Ούτε το Fight Club ούτε και το “Parasite“ είναι η δημοφιλέστερη ταινία του Letterboxd

Η Barbie της Greta Gerwig κατακτάει μια ακόμη πρωτιά
22 Ιανουαρίου 2024 23:34
Ούτε το Fight Club ούτε και το “Parasite“ είναι η δημοφιλέστερη ταινία του Letterboxd

Το τρένο της ταινίας "Barbie" της Greta Gerwig, με τους Margo Robbie και Ryan Gosling συνεχίζει ακάθεκτο μετά και την κυριαρχία του στο box office του 2023, όντας η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία της χρονιάς με εισπράξεις που ξεπερνούν το $1.44 δισεκατομμύρια δολάρια.  

Τώρα μάθαμε πως κατέκτησε ακόμη μια πρωτιά στην πιο διάσημη πλατφόρμα δικτύωσης για σινεφίλ του κόσμου, το Letterboxd. 

Η Barbie, λοιπόν, κατάφερε να γίνει η δημοφιλέστερη ταινία στην ιστορία του Letterboxd, ξεπερνώντας σε δημοφιλία το βραβευμένο με τέσσερα βραβεία Όσκαρ, "Parasite" (Παράσιτα) του Bong Joon-ho. 

Για την ιστορία, για να υπολογίσει την δημοφιλία μιας ταινίας το Letterboxd μετράει το πόσες φορές μια έχει μπει σε λίστες, έχει προβληθεί και έχουν αναρτήσει κριτικές της, σε ένα σύντομο χρονικό πλαίσιο. Για αυτό και όπως παρατηρείται, το Parasite το έχουν δει βάσει τους χρήστες του Letterboxd πάνω από 3.6 εκατ. άνθρωποι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όμως πάνω από 2.8 εκατομμύρια χρήστες του έχουν δει τη Barbie τους τελευταίους έξι μήνες. 

Δείτε παρακάτω το σχετικό tweet που έκανε το Letterboxd: 

 

Πίσω του άφησε κιόλας τις ταινίες "Everything Everywhere All At Once" (Τα πάντα όλα) και το "Fight Club" του David Fincher.