Crash Bandicoot N. Sane Trilogy Review

 • Written by 
 • Read later

  Ο αγαπημένος μας χαρακτήρας πιο όμορφος από ποτέ!

  Πρέπει να υπάρχουν ελάχιστοι εκεί έξω gamers ή μη που δεν γνωρίζουν τη διασημότερη μασκότ του PlayStasion. Ο Crash Bandicoot αποτελεί κλασική φιγούρα στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών όπως ο Sonic, ο Mario και η Lara Croft. Στα mid 90’s η Sony έκανε την παρθενική της είσοδο στο χώρο των video games με τη δική της hardware πρόταση, το θρυλικό PlayStation. Η Sony ψάχνοντας να δώσει την της απάντησή σε μια εποχή που τα 2D platforms μεσουρανούσαν με πρωτοστάτες τον Mario της Nintendo και τον Sonic της Sega, η πρόταση της Naughty Dog το 1994 όταν και παρουσίασε το άγνωστο ακόμα Crash Bandicoot στα γραφεία της εταιρίας, έφτασε ως από μηχανής θεός, κερδίζοντας τη χρηματοδότηση και μια λαμπρή μελλοντική συνεργασία που κρατά μέχρι τις μέρες μας. Εμπνευσμένη από τον Tasmanian Devil της Warner Bros και μια γκάμα μαρσιποφόρων της Αυστραλίας, το bandicoot ήταν η τελική επιλογή που έδωσε ζωή στον αγαπημένο μας χαρακτήρα. Καθώς το επόμενο βήμα στα βιντεοπαιχνίδια έκλεινε προς το 3D, η Naughty Dog συνδύασε το κλασικό 2D -που οι παίκτες ήταν ήδη εξοικειωμένοι- με το 3D, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να διαβεί τον δρόμο της εξέλιξης που πρόσταζε η εποχή, αλλά και να ικανοποιήσει την Sony που αναζητούσε να αναδείξει την δύναμη της κονσόλας της σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

  Το πόνημα του studio το αγκάλιασε θερμά ο κόσμος καθώς πούλησε από το 1996 όπου και εκδόθηκε μέχρι την ολοκλήρωση του κύκλου της κονσόλας, συμπεριλαμβανομένων των δύο sequels που ακολούθησαν, το αστρονομικό για εκείνα τα δεδομένα νούμερο των 6.8 εκατομμυρίων αντιτύπων. Αλλάζοντας σελίδα με το PlayStation 2, η προσοχή της Sony και Naughty Dog στράφηκε προς το νέο ip, Jak & Daxter πουλώντας έτσι τα δικαιώματα στην Activision. Το νέο studio της Vivendi Universal που ανέλαβε το βαρύ φορτίο της συνέχισης του Crash, δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει την ποιότητα των τριών πρώτων, με αποτελέσματα κάτω του μετρίου. Απογοητευμένοι οι fans είχαν πειστεί ότι ο Crash δεν πρόκειται να επιστρέψει στην αρχική του δόξα, κάτι που απέδειξαν και οι τραγικές, παρά την multiplatform κυκλοφορία του, πωλήσεις. Έτσι ο Crash Bandicoot μπήκε στην κατάψυξη,  αλλά ο διακαής έστω και μάταιος όπως όλα έδειχναν πόθος της επανεμφάνισης, συνέχισε να σιγοκαίει στη συνείδηση των fans, μέχρι την έκπληξη της περσινής Ε3 όπου και ανακοινώθηκε ότι ο Crash Bandicoot επιστρέφει ως remake σε μια συλλογή που περιλαμβάνει τα τρία αρχικά παιχνίδια του original PlayStation κάνοντας τους fans να πανηγυρίζουν.  

  Έτσι από τα χέρια της Vicarious Visions, ενός εργολαβικού studio που καταπιάνεται κατά βάση με αξιόλογες μεταφορές τίτλων σε φορητά ως επί το πλείστων συστήματα, το Crash Bandicoot N. Sane Trilogy έγινε πριν λίγες μέρες πραγματικότητα, ξυπνώντας αναμνήσεις και δάκρυα νοσταλγίας. Ωστόσο γεννούνται εύλογα ερωτήματα για το κατά πόσο μπορεί να σταθεί ένας 20ετής τίτλος στο σήμερα, αν μπορεί να προκαλέσει την ίδια συγκίνηση κι αν μπορούν να γίνουν αλλαγές που θα ικανοποιούν τους παλιούς και τους νέους gamers. Θα τα δούμε όμως όλα αυτά αναλυτικά παρακάτω.

  Ο Dr Neo Cortex είναι ο τρελός επιστήμονας που θέλει- τι άλλο- να κατακτήσει τον κόσμο. Με τη βοήθεια των συνεργατών του δημιουργεί ένα υπέρ-όπλο που σκοπό έχει να μετατρέψει τα φιλήσυχα πλάσματα των φανταστικών Wumpa Islands σε στρατιές από minions που θα ριχθούν στη μάχη προς επίτευξη του σχεδίου του. Παρόλο που το όπλο δεν είναι ακόμα έτοιμο, το δοκιμάζει πάνω στο μαρσιποφόρο bandicoot  το οποίο τον απορρίπτει και ο Crash δραπετεύει από το εργαστήριο. Στο πλευρό του θα έχει τη βοήθεια του αρχαίου υπό τη μορφή μάσκας πνεύματος Aku Aku που θα του δώσει extra δυνάμεις κι αργότερα της αδερφής του Coco που θα τον καθοδηγήσουν ώστε να σώσει τον κόσμο και να τινάξει στον αέρα τα σχέδια του σατανικού Cortex. Εκείνος απ’ την άλλη θα ανακαλύπτει συνεχώς νέους τρόπους όπως ενεργειακούς κρυστάλλους και χρονομηχανές, καθώς και συμμάχους όπως ο δίδυμος κακός αδερφός του Aku Aku, Uka Uka, που θα κάνουν το έργο του Crash και της ομάδας του ακόμα πιο δύσκολο.

  Η Vicarious Visions πήρε αυτούσιους του μηχανισμούς και τα επίπεδα, αναδιαμορφώνοντας με απόλυτη πιστότητα τα γραφικά στο σήμερα, σε βαθμό που αν κάποιος έσβηνε τη μνήμη μας θα ήμασταν σίγουροι πως πρόκειται για σύγχρονο παιχνίδι. Και τα τρία παιχνίδια δείχνουν πιο όμορφα από ποτέ. Από τους χαρακτήρες μέχρι το φυλλαράκι στο background έχουν σχεδιαστεί απ’ την αρχή και είμαι σίγουρος ότι θα κάνει τους παλιούς fans να χαμογελούν καθώς οι εικόνες και οι γνώριμοι ήχοι θα επαναφέρουν στην επιφάνεια τις παιδικές τους αναμνήσεις. Πολλά ωστόσο απ’ τα παιχνίδια που ο κόσμος θεωρεί «παιδικά» κάθε άλλο παρά εύκολα είναι στη πραγματικότητα. Τα Crash Bandicoot δεν είναι καθόλου εύκολα παιχνίδια (ειδικά το πρώτο) και θα δοκιμάσουν αρκετά την επιδεξιότητα και…τα νεύρα σας, καθώς απαιτούν σε αρκετά σημεία απόλυτο συγχρονισμό και συγκέντρωση. Κάτι που να σας πω την αλήθεια είχα, όντας καλομαθημένος απ’ τα σύγχρονα παιχνίδια που έχουν τη τάση να μας παίρνουν απ’ το χεράκι, ξεχάσει πως είναι.

  Νευρίασα, φώναξα, έβρισα, όμως οι ξεκαρδιστικές σκηνές του «θανάτου» του ήρωα που έσπαγαν την ένταση, η επιμονή ότι μπορώ να τα καταφέρω (αφού τα κατάφερνα τότε) και το γλυκό αίσθημα της επίτευξης στο τέλος του κάθε επιπέδου, με έκαναν να μη θέλω να ξεκολλήσω. Η δυσκολία φαντάζομαι ότι μπορεί να ξενίσει τους νεότερους παίκτες όμως θα πρέπει να έχουν στο νου ότι η ίδια αυτή δυσκολία κάποτε σφυρηλάτησε μια ολόκληρη γενιά από gamers. Η Vicarious Visions έχοντας γνώση ότι η δυσκολία αυτή θα είναι αποτρεπτική για κάποιους, φρόντισε να εμπλουτίσει τα παιχνίδια με επιπρόσθετα check points, έξτρα ζωές και Aku Aku μάσκες που κάνουν τον Crash ανίκητο. Αυτές ωστόσο δίνονται μόνο μετά από πολλαπλές αποτυχίες σε μια πίστα. Μη νομίζετε ότι ξαφνικά το παιχνίδι θα γίνει εύκολο, απλά δίνει ένα έξυπνο κατά την άποψή μου έναυσμα, ώστε να συνεχίσει ο παίκτης να ασχολείται. Οι προσθήκες όμως του studio δεν σταματούν εδώ.

  Οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα με το πάτημα ενός κουμπιού να παίξουν είτε με τον Crash είτε με την αδερφή του Coco, ενώ το time attack mode που γνωρίσαμε πρώτη φορά στο Crash Bandicoot Warped είναι διαθέσιμο και στα τρία παιχνίδια ανεβάζοντας το replay value μέσα από ένα σύστημα leaderboard που εμφανίζει τις επιδόσεις φίλων τους και παικτών από όλο τον κόσμο. Και τα τρία παιχνίδια είναι γεμάτα από προκλήσεις αφού εκτός από τη συλλογή κρυστάλλων που απαιτούνται για να προχωρήσει η ιστορία και να ξεκλειδωθούν τα επόμενα επίπεδα, ο παίκτης θα κληθεί να έχει ανοιχτά τα μάτια του για κρυφά σημεία μέσα στις πίστες προκειμένου να μαζέψει όλα τα κιβώτια και να ξεκλειδώσει μυστικές περιοχές που δίνουν «διαμαντάκια» με τα οποία θα ανοίξει αργότερα άλλες κρυφές περιοχές.

  Τα levels συνολικά χαρακτηρίζονται από τεράστια ποικιλία. Θα βρεθείτε από μια παραλία γεμάτη εξαγριωμένους ιθαγενείς που προσπαθούν να σας πιάσουν, υποβρύχια σε σπηλιές να αποφεύγετε πεινασμένους καρχαρίες και νάρκες, στους πάγους να γλιστράτε πάνω σε μια πολική αρκούδα με πιγκουίνους και φάλαινες δολοφόνους, ενώ ξαφνικά θα βρεθείτε σε μια πυραμίδα γεμάτη θανάσιμες παγίδες να σας κυνηγούν οι μούμιες! Γενικά η ποικιλία στα επίπεδα, στους εχθρούς, στα bosses και στα μέσα που θα επιστρατέψετε στην περιπέτειά σας, αν μη τι άλλο δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για γκρίνια.

  Ως προς το χειρισμό και το gameplay εκτός από τη δυνατότητα να παίζουμε ταυτόχρονα, τόσο με τους αναλογικούς, όσο και με το σταυρόνημα, δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Για την ιστορία να αναφέρω ότι το πρώτο παιχνίδι δεν υποστήριζε τους αναλογικούς μοχλούς καθώς το πρώτο DualShock controller, κυκλοφόρησε αρκετά αργότερα από την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Ωστόσο όπως είναι αναμενόμενο στο N. Sane Trilogy, όλα τα παιχνίδια δουλεύουν αρκετά καλά με τον αναλογικό αλλά δε σας κρύβω ότι αρκετές φορές σε περιπτώσεις που απαιτούσαν ακρίβεια με βόλεψε καλύτερα το d-pad. Στη βάση τους τα Crash Bandicoot είναι απλά γραμμικά platformers με στατική κάμερα. Αν σε αυτά συμπεριλάβουμε τη δυσκολία και τον απαιτητικό χειρισμό, μπορούμε πολύ εύκολα να βγάλουμε επιπόλαια συμπεράσματα, όπως ότι τα παιχνίδια αυτά με τους δύστροπους για τα σημερινά δεδομένα μηχανισμούς δεν έχουν θέση στο 2017.

  Όμως κατά κύριο λόγο το trial & error είναι o πυρήνας των platformers. Φέρτε στο νου σας σύγχρονα platformers αλλά και platformers του παρελθόντος, όπως τo Gex, τo Croc, το Tombi, το Klonoa, το Spyro the Dragon και θα διαπιστώσετε ότι ο κοινός τους παρονομαστής είναι η απλότητα στο gameplay και η αγνή διασκέδαση. Θεωρώ καθαρά αφήνοντας στην άκρη τον νοσταλγικό παράγοντα, ότι τα Crash Bandicoot όχι μόνο δεν είναι περιττά αλλά λείπουν από το σύγχρονο gaming. Προσφέρουν τόνους διασκέδασης, ποικίλα επίπεδα γεμάτα εχθρούς και gameplay challenges που έχουμε ξεχάσει.

  Συνοψίζοντας...

  Η Vicarious Visions σεβόμενη την ιστορία των παιχνιδιών Crash Bandicoot που σφυρηλάτησαν και μεγάλωσαν μια ολόκληρη γενιά gamers, επανέφερε το αγαπημένο μας μαρσιποφόρο σε μια συλλογή που περιλαμβάνει την «αφρόκρεμα» των τριών πρώτων παιχνιδιών, τα οποία έκαναν αρχικά τους εμφάνιση στο μακρινό 1996 από την Naught Dog. Η δουλειά που έκανε το studio είναι άξια συγχαρητηρίων, πρωτίστως γιατί παρέμεινε απόλυτα πιστή στην original τριλογία και κατ’ επέκταση γιατί ο  οπτικοακουστικός τομέας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα σύγχρονα παιχνίδια. Τόσο τα περιβάλλοντα, οι χαρακτήρες όσο και τα cut-scenes, επανασχεδιάστηκαν από την αρχή δίνοντας στο 20αετή τίτλο την φρεσκάδα που έπρεπε. Το studio ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Επέκτεινε με γνώριμα extra modes το ήδη υψηλό replay value που είχαμε δει στο 3 για όλα τα παιχνίδια και εμπλούτισε φροντίζοντας τους νέους παίκτες, με επιπρόσθετα check points, έξτρα ζωές και Aku Aku μάσκες, τα οποία ωστόσο δεν χαλούν στους παλιούς την αυθεντική εμπειρία. Εν κατακλείδι ο Crash Bandicoot στέκεται επάξια στο σήμερα και αποτελεί must για τους λάτρεις των platformers, τόσο των old school όσο και των νεότερων παικτών.

  8
  Box Art
  Tested on : PS4
  Developer : Vicarious Visions
  Publisher : Activision
  Distributor : IGE
  Available for : PS4
  Release date : Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017
  Λεωνίδας Στραβάκος

  Βρείτε το συντάκτη: Facebook | Twitter | leonidasstrabakos@unboxholics.com

  Latest Reviews
  Login to post comments
  Comments (28)
  Refresh Comments
  Choose Order:
  • Comment Link
   Steve Rogers
   Steve Rogers 16/07/2017 19:45:05
   Είναι ένα από τα καλύτερα videogame στην ιστορία. Με το που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά το αγόρασα δίχως δεύτερη σκέψη.
  • Comment Link
   Bil128
   Bil128 06/07/2017 20:35:11
   Αυτό το αγόρασε η κόρη του Drake ? ξέρει κανείς ?
  • Comment Link
   Gamer-cy
   Gamer-cy 06/07/2017 19:41:00
   Εννοείτε το πήρα αυτά έπαιζα μικρός (μαζι με πολλά αλλα games ;) ) μολίς τελειώσω το The last Guardian θα μπω στο κόσμο τις τριλογίας.
  • Comment Link
   mitsosk2000
   mitsosk2000 05/07/2017 09:40:46
   Πολυ καλό remake
  • Comment Link
   achilleas.valiotis
   achilleas.valiotis 05/07/2017 00:01:27
   τέλειο ..............
  • Comment Link
   nickkrip
   nickkrip 04/07/2017 10:24:10
   Αγορά άμεσα!
  • Comment Link
   κατερίνα.μαγγ
   κατερίνα.μαγγ 04/07/2017 00:55:13
   Το Crash που όλοι αγαπήσαμε ξαναχτυπά!!
  • Comment Link
   evansicaria
   evansicaria 03/07/2017 23:27:12
   μακαρι να βγει και σε αλλες κονσολες
  • Comment Link
   AlExKaLaC
   AlExKaLaC 03/07/2017 22:26:24
   Ότι και να κάνουμε, αρέσει δεν αρέσει το παιχνίδι, κουβαλάει μια ολόκληρη εποχή.Πιο αγνή.
  • Comment Link
   grin
   grin 03/07/2017 21:39:26
   Ο,τι καλύτερο έχει συμβεί τα τελευταία πολλά χρόνια! Η καλύτερη επιλογή να γίνουν όλα remake! Απολαυση απλα!
  • Comment Link
   Harry T.
   Harry T. 03/07/2017 21:27:19
   Τα έχω λιώσει και τα τρία games στις original εκδόσεις τους (BC σε PS2, PS3 και Vita), ευχαρίστως θα τα ξαναπαίξω κάποια στιγμή στο PS4 αλλά τα €40 μου φαίνονται πολλά. Κρίμα μόνο που ο Crash είναι στα χέρια της Activision, θα τον γ***σουν όπως και στην εποχή του PS2 με τα άθλια games τύπου Mind over Mutant.
  • Comment Link
   Morpheas
   Morpheas 03/07/2017 19:20:43
   "....που δεν γνωρίζουν τη διασημότερη μασκότ του PlayStasion"
   Βλαχαρες! Και αυτοι που δεν το γνωριζουν και αυτος που εγραψε το PlayStation!!
  • Comment Link
   GREEK LOVER
   GREEK LOVER 03/07/2017 18:32:45
   Πηρα Crash Bandicoot N. Sane Trilogy και Wipeout omega collection μεσα σε αποσταση 3 ημερων και πραγματικα τα απολαμβανω ,μου εχει λειψει που μεγαλες ΑΑΑ παραγογες εστιαζουν μονο στα "σοβαρα" παιχνιδια ,και δεν υπαρχει εστω μια γωνια για παιχνιδια οπως ενα καλο crash,spyro atc μονο ενα Yooka-Laylee δεν το σωζει.
  • Comment Link
   Insane
   Insane 03/07/2017 18:21:35
   Φοβερή αναγέννηση μιας παιχνιδαρας, νοσταλγία και απόλαυση τα πρώτα αισθήματα που βίωσα όταν το ξεκίνησα, τελιωνω το δεύτερο σε λιγες ώρες. 35 ευρώ είναι μια χαρά και μάλλον θα αργήσει αρκετά να πέσει η τιμή του
  • Comment Link
   johnspan
   johnspan 03/07/2017 18:01:20
   Σε μια καλη πτωση τιμης θα τα αγορασω σιγουρα γιατι δεν τα εχω παιξει τα original και επιβαλλεται!!!
  • Comment Link
   Gunslinger
   Gunslinger 03/07/2017 16:13:01
   Λίγα δευτερόλεπτα μετά το πάτημα του X, ένιωσα κάτι μεταξύ ηλεκτροπληξίας και μικρού εγκεφαλικού.
   Κάθε αντικειμενική σκέψη πάει περίπατο, αδυνατώ να το κρίνω ορθολογικά υπό το βάρος της νοσταλγίας.
   Το οτι ένιωσα ξανά 12 χρονών παίζοντας ακριβώς το ίδιο πράγμα αλλα με ένα τόσο σύγχρονο περιτύλιγμα ώστε να μην βεβηλωθεί η ανάμνηση του παρελθόντος για μένα αξίζει συγχαρητήρια.
  • Comment Link
   paokfv
   paokfv 03/07/2017 16:08:57
   Ήμουν σε ένα δίλημμα να αγοράσω το crash bandicoot ή το horizon zero dawn στην αρχή πίστευα πως το horizon είναι μια καλύτερη επιλογή αλλά είδα τόσους youtubers να κάνουν gameplays και πολλά reviews με καλές κριτικές που αποφάσισα πως το horizon μπορεί να περιμένει γιατί μου έχουν λείψει πολύ τα crash
  • Comment Link
   Geo4ever
   Geo4ever 03/07/2017 16:06:13

   Από τα πρώτα μου παιχνίδια!! Μακάρι να καταφέρω να το αγοράσω σύντομα!!


   Αγορά ναι σύντομη σε καμία των περιπτώσεων, στα 15-20 ευρώ είναι fair τιμή ειδάλλως θα τους ανοίξει και άλλο η ήδη ανοιγμένη όρεξη των εταιριών .
  • Comment Link
   Dk
   Dk 03/07/2017 15:23:43
   Ωραιες αναμνησεις!!
  • Comment Link
   ADonnies Darko
   ADonnies Darko 03/07/2017 15:15:26
   Από τα πρώτα μου παιχνίδια!! Μακάρι να καταφέρω να το αγοράσω σύντομα!!
  • Comment Link
   stark1st
   stark1st 03/07/2017 15:07:50
   Η νοσταλγία έχει χτυπήσει κόκκινο. Σίγουρη αγορά!
  • Comment Link
   Captain_Zaraki
   Captain_Zaraki 03/07/2017 15:07:25
   Φανταστικο review Λεωνιδα για μια φανταστικη συλλογη στην οποια εχει γινει πραγματικα φοβερη δουλεια!Λιωνω απο την Παρασκευη με το 1ο Crash προς το παρων και γουσταρω οσο δεν παει!!!Αυτα ειναι τα "σωστα" Remakes!
  • Comment Link
   Fonis
   Fonis 03/07/2017 15:06:53
   Ακόμα και αν δεν είσαι μεγάλος φαν της σειράς δεν γίνεται να μην νιώσεις νοσταλγία.
   Εικόνες από τα level των παιχνιδιών φέρνουν στο μυαλό εικόνες από άλλες εποχές.
   Πω πω ρε 'σεις.....
  • Comment Link
   Stratoulis
   Stratoulis 03/07/2017 14:31:26
   Στα μέσα του μήνα θα το πάρω και θα το λιώσω με την αδερφή μου, όπως τότε
  • Comment Link
   Leokasper
   Leokasper 03/07/2017 14:28:09
   Νοσταλγια οσο δεν παει ομως εμενα το αγαπημενο μου ηταν το crash bash μιλαμε ειχα αφιερωση απειρες ωρες αν και πλεον ομως επειδη μεγαλωσα δεν μου κανουν τοσο κλικ τετοια παιχνιδια πια (χαριτωμενα) επειδη ισως κακομαθα με τα σκοτεινα παιχνιδια και τις σπλατεριες τοσα χρονια manhunt,silent hill,dark souls,doom και ετσι να φερω μερικα σαν παραδειγμα οποτε δυσκολο να 3ανα γυρισω σε κατι τετοιο αλλα μπορω να αναγνωρισω την αξια που ειχαν αυτα τα παιχνιδια τοτε γιατι και εγω με αυτα μεγαλωσα και μπηκα στο gaming τριπακι
  • Comment Link
   valkongr
   valkongr 03/07/2017 14:08:58
   Θελω πσ4 μονο για αυτο
  • Comment Link
   BraVeHeart
   BraVeHeart 03/07/2017 14:04:19
   Μια κυκλοφορία που κλείνει το μάτι σε όλους εμάς που μεγαλώσαμε σε εκείνη τη χρυσή εποχή. Περίφημος κάτοχος από την πρώτη μέρα. Ήδη έχω παίξει τα πρώτα επίπεδα του πρώτου και του δεύτερου παιχνιδιού, και οι αναμνήσεις βαράνε κόκκινο. Και το οξύμωρο είναι ότι ποτέ δεν ήμουν "άρρωστος" με τα Crash.
  • Comment Link
   NikeFerrari
   NikeFerrari 03/07/2017 13:56:13
   Χαίρομαι που έγινε πολύ δυνατή δουλειά στο οπτικό του πράγματος! Μου αρέσει που παρόλες τις μοντέρνες προσθήκες που το κάνουν ευκολότερο, δεν πείραξαν την πρόκληση που προκύπτει απο τον πάλι ποτέ μη άρτιο χειρισμό, camera, κτλ που δεν συγχωρούν.

   Μπόλικη αγάπη για τον Crash. Φοβερές αναμνήσεις με τα συγκεκριμένα 3 σπουδαία platformers, και ας μην κατάφεραν ποτέ να εισαχθούν σε αυτό που προσωπικά θεωρώ εγώ την αφρόκρεμα των platformers με κριτήριο το άρτιο platforming και χειρισμό. Σε αυτό δεν βοήθησε το γεγονός ότι λίγους μήνες μετά το 1ο Crash, κυκλοφόρησε το Super Mario 64.

   Θα τιμηθεί σύντομα η συλλογή!