Το Adblock Plus πουλάει...διαφημίσεις

Οι χρήστες του θα βλέπουν “αποδεκτές” διαφημίσεις
14 Σεπτεμβρίου 2016 07:29
Το Adblock Plus πουλάει...διαφημίσεις

Ο σκοπός ύπαρξης του Adblock Plus είναι να προστατεύει το χρήστη από τις ενοχλητικές διαφημίσεις. Τώρα ανακοινώνει το δικό του δίκτυο διαφημίσεων που θα ονομάζεται Acceptable Ads Platform. Οι διαφημίσεις αυτές θα πρέπει να πληρούν κάποια κριτήρια για το μέγεθος και τον τίτλο και θα είναι ορατές στους εκατομμύρια χρήστες του ABP.

Η Acceptable Ads Platform βοηθά τους διαφημιζόμενους που θέλουν να προσφέρουν μια εναλλακτική, μη-ενοχλητική εμπειρία διαφήμισης στους χρήστες με ad blockers, παρέχοντάς τους ένα εργαλείο το οποίο τους επιτρέπει να ενσωματώσουν τις Acceptable Ads οι ίδιοι.

Το AdBlock Plus θα συνεχίσει να μπλοκάρει τις διαφημίσεις που δεν είναι στη νέα του πλατφόρμα, ενώ οι χρήστες θα είναι σε θέση να απενεργοποιήσουν ακόμα και τις “αποδεκτές” διαφημίσεις αν το επιλέξουν. Οι μη χρήστες ABP θα συνεχίσουν να βλέπουν τις κανονικές διαφημίσεις του website. Το νέο σύστημα βρίσκεται προς το παρόν σε open beta, έχοντας ήδη σε whitelist διαφημίσεις από Google, Microsoft και Taboola, ενώ το Acceptable Ads Platform θα διατεθεί επισήμως στους χρήστες τους επόμενους μήνες.

Tags: