CoolerMaster Maker Spirit Event

Ταξιδέψαμε στην Ολλανδία για να μάθουμε το μέλλον της CoolerMaster!
14 Αυγούστου 2015 08:54
CoolerMaster Maker Spirit Event

Οι Unboxholics δέχθηκαν πρόσκληση της CoolerMaster, με την αρωγή της CoolerMaster Hellas, για το ειδικό σεμινάριο που διοργανώθηκε στα κεντρικά της γραφεία στην Ευρώπη, στο Eindhoven της Ολλανδίας. Έτσι είχαμε την τιμή να επισκεφτούμε το ολοκαίνουργιο headquarter της στα πλαίσια του Maker Spirit Event, όπου εκεί ήταν προσκεκλημένα κορυφαία ευρωπαϊκά ειδικά Μέσα, YouTubers και overclockers για να δούμε τα νέα “Maker” προϊόντα της. Την Πέμπτη 30 Ιουλίου η CoolerMaster μάς είχε ετοιμάσει μια γεμάτη ημέρα με δραστηριότητες γύρω από τη νέα σειρά προϊόντων που θα παρουσίαζε. Το πρωί, λοιπόν, ύστερα από μια σύντομη εισαγωγή για τα όσα περιλάμβανε το πρόγραμμα από τον General Manager of Europe της CoolerMaster, Matteo Stracciari και τον επικεφαλής του European Marketing, Joost Gommans, ξεναγηθήκαμε στα νεόκτιστα και υπερσύγχρονα γραφεία.

Και λέω υπερσύγχρονα γιατί εκτός του μινιμαλιστικού design που συμβάδιζε με το ύφος της εταιρίας, είχε διάφορες καινοτομίες όπως θερμαινόμενα πατώματα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, καθώς και ειδικό φωτισμό που χαμήλωνε ή δυνάμωνε ανάλογα με το φως της ημέρας -κάτι που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση μιας και πέρασα μια ολόκληρη ημέρα εκεί και αντιλήφθηκα πόσο ξεκούραστο ήταν. Εκτός αυτών των λεπτομερειών, δεν θα μπορούσε να υφίσταται κτίριο εταιρίας που ασχολείται με το PC Gaming χωρίς να έχει ένα μεγάλο δωμάτιο αφιερωμένο σε αυτόν τον τομέα. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες κιόλας το Gaming Room της CoolerMaster είναι εξοπλισμένο με όλα τα gaming προϊόντα της εταιρίας, ενώ στεγάζει και ένα μικρό εκθεσιακό χώρο με αυτά. Επίσης, υπήρχε δωμάτιο για streaming, για τα γυρίσματα διαφημιστικών αλλά και ένα test lab όπου εκεί δοκιμάζονταν οι αντοχές των τροφοδοτικών και των ψηκτρών της CoolerMaster με διάφορα εργαλεία μετρήσεων. Αρκετά όμως με τα ορεκτικά του event και ας πάμε στο ψητό.

Ο λόγος που βρεθήκαμε στα κεντρικά της εταιρίας ήταν για την παρουσίαση των νέων CoolerMaster cases, την ολοκαίνουργια σειρά «Maker» προϊόντων και του ανανεωμένου branding που θα φέρουν. Η CoolerMaster, όπως μας περιέγραφε ο Joost Gommans, είχε βρεθεί σε ένα σημείο καμπής με αποτέλεσμα να αναζητά την μεγάλη αλλαγή. Κοιτώντας πίσω στο παρελθόν της και με μια σύντομη αναδρομή στα πρώτα της χρόνια ως μια από τις κορυφαίες εταιρίες για PC hardware την οποία απολαύσαμε, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να αγκαλιάσει ξανά τις ρίζες της, αυτές που κοιτούν στα μάτια και μιλούν στην καρδιά του PC gamer, του modder ακόμη και του πιο casual gamer. Με τη βοήθεια διαφόρων ατόμων της βιομηχανίας έφτιαξαν το MasterConcept, την πεμπτουσία της νέας κατεύθυνσης της CoolerMaster για το μέλλον, που εφαρμόζει τις αρχές της FreeForm τεχνολογίας η οποία είναι υπεύθυνη για τα απίστευτα επίπεδα προσαρμοστικότητας της νέας σειράς προϊόντων της. Αυτό αποτελεί τη βάση για όλα τα νέα προϊόντα της εταιρίας, που εκφράζουν την ελευθερία και την απόλυτη προσαρμοστικότητα στα μέτρα του καταναλωτή.

Το πρώτο προϊόν που θα ενστερνίζεται τη Maker φιλοσοφία είναι το MasterCase 5 και θα έρχεται σε τρεις εκδόσεις με την κορυφαία να αποτελεί τη Maker έκδοση. Κάθε εξάρτημα του νέου case είναι απόλυτα προσαρμόσιμο και εύκολο στην εγκατάσταση και την απεγκατάσταση. Για παράδειγμα μπορείτε να στήσετε μια στοίβα SSDs ή να τις βγάλετε και να κάνετε χώρο για δύο κάρτες ή να τοποθετήσετε με πολλούς τρόπους τα fans. Και αυτά είναι πολύ απλά παραδείγματα, καθώς οι δυνατότητες είναι αμέτρητες και υπόκεινται στην όρεξη και τη γνώση του καθενός για το αντικείμενο. Η δουλεία της Cooler Master για να δώσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία στον gamer έγινε και από εκεί και έπειτα είναι στο χέρι του να ξεκλειδώσει το Maker πνεύμα του –τουλάχιστον έτσι μεταφράζεται σε απλά λόγια η νέα φιλοσοφία της. Να αναφέρουμε ότι το λανσάρισμα του MasterCase 5 θα γίνει στις 18 Αυγούστου.

 

Ιδιαίτερη συζήτηση κατά την παρουσίαση έγινε για τα εξαρτήματα, το πως θα πωλούνται και αν θα υπάρχει διαθεσιμότητα. Τα πρώτα αξεσουάρ θα κυκλοφορήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με όσα μας επιβεβαίωσε ο κ. Stracciari και τον πρώτο καιρό θα υπάρχουν τα βασικά εξαρτήματα, δηλαδή πορτάκια, θήκες, ανεμιστήρες, side plates, front/ back panels, και μετά το χειμώνα και πιθανώς στις αρχές του 2016 να αρχίσει η κυκλοφορία νέων σχεδίων και ποικιλία χρωμάτων, ανάλογα με τη ζήτηση. Στο εγγύς μέλλον, το Maker πνεύμα μπορεί να εξελιχθεί σε μια αγορά από μόνο του όπου θα μεταπωλούνται και θα ανταλλάσσονται αξεσουάρ μεταξύ των «Makers” ή ακόμη και να φτιάχνουν δικά τους μέσω 3D εκτυπωτών.

Ουσιαστικά, η CoolerMaster με αυτόν τον τρόπο αλλάζει εντελώς και το branding, δηλαδή την ονομασία των προϊόντων της, και αντί για ξεχωριστά ονόματα για κάθε κουτί, τροφοδοτικό και ποντίκι,  βαφτίζονται με μια υπεραπλουστευμένη αλλά ξεκάθαρη ονομασία –μιας και τελευταία φαινόταν ότι ξέμενε από ιδέες στο κομμάτι αυτό. Προσωπικά το θεώρησα ως μια λογική και αναγκαία ανανέωση για την CoolerMaster, που ουσιαστικά έλυσε πολλά προβλήματα στο επικοινωνιακό και προωθητικό κομμάτι.

Αμέσως μετά ακολούθησε η παρουσίαση των υπόλοιπων προϊόντων με το MasterPower να αποτελεί τη νέα πλήρως modular πρόταση της CoolerMaster στον τομέα των τροφοδοτικών. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η απλή σύνδεση των καλωδίων, η οποία εφαρμόζει με ένα ακούραστο τρόπο κάνοντας «παιχνιδάκι» την υπόθεση αφαίρεσης/ πρόσθεσης καλωδίων στο τροφοδοτικό. Σειρά είχε το σύστημα υδρόψυξης που ακούει στο όνομα MasterLiquid και η νέα αερόψυξη με ονομασία MasterAir.

