The Crew 2: Παίξαμε τη Closed Beta

Μια δεύτερη ματιά στο παιχνίδι ένα μήνα πριν κυκλοφορήσει
04 Ιουνίου 2018 01:41
The Crew 2: Παίξαμε τη Closed Beta

Κάτι παραπάνω από έναν μήνα μετά την εμπειρία μου με το The Crew 2 στο ειδικό hands on event, όπου σας μεταφέραμε τις πρώτες εντυπώσεις μάς, η Ubisoft διεξήγαγε τη closed beta του παιχνιδιού για να δοκιμάσει σε μια πιο ευρεία κλίμακα την βελτιστοποίηση του. Τι θα μπορούσε άλλωστε να αλλάξει έναν μήνα στο racing τίτλο της Ivory Tower; Μερικές gameplay τροποποιήσεις εδώ; Να στρώσει κάποια χοντρά bugs εκεί; Να δοκιμάσει τους servers της; Η αλήθεια είναι πως λίγο από όλα αλλά κυρίως να μάθει περισσότερος κόσμος το κατά πόσο πολύ έχει βελτιωθεί το sequel σε σχέση με τον πρώτο τίτλο, κάτι σαν ένα demo. Έχοντας πρόσβαση στη beta αντιλήφθηκα ότι το περιεχόμενο της ήταν κατά πολύ περιορισμένο σε σχέση με το session που είχα την ευκαιρία να παίξω στο event, μιας και το ταβάνι του progress έφτανε μόνο στο πρώτο rookie level και άρα έκοβε ένα τεράστιο μέρος των αγώνων που διέθετε.

Ουσιαστικά, στη closed beta ο παίκτης μάθαινε τα απολύτως βασικά του παιχνιδιού παίρνοντας μέρος στις πρώτες "αποστολές" που δίνονται ως μια τέλεια σκηνοθετημένη εισαγωγή στα τέσσερα disciplines, δηλαδή τα Rally Racing, Street Racing, Powerboat και Aerobatics. Κάθε ένα, όπως είχα αναφέρει και στο preview, αντιπροσωπεύει μια φαμίλια αγώνων και το συγκεκριμένο αγωνιστικό στυλ και όχημα, βάρκα ή αεροπλάνο. Να πω την αλήθεια ότι παρά το γεγονός ότι έπαιζα από την αρχή τους ίδιους αγώνες, απολάμβανα την επιστροφή στον τεράστιο κόσμο του The Crew 2, που ευτυχώς η closed beta δεν περιόριζε στο ελάχιστο ως προς το που θα πας και τι θα δεις. Έτσι, αν κάποιος τελείωνε με τους μερικούς αγώνες, μπορούσε να εξερευνήσει ανενόχλητος τις Ηνωμένες Πολιτείες από άκρη σε άκρη με αυτοκίνητο, αεροπλάνο ή και βάρκα αν συναντούσε καμιά λίμνη στην πορεία.

Κάτι που παρατήρησα στο gameplay πως άλλαξε ήταν οι καιρικές συνθήκες και χαρακτηριστικά η βροχή, η οποία όταν έπεφτε επηρέαζε περισσότερο -ή καλύτερα- πιο σωστά την οδήγηση, κάνοντας τη πιο γλιστερή και τα αυτοκίνητα αισθητά πιο δύσκολα στο κουμαντάρισμα τους. Στην καλυτέρευση της οδήγησης συμβάλει και το ότι το drift είναι πολύ πιο σφιχτό σε σχέση με τον preview κώδικα, ανεβάζοντας μερικά κλικ την εξοικείωση μου με αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τις βάρκες που η οδήγησε τους χαλάρωσε λίγο παραπάνω και τις βρήκα ακόμη πιο απολαυστικές, ενώ στο αεροπλάνο δεν βρήκα κάποια μεγάλη αισθητή αλλαγή. Από την άλλη εντύπωση μου έκανε ότι το nitro είχε φάει «nerf” και έκανε αρκετή παραπάνω ώρα για να γεμίσει όλη η «μποτίλια» και να αποφευχθεί το σπαμμάρισμα του, κάνοντας τη χρήση του λιγάκι πιο στρατηγική.

Πάλι όμως, προς απογοήτευση μου, το collision και physics σύστημα του Crew είναι απλώς ανύπαρκτο δίνοντας μια…Mario Kart αίσθηση σε κάτι που θέλει να μοιάσει προς το simulation οπτικά, όμως παικτικά να περνάει από τα arcade δρομάκια. Το πόσο σας επηρέασε η συγκεκριμένη σχεδιαστική επιλογή του Crew 2 έχει να κάνει με την ανοχή σας σε αυτό το κομμάτι και για να είμαι ειλικρινής παρά το ότι μπορεί να το συνηθίσει κανείς, εγώ θα θέλω ακόμη λίγο ρεαλισμό σε αυτό το κομμάτι. Κι ας ήταν κοσμητικός αφού ούτε οι προφυλακτήρες δεν μπορούν να σπάσουν και μένει να δούμε εάν στην τελική έκδοση υπάρξει κάποια βελτίωση σε αυτό το κομμάτι.

Στη closed beta επέλεξα να παίξω την απλή PS4 έκδοση του Crew 2 και η διαφορά στον οπτικό τομέα ήταν αισθητή, ιδιαίτερα στα γυαλίσματα και τις υφές των αυτοκινήτων, καθώς και στο pop up των αντικειμένων. Γεγονός το οποίο ήταν φανερό σε σχέση με την Xbox One X, που έλαμπε σχεδόν σε κάθε τομέα όταν τη  δοκίμασα τον Απρίλιο. Η PS4 έκδοση σε σημεία όπου ο χάρτης και η πυκνότητα του ζόριζε τη μηχανή γραφικών και τo pop up αυξανόταν -φαινόμενο υπαρκτό και στην One X έκδοση του Απριλίου, παρουσίαζε κάποια framedrops, που ευελπιστώ να διορθωθούν μέχρι την τελική έκδοση του.

Σοβαρά bugs και προβλήματα δεν συνάντησα, πέραν των όσων αναφέρω παραπάνω, όπως και τότε στο event, κάτι που καθιστά το Crew 2 έτοιμο για να κυκλοφορήσει στα ράφια και να μην υπάρξουν πολλά δράματα σχετικά με την απόδοση του. Το τελικό ραντεβού με το λούνα παρκ του Crew 2 θα δοθεί στις 29 Ιουνίου όταν και θα κυκλοφορήσει στα PC, PS4 και Xbox One.