Ο Brad Pitt δεν ήθελε οι γονείς του να δουν το Fight Club

Πέρασαν 24 ολόκληρα χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας
16 Οκτωβρίου 2023 18:05
Ο Brad Pitt δεν ήθελε οι γονείς του να δουν το Fight Club

Το Fight Club κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους των ΗΠΑ και άλλων περιοχών σαν σήμερα πριν από 24 ολόκληρα χρόνια και ήταν βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Chuck Palahniuk. Σκηνοθέτης ήταν ο David Fincher, με την ταινία του να θεωρείται το 1999 από τις πιο αμφιλεγόμενες και πολυσυζητημένες ταινίες. Παρόλο που δεν τα πήγε και τόσο καλά εμπορικά, το Fight Club γνώρισε μεγάλη επιτυχία όταν κυκλοφόρησε σε DVD.

Η σύνοψη του Fight Club αναφέρει: Ένας υπάλληλος γραφείου βρίσκει διέξοδο στα καταπιεσμένα του συναισθήματα όταν μαζί με τον μυστηριώδη νέο φίλο του, Τάιλερ Ντέρντεν, ξεκινούν μια βίαιη παράνομη ομάδα. Να σας υπενθυμίσουμε ότι πρωταγωνιστούν οι Brad Pitt ως Tyler Durden, Edward Norton ως Narrator, Meat Loaf ως Robert Paulsen, Zach Grenier ως Richard Chesler, Richmond Arquette ως Intern at Hospital και Helena Bonham Carter ως Marla Singer.

Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα δούμε μερικά facts και ιστορίες για το Fight Club που ίσως να μη γνωρίζατε και γιατί όχι, να δείτε για ακόμη μια φορά την ταινία του David Fincher.

Η ιδέα του Fight Club

Ο σεναριογράφος της ταινίας, Chuck Palahniuk, σκέφτηκε για πρώτη φορά να γράψει τη νουβέλα του Fight Club όταν τον ξυλοκόπησαν στην κατασκήνωση, όταν είπε σε άλλα άτομα να χαμηλώσουν την ένταση του ραδιοφώνου τους.

Το μακιγιάζ της Marla

Η Helena Bonham Carter είχε δηλώσει παλιότερα ότι η makeup artist, Julie Pearce, εφάρμοζε όλο το μακιγιάζ για την Marla με το αριστερό της χέρι, επειδή ένιωθε ότι η Marla δεν ήταν ένα άτομο που θα ήταν ιδιαίτερα ικανό ή θα ανησυχούσε αν έκανε λάθος μακιγιάζ.

Ο Brad Pitt και οι γονείς του

Ο Brad Pitt είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν ήθελε οι γονείς του να παρακολουθήσουν την ταινία, αλλά δεν μπόρεσε να τους πείσει με τίποτα. Εκείνοι άλλαξαν βέβαια γνώμη αφού είδαν τη σκηνή με τα χημικά.

Έμαθαν όντως να φτιάχνουν σαπούνι

Ναι, καλά διαβάσατε. Ο Brad Pitt, αλλά και ο Edward Norton έμαθαν πραγματικά πώς να φτιάχνουν σαπούνι.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά

Περίπου στη 1 ώρα και 55 λεπτά, στη σκηνή με το δείπνο, ο Narrator μιλάει με την Marla για τα 15 δευτερόλεπτα. Ο σκηνοθέτης έδωσε σημασία σε αυτή τη λεπτομέρεια και 15 δευτερόλεπτά μετά ακούγεται καθαρά ένα καμπανάκι.

Πόσα χρήματα έβγαλε ο Brad Pitt;

Σύμφωνα με το IMDB, ο Brad Pitt έβγαλε 17.5 εκατομμύρια δολάρια για τη συμμετοχή του στην ταινία, ενώ από την άλλη, ο Edward Norton πήρε αρκετά λιγότερα και πιο συγκεκριμένα 2.5 εκατομμύρια δολάρια.

“The first rule of Fight Club is you do not talk about Fight Club”

Η επική φράση The first rule of Fight Club is you do not talk about Fight Club (Ο πρώτος κανόνας του Fight Club είναι ότι δεν μιλάς για το Fight Club) ήταν στην 27η θέση με τις καλύτερες φράσεις σε ταινία όλων των εποχών.

Τα γυρίσματα κράτησαν πολύ

Τα γυρίσματα της ταινίας κράτησαν 138 ημέρες και η παραγωγή γύρισε περισσότερες από 300 διαφορετικές σκηνές. Μάλιστα πήγαν σε 200 διαφορετικές περιοχές με 72 διαφορετικά σκηνικά.

Πώς ονομάζεται ο χαρακτήρας του Edward Norton;

Αν και πολλοί πίστευαν ότι ο χαρακτήρας του Norton ονομάζεται Jack ή Sebastian, το Fight Club δεν αναφέρεται πουθενά και ποτέ στο όνομά του. Ωστόσο, αυτό αλλάζει στην 2η νουβέλα του Fight Club που έγραψε και πάλι ο Chuck Palahniuk.

Ο Brad Pitt δεν ενδιαφερόταν και τόσο για να συμμετάσχει στην ταινία

Ο Brad Pitt δεν ήταν ψημένος για την ταινία και ενώ γύριζε το Meet Joe Black, ο David Fincher εμφανίστηκε στο κατώφλι του σπιτιού του επιμένοντας να πάνε για μία μπύρα. Εκεί του είπε ξανά για το Fight Club, όπου και τελικά δέχθηκε να διαβάσει το σενάριο.

Εσείς γνωρίζατε όλα τα facts για το Fight Club; Πείτε μας στα σχόλια!

Tags: