Με αυτά τα “κολπάκια” η μπαταρία του iPhone σας θα κρατάει περισσότερο

Πρέπει να τα τσεκάρετε
11 Οκτωβρίου 2023 21:09
Με αυτά τα “κολπάκια” η μπαταρία του iPhone σας θα κρατάει περισσότερο

Πολλοί είναι εκείνοι που ψάχνουν διάφορα “κολπάκια”, λειτουργίες και ρυθμίσεις που μπορούν να κάνουν στο iPhone τους, έτσι ώστε να έχουν ένα καλύτερο ποσοστό μπαταρίας στο τέλος της ημέρας. Μάλιστα, μετά από κάθε iOS update, υπάρχουν αρκετοί χρήστες που κάνουν παράπονα ότι η μπαταρία τους είναι χειρότερη και ψάχνουν λύσεις.

Έτσι, σε αυτό το άρθρο θα βρείτε μερικά “κολπάκια” που κατά πάσα πιθανότητα θα σας φανούν πολύ χρήσιμα αν έχετε θέμα με την μπαταρία του τηλεφώνου σας ή ψάχνετε μερικές ρυθμίσεις για να την κάνετε να μένει περισσότερο “ζωντανή” κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Απενεργοποιείστε το νέο χαρακτηριστικό “Live Activities” (Ζωντανές Δραστηριότητες)

Η Apple έφερε ένα νέο χαρακτηριστικό πέρυσι που ονομάζεται Live Activities. Αυτό σας επιτρέπει να βλέπετε ζωντανά από την οθόνη κλειδώματος του iPhone το σκορ από αθλητικά παιχνίδια ή ακόμα και την παραγγελία σας, καθώς και το χρόνο upload των stories στο Instagram. Η λειτουργία αυτή «τρώει» αρκετή μπαταρία, οπότε καλό θα ήταν να την απενεργοποιήσετε.

Για να απενεργοποιήσετε τα Live Activities πρέπει να κάνετε τα εξής: Ρυθμίσεις – Face ID και κωδικός – Στην ενότητα «να επιτρέπεται η πρόσβαση από κλειδωμένη οθόνη», βρείτε την επιλογή «ζωντανές δραστηριότητες» και απενεργοποιήστε την.

Απενεργοποιήστε το Haptic Keyboard (Απτικό Πληκτρολόγιο)

Με το iOS 16, η Apple έφερε το Haptic Keyboard. Ωστόσο, παρόλο που αρέσει σε πολλούς, μπορεί να μειώσει σημαντικά την μπαταρία σας. Στην ουσία, αν ενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή, τότε το iPhone θα δονείται με το πάτημα κάθε γράμματος, όταν γράφετε παραδείγματος χάρη ένα μήνυμα. Πολλοί συμβουλεύουν να απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία για να έχετε μια καλύτερη μπαταρία στο τέλος της ημέρας.

Για να το απενεργοποιήσετε πρέπει να κάνετε τα εξής: Ρυθμίσεις – Ήχοι και απτικά – Ανάδραση πληκτρολογίου – Απτικό (απενεργοποιήστε το)

Οθόνη κλειδώματος χωρίς Widgets

Το ανανεωμένο Lock Screen ήρθε με την άφιξη του iOS 16 πέρυσι, στο οποίο μπορείτε να βάζετε widgets για να έχετε πρόσβαση στην μπαταρία, στις σημειώσεις ή στα email σας, πιο εύκολα και γρήγορα από την οθόνη κλειδώματος. Ωστόσο, όλα αυτά «τρώνε» αρκετή μπαταρία. Έτσι, αν θέλετε να σώσετε κάποιο ποσοστό στο τέλος της ημέρας, καλό θα ήταν να μη βάλετε κανένα.

Κλείστε το "Τοποθετώντας τις Συσκευές Κοντά"

Πολλοί συμβουλεύουν να κλείσετε τη νέα επιλογή του Airdrop που ήρθε με το iOS 17. Το ανανεωμένο AirDrop μπορεί να μεταφέρει εύκολα και γρήγορα μια επαφή όταν βάλετε κοντά δύο iPhone. Ωστόσο αν το έχετε συνεχώς ενεργοποιημένο μπορεί να εξαντλήσει γρήγορα την μπαταρία. Επομένως μπορείτε να επιλέξετε την “Λήψη Ανενεργή” μέσα από τις ρυθμίσεις, καθώς και την επιλογή "Τοποθετώντας τις Συσκευές Κοντά".

Για να το απενεργοποιήσετε θα πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις – Γενικά – AirDrop και να απενεργοποιήσετε το "Τοποθετώντας τις Συσκευές Κοντά".

Απενεργοποίηση το «Ανανέωση στο παρασκήνιο»

Αυτή η επιλογή ανανεώνει αυτόματα μέσω Wi-Fi ή των δεδομένων τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο. Αν την απενεργοποιήσετε εντελώς ή έχετε ενεργοποιημένες μόνο τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά, τότε η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα ανέβει σημαντικά.

Για να βάλετε εσείς τις εφαρμογές που επιθυμείτε ή αν θέλετε να απενεργοποιήσετε εντελώς αυτή τη δυνατότητα τότε πρέπει να κάνετε τα εξής: Ρυθμίσεις – Γενικά – Ανανέωση στο παρασκήνιο – Απενεργοποίηση.

Ενεργοποίηση του Low Power Mode

Αυτή η επιλογή δεν είναι τυχαία και βελτιώνει αισθητά την κατανάλωση της μπαταρίας. Η χρήση αυτής της λειτουργίας διατηρεί σε καλύτερα επίπεδα την μπαταρία σας και μπορείτε να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε από το Κέντρο Ελέγχου. Αν την έχετε ανοιχτή, μειώνει τη δραστηριότητα στο παρασκήνιο, περιορίζει το ρυθμό ανανέωσης της οθόνης, μειώνει τα εφέ και πολλά άλλα.

Απενεργοποίηση του Always-On Display

Αν έχετε iPhone 14 Pro ή iPhone 15 Pro, τότε θα σας προτείναμε να κλείσετε το Always-On Display και να εξοικονομήσετε περισσότερη μπαταρία στο τέλος της ημέρας. Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτή θα πρέπει να πάτε στις Ρυθμίσεις – Οθόνη και Φωτεινότητα – Always-On Display και απενεργοποίηση.

Μην έχετε τα Animated wallpapers

Η Apple έχει φέρει αρκετά νέα Wallpapers για την οθόνη κλειδώματος, ωστόσο αν έχετε επιλέξει κάποιο που έχει κίνηση συνέχεια, η μπαταρία καταναλώνεται γρηγορότερα.

Φυσικά, υπάρχουν πάρα πολλά κολπάκια που μπορούν να βελτιώσουν την μπαταρία του iPhone στο τέλος της ημέρας, αλλά πιστεύουμε ότι τα παραπάνω είναι από τα πολύ σημαντικά που πρέπει να τσεκάρετε.

Tags: