Η γυναίκα-cyborg που μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες εμφυτεύοντας 52 chips στο σώμα της

Μια εμμονή που ξεκίνησε μετά από μια ερώτηση της κόρης της
17 Νοεμβρίου 2023 09:04
Η γυναίκα-cyborg που μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες εμφυτεύοντας 52 chips στο σώμα της

Ένα από τα πιο περίεργα ρεκόρ που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως στο Βιβλίο Γκίνες, κατέχει μια γυναίκα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στην οποία ανήκει ο τίτλος για τα περισσότερα τεχνολογικά εμφυτεύματα σε ανθρώπινο σώμα.

Ο λόγος γίνεται για την Anastasia Synn, κάτοικος του Tehachapi της Καλιφόρνια, που έχει πάει την τροποποίηση του σώματός της σε ακραίο στάδιο. Συνολικά διαθέτει 52 τεχνολογικά εμφυτεύματα, μεταξύ των οποίων ο μεγαλύτερος μαγνήτης που έχει εμφυτευτεί ποτέ σε άνθρωπο και ένας μαγνήτης που μεταδίδει ήχο στο αυτί της. Άλλες τροποποιήσεις κυμαίνονται από μικροτσίπ που ενισχύουν τις αισθήσεις της μέχρι μαγνήτες που της επιτρέπουν να ανιχνεύει ηλεκτρομαγνητικά πεδία. 

Παράλληλα, η Anastasia τονίζει ότι το αριστερό της χέρι της δίνει μια έκτη αίσθηση και ότι μπορεί να αισθάνεται τα ηλεκτροφόρα καλώδια πίσω από έναν τοίχο ή να αισθανθεί αν ένας μετασχηματιστής ρεύματος λαμβάνει ή όχι ρεύμα. Η Anastasia λέει επίσης ότι εκτιμά το γεγονός ότι μπορεί να ανοίγει αυτόματα την εξώπορτά της και απολαμβάνει να αισθάνεται τα μαγνητικά πεδία στο βαθμό που το κάνει.

Όλα αυτά ξεκίνησαν από την επιθυμία της κόρης της να πειραματιστεί με την τεχνολογία:

Η κόρη μου με ρώτησε αρχικά αν θα μπορούσε να βάλει ένα μικροτσίπ εμφύτευμα για να ξεκλειδώσει τον υπολογιστή της, όπως ένα κορίτσι-gamer που είδε στο διαδίκτυο, και της είπα: ‘Όχι, καλύτερα να με αφήσεις να το κάνω εγώ πρώτα, ώστε να βεβαιωθώ ότι είναι ασφαλές’.

Ωστόσο, το όλο εγχείρημα είχε πολλά σημαντικά μειονεκτήματα, όπως αποκάλυψε η ίδια. Τα εμφυτεύματα της Anastasia, τα μισά από τα οποία είναι μικροτσίπ, απαιτούν συνεχή παρακολούθηση για να επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει κάποια βλάβη. Με την πάροδο των χρόνων, η Anastasia χρειάστηκε να αντικαταστήσει πολλά εμφυτεύματα, γεγονός που μαρτυρά την επικίνδυνη φύση αυτών των επεμβάσεων.

Τα εμφυτεύματα, ενώ της παρέχουν ικανότητες όπως η ανίχνευση ηλεκτροφόρων καλωδίων, την καθιστούν επίσης ανίκανη να υποβληθεί σε μαγνητικές τομογραφίες, μια τυπική ιατρική διαδικασία. Αν χρειαστεί για κάποιο λόγο υγείας να κάνει MRI, θα πρέπει να τα αφαιρέσει όλα. Επιπλέον, οι πειραματικές επιστρώσεις αυτών των εμφυτευμάτων ενέχουν τον κίνδυνο να την εκθέσουν σε τοξικά υλικά όπως ο χαλκός και το νεοδύμιο.

Το ταξίδι της Anastasia να γίνει ότι πιο κοντινό έχουμε δει σε ανθρώπινο-cyborg λοιπόν, αν και μπορεί προσωπικά να την δημιουργεί ικανοποίηση, φέρνει στο φως τις πολλές προκλήσεις και τους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με τέτοιες ακραίες τροποποιήσεις του ανθρώπινου σώματος. Η ανάγκη τακτικής αφαίρεσης και επιθεώρησης των εμφυτευμάτων, σε συνδυασμό με την πιθανή έκθεση σε τοξικά στοιχεία, υπογραμμίζει την έλλειψη ασφάλειας.

Παρά τις προκλήσεις αυτές όμως, η Anastasia παραμένει αποφασισμένη να επεκτείνει το…ρεπερτόριο των εμφυτευμάτων της, ακόμη και μετά από αναποδιές που βίωσε, όπως η αποτυχία του σχεδίου της να αποκτήσει cyborg οδοντοστοιχία λόγω της αδυναμίας του γιατρού της να καταλάβει τι ήθελε, με αποτέλεσμα να ζήσει χωρίς δόντια για 6 μήνες.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ιστορία της πατώντας εδώ.

Tags: