Emmy 2022: Το Better Call Saul δεν πήρε ούτε ένα βραβείο ύστερα από 46 υποψηφιότητες

Οι fans της σειράς αντέδρασαν έντονα στο Twitter για το σνομπάρισμα
13 Σεπτεμβρίου 2022 12:50
Emmy 2022: Το Better Call Saul δεν πήρε ούτε ένα βραβείο ύστερα από 46 υποψηφιότητες

Από το 2015 που ξεκίνησε το Better Call Saul βρίσκεται σχεδόν ανελλιπώς στη λαμπερή βραδιά των βραβείων Emmy. Ωστόσο, η Τηλεοπτική Ακαδημία μάλλον αγνοεί επιδεικτικά το λατρεμένο πλέον από κοινό και κριτικούς spinoff του Breaking Bad. 

Κάπως έτσι μετά και τα βραβεία Emmy 2022, η σειρά με τους Bob Odenkirk και Rhea Seehorn μετράει 46 υποψηφιότητες και 0 νίκες, όντας ένα από τα πιο παράξενα αρνητικά ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού. 

Τόσο ο Odenkirk για την ερμηνεία του ως Saul Goodman/ Jimmy McGill, όσο και η Rhea Seehorn ως Kim Wexler φάνταζαν τα φαβορί για τις αντίστοιχες κατηγορίες τους. Λίγο μετά την απονομή ο Odenkirk ανήρτησε μια selfie με την συμπρωταγωνίστριά του και με ένα λιτό μνήμα, δείχνοντας ότι παρόλα αυτά "S'all good, man": 

Τα τελευταία 8 χρόνια είχα την τιμή να δουλέψω με τους καλύτερους τόσο εντός όσο και εκτός σκηνής. Πήρα πολλά, πολλά περισσότερα από όσα άξιζα. Rhea, σε ευχαριστώ που κρατούσες το κεφάλι μου από το να πέσει στο πάτωμα. 

Οι fans αντέδρασαν έντονα

Την αγανάκτηση των fans του Better Call Saul και του σύμπαντος του Breaking Bad προκάλεσε το -για μια ακόμη χρονιά- σνομπάρισμα της επιτροπής των βραβείων Emmy. Κάποια tweets έγραψαν πως "Ο Bob Odenkirk γύρισε από το θάνατο και εσείς τον σνομπάρετε στα Emmys;" και ένα άλλο ότι "Ο Bob Odenkirk δεν πήρε ούτε ένα Emmy όντας τόσο προσηλωμένος στον ρόλο του στο βαθμό που έπαθε καρδιακό, είναι στημένο". 

Βέβαια, ούτε ο Michael McKean που υποδύθηκε τον επί της οθόνης αδερφό του Odenkirk, τον Chuck McGill, κρατήθηκε και έγραψε και αυτός το σχόλιό του: 

 

Φέτος το "BCS" έριξε αυλαία (το αφιέρωμά μας θα το βρείτε εδώ) αλλά μόνο το Part 1 της 6ης και τελευταίας σεζόν του έγινε δεκτό για συμμετοχή στις υποψηφιότητες, λόγω της λήξης της προθεσμίας που έχει θέσει η Ακαδημία.

Έτσι, το Part 2 του Better Call Saul με το αριστουργηματικό -κατά κοινή ομολογία- φινάλε της σειράς ίσως να μπορέσει να έχει μια ακόμη ευκαιρία στα βραβεία Emmy 2023. 

Αναλυτικά όλοι οι νικητές των Emmys 2022 πατώντας εδώ