Τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια που έρχονται μέσα στο καλοκαίρι του 2024!

10+4 τίτλοι που θα λιώσουμε φέτος
29 Μαΐου 2024 16:15
Τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια που έρχονται μέσα στο καλοκαίρι του 2024!

Τα καλοκαίρια ξεκινάνε με τον πιο έντονο τρόπο για τους gamers. Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε το μέλλον του μέσου κάθε Ιούνιο, χάρη στην E3 που έχει δώσει πλέον τη σκυτάλη στο Summer Game Fest. Πέρα από τις παρουσιάσεις των διαφόρων εταιριών του κλάδου όμως, οι ζεστοί μήνες του καλοκαιριού συνήθως κατεβάζουν ρυθμούς όσον αφορά τις νέες κυκλοφορίες.

Αναμενόμενα, το ίδιο γίνεται και φέτος, αφού μέχρι στιγμής το πρόγραμμα έχει πολύ λίγες AAA κυκλοφορίες. Παρόλα αυτά, υπάρχουν διάφορα παιχνίδια, τα περισσότερα από την indie σκηνή και μερικά άκρως αναμενόμενα DLC που αναμένεται να μας κολλήσουν στις οθόνες και αυτό το καλοκαίρι!

Με τον Ιούνιο να έχει σχεδόν φτάσει, λοιπόν, ορίστε 14 παιχνίδια με επιβεβαιωμένες κυκλοφορίες, που περιμένουμε μέχρι και τον Αύγουστο!

Destiny 2: The Final Shape

Πλατφόρμες: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Ημερομηνίας Κυκλοφορίας: 4 Ιουνίου

Σε αυτό το expansion, οι παίκτες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια νέα τεράστια απειλή. Ως Guardians λοιπόν, θα πρέπει να συγκεντρώσουν τη Vanguard, να εξερευνήσουν νέους κόσμους και να αποκαλύψουν τα μυστικά πίσω από το μυστηριώδες παρελθόν του Traveler. Το expansion θα εισάγει νέα όπλα, πανοπλίες και activities και όπως όλα δείχνουν θα είναι must-play για τους fans του Destiny.


Monster Hunter Stories

Πλατφόρμες: PC, Switch, PS4

Ημερομηνίας Κυκλοφορίας: 14 Ιουνίου

Αυτό το spin-off της λατρεμένης σειράς της Capcom διαδραματίζεται μεν στο ζωντανό σύμπαν του Monster Hunter, αλλά ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση! Συγκεκριμένα, οι παίκτες γίνονται Monster Riders, δημιουργώντας δεσμούς με πλάσματα γνωστά ως Monsties. Με τη βοήθειά τους θα βιώσουν μια επική περιπέτεια, με μάχες ενάντια σε άλλους Riders και άγρια τέρατα. Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο παιχνίδι του 3DS θα έρθουν επιτέλους στα PlayStation, Switch και PC μέσα στον πρώτο καλοκαιρινό μήνα.


Still Wakes the Deep

Πλατφόρμες: PC, PS5, Xbox Series X/S

Ημερομηνίας Κυκλοφορίας: 18 Ιουνίου

Φανταστείτε να είστε παγιδευμένοι στη μέση του πουθενά, σε μια εξέδρα άντλησης πετρελαίου στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Στο παιχνίδι θα αναλάβετε το ρόλο ενός μηχανικού συντήρησης και θα ανακαλύψετε σκοτεινά μυστικά, αντιμετωπίζοντας υπερφυσικές φρίκες και με εμπόδιο την ίδια σας τη λογική. Το παιχνίδι συνδυάζει ψυχολογικό τρόμο, περιβαλλοντική αφήγηση και μηχανισμούς επιβίωσης, δημιουργώντας μια έντονη και ατμοσφαιρική εμπειρία, σηματοδοτώντας την μεγάλη επιστροφή της ταλαντούχας The Chinese Room.


Shin Megami Tensei Vengeance

Πλατφόρμες: 21 Ιουνίου

Ημερομηνίας Κυκλοφορίας: PC, Switch, PS4, PS5, Xbox

Πρόκειται για ένα πακέτο επέκτασης/τελική έκδοση για το Shin Megami Tensei V που θα φέρνει μια νέα ιστορία που θα διαδραματίζεται σε ένα κατακερματισμένο Τόκιο, όπου άγγελοι και δαίμονες συγκρούονται για την κυριαρχία. Οι παίκτες θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ δύο story paths και θα κληθούν να πάρουν ηθικά διφορούμενες επιλογές που θα επηρεάσουν τη μοίρα του κόσμου.


Elden Ring Shadow of the Erdtree

Πλατφόρμες: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Ημερομηνίας Κυκλοφορίας: 21 Ιουνίου

Με τεράστια διαφορά η πιο αναμενόμενη κυκλοφορία του φετινού καλοκαιριού! Το DLC υπόσχεται επικές μάχες με πανίσχυρα bosses και έναν στοιχειωτικά όμορφο κόσμο για εξερεύνηση, από τους μετρ του είδους που μας χάρισαν το 2022 ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών.


Luigi’s Mansion 2 HD

Πλατφόρμες: Switch

Ημερομηνίας Κυκλοφορίας: 27 Ιουνίου

Ο Luigi θα επιστρέψει στο κυνήγι φαντασμάτων μέσα από την remastered έκδοση του κλασικού παιχνιδιού της Nintendo για το Switch. Οπλισμένος με το Poltergust G-00 λοιπόν, θα πρέπει να εξερευνήσει όροφο προς όροφο ένα στοιχειωμένο ξενοδοχείο, λύνοντας γρίφους και αιχμαλωτίζοντας πνεύματα, για να σώσει τον αδελφό του, τον Mario.


Final Fantasy 14: Dawntrail

Πλατφόρμες: PC, PS4, PS5

Ημερομηνίας Κυκλοφορίας: 2 Ιουλίου

Άλλο ένα πακέτο επέκτασης που περιμένουμε μέσα στο καλοκαίρι είναι το Dawntrail, το οποίο θα επιτρέψει στους παίκτες να εξερευνήσουν νέες περιοχές στο βασίλειο της Eorzea, από καταπράσινα δάση, αρχαία ερείπια μέχρι πολυσύχναστες πόλεις, αποκαλύπτοντας παράλληλα τα μυστήρια των Ascians και Echo. Νέα jobs, dungeons και raids θα περιμένουν τους fans, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε αυτό το αγαπημένο MMORPG.


Frostpunk 2

Πλατφόρμες: PC

Ημερομηνίας Κυκλοφορίας: 25 Ιουλίου

Το φετινό καλοκαίρι θα φέρει ένα sequel για μια ιδιαίτερη indie εμπειρία. Το Frostpunk 2 αναμένεται να εμπλουτίσει τους μηχανισμούς του αρχικού παιχνιδιού, εισάγοντας νέες προκλήσεις και ηθικά διλήμματα. Το concept του έχει ως εξής: Σε έναν παγωμένο κόσμο όπου η ανθρωπότητα προσπαθεί να επιβιώσει, οι παίκτες πρέπει να ηγηθούν μιας πόλης που είναι χτισμένη γύρω από μια τεράστια γεννήτρια. Εξισορροπώντας τους πόρους, τους νόμους και τις ανάγκες των πολιτών, πρέπει να εξασφαλίσουν την επιβίωση της πόλης ενάντια στις δύσκολες συνθήκες.


Steamworld Heist 2

Πλατφόρμες: PC, Switch, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One

Ημερομηνίας Κυκλοφορίας: 8 Αυγούστου

Συνεχίζοντας με τα sequels αναγνωρισμένων indies, το Steamworld Heist 2 θα μεταφέρει ξανά τους παίκτες σε ένα steampunk σύμπαν που κατοικείται από ρομπότ. Συγκεκριμένα, το turn-based παιχνίδι στρατηγικής ακολουθεί την Captain Piper Faraday και υπόσχεται πιο δυναμικά περιβάλλοντα, μεγαλύτερη ποικιλία και στρατηγικό βάθος.


World of Goo 2

Πλατφόρμες: PC, Switch

Ημερομηνίας Κυκλοφορίας: 2 Αυγούστου

Τουλάχιστον 10 χρόνια μετά το αρχικό παιχνίδι που ήταν ένα από τα πρώτα που είχαν καταγράψει μεγάλη επιτυχία στα smartphones, η σειρά συνεχίζεται! Το sequel υπόσχεται περισσότερους γρίφους που βασίζονται στα ιδιαίτερα physics, με πολλές φρέσκες και καινοτόμες ιδέες.


Black Myth: Wukong

Πλατφόρμες: PC, PS5, Xbox Series X/S

Ημερομηνίας Κυκλοφορίας: 20 Αυγούστου

Μετά το Elden Ring, το Black Myth: Wukong θεωρείται μια από τις πιο αναμενόμενες κυκλοφορίες του φετινού καλοκαιριού και ανήκει ομοίως στο souls-like είδος. Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, το Black Myth: Wukong είναι ένα action RPG με ρίζες στην κινεζική μυθολογία. Ειδικότερα, η ιστορία του βασίζεται στο ‘Journey to the West’, ένα από τα τέσσερα μεγάλα κλασικά μυθιστορήματα της κινεζικής λογοτεχνίας. Στο Black Myth οι παίκτες θα αναλάβουν το ρόλο μιας μαϊμούς που βασίζεται στον Sun Wukong. Πρόκειται για τον ‘Destined One’ που θα έρθει αντιμέτωπος με πολλές προκλήσεις, για να αποκαλύψει τη σκοτεινή αλήθεια που κρύβεται κάτω από το πέπλο ενός ένδοξου θρύλου από το παρελθόν.


Enotria: The Last Song

Πλατφόρμες: PC, PS5

Ημερομηνίας Κυκλοφορίας: 21 Αυγούστου

Ένα ακόμη souls-like που έχει κλείσει σε πολλούς το μάτι είναι το Enotria που έρχεται από την ιταλική ανεξάρτητη ομάδα ανάπτυξης Jyamma Games. Η δράση του λαμβάνει χώρα σε έναν όμορφο ηλιόλουστο κόσμο εμπνευσμένο από την ιταλική λαογραφία, όπου ο πιο λαμπρός ήλιος ρίχνει την πιο σκοτεινή σκιά!


Star Wars Outlaws

Πλατφόρμες: PC, PS5, Xbox Series X/S

Ημερομηνίας Κυκλοφορίας: 30 Αυγούστου

Μια από τις λίγες AAA επιλογές του φετινού καλοκαιριού θα έρθει την προτελευταία ημέρα του Αυγούστου από την Ubisoft. Το Star Wars Outlaws υπόσχεται να κάνει το όνειρο των Star Wars fans για μια open world εμπειρία πραγματικότητα. Τα γεγονότα του λαμβάνουν χώρα ανάμεσα στο "The Empire Strikes Back" και το "The Return of the Jedi". Πρωταγωνίστρια είναι μια scoundrel αλά Han Solo, ονόματι Kay Vess την οποία υποδύεται η ηθοποιός Humberly Gonzalez. Μαζί της έχει το πλασματάκι της, Nix, αλλά και το πιστό σύντροφο droid της, τον ND-5. Σύμφωνα με τον director του τίτλου, Julian Gerighty, η Vess έχει βάλει στόχο να φέρει εις πέρας τη μεγαλύτερη ληστεία που είδε ποτέ ο υπόκοσμος του γαλαξία του Star Wars!

Tags: