Anime που αγαπήσαμε το 2019

Οι δικές μας προτάσεις από τον anime χώρο
27 Δεκεμβρίου 2019 13:42
Anime που αγαπήσαμε το 2019

Ακόμη ένα έτος ετοιμάζεται να κλείσει τις «πόρτες» του. Το 2019 αποτέλεσε σημαντική χρονιά τόσο για το gaming όσο και για τον κινηματογράφο, με πολλές αξιοσημείωτες κυκλοφορίες. Παράλληλα, όμως, το τρέχον έτος έφερε και πληθώρα επιλογών για τους λάτρεις των anime. Ομολογώ πως το 2019 ήταν μία δυνατή χρονιά για την εν λόγω βιομηχανία, πάντα για τα δικά μου γούστα, μιας και είχα την τύχη να παρακολουθήσω τη συνέχεια από πολλές αγαπημένες μου σειρές, ενώ συνάμα μπόρεσα να γνωρίσω και αρκετούς νέους χαρακτήρες μέσα από ενδιαφέροντα ταξίδια από εξαιρετικά ταλαντούχους δημιουργούς.


Βρείτε όλα τα αφιερώματα για την ανασκόπηση του 2019 πατώντας εδώ.


Αφού, λοιπόν, και φέτος έκαναν το ντεμπούτο τους αμέτρητα νέα anime και πολλές μα πολλές καινούριες σεζόν, λογικό και επόμενο είναι πολλοί να μην μπόρεσαν να παρακολουθήσουν όλα τα νέα δημιουργήματα της Ιαπωνίας και να θέλουν να επιλέξουν μόνο μερικά για να αναλώσουν τον χρόνο τους. Αυτή η λίστα, λοιπόν, θα εστιάσει σε μερικά anime του 2019 που θεωρούμε πως αξίζουν την προσοχή σας, ενώ καλύπτουν και όλα τα γούστα εκεί έξω. Πριν προχωρήστε παρακάτω, να σημειωθεί πως η λίστα δεν είναι ταξινομημένη. Δεν μας ενδιαφέρει να κατατάξουμε ιεραρχικά τα anime, ούτε να αναδείξουμε νικητές. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να τιμήσουμε τις anime σειρές που λατρέψαμε μέσα στη χρονιά!


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba

Ένα μικρό παιδί βλέπει την οικογένειά του να πεθαίνει εξαιτίας ενός δαίμονα και την ίδια την αδερφή του να γίνεται και αυτή δαίμονας. Αυτό αυτομάτως δίνει το κίνητρο στο πρωταγωνιστή να γίνει ένας «σφαγέας δαιμόνων» για να προστατεύσει την αδερφή του πάση θυσία, θέλοντας συγχρόνως να εκδικηθεί για τον θάνατο της οικογένειάς του. Είναι σίγουρα ένα ανατρεπτικό ταξίδι γεμάτο δράση και έντονες στιγμές που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.


Dr. Stone

Πρόκειται για μία ακόμη νέα anime σειρά όπου ένας μαθητής βλέπει τα πάντα γύρω του να αλλάζουν και τον κόσμο να μεταμορφώνεται. Το ταξίδι του στούντιο TMS Entertainment έρχεται γεμάτο περιπέτεια, έντονες συναισθηματικές σκηνές και δράση που θα κρατήσει τον θεατή «καρφωμένο» στην καρέκλα του μέχρι τους τίτλους τέλους του κάθε επεισοδίου.


The Rising of the Shield Hero

Μία αξιοσημείωτη προσθήκη στα “Isekai” -αν θέλετε- anime είναι το The Rising of the Shield Hero. Το εν λόγω genre συνεχίζει να εμπλουτίζεται σε τέτοιο βαθμό που κάποιοι μπορούν να πουν μάλιστα ότι αρχίζει να «κουράζει». Όμως, το εν λόγω anime κάνει την δουλειά του ολόσωστα. Ο κόσμος του είναι δημιουργημένος με μεράκι και φαντασία, ενώ ο πρωταγωνιστής μας είναι ο κλασικός Otaku που βρίσκει τον εαυτό του σε ένα παράλληλο κόσμο με μεσαιωνικό setting. Σίγουρα, το όλο υλικό μπορεί για κάποιους να είναι κλισέ και αδιάφορο, αλλά το The Rising of the Shield Hero κατ’ εμέ αποτελεί ένα από τα καλύτερα anime της χρονιάς για όσους θέλουν να απολαύσουν μια σειρά δράσης με μπόλικο χιούμορ και ευχάριστα set pieces.


My Hero Academia Season 4

Αν ένα Shounen anime συνεχίζει να κρατά το ενδιαφέρον μου, αυτό είναι χωρίς αμφιβολία το My Hero Academia. Η τέταρτη σεζόν του ξεπέρασε κατά πολύ τις προηγούμενες σε κάθε τομέα, μιας και ο Deku βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο σημαντικότερο σημείο της ζωής του. Παρόλο που ο κύκλος δεν έχει ολοκληρωθεί όμως, μπορώ να πω με ευκολία πως αν απολαύσατε τις προηγούμενες σεζόν, σίγουρα δεν πρόκειται να απογοητευτείτε και από το νέο ηρωικό κεφάλαιο στη ζωή του Deku και των φίλων του.


Attack on Titan Season 3 Part 2

Η αποκορύφωση σε ένα από τα καλύτερα anime των τελευταίων ετών. Το δεύτερο κομμάτι του τρίτου κύκλου του Attack on Titan κατ’ εμέ ήταν θαυμάσιο. Επιτέλους πήραμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που είχαμε τα τελευταία χρόνια και μάθαμε περισσότερα για τον φανταστικό και -αν και δύσκολο να το πιστέψει κάποιος- τρομερά πλούσιο κόσμο των Τιτάνων. Μία σεζόν γεμάτη ανατροπές που καθηλώνει τον θεατή από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο.  


The Promised Neverland

Ένα ορφανοτροφείο καταλήγει να είναι ένα εφιαλτικό μέρος που γίνονται πειράματα σε μικρά παιδιά. Μόνο από την περιγραφή του, το The Promised Neverland με κέρδισε από την αρχή. Ένα ψυχολογικό θρίλερ που μας μεταφέρει την «κόλαση» που ζουν μία χούφτα μικρών παιδιών και στιγματίζει κάθε τους στιγμή, σβήνοντας όλες τις ευχάριστες αναμνήσεις που είχαν. Αν ψάχνετε ένα ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου, τότε το παραπάνω anime είναι φτιαγμένο για εσάς.


One-Punch Man 2

Πιστεύω πως είναι από τις περιπτώσεις που δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη σύσταση. Η δεύτερη σεζόν του One-Punch Man έφερε αυτό ακριβώς που θέλαμε. Μία τραγελαφική παρωδία με εξαιρετικό animation και έναν κωμικό πρωταγωνιστή. Ο Saitama επέστρεψε και συνεχίζει να προσπαθεί να βρει έναν άξιο αντίπαλο που θα τον κάνει να ζήσει την αληθινή μάχη που τόσο επιθυμεί.


Vinland Saga

Το Vinland Saga θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το “Vikings” των anime. Ο νεαρός Thorfinn έχει μάθει από μικρός να παλεύει για να κερδίσει αυτό που θέλει, μιας και αυτός είναι ο τρόπος ζωής των Vikings. Το νέο anime μας δίνει μία διαφορετική οπτική της Σκανδιναβίας, με την όμορφη υπερβολή των Ιαπώνων στις μάχες και στα θεαματικά set pieces. Αυτό που το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα action anime είναι το ιστορικό του setting, σε ένα Νορβηγικό “παραμύθι” και φυσικά ο ενδιαφέρον πρωταγωνιστής.


Dororo

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα προσωπικά τα samurai anime είναι η αδυναμία μου. Το Dororo ήταν μία αρκετά καλή έκπληξη του 2019. Όχι, δεν φέρει κάποια τεράστια πρωτοτυπία, αλλά ούτε και κάτι τόσο διαφορετικό που να μην έχουμε δει στο παρελθόν. Όμως, παρά τα κλισέ του στοιχεία, η δουλειά του στούντιο φαίνεται ότι έχει γίνει με μεράκι και ρομαντισμό. Μας δείχνει πως έναν άνθρωπος θέλει να πετύχει κάτι πραγματικά και να προστατεύσει τους αγαπημένους του, είναι ικανός να θυσιάσει τα πάντα. Αν, λοιπόν, έχετε και εσείς αδυναμία στο Samurai σκηνικό και την αρχαία και πιο «βαριά» Ιαπωνία, τότε το Dororo είναι για εσάς.


Mob Psycho 100 II

Ο Shigeo "Mob" Kageyama έχει πλέον ωριμάσει και έχει κατανοήσει καλύτερα τις δυνάμεις του. Η νέα σεζόν του anime έρχεται γεμάτη νέες απειλές που θα δοκιμάσουν τον πρωταγωνιστή και την ιδιοσυγκρασία του. Όσοι έχετε παρακολουθήσει τον πρώτο κύκλο σίγουρα δεν περιμένατε το παρόν άρθρο για να σας προτείνει και τον δεύτερο. Όμως, αν ψάχνετε ένα anime με μπόλικα action στοιχεία, την κατάλληλη “slice of life” δόση και αρκετές “σταγόνες κωμικότητας”, τότε το Mob Psycho 100 μάλλον αξίζει την προσοχή σας.


Food Wars: The Fourth Plate

Η σειρά που δεν μπορεί κανείς να παρακολουθήσει νηστικός συνεχίζεται!  Η νέα σεζόν του Food Wars: Shokugeki no Soma που έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Οκτώβριο κατάφερε να ξεπεράσει την προηγούμενη και το στούντιο συνεχίζει να μένει πιστό στο όραμά του. Όσοι λατρέψατε τους προηγούμενους κύκλους, δεν έχετε κανένα λόγο για να αποφύγετε και την προβολή της νέας σεζόν.


Isekai Quartet

Το Isekai Quartet είναι το ξεκαρδιστικό anime που θέλαμε. Γιατί; Γιατί απλά βάζει τους δημοφιλέστερους χαρακτήρες των “Isekai” anime όλους μαζί σε ένα παράλληλο κόσμο. Το εν λόγω anime περιλαμβάνει χαρακτήρες από τα Konosuba, Saga of Tanya the Evil, Overlord και Re: Zero και αυτό σημαίνει ένα και μοναδικό πράγμα: Απίστευτα ξεκαρδιστικά σκηνικά.


One Piece

Το πειρατικό ταξίδι του Luffy και της…μοναδικής του παρέας συνεχίζεται χωρίς όρια. Ο αριθμός των επεισοδίων συνεχίζει να αυξάνεται δραματικά, πράγμα που παράλληλα αυξάνει και τον αριθμό των εχθρών που θα συναντήσουν οι χαρακτήρες μας. Ο Eiichiro Oda -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- φαίνεται πως έχει ακόμη αρκετές σκέψεις για το πως θα συνεχίσει την τρομερά δημοφιλής anime σειρά και με βάση την τηλεθέαση οι fans δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτό.


That Time I Got Reincarnated as a Slime

Όσον αφορά τα “Isekai” anime, από την παρούσα λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το That Time I Got Reincarnated as a Slime, μιας και για εμένα προσωπικά αποτελεί ένα από τα καλύτερα του είδους. Όχι, ο χαρακτήρας δεν μεταφέρεται σε ένα παράλληλο κόσμο. Όχι, δεν αποκτά σούπερ δυνάμεις και τρομερά όπλα. Αντιθέτως, μεταμορφώνεται σε…γλίτσα και το αποτέλεσμα είναι απλά ξεκαρδιστικό.


Boogiepop and Others

Ένα νέο anime μυστηρίου που ανήκει στα ψυχολογικά θρίλερ είναι το Boogiepop and Others. Βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα, η anime μεταφορά του στούντιο Madhouse βρίθει από δημιουργικότητα και φαντασία. Το anime διερευνά τις πολύπλοκες σχέσεις των ανθρώπων και την αντίληψη που έχουν οι ίδιοι για τον χρόνο. Ομολογώ πως είναι ένα περίεργο anime που δεν είναι για πολλούς, όμως όσοι αναζητούν κάτι ιδιαίτερο και παράλληλα σοβαρό, προτείνω να του δώσουν μία ευκαιρία.


Αυτά είναι μερικά από τα anime που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον το 2019. Όπως παρατηρήσατε, οι παραπάνω επιλογές περιλαμβάνουν και νέες σειρές, αλλά και συνέχειες ήδη γνωστών. Καλώς ή κακώς είναι σχεδόν αναπόφευκτο να μη λείπει κάποιο δικό σας αγαπημένο anime για το εν λόγω έτος.

Αυτό αυτομάτως δεν σημαίνει πως δεν άξιζε να μπει στην παραπάνω λίστα. Επομένως, στα σχόλια θα θέλαμε να γράψετε και εσείς τα anime που απολαύσατε περισσότερο μέσα στο 2019.

Οι Unboxholics σας εύχονται καλές γιορτές και καλή Πρωτοχρονιά!

Tags: