνει όλα σωστά θα δείτε το μήνυμα που λέει ότι όλα είναι σωστά. Αν όχι ξαναπροσπαθήστε. Αν στο NAT Type γράφει Open δεν χρειάζεται να προχωρήσετε στο βήμα 3. Αν όμως έχετε κάνει όλα τα παραπάνω σωστά και το NAT Type σας παραμένει Strict/Moderate, μόνο τότε θα προχωρήσετε στο βήμα 3 που αφορά τα ports.   

  Βήμα 3: Ανοίγοντας Ports σε PS4 και Xbox One

  Σημαντική σημείωση: Η ενέργεια αυτή γίνεται στον υπολογιστή από τις ρυθμίσεις του router (βήμα 1) και όχι απ’ την κονσόλα. Αν λοιπόν έχετε κάνει τα πάντα σωστά μέχρι το βήμα 2, αλλά το NAT Type παραμένει Strict/Moderate, ακολουθήστε αυτό το link (https://portforward.com/router.htm) και επιλέξτε τη μάρκα και το μοντέλο του router που διαθέτετε. Ακόμα και να μη βρείτε ακριβώς το ίδιο μοντέλο, μην αγχώνεστε η διαδικασία μοιάζει μεταξύ τους. Μετά απλά ακολουθήστε τα βήματα όπως τα λέει. Την Mac Address της κονσόλας που σας είπα να κρατήσατε στο βήμα 2 το έκανα ουσιαστικά για δική σας διευκόλυνση, όταν θα κάνετε assign τη συσκευή με τα ports που ανοίξατε, ώστε να μη ψάχνεστε.

  Τα Ports (θύρες) που πρέπει να ανοίξετε για το PlayStation 4 είναι τα ακόλουθα:

  • Θύρα 80 (TCP)
  • Θύρα 443 (TCP)
  • Θύρα 5223 (TCP)
  • Θύρα 3478 (UDP)
  • Θύρα 3479 (UDP)
  • Θύρα 3658 (UDP)
  • Θύρα 3074 (TCP & UDP)

  Προσοχή! Αν έχετε συνδεδεμένα στο ίδιο δίκτυο PS4 και Xbox One δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο PS4 τη θύρα 3074, γιατί αυτή ενώ είναι προαιρετική στο PS4, στο Xbox One είναι απαραίτητη. Όταν τη χρησιμοποιήσετε στο PS4 και μετά πάτε να κάνετε το ίδιο στο Xbox One θα δείτε «failed» όταν θα προσπαθήσετε να κάνετε assign την υπηρεσία με τη συσκευή, γιατί θα πέφτει πάνω στο PS4. Οπότε αν διαθέτετε μόνο PS4 χρησιμοποιήστε τη κανονικά και άφοβα, αλλιώς αφήστε τη για το Xbox One.    

  Τα Ports (θύρες) που πρέπει να ανοίξετε για το Xbox One είναι τα ακόλουθα:

  • Θύρα 88 (UDP)
  • Θύρα 3074 (UDP & TCP)
  • Θύρα 53 (UDP & TCP)
  • Θύρα 500 (UDP)
  • Θύρα 3544 (UDP)
  • Θύρα 4500 (UDP)

  Ελπίζω να βρήκατε χρήσιμες αυτές τις πληροφορίες. Μη σας φαίνεται δύσκολο, αν ξεκινήσετε τη διαδικασία θα δείτε ότι δεν είναι. Καλή επιτυχία!

  Λεωνίδας Στραβάκος

  Βρείτε το συντάκτη: Facebook | Twitter | leonidasstrabakos@unboxholics.com

  Login to post comments
  Comments (22)
  Refresh Comments
  Choose Order:
  • Comment Link
   parmax
   parmax 06/05/2017 12:38:27
   απο mobile hot spot που μπαινω εχω επιλογη για nat type 2 ???
  • Comment Link
   david2pac
   david2pac 27/02/2017 19:39:19

   Εμενα που οταν ανοιγ ports μου λεει το router οτι χρησιμοποιουνται απο αλλον παιζει να βρω ποιος τις χρησιμοποιει ή ειμαι αβοηθητος?


   Θα πρέπει να ψάξεις στα applications σου να δεις ποιο δεσμεύει τη θύρα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις και να το κάνεις unassing. Αν δε τη βρεις πουθενά τότε δεσμεύεται από τον πάροχό σου. Θα τους πάρεις τηλέφωνο να στην αποδεσμεύσουν αυτοί.


   Δεσμευονται απο δυο εφαρμογες Http & Https. Η πρωτη δεσμευει την θυρα 80 και η δευτερη την 443. Ειναι safe να τις κανω unassign?
   EDIT: Τελικα τα διεγραψα απλα υπαρχει ενα θεμα τα ports 80 443 μου τα δεχεται μονο με πρωτοκολο UDP. Οχι με TCP. Και στο ps4 το NAT TYPE παραμενει 3....


   Δε μπορώ να γνωρίζω φίλε Νίκο τι applications είναι αυτά, αν έχεις αμφιβολίες προτείνω να μιλήσεις με τον πάροχό σου.
   EDIT: Αν όντος δεν τα δέχεται (που μου φαίνεται λίγο απίθανο) θα πρέπει να ανατρέξεις στο site του κατασκευαστή του router σου ή στο link που έχω δώσει στο κείμενο που εξηγεί ακριβώς τα βήματα.


   Απο το site εκανα τη διαδικασια.. Απλα μου φαινεται περιεργο που δεν μου τα δεχεται μιας και εχω ακριβως το ιδιο μοντελο router με το δικο σου. Technicolor Mediaccess 2...

   EDIT: Ετρεξα στο CMD την παρακατω εντολη ωστε να δω ποιες εφαρμογες ακουνε στις δυο θυρες¨
   netstat -nao | find ":443" & netstat -nao | find ":80"
   Επειτα ετρξα ξεχωριστα TASKKILL ωστε να τερματισω οποιο PID εμποδιξε τις 2 θυρες. Με την 443 το καταφερα και την ανοιξα επιτελους για το PS4. Δυστυχως ακομα δεν μπορω να βρω την 80, η οποια απασχολειται μονιμως απο το Skype που το τερματισα, αλλα και απο τον chrome(ή οποιον αλλον browser ανοιγω) με αποτελεσμα να μην μπορω να κανω assign τη θυρα 80... Αν εχεις να μου προτινεις καποια ιδεα θα το εκτιμουσα :) και συγγνωμη που σε ζαλισα.   και εγώ ακριβός αυτό το ρουτερ έχω και δεν έχω βρει λύση ακομα....
  • Comment Link
   νίκος.τιτομιχελάκης
   νίκος.τιτομιχελάκης 31/01/2017 18:50:06

   Εμενα που οταν ανοιγ ports μου λεει το router οτι χρησιμοποιουνται απο αλλον παιζει να βρω ποιος τις χρησιμοποιει ή ειμαι αβοηθητος?


   Θα πρέπει να ψάξεις στα applications σου να δεις ποιο δεσμεύει τη θύρα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις και να το κάνεις unassing. Αν δε τη βρεις πουθενά τότε δεσμεύεται από τον πάροχό σου. Θα τους πάρεις τηλέφωνο να στην αποδεσμεύσουν αυτοί.


   Δεσμευονται απο δυο εφαρμογες Http & Https. Η πρωτη δεσμευει την θυρα 80 και η δευτερη την 443. Ειναι safe να τις κανω unassign?
   EDIT: Τελικα τα διεγραψα απλα υπαρχει ενα θεμα τα ports 80 443 μου τα δεχεται μονο με πρωτοκολο UDP. Οχι με TCP. Και στο ps4 το NAT TYPE παραμενει 3....


   Δε μπορώ να γνωρίζω φίλε Νίκο τι applications είναι αυτά, αν έχεις αμφιβολίες προτείνω να μιλήσεις με τον πάροχό σου.
   EDIT: Αν όντος δεν τα δέχεται (που μου φαίνεται λίγο απίθανο) θα πρέπει να ανατρέξεις στο site του κατασκευαστή του router σου ή στο link που έχω δώσει στο κείμενο που εξηγεί ακριβώς τα βήματα.


   Απο το site εκανα τη διαδικασια.. Απλα μου φαινεται περιεργο που δεν μου τα δεχεται μιας και εχω ακριβως το ιδιο μοντελο router με το δικο σου. Technicolor Mediaccess 2...

   EDIT: Ετρεξα στο CMD την παρακατω εντολη ωστε να δω ποιες εφαρμογες ακουνε στις δυο θυρες¨
   netstat -nao | find ":443" & netstat -nao | find ":80"
   Επειτα ετρξα ξεχωριστα TASKKILL ωστε να τερματισω οποιο PID εμποδιξε τις 2 θυρες. Με την 443 το καταφερα και την ανοιξα επιτελους για το PS4. Δυστυχως ακομα δεν μπορω να βρω την 80, η οποια απασχολειται μονιμως απο το Skype που το τερματισα, αλλα και απο τον chrome(ή οποιον αλλον browser ανοιγω) με αποτελεσμα να μην μπορω να κανω assign τη θυρα 80... Αν εχεις να μου προτινεις καποια ιδεα θα το εκτιμουσα :) και συγγνωμη που σε ζαλισα.


   Βασικά δεν έχουμε το ίδιο μοντέλο, αυτό είναι MediaAccess 3 αλλά αυτό δε πιστεύω ότι παίζει ρόλο. Η 80 είναι μια θύρα που δεσμεύεται πολύ συχνά από κάποιους παρόχους γι' αυτό και λογικά τη βλέπεις να χρησιμοποιείται σε ότι κάνεις. Θα πάρεις τηλέφωνο τον πάροχό σου και θα ζητήσεις να σε συνδέσουν απευθείας με το τεχνικό τμήμα. Θα τους αναφέρεις το πρόβλημα με την 80 και θα επιμείνεις να στην ελευθερώσουν. Αν σου πουν ότι δεν γίνεται για τον ΑΒ δικό τους λόγο, τότε θα ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να σου κάνουν αυτοί τη διαδικασία για ΝΑΤ Type Open. Μη δεχτείς καμιά άλλη εναλλακτική, είναι υποχρεωμένοι να σε εξυπηρετήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.


   Καλως σε ευχαριστω πολυ, θα ενημερωσω με τις εξελιξεις! :)
  • Comment Link
   gr_leon
   gr_leon 31/01/2017 18:43:05

   Εμενα που οταν ανοιγ ports μου λεει το router οτι χρησιμοποιουνται απο αλλον παιζει να βρω ποιος τις χρησιμοποιει ή ειμαι αβοηθητος?


   Θα πρέπει να ψάξεις στα applications σου να δεις ποιο δεσμεύει τη θύρα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις και να το κάνεις unassing. Αν δε τη βρεις πουθενά τότε δεσμεύεται από τον πάροχό σου. Θα τους πάρεις τηλέφωνο να στην αποδεσμεύσουν αυτοί.


   Δεσμευονται απο δυο εφαρμογες Http & Https. Η πρωτη δεσμευει την θυρα 80 και η δευτερη την 443. Ειναι safe να τις κανω unassign?
   EDIT: Τελικα τα διεγραψα απλα υπαρχει ενα θεμα τα ports 80 443 μου τα δεχεται μονο με πρωτοκολο UDP. Οχι με TCP. Και στο ps4 το NAT TYPE παραμενει 3....


