Pepsi P1S - Review

Το "μικρό θαύμα" των €80
17 Αυγούστου 2016 09:19
Pepsi P1S - Review

Υπάρχουν αυτοί που μπορούν και επενδύουν πολλά χρήματα για ένα smartphone, υπάρχουν αυτοί που δίνουν λιγότερα, αλλά υπάρχουν και αυτοί που είτε δε θέλουν, είτε δε μπορούν να δώσουν ούτε καν πάνω από €100. Η αγορά της Ασίας, ευτυχώς, για τους τελευταίους έχει λύσεις και μάλιστα αξιόλογες. Στα χέρια μας από το banggood.com έφτασε το Pepsi P1S, ένα Android smartphone, το οποίο σίγουρα δεν μπορείς να το πιείς, μπορείς όμως να κάνεις όλα τα υπόλοιπα. Με την επίσημη σφραγίδα της Pepsi και με τιμή λίγο πάνω από €80, το P1S είναι μία πολύ ευχάριστη έκπληξη. Κρατήστε στο μυαλό σας την τιμή, καθ’ όλη τη διάρκεια του βίντεο.

H αγορά του τηλεφώνου συνοδεύεται από ένα πλήρες πακέτο. Και όταν λέω πλήρες, δεν εννοώ μόνο τα ακουστικά, τον φορτιστή, φυσικά το πινάκι για την SIM, τα manuals κλπ, αλλά και την προστατευτική ζελατίνα καθώς και την ημιδιάφανη θήκη σιλικόνης. Αν μη τι άλλο, σε αυτό το budget, τέτοια «δωράκια» δεν τα περιμένεις. Το τηλέφωνο της Pepsi, βγάζει τη γλώσσα στην ίδια του τιμή και χαρίζει ένα μεταλλικής υφής κέλυφος, σε μία ελαφριά χρυσή απόχρωση. Η όλη αίσθηση που δίνει στα χέρια, κακά τα ψέματα δε μοιάζει με συσκευή των €500, ούτε όμως και με συσκευή των €80. Γενικά είναι στιβαρό και πολύ άνετο στα χέρια, ελέω των απότομων κοψιμάτων που έχει στο πλαίσιο. Τα πλήκτρα του είναι εύκολα προσβάσιμα και clicky όσο πρέπει, στο πάνω μέρος υπάρχει θύρα για τα ακουστικά, ενώ στο πλαϊνό slot, εκτός από την κάρτα SIM, βρίσκουμε θέση που δύναται να φιλοξενήσει, είτε μία SD κάρτα έως και 64GB, είτε μία ακόμη κάρτα SIM.

Όσον αφορά το ηχείο, το οποίο βρίσκεται στο κάτω μέρος, δίπλα από την microUSB 2.0 θύρα της συσκευής, το βρήκα πολύ αδύναμο, τόσο στην ένταση, όσο και στην ποιότητα. Δεν περίμενα και περισσότερα η αλήθεια είναι. Τη δουλειά του όμως την κάνει οπότε προχωράω. Κάτι που σίγουρα αναμένει κανείς από ένα τέτοιο τηλέφωνο, είναι αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Το P1S έχει έναν τέτοιο στο πίσω μέρος, κάτω από την κάμερα και το flash. Ο αισθητήρας, αναμενόμενα, δεν είναι ό,τι πιο γρήγορο έχω συναντήσει, αλλά είναι αξιόπιστος. Και για να σας δώσω ένα παράδειγμα, έχω λιγότερες αποτυχημένες προσπάθειες απ’ ότι έχω στο Galaxy S7.

Η μεγαλύτερη έκπληξη που βίωσα με το P1S της Pepsi, συνδέεται με την οθόνη του. Έχουμε ένα Full HD panel, με διαγώνιο 5.5 ιντσών και γυαλί που στις άκρες του έχει μία ελαφριά κυρτότητα, κάνοντας το πέρασμα με το δάχτυλο, εθιστικό όσο τίποτα. Η οθόνη έχει εκπληκτική ευκρίνεια, πολύ πειστικά και ρεαλιστικά χρώματα, χωρίς τρελές διακυμάνσεις, τα μαύρα και τα λευκά είναι παραπάνω από ικανοποιητικά, ενώ υπάρχουν εντυπωσιακά πλούσιες γωνίες θέασης. Δε ξέρω αν ακουστώ υπερβολικός, αλλά δε θυμάμαι να έχω δει καλύτερη 1080p οθόνη σε συσκευή κάτω των €200. Στην καρδιά του P1S χτυπάει ένας οκταπύρηνος HPM επεξεργαστής των 28nm, με χρονισμό στα 1.7GHz. Η μνήμη RAM αγγίζει τα 2GB, ενώ στα του αποθηκευτικού χώρου έχουμε διαθέσιμα 16GB. Και οι επιδόσεις του δεν είναι καθόλου κακές. Έπαιξα ικανοποιητικότατα απαιτητικά παιχνίδια, με πολύ αποδεκτά FPS. Και υπενθυμίζω πως μιλάμε για τηλέφωνο των €80.

 Η μπαταρία έχει χωρητικότητα σε ρεύμα 3000mAh και με πολύ απλά λόγια θα σας βγάζει μία ημέρα, όπως και το 95% των τηλεφώνων σήμερα. Δυστυχώς δεν υποστηρίζει fast-charge, οπότε για να φορτίσει πλήρως θα πρέπει να περιμένετε λιγάκι. Να μη ξεχάσω να αναφέρω πως η συσκευή υποστηρίζει και τα δημοφιλέστερα 4G δίκτυα. Στην Ελλάδα, το δοκίμασα και με τους τρεις μεγάλους παρόχους, χωρίς προβλήματα. Περνάω στο λειτουργικό. Το P1S έρχεται με το didoOS, μία custom έκδοση του 5.1 του Android. Το καλό είναι ότι όλα τρέχουν μια χαρά και γρήγορα. Μάλιστα, υπάρχουν λειτουργίες και gestures, που σε καμία περίπτωση δεν περίμενα από μία τόσο φθηνή συσκευή να ενσωματώνει, όπως το double tap για το ξύπνημα της οθόνης. Το κακό είναι ότι όλα είναι στολισμένα, σε υπερθετικό βαθμό, με μία Pepsi πινελιά. Δεν είναι άσχημο, αλλά είναι υπερβολικό.

Λύση, σαφώς και υπάρχει. Κατεβάζετε έναν από τους εκατομμύρια launchers στο Google Play και έχετε μία φυσιολογική απεικόνιση. Το βίντεο βλέπετε τον δωρεάν και δημοφιλέστατο Nova Launcher. Τώρα, όσον αφορά τη λειτουργία του τηλεφώνου ως σύνολο. Όπως προείπα, είναι γρήγορο και σε γενικές γραμμές όλα κυλούν ομαλά. Αυτό δε σημαίνει ότι τα μικροπροβλήματα και τα μικροκολλήματα, απουσιάζουν ολοκληρωτικά. Σε σχέση όμως με άλλες συσκευές αυτής της κατηγορίας, το P1S στάθηκε επάξια στο ύψος των περιστάσεων. Φροντίστε να μην το φορτώσετε με εκατομμύρια εφαρμογές, να τερματίσετε όσες άχρηστες τρέχουν στο background και να είστε σίγουροι πως για τα €80 που δώσατε, θα πάρετε ένα πολύ ικανοποιητικό σύνολο.

 

Εγώ το έχω στα χέρια μου περίπου 15 ημέρες και με εξαίρεση μερικά μικρά θέματα, δεν αντιμετώπισα κάτι πιο σοβαρό. Για το τέλος άφησα τις κάμερες. Τόσο η μπροστινή των 5MP, όσο και η κεντρική κάμερα των 13MP, με αισθητήρα από την Samsung με f/2.0, προσφέρουν απλά αποδεκτές επιδόσεις, σε 1080p βίντεο και φωτογραφίες. Για τα social media αυτές οι επιδόσεις είναι ιδανικές και νομίζω θα καλύψουν την πλειοψηφία του κοινού.

Το Pepsi P1S μπορείτε να το βρείτε στο banggood.com, έναντι €85 περίπου ευρώ. Στα του P1S, θεωρώ πως όσοι έχετε πραγματικά χαμηλό budget να διαθέσετε, θα πρέπει να του ρίξετε οπωσδήποτε μια ματιά.