Έξω από την υπόθεση «Maker» δεν μπορούσαν να λείπουν τα gaming περιφερειακά και έτσι πήραμε μια πρώτη γεύση από το MasterAudio, το πρώτο modular gaming headset της εταιρίας που επιτρέπει την αλλαγή των drivers με αποτέλεσμα να διαλέγετε μεταξύ 40mm drivers ή 50mm drivers ή από stereo, σε surround ήχο. Τελευταίο προϊόν του event ήταν το MasterMouse, που αποτελεί το modular gaming ποντίκι της CoolerMaster και έδινε την ίδια ελευθερία τροποποίησης με τα άλλα FreeForm προϊόντα. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα αλλαγής του μήκους, των πλάγιων επιφανειών και την ανάδραση του κλικ. Με το πέρας της παρουσίασης, είχαμε ένα εκτενές hands-on με όλα όσα είδαμε εκεί και ήρθα σε πρώτη επαφή με τα περιφερειακά και τα αξεσουάρ που θα λανσαριστούν στους επόμενους μήνες. Σε αυτό το σημείο τέλειωσε το πρώτο μέρος του Maker Spirit event.

Το δεύτερο μέρος ήταν κατά την άποψη μου το πιο «ζεστό», φιλικό και με ανεπίσημο χαρακτήρα. Μεταφερθήκαμε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο περιτριγυρισμένο από κουτιά MasterCase 5 στις αποθήκες της CoolerMaster. Στο πολύ ενδιαφέρον workshop υπήρχαν διάφορες δραστηριότητες για τους παρευρισκόμενους όπως μια γωνία με τα νέα “Master” προϊόντα για όσους ήθελαν να σκαλίσουν περαιτέρω το MasterCase 5, τo MasterAudio και άλλα. Άλλη μια που ήταν αφιερωμένη στο liquid cooling με εντυπωσιακές live επιδείξεις overclocking από τους εξπέρ του HWbot. Απέναντι υπήρχαν δύο συνεργάτες της CoolerMaster για τα Maker αξεσουάρ, η Build4Power και η ΧΥΖ printing, όπου η μια στόλιζε με αερογραφίες τα cases (υπάρχει και ένα με το λογότυπο των Unboxholics!) και η δεύτερη δραστηριοποιούνταν στον τομέα της οικιακής και επαγγελματικής 3D εκτύπωσης.

Ενώ, στο αμιγώς gaming κομμάτι υπήρχε μια indie ομάδα ανάπτυξης Sneaky Mammoth που μας έδωσε ένα σύντομο hands-on στο νεότερο τίτλο της το φρενήρες platformer, Tic-Toc-Tower και δίπλα η διάσημη YouTuber και Streamer, η πανέμορφη Marcella “Nysira” De Bie που είχε ζωντανή εκπομπή στο Twitch. Το κυριότερο όμως πράγμα που μου έκανε εντύπωση στο workshop ήταν ότι μπόρεσα να έρθω πιο κοντά με τους ανθρώπους της CoolerMaster, να κουβεντιάσουμε σε έναν πιο φιλικό, ανεπίσημο τόνο για κοινά ενδιαφέροντα και να σπάσει ο πάγος που υπάρχει ανάμεσα στα μέσα και τις εταιρίες, ως είθισται σε τέτοια events.

Με αυτά και με αυτά ήρθε στο τέλος μια γεμάτη και εποικοδομητική ημέρα στα κεντρικά της CoolerMaster και σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Βασίλη Γκαλιούρα, General Manager της CoolerMaster Hellas για την πρόσκληση, τους Milan Simic και Jovan Milicevic, υπεύθυνοι της CoolerMaster Balkan και όλο το team της CoolerMaster από όλη την Ευρώπη για την υπέροχη και θερμή φιλοξενία –παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε στο Αϊντχόφεν.

Tags: