Δωρεάν Ελληνικό παιχνίδι

 ‘Μπορείτε να λύσετε τους γρίφους;’
25 Οκτωβρίου 2016 05:17
Δωρεάν Ελληνικό παιχνίδι

Πρόσφατα έκανα μια ‘ανασκαφή’ στα παλιά μου αρχεία και βρήκα μια σειρά από παιχνίδια που είχα δημιουργήσει πριν αρκετά χρόνια. Κάποια από αυτά τα έκανα recompile για να τρέχουν στα σύγχρονα Windows και αποφάσισα να σας δώσω να δοκιμάσετε ένα που είναι πλήρως Εξελληνισμένο. Το παιχνίδια λέγεται ‘In Custody – Wisdom leads to Riddle Pleads’ και είναι το 4ο μέρος της σειράς In Custody, μιας σειράς παιχνιδιών με γρίφους, άλλα όχι Adventure. Για να καταλάβετε , τα παιχνίδια αυτά τα είχα δημιουργήσει με μια ‘παγκόσμια’ λογική. Η γλώσσα δεν είναι απαραίτητη για να λύσει κανείς τους γρίφους. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να συνδυάσει τα στοιχεία που βλέπει με αυτά που έχει και να λύσει το πρόβλημα. Θυμίζει πολύ παιχνίδια τύπου ‘100 doors’ στα σημερινά κινητά, ή τις ‘Μυστικές σελίδες’ που εμφανίστηκαν κάποια στιγμή. Το παιχνίδι είναι του 2006-2007, οπότε είναι δημιουργημένο με βάση εκείνα τα εργαλεία που είχα στην διάθεση μου τότε. Μέσα στον φάκελο του παιχνιδιού θα βρείτε και ένα PDF αρχείο που περιέχει τις 10 πρώτες λύσεις των αντίστοιχων γρίφων και εξηγεί την λογική τους.

Η υπόθεση : Είσαι ένας ντετέκτιβ και κυνηγάς έναν δολοφόνο ο οποίος έχει καταφύγει στο σπίτι του. Το σπίτι του όμως είναι γεμάτο γρίφους. Για να περάσεις από το ένα δωμάτιο στο άλλο, πρέπει να ξεκλειδώσεις χρηματοκιβώτια, μηχανισμούς και άλλα πολλά. Το παιχνίδι περιλαμβάνει αρκετούς γρίφους ποικίλης δυσκολίας. Στόχος σας είναι να βρίσκετε τους μυστικούς κωδικούς και τα μυστικά γράμματα με τη βοήθεια των διαφόρων εγγράφων που έχετε στη διάθεσή σας. Όταν λύνετε έναν γρίφο προχωράτε στον επόμενο κερδίζοντας νέα έγγραφα που θα σας βοηθήσουν στους επόμενους. Ενδιάμεσα, κάθε μερικούς γρίφους υπάρχουν έξυπνες παραλλαγές γνωστών παζλ παιχνιδιών. 
Σημειώνω πως το παιχνίδι έχει δικό του auto-save ανά γρίφο που λύνετε. Δηλαδή, μπορείτε να τερματίσετε άφοβα το παιχνίδι και την επόμενη φορά που θα το ανοίξετε, πατώντας Φόρτωση σωσμένου.

Καλή διασκέδαση!

Ματσαμάκης Μπάμπης

Tags: