Το χειρότερο σνομπάρισμα στην ιστορία των Emmy: Το Better Call Saul δεν πήρε ούτε ένα βραβείο

Το μεγαλύτερο αρνητικό ρεκόρ που σημειώθηκε ποτέ από σειρά στην ιστορία του θεσμού
17 Ιανουαρίου 2024 02:03
Το χειρότερο σνομπάρισμα στην ιστορία των Emmy: Το Better Call Saul δεν πήρε ούτε ένα βραβείο

Όλος ο κόσμος έχει αναγνωρίσει πλέον τη διαχρονική αξία του Better Call Saul, της σειράς-prequel του Breaking Bad η οποία -για αρκετούς- κατάφερε να ξεπεράσει τον ήδη αριστουργηματικό προκάτοχό της. Στην Τηλεοπτική Ακαδημία όμως φαίνεται πως δεν αναγνώρισαν ούτε την ύστατη στιγμή το διαμάντι που δημιούργησε ο Vince Gilligan με τον Peter Gould. 

Και αυτό φάνηκε στην πρόσφατη 75η απονομή των βραβείων Emmy εκεί όπου το Better Call Saul και η 6η του σεζόν σημείωσε το μεγαλύτερο αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού: 53 υποψηφιότητες και 0 νίκες. Η λάμψη της ερμηνείας του υπέρταλαντούχου Bob Odenkirk ως Saul Goodman/Jimmy McGill επισκιάστηκε μαζί με της συμπρωταγωνίστριάς του της Rhea Seehorn (Kim Wexler στη σειρά) από άλλες σειρές-φαβορί, όπως το The Bear του FX/Hulu/Disney+, του Succession (HBO) και του "Beef" (Netflix). 

Το γράφαμε και στα περσινά Emmys του 2022 αλλά η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται και τώρα -τότε είχε 46 υποψηφιότητες. Ο Odenkirk ύστερα από έξι υποψηφιότητας Καλύτερου Ηθοποιού σε Δραματική σειρά δεν έλαβε ούτε ένα χρυσό αγαλματίδιο. Αυτή τη φορά νικήθηκε από την ερμηνεία του Kieran Culkin ως Roman Roy για την 4η και τελευταία σεζόν του Succession. Αλλά εδώ που τα λέμε εξαιρετικός ο Culkin ως "Roman" όμως σαν την ερμηνεία του Odenkirk σε έναν ρόλο που υποδύεται πάνω από μια δεκαετία, δύσκολα θα ξανα υπάρξει. 

Στην ίδια άδικη μοίρα και η εξίσου καταπληκτική ερμηνεία της Seehorn όπου ήταν δις υποψήφια στην κατηγορία Β' Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική σειρά. O ηθοποιός Jοnathan Banks που υποδύθηκε τον Mike Ehrmantraut ξανά μετά το Breaking Bad, ήταν υποψήφιος τέσσερις φορές για Καλύτερος Β' Ανδρικός Ρόλος, αλλά δεν πήρε ποτέ κανένα αγαλματίδιο. O Giancarlo Esposito που υποδύθηκε ξανά τον Gus Fring μετά το πέρασμά του στο Breaking Bad στην ίδια κατηγορία επίσης έχασε τις δυο του υποψηφιότητες όλα αυτά τα χρόνια για το Better Call Saul. 

Ίσως για αυτή τη φορά να έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι δεν ήταν τόσο φρέσκια στη μνήμη των ψηφοφόρων των μελών της Ακαδημίας, μιας και το φινάλε του προβλήθηκε τον Αύγουστο του 2022, ημερομηνία που μπόρεσε να θέσει υποψηφιότητα για τα Emmys του 2023, τα οποία κανονικά θα έπρεπε να είχαν δοθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Όσοι έχετε παρακολουθήσει το Better Call Saul γνωρίζετε καλά ότι αυτό είναι με διαφορά το χειρότερο σνομπάρισμα στην ιστορία των Emmy και ένα φιάσκο, που σηκώνει συζήτηση και δικαιολογημένα ποικίλες αντιδράσεις. Το πιο θλιβερό είναι πως δύσκολα πλέον ένας ηθοποιός όπως ο Odenkirk, να λάβει την αναγνώριση που του αρμόζει και για τον κατάλληλο ρόλο φυσικά, καθώς αυτή ήταν η τελευταία του ευκαιρία για ένα Emmy. 

Μου φαντάζει αδιανόητο να μην πήρε ούτε ένα βραβείο, μια σειρά που άνετα αποκαλείται σαν τον "Τελευταίο των Μοϊκανών", καθώς προέρχεται από μια άλλη, παλιά εποχή της τηλεόρασης που οι σειρές δεν τις έλεγαν περιεχόμενο και το μεράκι έσταζε σε κάθε καρέ και διάλογο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο επεισόδιο. Το Better Call Saul, κυρίες και κύριοι ήταν ένα είδος προς εξαφάνιση, που τελικά εξαφανίστηκε δια παντώς χωρίς να χειροκροτηθεί και να λάβει την αναγνώριση που του άξιζε, τουλάχιστον από αυτό το επίσημο σωματείο. Δυστυχώς, πολλοί θα τη θυμούνται με τη ταμπέλα "Η πιο υποτιμημένη σειρά όλων των εποχών."

Εμείς που το έχουμε δει και το κρατάμε στην καρδιά μας ξέρουμε πολύ καλά που ανήκει και πόσο σπουδαία παρακαταθήκη αφήνει. Για την ιστορία, το Breaking Bad είχε κερδίσει 16 Emmy βραβεία κατά τη διάρκεια της προβολής του. 

Οι fans της σειράς εξέφρασαν τον... αποτροπιασμό τους για την αδιαφορία των ψηφοφόρων των Emmys να αναγνωριστεί η ποιότητα της με ένα σωρό memes, που έγιναν viral στο X (πρώην Twitter). Κάποιοι με χιουμοριστικό τρόπο ανέφεραν και το γεγονός πως ο Bob Odenkirk παραλίγο να πεθάνει εν μέσω των γυρισμάτων της 6ης και τελευταίας σεζόν, τα οποία διακόπηκαν για μερικούς μήνες λόγω του ότι υπέστη καρδιακό επεισόδιο. 

Δείτε μερικά από τα καλύτερα tweets: