Umi Touch - Review

Προοπτικές, σίγουρα υπάρχουν
22 Ιουνίου 2016 23:50
Umi Touch - Review

Με το smartphone να έχει γίνει πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας, ολοένα και περισσότερες εταιρίες θα θελήσουν να πάρουν μερίδιο από αυτή τη μεγάλη πίτα. Φυσικά η Κίνα, κατέχει τα ηνία με τις περισσότερες προτάσεις να προέρχονται από εκεί. Στα χέρια μας από το Banggood.com έφτασε το UMI Touch, ένα Android smartphone με καλές προοπτικές αλλά προβλήματα στην υλοποίηση. Στην κατάμαυρη και minimal συσκευασία του, εκτός από το ίδιο το τηλέφωνο, βρίσκω το καλώδιο USB και το μετασχηματιστή ρεύματος ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Σχεδιαστικά, δε σας κρύβω πως το τηλέφωνο με εξέπληξε. Έχουμε ένα συνδυασμό αλουμινίου και πλαστικού, ωστόσο συνολικά δίνει την αίσθηση στα χέρια ότι κρατάς μια μεταλλική συσκευή. Η diamond cut άκρες στο περίγραμμα χαρίζουν μια premium αίσθηση, ενώ και από πλευράς στιβαρότητας με άφησε ικανοποιημένο. Κλασσικά στα δικά μου χέρια, όντας αλουμινένιο, γλιστράει σαν σαπούνι αλλά πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το πολύ μεγάλο βάρος των 190g.

Το UMI Touch έχει ωραίας clicky αίσθησης πλήκτρα στο πλάι, μία θύρα για τα ακουστικά στο πάνω μέρος, τη micro-USB υποδοχή και ένα μικρόφωνο στο κάτω μέρος, στα αριστερά υπάρχει το slot που δύναται να φιλοξενήσει είτε 2 SIM είτε μία SIM και μία microSD, ενώ στο πίσω μέρος βρίσκουμε τον εξογκωμένο φακό της κάμερας, το dual LED flash και το κεντρικό ηχείο, του οποίου οι επιδόσεις είναι απλά αποδεκτές. Στο μπροστά τώρα μέρος, υπάρχει η selfie κάμερα των 5MP η οποία μάλιστα συνοδεύεται και από flash, μια ωραία κίνηση από την UMI. Σε αυτή την κατηγορία τιμής δεν περίμενα να δω αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, είδα όμως και μάλιστα τον βρήκα γρήγορο και απροβλημάτιστο.

Στα της οθόνης, το UMI χαρακτηρίζεται από LTPS panel με διαγώνιο 5.5 ιντσών και ανάλυσης 1080p. Αν εξαιρέσεις τις φτωχές γωνίες θέασης, σε όλα τα υπόλοιπα βρήκα την οθόνη άνω του μετρίου. Είναι ευκρινέστατη, τα χρώματα αποδίδονται ικανοποιητικά και γενικά πρόκειται για μια οθόνη που δεν απογοητεύει. Βρήκα όμως ένα σοβαρό πρόβλημα και αυτό αφορά στη λειτουργία της αφής. Δυστυχώς αν και το λειτουργικό για το οποίο θα μιλήσω παρακάτω είναι παραδόξως πολύ καλό, το touch από τη μέση της οθόνης και κάτω έχει θέματα μιας και δυσκολεύεται να αντιληφθεί με την πρώτη τις εντολές του δαχτύλου και πολλές φορές χρειάζεται μια δεύτερη προσπάθεια. Και ξαναλέω πως δεν είναι θέμα λειτουργικού. Ειδικά η χρήση του πληκτρολογίου είναι σχεδόν εφιαλτική.

Στον εσωτερικό του κόσμο το UMI έρχεται με έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 1.3GHz και με 3GB RAM. Αυτά εξασφαλίζουν άνεση στη φόρτωση πολλών εφαρμογών ταυτόχρονα και γενικά μία γρήγορη λειτουργία. Στα του διαθέσιμου χώρου, υπάρχουν 16GB διαθέσιμα στη συσκευή που όμως μπορούν να επεκταθούν μέσω κάρτας. Εντυπωσιασμένος δηλώνω από την μπαταρία του UMI Touch, αφού τα 4.000mAh είναι υπέρ-αρκετά για μια πολύ δραστήρια ημέρα χρήσης.

Παραδόξως το λειτουργικό, αν και περίμενα να συναντήσω έναν χαμό από κινέζικο bloatware, με εξέπληξε. Έχουμε να κάνουμε με σχεδόν stock Android 6.0 Marshmallow. Αν εξαιρέσουμε το ανόητο θέμα που έχει με το touch, η περιήγηση και η συνολική εμπειρία είναι αξιοσημείωτη. Και περνάω στην κάμερα. Η UMI περηφανεύεται ότι το τηλέφωνό της ενσωματώνει κάμερα 13MP καλών επιδόσεων και τα λοιπά και τα λοιπά. Αυτό που συνάντησα εγώ ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτικό. Προσπερνάω το πάρα πολύ αργό κλείστρο. Προσπερνάω τις κακές επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αλλά δεν μπορώ εύκολα να προσπεράσω τις μετριότατες φωτογραφίες με άψογο φωτισμό. Τα δε video είναι επίσης πολύ κακά. Υπερβολική έκθεση στα χρώματα με φτωχή παλέτα, χαμηλή ευκρίνεια και σχεδόν κάθε φωτογραφία out of focus. Συνολικά η κάμερα είναι το πολύ μεγάλο αγκάθι του τηλεφώνου.

Το UMI Touch μπορείτε να το προμηθευτείτε μέσω του Banggood.com έναντι €125. Σαν συσκευή τικάρει πολλά περισσότερα από αυτά που επιτρέπει η τιμή του. Τικάρει πράγματα που πολλά τηλέφωνα δεν μπορούν να τικάρουν σε αυτά τα χρήματα. Ωστόσο τα προβλήματα τα οποία ανέφερα δεν είναι αμελητέα και θα πρέπει να τα λάβετε σοβαρά υπόψη σας, πριν να αποφασίσετε να επενδύσετε τα χρήματά σας.