Στην 3η σεζόν του 'Never Have I Ever' τα εφηβικά προβλήματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα - Review

Η σειρά βρήκε επιτέλους την δική της “φωνή”
21 Αυγούστου 2022 13:04
Στην 3η σεζόν του 'Never Have I Ever' τα εφηβικά προβλήματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα - Review

Η 3η σεζόν του Never Have I Ever, επέστρεψε στη συνδρομητική πλατφόρμα του Netflix, πιο ώριμη αλλά και πιο περίπλοκη από ποτέ. Το coming-of-age εφηβικό δράμα που κατάφερε να ξεχωρίσει με το ευρηματικό σενάριο και τους διασκεδαστικούς χαρακτήρες του, φαίνεται πως έχει πλέον βρει την δική του “φωνή”. Ισορροπώντας ιδανικά μεταξύ δράματος και κωμωδίας -χαρακτηριστικό που είχε χαθεί στην προηγούμενη σεζόν- διαμορφώνει το κατάλληλο περιβάλλον για να ξεδιπλωθούν οι ανησυχίες, οι ανασφάλειες, οι παρεξηγήσεις αλλά και τα αδιέξοδα στα οποία μπορεί να βρεθεί ένα εφηβικό μυαλό. Η πλοκή ακολουθεί για ακόμη μια φορά τη νεαρή Devi, η οποία είναι Ινδοαμερικανή πρώτης γενιάς που έρχεται αντιμέτωπη με την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο της εφηβείας και τα προβλήματα που αυτή “κουβαλάει” μαζί της.

Στο νέο κεφάλαιο της σειράς, εκτός από την Maitreyi Ramakrishnan ως Devi και τον Darren Barnet ως Paxton Hall-Yoshida, θα επιστρέψουν και οι Lee Rodriguez, Ramona Young, Richa Moorjani και Jaren Lewison. Οι δημιουργοί της, Mindy Kaling και Lang Fisher, αποφάσισαν να κάνουν τα πράγματα ακόμη πιο περίπλοκα για τους χαρακτήρες, προκαλώντας έτσι έντονες καταστάσεις και διαφωνίες μεταξύ τους. Φυσικά, η απολαυστική αφήγηση του John McEnroe, με μία φωνή γεμάτη σαρκασμό, διαβρωτικό χιούμορ αλλά και ευαισθησία και συμπόνοια προς τους χαρακτήρες όταν χρειάζεται, θα προσδίδει πάντα μία έξτρα δόση ποιότητας στο δημιούργημα τους.

Επίσης, το στοιχείο που συντηρείται από τους συγγραφείς για ακόμη μία χρονιά είναι το συναισθηματικό σοκ που έχει προκαλέσει στην βασική ηρωίδα ο πρόωρος θάνατος του πατέρα της αλλά και η προβληματική σχέση που έχει αναπτύξει με την μητέρα της. Οι θεματικές αυτές εμφανίζονται συχνά στην ιστορία, άλλοτε με πιο επιφανειακό τρόπο και άλλοτε με πιο βαθύ. Παρόλο που μιλάμε για μία ανάλαφρη ιστορία που ασχολείται με τα συνηθισμένα προβλήματα μίας έφηβης κοπέλας, καταφέρνει και στριμώχνει στην αφήγηση της μερικά πραγματικά δραματικά στοιχεία, ικανά να συγκινήσουν ακόμα και τους πιο “ψυχρούς” θεατές.

Επιπλέον, η εξέλιξη της Devi αποδεικνύει και πάλι ότι οι συγγραφείς γνωρίζουν αρκετά καλά τον τρόπο αλλά και την μέθοδο, ώστε να την κάνουν πιο ενδιαφέρουσα. Όπως είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν, συνήθως, στα νεανικά κωμικά-δράματα, αυτό που συναντάμε είναι χαρακτήρες που είναι δυο εντελώς αντίθετα πράγματα μαζί, θα είναι δηλαδή ή συμπαθητικοί ή αντιπαθητικοί, ποτέ όμως δεν θα είναι μία μίξη αυτών των δυο.

Στο Never Have I Ever, αυτό που βλέπουμε είναι το σταδιακό χτίσιμο ενός πραγματικά σύνθετου χαρακτήρα, με τα στραβά και τα καλά του. Βέβαια, αυτό δεν ισχύει για κάποιες άλλες περιπτώσεις προσώπων όπου μάλλον έχουν μείνει στάσιμα και σχεδόν αδιάφορα.

Πράγματι, αν υπάρχει ένα αδύναμο σημείο στην σειρά είναι αυτό. Η στασιμότητα δηλαδή κάποιων χαρακτήρων στα ίδια αδιέξοδα που τους είχαμε δει να βρίσκονται από την 1η κιόλας σεζόν. Πέρα από αυτό, η σειρά κρατάει σε υψηλό επίπεδο όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της, ενώ ταυτόχρονα, προσθέτει και μία ωριμότητα που έλειπε από τις προηγούμενες σεζόν. Ακόμη, η χημεία του καστ είναι εξαιρετική, παρουσιάζοντας ρεαλισμό και ειλικρίνεια στις μεταξύ τους σχέσεις, ενώ ο γρήγορος ρυθμός μέσω του μοντάζ αναδεικνύει την κωμική πλευρά των πραγμάτων με πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Εν κατακλείδι, η 3η σεζόν του Never Have I Ever παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την προηγούμενη ανεβάζοντας τον πήχη για την συνέχεια. Όπως όλα δείχνουν, μετά και το αινιγματικό φινάλε του τελευταίου επεισοδίου, τα διλλήματα της Devi δεν σταματούν φέτος, καθώς το Netflix ανακοίνωσε κι επίσημα ότι θα υπάρξει καινούργια σεζόν σύντομα κοντά μας.