   Δε μπορώ να γνωρίζω φίλε Νίκο τι applications είναι αυτά, αν έχεις αμφιβολίες προτείνω να μιλήσεις με τον πάροχό σου.
   EDIT: Αν όντος δεν τα δέχεται (που μου φαίνεται λίγο απίθανο) θα πρέπει να ανατρέξεις στο site του κατασκευαστή του router σου ή στο link που έχω δώσει στο κείμενο που εξηγεί ακριβώς τα βήματα.


   Απο το site εκανα τη διαδικασια.. Απλα μου φαινεται περιεργο που δεν μου τα δεχεται μιας και εχω ακριβως το ιδιο μοντελο router με το δικο σου. Technicolor Mediaccess 2...

   EDIT: Ετρεξα στο CMD την παρακατω εντολη ωστε να δω ποιες εφαρμογες ακουνε στις δυο θυρες¨
   netstat -nao | find ":443" & netstat -nao | find ":80"
   Επειτα ετρξα ξεχωριστα TASKKILL ωστε να τερματισω οποιο PID εμποδιξε τις 2 θυρες. Με την 443 το καταφερα και την ανοιξα επιτελους για το PS4. Δυστυχως ακομα δεν μπορω να βρω την 80, η οποια απασχολειται μονιμως απο το Skype που το τερματισα, αλλα και απο τον chrome(ή οποιον αλλον browser ανοιγω) με αποτελεσμα να μην μπορω να κανω assign τη θυρα 80... Αν εχεις να μου προτινεις καποια ιδεα θα το εκτιμουσα :) και συγγνωμη που σε ζαλισα.


   Βασικά δεν έχουμε το ίδιο μοντέλο, αυτό είναι MediaAccess 3 αλλά αυτό δε πιστεύω ότι παίζει ρόλο. Η 80 είναι μια θύρα που δεσμεύεται πολύ συχνά από κάποιους παρόχους γι' αυτό και λογικά τη βλέπεις να χρησιμοποιείται σε ότι κάνεις. Θα πάρεις τηλέφωνο τον πάροχό σου και θα ζητήσεις να σε συνδέσουν απευθείας με το τεχνικό τμήμα. Θα τους αναφέρεις το πρόβλημα με την 80 και θα επιμείνεις να στην ελευθερώσουν. Αν σου πουν ότι δεν γίνεται για τον ΑΒ δικό τους λόγο, τότε θα ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να σου κάνουν αυτοί τη διαδικασία για ΝΑΤ Type Open. Μη δεχτείς καμιά άλλη εναλλακτική, είναι υποχρεωμένοι να σε εξυπηρετήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
  • Comment Link
   νίκος.τιτομιχελάκης
   νίκος.τιτομιχελάκης 31/01/2017 17:25:33

   Εμενα που οταν ανοιγ ports μου λεει το router οτι χρησιμοποιουνται απο αλλον παιζει να βρω ποιος τις χρησιμοποιει ή ειμαι αβοηθητος?


   Θα πρέπει να ψάξεις στα applications σου να δεις ποιο δεσμεύει τη θύρα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις και να το κάνεις unassing. Αν δε τη βρεις πουθενά τότε δεσμεύεται από τον πάροχό σου. Θα τους πάρεις τηλέφωνο να στην αποδεσμεύσουν αυτοί.


   Δεσμευονται απο δυο εφαρμογες Http & Https. Η πρωτη δεσμευει την θυρα 80 και η δευτερη την 443. Ειναι safe να τις κανω unassign?
   EDIT: Τελικα τα διεγραψα απλα υπαρχει ενα θεμα τα ports 80 443 μου τα δεχεται μονο με πρωτοκολο UDP. Οχι με TCP. Και στο ps4 το NAT TYPE παραμενει 3....


   Δε μπορώ να γνωρίζω φίλε Νίκο τι applications είναι αυτά, αν έχεις αμφιβολίες προτείνω να μιλήσεις με τον πάροχό σου.
   EDIT: Αν όντος δεν τα δέχεται (που μου φαίνεται λίγο απίθανο) θα πρέπει να ανατρέξεις στο site του κατασκευαστή του router σου ή στο link που έχω δώσει στο κείμενο που εξηγεί ακριβώς τα βήματα.


   Απο το site εκανα τη διαδικασια.. Απλα μου φαινεται περιεργο που δεν μου τα δεχεται μιας και εχω ακριβως το ιδιο μοντελο router με το δικο σου. Technicolor Mediaccess 2...

   EDIT: Ετρεξα στο CMD την παρακατω εντολη ωστε να δω ποιες εφαρμογες ακουνε στις δυο θυρες¨
   netstat -nao | find ":443" & netstat -nao | find ":80"
   Επειτα ετρξα ξεχωριστα TASKKILL ωστε να τερματισω οποιο PID εμποδιξε τις 2 θυρες. Με την 443 το καταφερα και την ανοιξα επιτελους για το PS4. Δυστυχως ακομα δεν μπορω να βρω την 80, η οποια απασχολειται μονιμως απο το Skype που το τερματισα, αλλα και απο τον chrome(ή οποιον αλλον browser ανοιγω) με αποτελεσμα να μην μπορω να κανω assign τη θυρα 80... Αν εχεις να μου προτινεις καποια ιδεα θα το εκτιμουσα :) και συγγνωμη που σε ζαλισα.
  • Comment Link
   gr_leon
   gr_leon 31/01/2017 17:11:50

   Εμενα που οταν ανοιγ ports μου λεει το router οτι χρησιμοποιουνται απο αλλον παιζει να βρω ποιος τις χρησιμοποιει ή ειμαι αβοηθητος?


   Θα πρέπει να ψάξεις στα applications σου να δεις ποιο δεσμεύει τη θύρα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις και να το κάνεις unassing. Αν δε τη βρεις πουθενά τότε δεσμεύεται από τον πάροχό σου. Θα τους πάρεις τηλέφωνο να στην αποδεσμεύσουν αυτοί.


   Δεσμευονται απο δυο εφαρμογες Http & Https. Η πρωτη δεσμευει την θυρα 80 και η δευτερη την 443. Ειναι safe να τις κανω unassign?
   EDIT: Τελικα τα διεγραψα απλα υπαρχει ενα θεμα τα ports 80 443 μου τα δεχεται μονο με πρωτοκολο UDP. Οχι με TCP. Και στο ps4 το NAT TYPE παραμενει 3....


   Δε μπορώ να γνωρίζω φίλε Νίκο τι applications είναι αυτά, αν έχεις αμφιβολίες προτείνω να μιλήσεις με τον πάροχό σου.
   EDIT: Αν όντος δεν τα δέχεται (που μου φαίνεται λίγο απίθανο) θα πρέπει να ανατρέξεις στο site του κατασκευαστή του router σου ή στο link που έχω δώσει στο κείμενο που εξηγεί ακριβώς τα βήματα.
  • Comment Link
   νίκος.τιτομιχελάκης
   νίκος.τιτομιχελάκης 31/01/2017 16:10:22

   Εμενα που οταν ανοιγ ports μου λεει το router οτι χρησιμοποιουνται απο αλλον παιζει να βρω ποιος τις χρησιμοποιει ή ειμαι αβοηθητος?


   Θα πρέπει να ψάξεις στα applications σου να δεις ποιο δεσμεύει τη θύρα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις και να το κάνεις unassing. Αν δε τη βρεις πουθενά τότε δεσμεύεται από τον πάροχό σου. Θα τους πάρεις τηλέφωνο να στην αποδεσμεύσουν αυτοί.


   Δεσμευονται απο δυο εφαρμογες Http & Https. Η πρωτη δεσμευει την θυρα 80 και η δευτερη την 443. Ειναι safe να τις κανω unassign?
   EDIT: Τελικα τα διεγραψα απλα υπαρχει ενα θεμα τα ports 80 443 μου τα δεχεται μονο με πρωτοκολο UDP. Οχι με TCP. Και στο ps4 το NAT TYPE παραμενει 3....
  • Comment Link
   gr_leon
   gr_leon 31/01/2017 15:41:44

   Εμενα που οταν ανοιγ ports μου λεει το router οτι χρησιμοποιουνται απο αλλον παιζει να βρω ποιος τις χρησιμοποιει ή ειμαι αβοηθητος?


   Θα πρέπει να ψάξεις στα applications σου να δεις ποιο δεσμεύει τη θύρα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις και να το κάνεις unassing. Αν δε τη βρεις πουθενά τότε δεσμεύεται από τον πάροχό σου. Θα τους πάρεις τηλέφωνο να στην αποδεσμεύσουν αυτοί.
  • Comment Link
   νίκος.τιτομιχελάκης
   νίκος.τιτομιχελάκης 31/01/2017 15:07:20
   Εμενα που οταν ανοιγ ports μου λεει το router οτι χρησιμοποιουνται απο αλλον παιζει να βρω ποιος τις χρησιμοποιει ή ειμαι αβοηθητος?
  • Comment Link
   gr_leon
   gr_leon 28/01/2017 14:02:14

   ρε παιδια την θυρα 80 δεν μου την δεχετε με τπτ !! σας ετοιχε και εσας κατι τετοιο ?


   Προφανώς κάποια άλλη υπηρεσία την χρησιμοποιεί γι' αυτό δε σε αφήνει. Δοκίμασε να κάνεις τα υπόλοιπα χωρίς την 80.

   Γιατί δεν μου βγάζει το secontary και primary DNS


   Αν δεν μπορείς να το βρεις ζήτα την πληροφορία αυτή τηλεφωνικά από τον πάροχο στον οποίο ανήκεις.


   δοκίμασα με τα υπολιπα άλλα το nat type δεν αλλαξε ειναι ακομα 3... δεν ξερω τι φαση..


   Μάλλον δεν έχεις κάνεις κάτι σωστά. Όπως γράφω και στο κείμενο σκοπός του είναι να μπείτε στη λογική γιατί δε γίνεται να δοθεί οδηγός βήμα-βήμα, εξαιτίας των εκατοντάδων router που υπάρχουν. Οι θύρες αυτές προτείνονται από την ίδια τη Microsoft/Sony και έχουν ελεγχθεί ότι είναι αποτελεσματικές και στις δυο κονσόλες.
  • Comment Link
   david2pac
   david2pac 27/01/2017 22:51:33

   ρε παιδια την θυρα 80 δεν μου την δεχετε με τπτ !! σας ετοιχε και εσας κατι τετοιο ?


   Προφανώς κάποια άλλη υπηρεσία την χρησιμοποιεί γι' αυτό δε σε αφήνει. Δοκίμασε να κάνεις τα υπόλοιπα χωρίς την 80.

   Γιατί δεν μου βγάζει το secontary και primary DNS


   Αν δεν μπορείς να το βρεις ζήτα την πληροφορία αυτή τηλεφωνικά από τον πάροχο στον οποίο ανήκεις.


   δοκίμασα με τα υπολιπα άλλα το nat type δεν αλλαξε ειναι ακομα 3... δεν ξερω τι φαση..
  • Comment Link
   gr_leon
   gr_leon 27/01/2017 22:26:50

   ρε παιδια την θυρα 80 δεν μου την δεχετε με τπτ !! σας ετοιχε και εσας κατι τετοιο ?


   Προφανώς κάποια άλλη υπηρεσία την χρησιμοποιεί γι' αυτό δε σε αφήνει. Δοκίμασε να κάνεις τα υπόλοιπα χωρίς την 80.

   Γιατί δεν μου βγάζει το secontary και primary DNS


   Αν δεν μπορείς να το βρεις ζήτα την πληροφορία αυτή τηλεφωνικά από τον πάροχο στον οποίο ανήκεις.

  • Comment Link
   κώστας.λαθύρης
   κώστας.λαθύρης 27/01/2017 19:14:22
   Γιατί δεν μου βγάζει το secontary και primary DNS
  • Comment Link
   david2pac
   david2pac 27/01/2017 18:51:24
   ρε παιδια την θυρα 80 δεν μου την δεχετε με τπτ !! σας ετοιχε και εσας κατι τετοιο ?
  • Comment Link
   dimitris324
   dimitris324 27/01/2017 12:04:09
   ρε παιδια εμενα γραφει nate 2 αλλα ενω μπαινει στα online οταν θελω να μπω στο playstationstore μου γραφει οτι ειναι υποκατασκευη
   γτ?
  • Comment Link
   Indigo
   Indigo 26/01/2017 23:43:29
   Απόσο ξέρω την IP την αλλάζει ο πάροχος (ISP) ανά διαστήματα (μερικές ημερες) το DNS όμως παραμένει σταθερό πάντα? όσα restart και να κάνω στο router και όσο καιρός και εάν περάσει
  • Comment Link
   rapsoulis
   rapsoulis 26/01/2017 22:19:45
   DNS κωδικός;! Really now?! Αφού πιο κάτω αναφέρεται ο όρος IP διεύθυνση!
  • Comment Link
   Jimaruto
   Jimaruto 26/01/2017 21:46:57
   Έχω ένα συνηθισμένο rooter και είχα μεγάλα προβλήματα με το NAT στο Destiny του Playstation4. Είτε άνοιγα ports στο rooter μου, είτε όχι, αυτό δεν ένιωθε και μου έβγαζε πάντα NAT3 με μεγάλο lag στο multiplayer. Ύστερα από πολύ ψάξιμο κατάλαβα ότι θέλει αλλαγή το rooter....και έτσι αποφάσισα να παρατήσω το Destiny :P
  • Comment Link
   Aviram
   Aviram 26/01/2017 18:25:53
   TrollMod_On: " πάμε μέσω του υπολογιστή μας στην αναζήτηση των Windows"
   TrollMod_Off.

   παντου PC.
  • Comment Link
   Gamer-cy
   Gamer-cy 26/01/2017 17:48:21
   Μπράβο για τις πληροφορίες αρκετές φόρες είχα παρόμοιας φύσεως προβλήματα, και όταν δεν καταλάβεις από τέτοια χρειάζεσαι ώρες να τα λύσεις και αν
  • Comment Link
   NikeFerrari
   NikeFerrari 26/01/2017 17:09:49
   Πολύ χρήσιμες πληροφορίες!

   Στο 360 και One είχα πάντα "Open" status και στο PS3/4 πάντα "2" χωρίς να χρειαστώ να ανοίξω θύρες και το πιο σημαντικό, χωρίς να έχω θέμα και με τις υπόλοιπες συσκευές (Wii, WiiU, 3DS, DS, PSP, PS Vita, Laptop, Bravia TV, iPad, iPhone, κτλ) και γι'αυτό δεν ρισκάρω να αλλάξω router εδώ και 9 χρόνια.

   Καμιά φορά που πάει σε Moderate ή 3 το status, απλά κάνω soft reset το modem και όλα καλά πάλι.
  • Comment Link
   Harry T.
   Harry T. 26/01/2017 12:59:03
   Εγώ στο PS4 έχω NAT Type 2 και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με online chat κλπ, οπότε δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα απ' όλ' αυτά, σωστά; Τώρα το download/upload που έχω είναι μέτριο γιατί είμαι στην forthnet και απέχω 1,5 χιλιόμετρο από τον πλησιέστερο κόμβο, πιάνω περίπου 7-8 Mbps down και κάτι λιγότερο από 1 Mbps up, σε θεωρητικά 24άρα γραμμή.

  Gaming News

  Tech & Science News