iPhone: Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που θα φέρει το iOS 17

Θα κυκλοφορήσει κατά πάσα πιθανότητα μαζί με τα iPhone 15
20 Αυγούστου 2023 18:34
iPhone: Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που θα φέρει το iOS 17

Η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα το επόμενο μεγάλο update για τα iPhone που θα έρθει με την ονομασία iOS 17. Η εταιρία θα φέρει αρκετά νέα χαρακτηριστικά στα τηλέφωνά της και σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικά από τα πιο σημαντικά που χρειάζεται να γνωρίζετε, προτού κάνετε την αναβάθμιση.

Πριν περάσουμε στα χαρακτηριστικά, όμως, να σας πούμε ότι οι συσκευές που θα μπορούν να λάβουν το iOS 17 είναι οι εξής: iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max.

Μεγάλη αναβάθμιση για το AirDrop

Η Apple σκοπεύει να δώσει μεγάλη έμφαση στο AirDrop στο iOS 17 και από τη στιγμή που θα φέρνετε το iPhone σας δίπλα σε ένα άλλο θα μπορείτε να ανταλλάξετε επαφές και email, με ένα ειδικά διαμορφωμένο προφίλ, ενώ πλέον θα μπορείτε να στέλνετε αρχεία με την πλήρη ανάλυσή τους ακόμη και αν απομακρυνθείτε από το άτομο που θέλετε να τα στείλετε.

Η λειτουργία StandBy

Το Standby μετατρέπει το iPhone σε μια οθόνη πληροφοριών όταν δεν χρησιμοποιείτε το iPhone σας, ώστε να γίνει πιο χρήσιμη η συσκευή όσο είναι σε αδράνεια. Όταν μπαίνει σε Standby, το τηλέφωνό σας θα πάρει τη μορφή ενός ξυπνητηριού και θα δείχνει την ώρα, αλλά και ζωντανά σκορ ενός αγώνα ή και το πρόγραμμα των meeting σας. Το βράδυ, κιόλας, μπαίνει σε Dark mode και χάρη στην Super Retina XDR οθόνη προβάλλει την ώρα χωρίς να σας ενοχλεί με τη φωτεινότητα αλλά και να συντηρεί την μπαταρία.

Live Stickers

Τα αυτοκόλλητα του iOS 17 γίνονται ακόμα καλύτερα ειδικά στο iMessage, καθώς όλα τα emoji μπορούν να μεταμορφωθούν. Τα ζωντανά αυτοκόλλητα αλλάζουν χάρη στις φωτογραφίες σας και μπορείτε να τα στέλνετε ως Gifs στους φίλους σας.

Το ψηφιακό ημερολόγιο

Μια νέα εφαρμογή του iOS 17 έρχεται με την ονομασία Journal και είναι αυτό ακριβώς που λέει η λέξη. Ένα ψηφιακό ημερολόγια για να κρατάτε τις αγαπημένες σας στιγμές σαν ένα άλμπουμ παραδείγματος χάρη που μπορείτε να βάζετε τις σημειώσεις σας, τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας. Η Apple τονίζει την ασφάλεια του Journal καθώς όλες οι πληροφορίες θα είναι κρυπτογραφημένες ώστε ούτε η ίδια η Apple να μπορεί να διαβάσει το ημερολόγιό σας.

Τα σύμβολα και η κάμερα

Όταν εγκαταστήσετε το iOS 17 και ανοίξετε την εφαρμογή της κάμερας, τότε το iPhone θα μπορεί να αναγνωρίζει ένα μεγάλο φάσμα συμβόλων, όπως τις ετικέτες των ρούχων. Αυτό θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε ακριβώς τι να μην κάνετε όταν βάζετε πλυντήριο, καθώς μερικά ρούχα είναι ευαίσθητα σε κάποια υλικά ή σε συγκεκριμένη θερμοκρασία.

Όταν κάποιος βγάλει φωτογραφία την ετικέτα, τότε το iOS 17 θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο με το νέο χαρακτηριστικό “Visual Lookup” και θα μεταφράζει το κάθε σύμβολο. Έτσι, θα γνωρίζετε ακριβώς τι σημαίνει το κάθε τι.

Επιπροσθέτως, εάν δεν σας καλύπτουν οι πληροφορίες που θα σας δίνει το Visual Lookup, τότε θα έχετε τη δυνατότητα να μεταφερθείτε στο site της Apple για περισσότερες πληροφορίες. Η Apple λαμβάνει πληροφορίες για όλα τα σύμβολα από μία ειδικά πλατφόρμα που διαχειρίζεται ο από την πλατφόρμα διαδικτυακής περιήγησης που διαχειρίζεται ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (International Organization for Standardization).

iPhone: Το iOS 17 θα σας λέει τι σημαίνουν τα σύμβολα στις ετικέτες

Το μενού του iMessage

Το ειδικό μενού του iMessage αλλάζει και πλέον θα μπορείτε να το ανοίγετε με το + κουμπί που θα υπάρχει στα αριστερά δίπλα από το μήνυμα κειμένου και από εκεί θα μπορείτε να επιλέγετε να στείλετε ή να τραβήξετε μια φωτογραφία, να στείλετε stickers, ένα ηχητικό μήνυμα ή ακόμη και την τοποθεσία σας. Ναι, πλέον θα μπορείτε να κάνετε και το λεγόμενο check-in στα αγαπημένα σας πρόσωπα για να μην ανησυχούν.

Αναβαθμίζετε η εφαρμογή της υγείας

Η Apple φέρνει νέες λειτουργίες για την υγεία σας με το iOS 17, ενώ θα υπάρξουν και νέες λειτουργίες για την ψυχική σας υγεία με ένα slider που θα μπορείτε να κουνάτε και να επιλέγετε πώς νιώθετε εκείνη τη δεδομένη στιγμή.

Apple Music

Η streaming υπηρεσία μουσικής αναβαθμίζεται φέρνοντας μαζί με το crossfade, το οποίο προσφέρει ομαλότερο κλείσιμο σε ένα τραγούδι μέχρι να μπει το επόμενο, ενώ αναβαθμίζεται και το συνολικό interface της εφαρμογής.

Το iOS 17 θα κυκλοφορήσει κατά πάσα πιθανότητα μέσα στον Σεπτέμβριο, την ημέρα που θα γίνουν διαθέσιμα τα iPhone 15. Το μεγάλο event της Apple πρόκειται να πραγματοποιηθεί όπως λένε πολλές φήμες στις 12 ή στις 13 Σεπτεμβρίου και εκεί θα γίνουν γνωστά τα πάντα για τα επόμενα τηλέφωνα της εταιρίας.

Tags: