5 free-to-play MMO παιχνίδια που αξίζουν την προσοχή σας

Πέντε προτάσεις για όλα τα γούστα
29 Νοεμβρίου 2021 12:25
5 free-to-play MMO παιχνίδια που αξίζουν την προσοχή σας

Τα καθαρόαιμα (ας μου επιτραπεί η έκφραση) MMO RPG παιχνίδια μπήκαν για τα καλά στις ζωές μας στα μέσα των 00s, ειδικά με το εκπληκτικό ντεμπούτο του World of Warcraft της Blizzard, το οποίο έμελλε να δυναμώσει το εν λόγω genre και να το δει ο κόσμος με μια διαφορετική ματιά. Υπήρχαν αρκετά MMO και πριν από αυτό, αλλά όπως καταλαβαίνετε δε θα μπορούσα να μην ξεκινήσω από το WoW που εδραίωσε τα MMO και τα άλλαξε μια για πάντα. Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει αμέτρητοι τίτλοι, με μηνιαίες συνδρομές, αλλά και δωρεάν με το free-to-play μοντέλο.

Εμείς είμαστε σήμερα εδώ για να σας προτείνουμε πέντε free-to-play MMO RPG τίτλους που αξίζουν την προσοχή σας. Μπορεί κάποια παιχνίδια της λίστας να τα έχετε δοκιμάσει ήδη ή να μην τα γνωρίζετε, οπότε συγκεντρώσαμε μερικά, τα οποία μπορείτε να ξεκινήσετε να τα παίζετε άμεσα, χωρίς κανένα απολύτως κόστος.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ενδέχεται κάποια παιχνίδια παρακάτω να έχουν microtransactions ή DLCs που ζητούν χρήματα για να τα “ξεκλειδώσετε”. Επίσης, κάποια από αυτά έχουν περιορισμούς όσον αφορά το free-to-play του πράγματος, αλλά μπορείτε να τα παίξετε όλα εντελώς δωρεάν.


Guild Wars 2

Το Guild Wars 2 είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο επιτυχημένα MMO RPG παιχνίδια, που κονταροχτυπιόταν το 2012 όταν κυκλοφόρησε, με το World of Warcraft. Πολλοί παίκτες από το MMO της Blizzard, είχαν αφήσει το παιχνίδι για να δοκιμάσουν κάτι νέο τότε και λιγάκι διαφορετικό όσον αφορά τους μηχανισμούς του. Το Guild Wars 2 της ArenaNet είχε λάβει αρκετά καλές κριτικές, ενώ μέχρι και σήμερα έχει κυκλοφορήσει αρκετά expansions, ενώ έχει βελτιωθεί για να στέκεται στο ύψος του για τα δεδομένα του σήμερα.

Με ένα αρκετά fast-paced combat, το Guild Wars 2 υπόσχεται να σας εντυπωσιάσει με ένα γεμάτο κόσμο, όμορφες περιοχές για να εξερευνήσετε και φυσικά να έρθετε αντιμέτωποι με άλλους παίκτες μέσα από ένα αρκετά καλό pvp. Όλα αυτά, χωρίς κανένα κόστος.


ArcheAge

Το ArcheAge είναι ένα κορεάτικο MMO RPG από το στούντιο Jake Song που κυκλοφόρησε το 2013 και σημείωσε τότε τεράστια επιτυχία και στη χώρα μας. Το παιχνίδι σας επιτρέπει να χτίσετε τεράστια κάστρα με άλλους παίκτες, να διεκδικήσετε εδάφη με τεράστιες Siege μάχες, με ναυμαχίες ή να “ζήσετε” παράνομα.

Το ArcheAge σάς δίνει την ελευθερία να ζήσετε στον κόσμο του όπως εσείς επιθυμείτε, με περισσότερους από 220 συνδυασμούς στα Class και πάνω από 20 crafting skills. Είναι το απόλυτο MMO για να δοκιμάσετε και να περάσετε τις γιορτές.


Lord of the Rings Online

Το Lord of the Rings Online κυκλοφόρησε την περίοδο που το World of Warcraft βρισκόταν στα καλύτερά του θα έλεγε κανείς και δεν του δόθηκε τότε η προσοχή που του άξιζε. Θυμάμαι να πηγαίνω σε internet café τότε και να βλέπω ελάχιστους παίκτες να παίζουν αυτό το παιχνίδι, σε σύγκριση με το WoW που έπαιζαν σχεδόν όλοι. Πραγματικά, όμως, μετά τα updates των τελευταίων χρόνων, αξίζει να του δώσετε την προσοχή σας.

Ειδικά αν λατρεύετε τον κόσμο που δημιούργησε ο J.R.R. Tolkien, θα περάσετε ευχάριστα τις ώρες σας, άλλωστε ακόμη και σήμερα ο κόσμος του αναβαθμίζετε με νέα story quests που αφορούν σημαντικούς χαρακτήρες. Έχει raids, έχει pvp. Έχει τα πάντα για να διασκεδάσετε.


Rift

Το Rift ήταν από τα αγαπημένα μου MMO παιχνίδια που έπαιξα μετά το World of Warcraft. Πρόκειται για ένα επικό παιχνίδι με ένα αρκετά καλό customization σύστημα. Όπως κάθε MMO, έτσι και εδώ, καλείστε να ανεβείτε level, να αποκτήσετε gear μέσα από Raid και dungeons, ενώ δεν του λείπει πραγματικά τίποτα. Από το 2013 που κυκλοφόρησε, έχει αναβαθμιστεί αρκετά και προσθέτει συχνά νέο περιεχόμενο για τους παίκτες.

Στο παιχνίδι είστε ένας Ascended, ένας ήρωας της Telara που προσπαθεί να την προστατεύσει με νύχια και με δόντια από εισβολείς . Η Telara είναι ένα βασίλειο, όπου οι μάχες μπορούν να ξεκινήσουν οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Ένας τίτλος που το συστήνω ανεπιφύλακτα σε αυτούς που θέλουν να θυμηθούν “τις παλιές δόξες των MMO”.


Neverwinter

Το Neverwinter θεωρείται από τα πιο αξιόλογα free-to-play ΜΜΟ παιχνίδια και όπως καταλαβαίνετε, έχουν έναν επικό κόσμο εμπνευσμένο από το Dungeons & Dragons. Πολλές και διαφορετικές ιστορίες, επικές μάχες σε ένα κλασσικό RPG παιχνίδι που υπόσχεται να σας κρατήσει με τις ώρες, μέσα από εμβληματικές περιοχές, αρκετά classes με ήρωες και κακούς villains σε μία επική περιπέτεια στα Forgotten Realms.

Μάλιστα, αναβαθμίζεται συχνά με νέα expansions, τα οποία φέρνουν στο παιχνίδι νέα races και classes χωρίς κανένα κόστος.