E3 2016: Τα παιχνίδια που ξεχώρισαν

Όλα δείχνουν ότι θα διανύσουμε μία σπουδαία σεζόν
28 Ιουνίου 2016 01:05
E3 2016: Τα παιχνίδια που ξεχώρισαν

Περίπου μια εβδομάδα έχει περάσει από τη στιγμή που η Ε3 2016 έκλεισε τις πύλες της για το ευρύ κοινό. Πλέον, με τη σκόνη να έχει κάτσει και τον καταιγιστικό ρυθμός των ειδήσεων να έχει μειωθεί, ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ακόμη ματιά στη μεγάλη έκθεση. Φυσικά και για άλλη μια χρονιά τα παιχνίδια είχαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο ωστόσο δεν έλειψαν και οι σημαντικές ανακοινώσεις, ακόμα και νέου hardware. Σε αυτό το άρθρο, συγκεντρώσαμε όλα τα παιχνίδια τα οποία κατά την άποψή μας, έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Deus Ex Mankind Divided

Λίγες μέρες έχουν απομείνει πλέον. Το Deus Ex Mankind Divided αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο και όπως φαίνεται το παιχνίδι βαδίζει στα (εξαιρετικά) χνάρια του προκατόχου του. Σε όλους τους τομείς, από το gameplay με τις stealth και τις θορυβώδεις επιλογές, στους RPG μηχανισμούς και την εξερεύνηση, η Eidos Interactive είχε κάτι να προσθέσει ή να αλλάξει. "You can’t kill progress".

Mass Effect: Andromeda

Μπορεί η EA και η BioWare να αρκέστηκαν σε ένα λιτό developer diary για την παρουσίαση του Mass Effect: Andromeda, ωστόσο, μιας και μιλάμε για μια άκρως αγαπημένη σειρά που μάλιστα κουβαλά ένα ιδιαίτερα βαρύ όνομα στη βιομηχανία, το τέταρτο κεφάλαιό της δε θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια λίστα. Μάθαμε και επίσημα πλέον αρκετές λεπτομέρειες για το σενάριο, καθώς και για την επιστροφή του Mako. Τα λίγα δευτερόλεπτα gameplay που είδαμε σίγουρα ήταν εντυπωσιακά και δεν κάνουν την υπομονή μέχρι το 2017 καθόλου ευκολότερη.

Battlefield 1

Η επιλογή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου για το νέο Battlefield φαίνεται πως είναι μια από τις σοφότερες που έχει κάνει η DICE στη σειρά. Όλα τα δείγματα μέχρι στιγμής είναι θετικά και προσωπικά είναι η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που ενδιαφέρομαι για κάποιο Call of Duty ή Battlefield. Άξιος αναφοράς είναι αν μη τι άλλο ο τεχνικός τομέας, ο οποίος καταφέρνει και ρίχνει σαγόνια...

Prey

Το μέλλον της σειράς Prey δεν έμοιαζε ιδιαίτερα λαμπρό έπειτα από την ακύρωση του δεύτερου μέρους. Ωστόσο η Arkane Studios πίσω από τα Dishonored έρχεται να δώσει μια νότα ψυχολογικού θρίλερ στην πλέον ριζικά αλλαγμένο franchise. O first-person sci-fi action τίτλος κατάφερε να μου κινήσει την περιέργεια έπειτα από το εντυπωσιακό trailer που είδαμε στη συνέντευξη Τύπου της Bethesda.

Dishonored 2

Όντας λάτρης των stealth παιχνιδιών φυσικά δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο Dishonored 2. Ήδη το πάρα πολύ καλό πρώτο μέρος μας προϊδεάζει για την εμπειρία που θα κληθούμε να βιώσουμε τον προσεχή Νοέμβριο. Η μεγαλύτερη ελευθερία, τα μεγαλύτερα επίπεδα, η νέα μηχανή γραφικών και οι διευρυμένες μεταφυσικές δυνατότητες των χαρακτήρων σίγουρα έχουν θέσει τον πήχη ψηλά.

Gears of War 4

Το τέταρτο Gears of War έχει ως πρότυπο το πρώτο παιχνίδι της σειράς ως προς το κλίμα και την ατμόσφαιρα. Πλέον παίζουμε με τον γιο του Marcus Fenix και ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα απειλή. Η βασική ραχοκοκαλιά του τέταρτου κεφαλαίου δεν φαίνεται πως έχει αλλάξει, ωστόσο έχουμε να κάνουμε με μια σειρά που με το ντεμπούτο της στην προηγούμενη γενιά κονσολών άλλαξε πολλά στη βιομηχανία και σίγουρα ο τίτλος δε μπορεί να περάσει απαρατήρητος.

Forza Horizon 3

Το Forza Horizon 2 θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα racers αν όχι όλων των εποχών σίγουρα των τελευταίων ετών. Το τρίτο μέρος μας μεταφέρει στην εξωτική Αυστραλία, με το μεγαλύτερο roster αυτοκινήτων στην Horizon σειρά και με μια πληθώρα προσθηκών ακόμη, όπως το co-op τεσσάρων παικτών. Η Playground Games μέχρι στιγμής δεν έχει απογοητεύσει και πιθανότατα το θετικό σερί θα συνεχιστεί.

ReCore

Από μόνο του το γεγονός, πως στο αρχικό trailer της ανακοίνωσης του ReCore αναφέρθηκε ότι ο τίτλος αναπτύσσεται από πρώην developers των Metroid Prime, είναι αρκετό για να πείσει μερικούς. Η αποκλειστικότητα του Xbox δεν έλειψε φυσικά από την E3 2016, μιας και η κυκλοφορία της είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο. Τα animations του παιχνιδιού και μερικές ακόμα πτυχές του ίσως θέλουν ακόμα λίγο φινίρισμα, ωστόσο σίγουρα ο τίτλος βρίσκεται στο ραντάρ μου για τη φετινή χρονιά.

We Happy Few

Μπορεί το βίντεο που είδαμε να μην έκλεισε λέγοντας BioShock, αλλά οι επιρροές του We Happy Few είναι φανερές. Μόνο ως θετικό το εκλαμβάνω εγώ αυτό για τον indie τίτλο της Compulsion Games, ο οποίος ξεχώρισε για το ευφάνταστο και ιδιαίτερα σκοτεινό σενάριο και setting του. Μάλιστα η κυκλοφορία του σε early access μορφή θα πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από έναν μήνα, μιας και είναι προγραμματισμένη για τις 26 Ιουλίου.

South Park: The Fractured But Whole

Δεν νομίζω πως έχω και πολλά να πω για το South Park. Έστω και ένα επεισόδιο της σειράς να έχει παρακολουθήσει κάποιος είναι προετοιμασμένος για το χιούμορ με το οποίο θα έρθει αντιμέτωπος. To The Fractured But Whole φαίνεται εξαιρετικό και αναμένεται στις 6 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

God of War

Τα δημιουργικά ρίσκα, όπως αφήνει να εννοηθεί η ίδια η λέξη, πάντα παίζουν με τις πιθανότητες. Προσωπικά, θεωρώ πως η Sony Santa Monica έπαιξε και βγήκε κερδισμένη. Ο αλλαγμένος και πλέον πατέρας Kratos, η Βαλχάλα, η Νορβηγική μυθολογία και οι αλλαγές στο gameplay κατάφεραν να με κάνουν να ανυπομονώ για την αποκλειστικότητα του PS4. Το franchise μετράει τέσσερα βασικά παιχνίδια και νομίζω πως το timing δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο για την άφιξη του reboot.

The Last Guardian

Σαν όνειρο έμοιαζε η E3 2015, όπου είδαμε το The Last Guardian να αναγεννάτε έπειτα από περίπου επτά χρόνια αναμονής. Ο Fumito Ueda είναι ένας δημιουργός που έχει στο βιογραφικό του δύο ίσως από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών, το Ico και το Shadow of the Colossus. Και έτσι το επόμενο δημιούργημά του είναι έτοιμο προς κυκλοφορία. Το The Last Guardian, είτε εκ του αποτελέσματος βγει ένα αριστούργημα του σύγχρονου gaming είτε ένα απλά καλό παιχνίδι, σίγουρα είναι ένας τίτλος που δεν θέλω με τίποτα να χάσω και για άλλη μια χρόνια θωρώ πως κατάφερε να ξεχωρίσει.

Horizon: Zero Dawn

Άλλη μια έκπληξη από την περσινή παρουσίαση της Sony ήταν το νέο IP της Guerilla Games που ακούει στο όνομα Horizon: Zero Dawn. Χάρις τον απίστευτο τεχνικό του τομέα και το ιδιαίτερο και πρωτότυπο setting του, το Horizon κατάφερε και φέτος να ξεχωρίσει. Το εκτενές gameplay demo που παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου της Sony προσέφερε μια πιο αναλυτική ματιά στους μηχανισμούς του παιχνιδιού και στα εντυπωσιακά πλάσματα που γεμίζουν τον κόσμο του. Το Horizon αναμένεται στις αρχές του 2017 και σίγουρα είναι ένας από τους εντυπωσιακούς τίτλους που είδαμε φέτος στη μεγάλη έκθεση.

Resident Evil 7

Ομοίως με το God of War, με το Resident Evil 7 η Capcom αποφάσισε να προβεί σε ιδιαίτερα σημαντικές αλλαγές για το franchise. Αν λάβουμε υπόψιν το demo τότε για πρώτη φορά θα έχουμε να κάνουμε με προοπτική πρώτου προσώπου, ενώ μια υπόσχεση που έχουμε ακούσει πολλές, η επιστροφή του τρόμου, φαίνεται πως επιτέλους θα γίνει πραγματικότητα. Μπορεί οι αντιδράσεις να μην ήταν ομόφωνα θετικές, ωστόσο αδιαμφισβήτητα ο τίτλος δε ξεχώρισε μόνο κατά την παρουσίασή του και στις συζητήσεις που ακολούθησαν, αλλά βρίσκεται ακόμα στην επικαιρότητα χάρις τα σύνθετα μυστικά του demo του.

Death Stranding

"A Hideo Kojima Game". Αυτή η φράση είναι αρκετή για να περιγράψει το Death Stranding. Δεν είναι ανάγκη να μιλήσω για το πόσες θεωρίες κυκλοφορούν ήδη για το όχι απλώς ιδιαίτερο, αλλά πρωτόγνωρο και σοκαριστικό trailer με το οποίο και αποκαλύφθηκε ο τίτλος, αυτό είναι κάτι που συνεπάγεται με οποιοδήποτε παιχνίδι του Ιάπωνα δημιουργού.

Spider-Man

Με μόλις ένα σύντομο gameplay trailer η Insomniac Games κατάφερε να με πείσει. Ενδεχομένως είναι το παιχνίδι που οι φίλοι του Spider-Man περιμένανε εδώ και πολύ καιρό. Η Marvel έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις για την ανάπτυξη AAA τίτλων και νομίζω πως η Insomniac που ήδη μας έχει προσφέρει τα Sunset Overdrive και Ratchet and Clank σε αυτή τη γενιά είναι κατάλληλη για να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Οι αντιδράσεις στα social media και στις διάφορες gaming κοινότητες, καθώς και το ίδιο το περίπτερο της Nintendo στην E3, το οποίο κατακλύστηκε από τους επισκέπτες της έκθεσης, μαρτυρούν πως το νέο Zelda είναι το παιχνίδι της έκθεσης για φέτος. Η Nintendo άλλαξε ριζικά τη φόρμουλα, την εκσυγχρόνισε και τα αποτελέσματα είναι το λιγότερο εντυπωσιακά. Μια σύντομη παράγραφος δεν είναι αρκετή για το Breath of the Wild, γιαυτό πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε το εκτενές αφιέρωμα των Unboxholics, υπό την επιμέλεια του Γιώργου Πρίτσκα.

Ολοκληρώνοντας, τα Titanfall 2, Dead Rising 4, Sea of Thieves, Scalebound, Halo Wars 2, Ghost Recon: Wildlands, For Honor, Watch Dogs 2, Steep, Days Gone, Detroit: Become Human, Gravity Rush 2, NieR: Automata, Final Fantasy XV,  Yooka-Laylee, Mafia 3, Ni-Oh, Bloodstained: Ritual of the Night, Inside, Cuphead, Injustice 2 και Vampyr είναι μόλις μερικά ακόμα παιχνίδια που είδαμε στη φετινή έκθεση και κατάφεραν να τραβήξουν επίσης τα βλέμματα επάνω τους. Αξίζει να σημειωθεί πως για να αποφύγουμε τυχόν αδικίες, τα παιχνίδια είναι ταξινομημένα με βάση τη χρονολογική στιγμή που παρουσιάστηκαν στις συνεντεύξεις Τύπου των διαφόρων εταιριών. Τέλος, η λίστα φυσικά και δεν περιέχει κάθε τίτλο που είδαμε στην έκθεση, αλλά μόλις μερικούς από αυτούς που ξεχώρισα εγώ προσωπικά.


Ποια είναι τα παιχνίδια της E3 2016 που άρεσαν περισσότερο σε εσάς; Πείτε μας στα σχόλια.

Tags: