Έτερος Εγώ: Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης μάς μιλά για τον Λαΐνη και την 3η σεζόν της σειράς

Η σύντομη κουβέντα των Unboxholics με τον πρωταγωνιστή της καλύτερης ελληνικής σειράς
14 Φεβρουαρίου 2023 13:31
Έτερος Εγώ: Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης μάς μιλά για τον Λαΐνη και την 3η σεζόν της σειράς

Στην ελληνική τηλεόραση υπάρχουν εποχές και σειρές-σταθμοί που καθόρισαν μετέπειτα την πορεία των εγχώριων παραγωγών. Κάποτε ήταν "Το Νησί" του Mega. Αρκετά χρόνια μετά, ήρθε το Έτερος Εγώ όχι μόνο για να σπάσει τα τυπικά καλούπια των ελληνικών σειρών, αλλά να βάλει την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή μιας και έγινε η πρώτη ελληνική σειρά που ήθελε το Netflix να αποκτήσει για τον κατάλογό του. 

Οι λόγοι που αυτό το deal δεν ευδοκίμησε δεν είναι επί της παρούσης, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η ελληνική τηλεόραση διανύει την μετά-Έτερος Εγώ εποχή της, καθώς το εγχείρημα της Cosmote TV να αποδώσει μια αστυνομική σειρά με προδιαγραφές όπως αυτές που μας έχουν συνηθίσει χρόνια οι streaming υπηρεσίες, ευδοκίμησε και με το παραπάνω. Ο κόσμος και το ελληνικό κοινό αγκάλιασε το μεράκι και την ποιότητα αυτής της προσπάθειας, καθώς αν μη τι άλλο αυτό της αξίζει εκ του αποτελέσματος. 

Κεντρικό πρόσωπο όμως του "saga" του Έτερος Εγώ (μην ξεχνάτε ότι η ιστορία γεννήθηκε με την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία) είναι ο καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης, τον οποίο ενσαρκώνει ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης. 

Οι περισσότεροι μπορεί να τον ξέρουν από τους κωμικούς του ρόλους στην ελληνική τηλεόραση και λιγότερο από το θέατρο, αλλά ο ιδιαίτερος και απαιτητικός ρόλος του Λαΐνη ήταν η δραματική του στροφή που όλοι είδαν και θαύμασαν. 

Ως Unboxholics είχαμε την ευκαιρία και την τιμή να έχουμε μια σύντομη κουβέντα με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη την ώρα που το Έτερος Εγώ: Νέμεσις έκανε πρεμιέρα. Σε μερικές ερωτήσεις που συντάχθηκαν από την Στέλλα Παπασαραφιανού και τον υπογράφοντα, ο Πυγμαλίων μάς απαντά σε μερικά ερωτήματα που είχαμε για τον Έτερος Εγώ του, την 3η και τελευταία σεζόν της σειράς, εάν ίσως υπάρξει κάποια "συνέχεια" του Έτερος Εγώ και την αγάπη του για τα βιντεοπαιχνίδια. 


-Πείτε μας τρία χαρακτηριστικά που θα περιέγραφαν καλύτερα τον ήρωα που υποδύεστε. Εντοπίζετε κάποια από αυτά και σε εσάς ως άνθρωπο;

Π.Δ: Αγάπη, ανιδιοτέλεια, εξυπνάδα. Εύχομαι να έχω και τα τρία. Δε ξέρω, ο χρόνος θα δείξει. Τείνω πολύ προς την αγάπη.

-Ο τίτλος της 3ης σεζόν είναι «Νέμεσις» που διαδέχεται το 2ο κεφάλαιο ("Κάθαρσις"). Γιατί επιλέχθηκε κάτι τέτοιο δεδομένου ότι το πιο σύνηθες είναι μετά τη νέμεση να επέρχεται η κάθαρση;

Π.Δ: Γιατί αυτή ήταν και η σκέψη. Γιατί νομίζω βολεύει από την ανάλυση του σεναρίου και την εξήγηση του σεναρίου το πώς έρχονται τα πράγματα. Και γιατί αγαπούμε πολύ την αρχαία ελληνική ιστορία και που και που καμία φορά, κάποια κεφάλαια εξυπηρετούν να έρχονται το ένα πριν από το άλλο.

-Ο καθηγητής εγκληματολογίας ‘Δημήτρης Λαΐνης’ πώς στέκεται απέναντι στην αντίληψη περί “θείας δίκης”;

Π.Δ: Ο καθηγητής Λαΐνης νομίζω αναγνωρίζει τη «θεία δίκη» ή την ιστορία της «Νέμεσις» και τον αποσυμβολισμό της, όχι τόσο ως πραγματική γνώση, αλλά περισσότερο ως δεδομένο γνώσης. Αναγνωρίζει τη «θεία δίκη» προφανώς με τον τρόπο που θα εξελιχθεί η ιστορία.

-Ποιος θεωρείτε ότι είναι ίσως ο πιο αμείλικτος ‘εχθρός’ για τον ίδιο τον πρωταγωνιστή μέχρι τώρα;

Π.Δ.: Ο πιο αμείλικτος εχθρός είναι ο χρόνος και ο τρόπος ο ίδιος, ο οποίος αντιλαμβάνεται αν μπορεί ή όχι να διαχειριστεί τα συναισθήματά του. Γιατί καμιά φορά και εμείς οι ίδιοι μεγαλώνοντας αναγνωρίζουμε πραγματικά, αν κατανοούμε τα ίδια μας τα συναισθήματα ή τα αισθήματα, που λειτουργούν μέσα μας, που μας προκαλούν και που μας κάνουν και να αναγνωρίσουμε καλύτερες ή χειρότερες πτυχές του εαυτού μας.

-Το φινάλε με το οποίο κλείνει ο τελευταίος κύκλος του “Έτερος Εγώ” βάζει όντως οριστικά μία τελεία στην ιστορία του 'Δημήτρη Λαΐνη' ή υπάρχει περίπτωση να τον δούμε ξανά στο μέλλον;  Εσείς θα θέλατε κάτι τέτοιο;

Π.Δ.: Αυτό που είναι βέβαιο και σίγουρο ότι θέλαμε και θέλουμε να κλείσουμε την ιστορία τώρα. Τώρα, από εκεί και πέρα, επειδή δεν υπάρχει, για εμάς τουλάχιστον, η λέξη «πάντα» και «ποτέ», δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει.

-Και τέλος, κάτι λίγο διαφορετικό. Ποια η σχέση σας με τα βιντεοπαιχνίδια; Παίζετε; Παίζατε μήπως; Ή σας άφηναν πάντα ασυγκίνητο;

Π.Δ.: Αυτή η ερώτηση είναι εντελώς δική μου και όχι τόσο για τον Λαΐνη… Παίζω σαν τρελός βιντεοπαιχνίδια, αγαπώ πολύ την ιστορία και τις πλοκές στα παιχνίδια και τα σενάρια και την εξέλιξη. Έχω δώσει ομηρικές μάχες με φίλους, είτε σε ποδοσφαιράκι, είτε σε μπάσκετ, είτε σε αγωνιστικά videogames, είτε με μηχανές, είτε με αυτοκίνητα, αλλά είμαι λάτρης των βιντεοπαιχνιδιών και έχω πολύ μεγάλη ιστορία. Από το pong, το οποίο ήταν ασπρόμαυρο, μετά στο Atari και φυσικά σε όλες τις υπόλοιπες κονσόλες, τις οποίες έχω και είμαι fan όλων των ιστορικών βιντεοπαιχνιδιών που έχουν συγκλονίσει όλους τους gamers.

Ευχαριστούμε τον κ. Δαδακαριδη για τη συνέντευξη και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στη σειρά και οτιδήποτε άλλο ακολουθήσει. 

Να θυμίσουμε ότι το Έτερος Εγώ: Νέμεσις προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 23:00 το βράδυ στο Cosmote Cinema 1HD και έπειτα θα είναι διαθέσιμο On Demand στην υπηρεσία Cosmote TV Plus.