Palworld Vs Pokémon: Δείτε πως συγκρίνονται οι πωλήσεις με τα παιχνίδια της Nintendo

Μετά και την τελευταία ενημέρωση
01 Φεβρουαρίου 2024 19:51
Palworld Vs Pokémon: Δείτε πως συγκρίνονται οι πωλήσεις με τα παιχνίδια της Nintendo

Το Pokémon δεν είναι απλά ένα ακόμη επιτυχημένο gaming franchise. Είναι το πιο επιτυχημένο από άποψη εσόδων στην ιστορία και μάλιστα όχι μόνο για το gaming, αλλά γενικότερα όσον αφορά την ψυχαγωγία. Συγκεκριμένα, η τρομερά επιτυχημένη σειρά της Game Freak και της Nintendo έκανε το ντεμπούτο της το 1996, καταφέρνοντας μέχρι το 2023 να γεμίσει τα ταμεία με περίπου 150 δισεκατομμύρια δολάρια! Το ποσό αυτό περιλαμβάνει περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια από τα βιντεοπαιχνίδια και 100 δισεκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις merchandise, όπως είναι για παράδειγμα οι περιζήτητες κάρτες που έχουν γίνει οι εμπορικότερες στην ιστορία, ξεπερνώντας μέχρι και τις Yu-Gi-Oh!

Μέχρι τον Μάρτιο του 2023, το Pokémon franchise έχει πουλήσει πάνω από 480 εκατομμύρια αντίτυπα παιχνιδιών παγκοσμίως. Αυτό καθιστά το Pokémon το δεύτερο πιο επιτυχημένο gaming franchise όσον αφορά αποκλειστικά τον αριθμό των αντιτύπων που έχουν πουληθεί, με το Mario να βρίσκεται στην κορυφή. Επιπλέον, το Pokémon Go είναι το πιο επιτυχημένο mobile παιχνίδι στην ιστορία, με πάνω από 1 δισεκατομμύριο downloads.

Πέρα από τα βιντεοπαιχνίδια, η anime σειρά Pokémon είναι επίσης πολύ επιτυχημένη και την παρακολουθούν περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο θεατές σε 183 χώρες. Ταυτόχρονα, οι κινηματογραφικές μεταφορές του Pokémon έχουν επίσης πουλήσει περισσότερα από 190 εκατομμύρια εισιτήρια και έχουν αποφέρει πάνω από 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Όπως αντιλαμβάνεστε, πρόκειται για κολοσσιαίων διαστάσεων franchise, το οποίο έχει κάνει πολύ, πολύ πλούσια τη Nintendo, την The Pokémon Company και την Game Freak. Μέσα στις τελευταίες ημέρες όμως, όλα τα βλέμματα έχει καταφέρει να τραβήξει πάνω του το Palworld. Πρόκειται για ένα indie παιχνίδι από μια μικρή ιαπωνική ομάδα που δανείζετε πολλές ιδέες από τα Pokémon βάζοντας συγχρόνως και δικές του πινελιές, όπως…όπλα!

Από τη στιγμή που κυκλοφόρησε στις 19 Ιανουαρίου, το Palworld χρειάστηκε μόλις μερικά εικοσιτετράωρα για να γίνει το Νο.1 παιχνίδι στο Steam, καταφέρνοντας να σπάσει όλα τα ρεκόρ παικτών στην ιστορία της πλατφόρμας, εκτός από ένα.

Συγκεκριμένα, οι servers του Steam κατέγραψαν 2,101,867 ταυτόχρονους παίκτες το Σάββατο 27 Ιανουαρίου και 2,101,393 ταυτόχρονους παίκτες την Κυριακή! Το μόνο παιχνίδι την ιστορία που είχε πετύχει κάτι αντίστοιχο είναι το PUBG, όταν στην κορύφωση της battle royale τρέλας είχε συγκεντρώσει σε μια χρονική στιγμή 3,257,248 παίκτες!

Πως συγκρίνεται όμως το Palworld με τα Pokémon;

Μετά από αρκετές ημέρες, η Pocketpair αποκάλυψε πριν μερικές ώρες και τα νεότερα επίσημα στατιστικά στοιχεία για το Palworld και έτσι μπορούμε να κάνουμε μια πρώτη σύγκριση. Ακόμη και αν εξαιρέσουμε εντελώς τις Xbox κονσόλες, μόνο στο PC και μόνο σε δύο εβδομάδες, το Palworld καταφέρνει να πλησιάσει την 15η θέση της λίστας με τα πιο επιτυχημένα Pokémon παιχνίδια όλων των εποχών όσον αφορά τις καθαρές, επιβεβαιωμένε πωλήσεις. Όσον αφορά τους παίκτες, βρίσκεται ήδη στην πρώτη πεντάδα!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η προηγούμενη ενημέρωση που είχαμε από το στούντιο ήταν στις 25 Ιανουαρίου, έξι δηλαδή ημέρες μετά το launch. Μέχρι τότε, ο τίτλος είχε πουλήσει 8 εκατομμύρια αντίτυπα στο Steam. Τώρα, γνωρίζουμε πως μέσα σε λιγότερες από δύο εβδομάδες από την αρχική κυκλοφορία του, ο αριθμός των πωλήσεων στο PC ξεπέρασε τα 12 εκατομμύρια αντίτυπα!

Παράλληλα, το παιχνίδι τα πήγε περίφημα και στα Xbox, μετρώντας 7 εκατομμύρια παίκτες στο ίδιο διάστημα. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι είναι διαθέσιμο μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας Xbox Game Pass στο οικοσύστημα της Microsoft, επομένως ο αριθμός των παικτών δεν αντιστοιχεί ακριβώς σε πωλήσεις.

Παρακάτω θα βρείτε τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια της σειράς Pokémon για να κάνετε τη σύγκριση. Τα στοιχεία φτάνουν μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2023.

  1. Pokemon Red & Green & Blue – 31,38 εκατομμύρια πωλήσεις
  2. Pokemon Sword & Shield – 26,02 εκατομμύρια πωλήσεις
  3. Pokemon Gold & Silver – 23,1 εκατομμύρια πωλήσεις
  4. Pokemon Scarlet / Violet – 22,66 εκατομμύρια πωλήσεις
  5. Pokemon Diamond & Pearl – 17,67 εκατομμύρια πωλήσεις
  6. Pokemon X & Y – 16,72 εκατομμύρια πωλήσεις
  7. Pokemon Sun & Moon – 16,32 εκατομμύρια πωλήσεις
  8. Pokemon Ruby & Sapphire – 16,22 εκατομμύρια πωλήσεις
  9. Pokemon Black & White – 15,64 εκατομμύρια πωλήσεις
  10. Pokemon: Let's Go Pikachu! & Let's Go Eevee! – 15,07 εκατομμύρια πωλήσεις
  11. Pokemon Brilliant Diamond / Shining Pearl – 15,06 εκατομμύρια πωλήσεις
  12. Pokemon Legends: Arceus – 14,83 εκατομμύρια πωλήσεις
  13. Pokemon Yellow – 14,64 εκατομμύρια πωλήσεις
  14. Pokemon Omega Ruby & Alpha Sapphire – 14,6 εκατομμύρια πωλήσεις
  15. Pokemon Heart Gold & Soul Silver – 12,72 εκατομμύρια πωλήσεις
  16. Pokemon Fire Red & Leaf Green – 12 εκατομμύρια πωλήσεις
  17. Pokemon Ultra Sun & Ultra Moon – 9,19 εκατομμύρια πωλήσεις
  18. Pokemon Black 2 & White 2 – 8,52 εκατομμύρια πωλήσεις
  19. Pokemon Platinum – 7,6 εκατομμύρια πωλήσεις
  20. Pokemon Emerald – 7,06 εκατομμύρια πωλήσεις
  21. Pokemon Crystal – 6,39 εκατομμύρια πωλήσεις