Τίτλοι τέλους για το ιδιαίτερο online shooter Splitgate

Προχωρά σε επόμενο project η ομάδα ανάπτυξης
05 Σεπτεμβρίου 2022 15:25
Τίτλοι τέλους για το ιδιαίτερο online shooter Splitgate

Όπως ανακοίνωσε η ομάδα ανάπτυξης 1047 Games, η περαιτέρω ανάπτυξη του Splitgate θα σταματήσει. Συγκεκριμένα, το στούντιο δε σκοπεύει να κυκλοφορήσει άλλες μεγάλες ενημερώσεις για το free-to-play sci-fi shooter, το οποίο πολλοί έχουν παρομοιάσει με μια μίξη του Halo και του Portal. Αντιθέτως, το στούντιο θα εστιάσει τις μελλοντικές του προσπάθειες σε ένα ολοκαίνουργιό project.

Αναλυτικότερα, μέσα από μια σχετική δημοσίευση που εξηγεί αναλυτικά την απόφαση, η ομάδα τόνισε:

Μετά από προσεκτική σκέψη και πολλές διαβουλεύσεις αποφασίσαμε ότι προκειμένου να φτιάξουμε το παιχνίδι που αξίζουν οι fans - και για να το φτιάξουμε με έναν τρόπο που δε θα έχει να κάνει με την προσαρμογή σε μια παλιότερη τεχνολογία όσο ακόμη λειτουργούμε ένα υπάρχον προϊόν – θα χρειαστεί να σταματήσουμε την περεταίρω ανάπτυξη χαρακτηριστικών για το Splitgate.

Μάλιστα, το στούντιο αναφέρθηκε ήδη και στο μελλοντικό του παιχνίδι, τονίζοντας ότι και αυτό θα λαμβάνει χώρα στο σύμπαν του Splitgate. Μάλιστα, η 1047 είναι τόσο φιλόδοξη που επισήμανε πως δε θα είναι μια απλή εξέλιξη, αλλά μια «επανάσταση». Ο τίτλος θα είναι και πάλι shooter, θα έχει portals και θα είναι φτιαγμένος με την Unreal Engine 5, ενώ έγινε από τώρα ξεκάθαρο πως θα υιοθετεί ομοίως το free-to-play μοντέλο.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι παρόλο που η ανάπτυξη σταματά, το Splitgate θα παραμείνει online στην τρέχουσα μορφή του, με όλα τα αντικείμενα διαθέσιμα. Μάλιστα, το στούντιο θα κυκλοφορήσει και ένα νέο Battle Pass στις 15 Σεπτεμβρίου, το οποίο θα είναι δωρεάν για όλους τους παίκτες ως ένα ‘ευχαριστώ’.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε την σχετική ανάρτηση της 1047 παρακάτω.