5 τρομακτικές ταινίες για να δείτε λίγο πριν το Halloween

Ο πιο “spooky” μήνας
09 Οκτωβρίου 2023 17:26
5 τρομακτικές ταινίες για να δείτε λίγο πριν το Halloween

Βρισκόμαστε στην πιο “spooky” περίοδο του χρόνου, αφού στις 31 Οκτωβρίου είναι η μέρα του Halloween (Χάλογουιν), όπου μικροί και μεγάλοι ντύνονται σε κάτι “τρομακτικό” και επισκέπτονται διάφορα σπίτια μαζεύοντας γλυκά, γνωστό και ως “ trick or treat”. Το Halloween γιορτάζεται κυρίως στην Αμερική εδώ και πολλές δεκαετίες, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί και στα μέρη μας, αφού γίνονται μέχρι και στην Ελλάδα αρκετές εκδηλώσεις ή πάρτι με τη συγκεκριμένη θεματολογία. Μέχρι και οι δικές μας Απόκριες έχουν ένα ελαφρύ άρωμα από το Halloween αν το καλοσκεφτείτε, αλλά η δική μας γιορτή κρατάει τρεις εβδομάδες πριν τη Σαρακοστή.

Ωστόσο, τη συγκεκριμένη ημέρα (31 Οκτώβριου) πολλές παρέες μαζεύονται σε σπίτια παρακολουθώντας ταινίες τρόμου με την εν λόγω θεματολογία του Halloween ή και όχι. Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα βρείτε πέντε δικές μας προτάσεις με ταινίες τρόμου, για να παρακολουθήσετε με την παρέα σας!

Να αναφέρουμε κάπου εδώ, ότι οι παρακάτω ταινίες δεν είναι οι καλύτερες ταινίες τρόμου στο είδος, αλλά ταινίες που σίγουρα αξίζει να δείτε αν δεν τις έχετε παρακολουθήσει ή να κάνετε μια “επανάληψη” με την παρέα σας. Παρ’ όλα αυτά, πατώντας εδώ θα βρείτε και μια παλιότερη λίστα μας με περισσότερες ταινίες, όπως είναι το Halloween του 1978 και άλλες.

Ακολουθεί η λίστα με ταινίες τρόμου που αξίζει να δείτε μόνοι ή και με την παρέα σας.


The Exorcist (1973)

Η ταινία θρύλος που σκηνοθέτησε το 1973 ο Γουίλιαμ Φρίντκιν θεωρείται μια από τις  τρομακτικότερες ταινίες που έγιναν ποτέ στην ιστορία του κινηματογράφου. Όταν ένα γοητευτικό 12χρονο κορίτσι παίρνει τα χαρακτηριστικά και τις φωνές των άλλων, οι γιατροί λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Καθώς οι άνθρωποι αρχίζουν να πεθαίνουν, η μητέρα του κοριτσιού συνειδητοποιεί ότι η κόρη της έχει καταληφθεί από τον διάβολο - και ότι η μόνη πιθανή ελπίδα της κόρης της βρίσκεται σε δύο ιερείς και στην αρχαία τελετή του δαιμονικού εξορκισμού.

Πέρασαν 50 ολόκληρα χρόνια από την πρεμιέρα του Εξορκιστή, αλλά αν δεν το θυμάστε ή δεν το έχετε δει ποτέ, τώρα είναι η ευκαιρία σας.

The Witch (2015)

Αγγλία του 1630. Μια οικογένεια διώχνεται από την κοινωνία και βρίσκεται αντιμέτωπη με μαύρη μαγεία. Έτσι καταλήγει να ζει στην άκρη ενός δάσους που αρχικά μοιάζει σα να βρήκαν έναν επίγειο παράδεισο. Κατά τη διάρκεια της ταινίας, όμως, συμβαίνουν κάποια πολύ παράξενα γεγονότα που θα κλονίσουν όλα τα μέλη της οικογένειας.

Η ταινία είναι σε σενάριο και σκηνοθεσία Robert Eggers με πρωταγωνίστρια την Anya Taylor-Joy και αξίζει την προσοχή σας χωρίς καμία αμφιβολία.

A Nightmare on Elm Street (1984)

Έρχεται το Halloween και δε θα μπορούσαμε να μη βάλουμε στη λίστα μία από τις σημαντικότερες slasher ταινίες τρόμου. Ο Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες κυκλοφόρησε το 1984 γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο χαρακτήρας Freddy Krueger είναι εμπνευσμένος από διάφορα περιστατικά που συνέβησαν στον σκηνοθέτη Wes Craven όταν ήταν παιδί. Το όνομά του το πήρε από ένα συμμαθητή του, ο οποίος τον τρόμαζε και τον πείραζε συνέχεια, το όνομά του οποίου ήταν Freddy Krueger. Τα ρούχα του τα εμπνεύστηκε από έναν άστεγο, ο οποίος τον παρακολουθούσε από το παράθυρο όταν ήταν 10 χρονών.

The Ring (2002)

Το The Ring είχε γίνει πολύ viral το 2002 όταν κυκλοφόρησε και ήταν ουσιαστικά η αμερικάνικη έκδοση του Ringu που κυκλοφόρησε το 1998. Η αμερικάνικη έκδοση πραγματεύεται την προσπάθεια μιας νεαρής δημοσιογράφου (Ναόμι Γουάτς) να εξιχνιάσει το μυστήριο που περιβάλλει μια ταινία, η οποία προκαλεί το θάνατο, εντός επτά ημερών, σε όποιον την παρακολουθήσει.

Αν έτυχε ποτέ να μην έχετε δει αυτή την ταινία, σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα να την παρακολουθήσετε με την παρέα σας.

Hereditary (2018)

Το Hereditary είναι ένα ψυχολογικό υπερφυσικό horror που έφερε το 2018 ο Ari Aster με πρωταγωνιστές τους Toni Collette, Alex Wolff, Milly Shapiro, Ann Dowd και Gabriel Byrne. Η υπόθεση αρχικά είναι απλή, αλλά όσο περνάνε τα λεπτά και ξεδιπλώνεται η υπόθεση θα καταλάβετε ότι πρόκειται για μία από τις σπουδαιότερες ταινίες τρόμου των τελευταίων ετών.

Εσείς έχετε παρακολουθήσει όλες τις παραπάνω ταινίες; Πείτε μας στα σχόλια!