Gears of War 4 Xbox One S - Unboxing

Η ομορφότερη κονσόλα που υπάρχει...
22 Οκτωβρίου 2016 13:49
Gears of War 4 Xbox One S - Unboxing

Αυτό που πρέπει να παραδεχτώ στη Microsoft είναι για την επιμονή της να δίνει συλλεκτικές εκδόσεις των κονσολών της, στα χρώματα μεγάλων κυκλοφοριών του Xbox. Το έκανε πρόσφατα με το Halo 5, το ξανακάνει τώρα με το Gears of War 4, μόνο που σε αυτήν την περίπτωση, κατά λάθος, έφτιαξε ίσως την ομορφότερη κονσόλα που έχω δει. Στους Unboxholics έφτασε το Xbox One S, ντυμένο στη θεματολογία του ολόφρεσκου Gears of War 4, για το οποίο αναλυτικό video review σας ετοιμάσαμε εδώ και καιρό. Στα χέρια μου έφτασε από την Microsoft Αμερικής, γι’ αυτό και θα δείτε μερικά λογότυπα ηλικιακής ταξινόμησης και βύσματα, σε ανάλογα πρότυπα. Επίσης, να σημειώσω πως διατίθεται σε πολύ περιορισμένες ποσότητες.

Το πρώτο πράγμα που βρίσκω ανοίγοντας το λιγάκι διαφορετικό από το συνηθισμένο κουτί είναι ένα μακρόστενο quick start guide. Έπειτα μέσα σε ένα κουτί υπάρχει το απόκομμα με κωδικό για το ψηφιακό αντίτυπο του Gears of War 4, ένα κωδικός για 14ήμερη Gold συνδρομή στο Xbox Live και η βάση της κονσόλας, για τις περιπτώσεις της κάθετης στήριξης. Η βάση έρχεται σε ένα βαθύ κόκκινο χρωματισμό, που ταιριάζει με το σύνολο. Στο πακέτο δίνονται επίσης, ένα ποιοτικότατο και αρκετά μακρύ HDMI καλώδιο, καθώς και το καλώδιο της τροφοδοσίας. Να σημειώσω πως το One S είναι το πρώτο Xbox χωρίς power brick, το οποίο πλέον είναι μέσα στην κονσόλα. Ας ξεκινήσω με το χειριστήριο. Και αυτό έχει βαφτεί στο αίμα, σήμα κατατεθέν του Gears of War. Εκτός από σταγόνες, στις δύο άκρες υπάρχουν χαραγμένες ανάγλυφες νυχιές. Το χειριστήριο θέλει γενικότερα να δείξει την «ταλαιπωρία» του, και το κάνει ακόμη και στο D-pad, με ένα μαύρο δαχτυλικό αποτύπωμα. Από εκεί και πέρα, ένα Omen λογότυπο στολίζει την αριστερή πλευρά, ενώ πίσω στα grips, όπως συμβαίνει σε όλα τα νέα χειριστήρια του Xbox One S, υπάρχει textured επιφάνεια. Συνολικά, η αίσθηση, αλλά κυρίως η όψη, είναι ανεπανάληπτη.

Περνάω στην κονσόλα. Από πού να αρχίσω και που να τελειώσω με το θέαμα. Δε ξέρω για εσάς, και σίγουρα μιλάμε για υποκειμενική άποψη, αλλά εγώ δεν έχω δει πιο κομψή και όμορφη κονσόλα. Ίσως γιατί λατρεύω και το εικαστικό του Gears of War. Η κονσόλα είναι κατακόκκινη σε όλο το μήκος και το πλάτος της. Όπως και στο χειριστήριο, έτσι και εδώ οι ανάγλυφες γρατζουνιές δίνουν τον τόνο. Ένα μεγάλο Omen logo κρύβεται στις γρίλιες του εξαερισμού της κονσόλας, ενώ το νέο λογότυπο των COG καλύπτει μεγάλο μέρος του πάτου. Εκεί, με μικροσκοπικά γράμματα, υπάρχουν και χαιρετίσματα από το Seattle.

Ας πω και λίγα πράγματα για το Xbox One S. Καταρχάς, αυτή επειδή είναι συλλεκτική έκδοση έχει 2TB αποθηκευτικού χώρου. Οι κανονικές εκδόσεις έχουν 500GB και 1TB. Από εκεί και πέρα, η κονσόλα είναι 40% μικρότερη από το Xbox One, αλλά επειδή έχει το power brick μέσα, έχω την εντύπωση πως είναι αρκετά πιο βαριά. Το Xbox One S έρχεται με HDR υποστήριξη, 4K έξοδο για ταινίες και παιχνίδια, στα οποία φυσικά κάνει upscale, ενώ είναι η μοναδική κονσόλα που ενσωματώνει 4K blu-ray player. Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν παρουσιάζουν αλλαγές, ωστόσο, το Digital Fountry βρήκε την GPU ελαφρώς overclocked, άρα και λιγάκι πιο αποδοτική. Η Microsoft δεν το λέει, αλλά ισχύει.

Όσον αφορά τις εξόδους έχουμε HDMI IN και OUT, δύο USB, έξοδο IR, θύρα για οπτική ίνα και φυσικά Ethernet. Υπάρχει και μία USB θύρα μπροστά, κάτω από το tray του blu-ray. Το eject button πλέον είναι μικρό και λιτό, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το πλήκτρο συγχρονισμού με το controller. Γενικά, εκτός από εμφανισιακά, πρόκειται για εξαιρετικά ποιοτική κατασκευή. Η εφαρμογή πάνω στη βάση είναι απλή και άπαξ και κάτσει πάνω σε αυτή, το μεγαλείο του σχεδιασμού στα χρώματα του Gears 4, ξεδιπλώνεται με περίσσιο θράσος. Το Gears of War Limited Edition Xbox One S, κοστίζει στα ελληνικά καταστήματα €449. Αν ενδιαφέρεστε, βιαστείτε γιατί τα αποθέματα είναι λίγα. Κατά τ’ άλλα, για εμένα είναι ίσως η ομορφότερη επίσημης έκδοσης κονσόλα που έχω δει από κοντά. Εσάς πως σας φαίνεται;