Razer Leviathan Mini - Review

Μικρό στο μάτι...
05 Απριλίου 2016 13:49
Razer Leviathan Mini - Review

Τελικα, πράγματι, η Razer θα μπει και θα δώσει προτάσεις, σε κάθε κατηγορία προϊόντων. Να φανταστείτε η τοστιέρα της, την ημέρα της Πρωταπριλιάς, φάνταζε καλή. Στους Unboxholics έφτασε το Razer Leviathan Mini, ένα ασύρματο Bluetooth ηχείο, έτοιμο να το πάρετε όπου κι αν είστε μαζί σας. Το Mini, λοιπόν, όπως φανερώνει και η ονομασία του αποτελεί μία μικρογραφία του κανονικού Leviathan που σας έδειξα πριν μήνες. Η συσκευασία, όπως πάντα, προσεγμένη μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Εδώ μέσα υπάρχουν manuals, αυτοκόλλητα με το logo της Razer, ένας μετασχηματιστής με απόληξη, τόσο αμερικανικών, όσο και ευρωπαϊκών προδιαγραφών, μία πάνινη ποιοτική θήκη για τη ασφαλή μεταφορά του ηχείου, ένα καλώδιο USB για τη σύνδεση με το PC ή τη φόρτισή του και ένα καλώδιο audio jack για απευθείας σύνδεση συσκευής αναπαραγωγής.

Ας τα πάρω από την αρχή. Το mini καταλαμβάνει περίπου 18.5 εκατοστά στο μήκος και από 5.5 εκατοστά στο ύψος και στο φάρδος. Το βάρος του ξεπερνάει για λίγο το μισό κιλό, που σημαίνει πως τουλάχιστον σε αυτό, κάνει αισθητή την παρουσία του στην τσάντα. Σχεδιαστικά δεν παίρνει τρελές πρωτοβουλίες, αφού μοιάζει εκπληκτικά πολύ με το μεγάλο του αδερφό, το Leviathan. Τα πλαστικά είναι υψηλής ποιότητας, η σίτα με τις γρίλιες είναι μεταλλική, ενώ στο κάτω μέρος περιμετρικά βρίσκεται λάστιχο για καλύτερη επαφή με την επιφάνεια που θα τοποθετηθεί το ηχείο. Αυτό που εκτίμησα και η αλήθεια είναι ότι μου λείπουν από το Leviathan είναι τα μεγάλα, φωτιζόμενα και ανάγλυφα πλήκτρα του Mini, τα οποία μάλιστα κατά το πάτημα, έχουν και όμορφα ηχητικά εφέ. Στα δεξιά υπάρχει το power button καθώς και το πλήκτρο για τη ζεύξη του ηχείου με κάποια Bluetooth συσκευή. Εδώ βρίσκεται και μία θύρα audio jack 3.5 χιλιοστών, στην οποία μπορείτε να συνδέσετε το κινητό, το MP3 player, το laptop και γενικά οτιδήποτε υποστηρίζει σχετική έξοδο ακουστικών.

Η ασύρματη σύνδεση, λοιπόν, γίνεται με δύο τρόπους. Ο πρώτος αφορά το Bluetooth το οποίο είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία APTX, πράγμα που σημαίνει πως η ποιότητα του streaming από το κινητό στο ηχείο, είναι απαράμιλλη. Τουλάχιστον μέχρι και 10 μέτρα μακριά από το ηχείο, η σύνδεση παραμένει απροβλημάτιστη. Ο δεύτερος τρόπος είναι μέσω NFC, που απλά με ένα άγγιγμα της συσκευής στο ηχείο, γίνεται αστραπιαία η ζεύξη. Να μη ξεχάσω επίσης να αναφέρω πως το Mini είναι εξοπλισμένο και με omni-directional μικρόφωνο, στο οποίο συλλαμβάνει τη φωνή σας κατά τις κλήσεις. Δυστυχώς, όμως, δε λειτουργεί τόσο ικανοποιητικά όσο θα ήθελα και για να ακουστείς καλά στην απέναντι πλευρά της κλήσεις, πρέπει να πλησιάσεις αρκετά.

Το Leviathan Mini, όπως προείπα, είναι ένα φορητό ηχείο. Αυτό σημαίνει ότι στο εσωτερικό ζει μία μπαταρία λιθίου 2600mAh. Η μπαταρία κρατάει το ηχείο ζωντανό για 10 ώρες, ενώ για να φορτίσει πλήρως απαιτούνται περίπου οι μισές. Το νούμερο δεν είναι καθόλου κακό παρεμπιπτόντως, μιας και 10 ώρες είναι υπέρ-αρκετές για αυτήν την κατηγορία.

Στα του ήχου τώρα. Όταν είδα το μέγεθός του, δε σας κρύβω ότι το αμφισβήτησα. Διαψεύστηκα γρήγορα όταν έπαιξε το πρώτο τραγούδι και διαπίστωσα πως είναι πράγματι μικρό, αλλά θαυματουργό. Το μπάσο του είναι εξαιρετικά δυνατό και βαθύ, δεδομένου του μεγέθους του, ενώ οι δύο μαγνήτες νεοδυμίου των 45 χιλιοστών, χαρίζουν πεντακάθαρες μεσαίες συχνότητες. Η ένταση του ηχείου είναι πολύ ικανοποιητική και ακόμη και στο 100%, ο ήχος δεν αλλοιώνεται όπως συμβαίνει σε αντίστοιχα ηχεία. Η συνολική ισχύς εξόδου βρίσκεται στα 24W, ενώ η τάση αγγίζει τα 4Ω.

Είμαι σίγουρος ότι από την αρχή του βίντεο, σιγοψιθυρίζετε πως αυτό που βλέπετε, θα είναι ακριβό. Και δεν πέφτετε έξω, μιας και το Leviathan Mini, στα ελληνικά καταστήματα, πωλείται έναντι €169. Κατά τ’ άλλα, πρόκειται για ένα πανέμορφο, μικρό και λιτό στο σχεδιασμό και με πολύ καλές επιδόσεις ασύρματο ηχείο.