Oscars 2021: Πού θα δείτε τις υποψήφιες ταινίες στην Ελλάδα

Τα Oscars των streaming υπηρεσιών και όχι άδικα
25 Απριλίου 2021 20:24
Oscars 2021: Πού θα δείτε τις υποψήφιες ταινίες στην Ελλάδα

Επειδή η μεγάλη βραδιά των Oscars απέχει μερικές ώρες ακόμα (μάθε όλα όσα χρειάζεται εδώ) και μπορεί αρκετοί από εσάς να μην έχετε παρακολουθήσει όλους τους υποψήφιους για φέτος σας ετοιμάσαμε έναν μικρό οδηγό. Αγαπητοί σινεφίλ και όσοι ψάχνετε να δείτε κάτι το διαφορετικό σας τα έχουμε όλα παρακάτω. Πώς μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες στην Ελλάδα ταινίες των Oscars 2021; Μαζέψαμε, λοιπόν, με μια σύντομη έρευνα όλες τις ταινίες που διαγωνίζονται στις κατηγορίες (μικρές και μεγάλες) και παραθέτουμε τις υπηρεσίες που θα τις βρείτε, μιας και δυστυχώς ακόμα οι κινηματογράφοι δεν έχουν ανοίξει στην χώρα μας. Άλλωστε πρόκειται για τα “Oscars των streaming υπηρεσιών

*εξαιρούνται ταινίες έχουν ήδη αποκτήσει διανομή και βρίσκονται καθ’οδόν για τις αίθουσες ή δεν είναι διαθέσιμες στην περιοχή μας από την αντίστοιχη πλατφόρμα.


Ma Rainey’s Black Bottom

Η δραματική ταινία εποχής βασίζεται σε ένα θεατρικό έργο του August Wilson και σκηνοθετεί ο George C. Wolfe και εξιστορεί τον αγώνα της χαρισματικής "Μητέρας των Μπλούζ", ονόματι Ma Rainey (Viola Davis) ενάντια στον λευκό παραγωγό της που έχει σκοπό να την ελέγξει. Ο χαρισματικός τρομπετίστας Levee (Chadwick Boseman) έχει και αυτός τα δικά του όνειρα και φιλοδοξίες και μια μέρα στο στούντιο η ένταση μεταξύ τους ανεβαίνει επικίνδυνα στο Σικάγο του 1927. 

Υποψήφια για: Καλύτερη ταινία, Α’ Ανδρικού, Πρωτότυπο Σενάριο, Β’ Ανδρικού, Ήχου, Μοντάζ.

Που θα το παρακολουθήσω: Netflix


Sound of Metal

O Darius Marder σκηνοθετεί ένα ιδιόμορφα δοσμένο στόρι ενός ντράμερ της μέταλ (Riz Ahmed) ο οποίος χάνει την ακοή του. Πως αντιδρά, λοιπόν, ένας μουσικός που χάνει το πολυτιμότερό του αγαθό; Πως θα προχωρήσει ως άνθρωπος και να στηρίξει την ζωή του; Θα μπορέσει να προσαρμοστεί και να αφήσει πίσω την παλιά του ζωή; Όλα αυτά ρίχνονται στο τραπέζι με έναν αρκετά βάναυσο τρόπο, με τον ήχο να είναι και αυτός ένας από τους πρωταγωνιστές.

Υποψήφιο για: Καλύτερη ταινία, Α’ Ανδρικού, Πρωτότυπο Σενάριο, Β’ Ανδρικού, Ήχου, Μοντάζ.

Που θα το παρακολουθήσω: Amazon Prime Video


Mank

Ο David Fincher σκηνοθετεί το δικό του «passion project” με τον άνθρωπο πίσω από το σενάριο του «Πολίτη Κέιν», με τους Gary Oldman και Amanda Seyfried. Μάθετε περισσότερα για το πώς ζωντανεύει το παλιό Χόλιγουντ πατώντας εδώ.

Υποψήφιο για: Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία, Α’ Ανδρικού, Β’ Γυναικείου, Καλύτερου Soundtrack, Φωτογραφία, Καλλιτεχνική Διεύθυνση, Ήχου, Μακιγιάζ, Σχεδιασμός Παραγωγής.

Που θα το παρακολουθήσω: Netflix


Trial of the Chicago 7

Η ταινία του Aaron Sorkin διεκδικεί ένα σωρό βραβεία με ένα τεράστιο και λαμπρό cast. Περισσότερα για την ταινία μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

Υποψήφιο για: Καλύτερη Ταινία, Πρωτότυπο Σενάριο, Β΄Ανδρικού, Τραγουδιού, Φωτογραφίας, Μοντάζ.

Που θα το παρακολουθήσω: Netflix


One Night in Miami

Παραθέσαμε την άποψή μας, ενώ μπορείτε να μάθετε και περισσότερα για την ταινία της Regina King πατώντας εδώ.

Υποψήφιο για: Β’ Ανδρικού Ρόλου, Καλύτερου Τραγουδιού, Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο

Που θα το παρακολουθήσω : Amazon Prime Video


Borat Subsequent Moviefilm

Βρείτε την άποψή μας και όλα όσα χρειάζεται για την ταινία του Sacha Baron Cohen πατώντας εδώ.

Υποψήφιο για: Β' Γυναικείου Ρόλου, Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο

Που θα το παρακολουθήσω: Amazon Prime Video


Pieces of a Woman

Για την ταινία του Kornél Mundruczó με την Vanessa Kirby μπορείς να μάθεις περισσότερα και να τσεκάρεις την άποψή μας πατώντας εδώ.

Υποψήφιο για: Α’ Γυναικείου Ρόλου

Που θα το παρακολουθήσω: Netflix


News of the World

Για την ταινία του Paul Greengrass με τον Tom Hanks μπορείς να μάθεις περισσότερα και να τσεκάρεις την άποψή μας πατώντας εδώ.

Υποψήφιο για: Καλύτερο Soundtrack, Καλύτερη Φωτογραφία, Καλύτερου Ήχου, Σχεδιασμός Παραγωγής

Που θα το παρακολουθήσω: Netflix


The Midnight Sky

Βρείτε την άποψή μας για το φιλμ του George Clooney πατώντας εδώ.

Υποψήφιο για: Καλύτερων Ειδικών Εφέ

Που θα το παρακολουθήσω: Netflix


Hillbilly Elegy

Βρείτε την άποψή μας και όλα όσα χρειάζεται για την ταινία του Ron Howard, με τις Glenn Close και Amy Adams, πατώντας εδώ.

Υποψήφια για: Β’ Γυναικείου Ρόλου, Καλύτερου Μακιγιάζ

Που θα το παρακολουθήσω: Netflix


Wolfwalkers

Μια φολκλορική κέλτικη ιστορία ζωντανεύει μέσα από ένα άκρως παραμυθένιο και μοναδικό εικαστικό. Μια νεαρή κυνηγός και ο πατέρας της ταξιδεύουν στην Ιρλανδία για να εξαλείψουν την τελευταία αγέλη λύκων. Όλα όμως ανατρέπονται όταν γίνεται φίλη με ένα απελευθερωμένο πνευματικά κορίτσι μιας μυστήριας φυλής που φημολογείται ότι μεταμορφώνονται σε λύκους τη νύχτα.

Υποψήφιο για: Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων

Που θα το παρακολουθήσω: Apple TV+


Da 5 Bloods

Βρείτε την άποψή μας και όλα όσα χρειάζεται για την ταινία του Spike Lee πατώντας εδώ.

Υποψήφιο για: Καλύτερου Soundtrack

Που θα το παρακολουθήσω: Netflix


The White Tiger

Την άποψή μας για το φιλμ μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

Υποψήφιο για: Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο

Που θα το παρακολουθήσω: Netflix


Greyhound

Ο Tom Hanks υποδύεται έναν πλοίαρχο που αναλαμβάνει να περάσει προμήθειες με άλλα 37 πλοία και χιλιάδες στρατιώτες μέσα από την θαλάσσια περιοχή "Black Pit" εν μέσω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, χωρίς εναέρια κάλυψη για πέντε μέρες. Η επιβίωσή τους θα κριθεί από την θέλησή τους να περάσουν από το σημείο και από τα ναζιστικά υποβρύχια που περιπολούν την περιοχή. Βασίζεται, επίσης, στο πραγματικό γεγονός της Μάχης του Ατλαντικού. 

Υποψήφιο για: Καλύτερου Ήχου

Που θα το παρακολουθήσω: Apple TV+