Game of Thrones: Season 6 Finale - Όλα όσα είδαμε

O χειμώνας, επιτέλους, ήρθε!
28 Ιουνίου 2016 17:57
Game of Thrones: Season 6 Finale - Όλα όσα είδαμε

Όσο ακόμη προσπαθείτε να χωνέψετε τα γεγονότα του φινάλε της έκτης σεζόν του Game of Thrones, θα εξηγήσουμε την δομή του κειμένου. Αρχικά, έχουμε μια σύντομη σύνοψη των σημαντικότερων γεγονότων του επεισοδίου από τον Γιάννη Φανίδη, έπειτα μια τεχνική ανάλυση και τέλος τις προβλέψεις μας για το τι μας επιφυλάσσει η 7η σεζόν. 

Όλα όσα είδαμε - Γιάννης Φανίδης

Αν υπάρχει κάτι που σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι την ποιότητα μιας τηλεοπτικής παραγωγής, είναι η ικανότητά της με κάθε επεισόδιο να θέτει τον πήχη τόσο ψηλά, που μόνο η ίδια με κάποιο επόμενο επεισόδιο μπορεί να ξεπεράσει. Αυτό ακριβώς συνέβη με το δέκατο και τελευταίο, για φέτος, επεισόδιο του Game of Thrones που ήρθε να σφραγίσει με τον πλέον αριστουργηματικό τρόπο μία σεζόν που είχε πολλά και πολύ σημαντικά γεγονότα να δείξει. Προβλήθηκε στις 27 Ιουνίου 2016, ενώ στο τιμόνι της σκηνοθεσίας βρισκόταν ο πολύ ταλαντούχος Miguel Sapochnik, που μας έδωσε και το ένατο επεισόδιο αυτής της σεζόν, όπως και το εξαιρετικό όγδοο της προηγούμενης (Hardhome). Είχε διάρκεια 70 λεπτά, όσο δηλαδή μία ταινία μικρού μήκους και μας έδειξε τόσα σημαντικά γεγονότα όσα δεν μας έδειξε..ολόκληρη η πέμπτη σεζόν. Το καλύτερο φινάλε σεζόν από κάθε άλλη σειρά που έχω δει εγώ προσωπικά και το καλύτερο επεισόδιο του Game of Thrones μέχρι τώρα, ξεπερνώντας το προηγούμενο σε όλα τα επίπεδα. Παρακάτω θα κάνουμε μια ανασκόπηση των πιο σημαντικών σημείων του επεισοδίου, οπότε όσοι δεν το έχετε δει ακόμα, σταματήστε αμέσως τώρα την ανάγνωση του καθώς, προφανώς ακολουθούν SPOILERS.

Η αρχή του Winds of Winter ήρθε να επιβεβαιώσει τις πολλές αναφορές, καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν, το wildfire (κοινώς υγρό πυρ) που είχε τοποθετήσει ο βασιλιάς Aerys Targaryen II (Mad King) κάτω από διάφορα σημεία του King’s Landing, συμπεριλαμβανομένου και του Great Sept of Baelor, του ναού όπου θα γινόταν η δίκη της Cersei. Εκείνη, τυφλωμένη από το μίσος για τους εχθρούς της και έχοντας πλέον χάσει τα πάντα, δίνει εντολή στον Qyburn να ανάψει το wildfire, το οποίο μέσα σε λίγα λεπτά ανατινάζεται καταστρέφοντας ολοκληρωτικά το Sept και σκοτώνοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες ανθρώπους, μεταξύ αυτών και σημαντικούς χαρακτήρες όπως η Margaery Tyrell, o Loras Tyrell και ο πατέρας τους Mace Tyrell, o Kevan Lannister, ο Lancel Lannister, ο High Sparrow και αμέτρητοι αθώοι πολίτες. Ο Tommen, ο οποίος παρακολουθεί την καταστροφή του Sept από το δωμάτιό του και μη μπορώντας να αντιδράσει στο θέαμα που βλέπει, αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του, πηδώντας από το παράθυρο.

Σε μια πολύ συγκινητική σκηνή, ο Ser Davos προκαλεί την Melissandre να πει στον Jon, ότι έκαψε ζωντανή την πριγκίπισσα Shireen κι εκείνη παραδέχεται το έγκλημά της. Αν και παραδέχτηκα την καταπληκτική ερμηνεία του Kit Harrington στο προηγούμενο επεισόδιο (Battle of the Bastards), αυτή τη φορά το συναίσθημα που μου μετέδωσε ο -εξαιρετικός σε ολόκληρη τη σειρά- Liam Cunningham, στο ρόλο του Ser Davos, ήταν τόσο δυνατό που βούρκωσα. Τα λόγια και η έκφραση του Ser Davos σε αυτή τη σκηνή κρύβουν έναν αβάστακτο πόνο για τον θάνατο της Shireen και ένα απύθμενο μίσος για την Red Woman, που δύσκολα αντέχεις να το παρακολουθήσεις χωρίς να ανατριχιάσεις. Ο Jon, δείχνοντας το έλεος του, την διατάζει να κατέβει νότια και σε περίπτωση που γυρίσει πίσω θα την εκτελέσει.

H Ellaria Sand καλεί στο Dorne την Lady Olenna και της προτείνει μία συμμαχία εναντίον της Cersei με σκοπό να εκδικηθούν για τον θάνατο των αγαπημένων τους προσώπων. Σύντομα αποκαλύπτεται όμως ότι σε αυτή την προσπάθεια οι δύο μεγάλες κυρίες των Οίκων τους δεν θα είναι μόνες, καθώς κάνει την εμφάνισή του ο Varys λέγοντας τη φράση “Fire and Blood” (το μότο των Targaryen) και μας αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο έφυγε από το Essos. Φαίνεται λοιπόν πως η συμμαχία Targaryen-Martell-Tyrell είναι δεδομένη για την επόμενη σεζόν. Στο κάστρο των Twins, η Arya, έχοντας φορέσει το πρόσωπο μιας υπηρέτριας, σερβίρει στον Walder Frey τους γιους του σε “μορφή πίτας” κι έπειτα τον σκοτώνει με τον πλέον εκδικητικό και σαδιστικό τρόπο, αποδεικνύοντας πως τελικά δεν πήγαν χαμένες τόσες σκηνές αφιερωμένες στην εκπαίδευσή της στο Bravos σαν Faceless Assassin.

Το κομμάτι του Bran έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς στο τελευταίο όραμά του αποκαλύπτεται ότι το μεγαλύτερο fan theory στην ιστορία του Game of Thrones, του οποίου την απόδειξη ψάχναμε από την πρώτη κιόλας σεζόν, βγήκε αληθινό. Ποιο είναι αυτό; Το περίφημο «R+L = J». Ή αλλιώς Rhaegar + Lyanna = Jon. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, η Lyanna Stark, αδερφή του Ned Stark, απέκτησε παράνομα ένα παιδί με τον Rhaegar Targaryen την περίοδο που ήταν αρραβωνιασμένη με τον Robert Baratheon. Λέγεται μάλιστα ότι o Rhaegar απήγαγε τη Lyanna και αυτό ήταν η αφορμή της εξέγερσης του Robert εναντίον Mad King, πατέρα του Rhaegar, τον οποίο νίκησε -με την πισώπλατη μαχαιριά του Jamie Lannister- και έτσι πήρε το θρόνο.

Το παιδί αυτό δεν είναι άλλο από τον Jon Snow, που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ως νόθο παιδί του Ned Stark. Η Lyanna ζήτησε από τον Ned να κρύψει την ταυτότητα του Jon, γιατί αν μάθαινε την ύπαρξή του ο Robert θα το σκότωνε. Έτσι ,ο άρχοντας Eddard παρουσίασε τον μικρό Jon σαν δικό του παιδί. Ακόμα μία καταπληκτική σκηνή ήρθε να προστεθεί σε αυτό το γεμάτο εκπλήξεις επεισόδιο. Θα ήθελα να πούμε πολύ περισσότερα γι αυτήν την φανταστική ιστορία και το πώς μπλέκει τόσους πολλούς χαρακτήρες αλλά δυστυχώς αυτό ξεφεύγει από το σκοπό του άρθρου. Μπορούμε, ωστόσο, να μας πείτε τις θεωρίες και την άποψη σας για αυτό στα σχόλια.

Στο Winterfell, οι οίκοι του Βορρά ανακυρήσσουν βασιλιά τους τον Jon Snow, μετά από ένα σπουδαίο λόγο ενότητας που εκπονεί η νεαρή Lady Mormont και γεμίζει με θάρρος και πίστη τις καρδιές των αρχηγών όλων των Οίκων του βορρά. H αξιαγάπητη Bella Ramsey που υποδύεται τη Lady Mormont, στην πραγματικότητα είναι μόλις οκτώ χρονών, έχει όμως καταφέρει να κερδίσει το θαυμασμό κριτικών και fans με την εξαιρετικά ώριμη και μεστή για την ηλικία της ερμηνεία και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τον ομολογουμένως δύσκολο ρόλο της. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε έναν ποιητικό παραλληλισμό -από τους πολλούς της σειράς- ότι η γυναίκα που έφερε στον κόσμο τον Jon λεγόταν Lyanna, όπως και η γυναίκα χάρις στην οποία κέρδισε το θρόνο του Winterfell. Το επεισόδιο τελειώνει με την Cersei να ανακυρήσσεται βασίλισσα του King’s Landing και ένα πανοραμικό πλάνο του τεράστιου στόλου της Daenerys και των δράκων της, η οποία διασχίζει τη Στενή Θάλασσα με σκοπό να πάρει πίσω το θρόνο που της ανήκει. Υποθέτω ότι πρέπει να αναμένουμε κάποια εξίσου μεγάλη μάχη στην επόμενη σεζόν.

Όταν η τηλεόραση έγινε κινηματογράφος. Εμφατικά. - Κυριάκος Στεργιάδης

Πριν ξεκινήσετε βάλτε αυτό να παίζει:

Έχοντας καταφέρει σε αυτή τη σεζόν να είμαι εντελώς spoiler-free -κυρίως γιατί το έβλεπα κάθε εβδομάδα χωρίς καθυστερήσεις- και γιορτάσει την δικαιοσύνη που αποδόθηκε στον Βορρά μετά από τρεις ολόκληρες σεζόν καταπίεσης, δεν είχα σε καμία άκρη του μυαλού μου πως θα υπάρξει καλύτερο επεισόδιο για μένα από το "Battle of the Bastards". Και ήρθε το "χαστούκι" του "Winds of Winter" να μου πει το αντίθετο. Εντάξει, παραδεχτείτε, πως σκηνή τόσο καλοστημένη, που να ξεχειλίζει από αγωνία σε κάθε δευτερόλεπτο της, όπως τη μάχη του 9ου επεισοδίου δεν θα βρίσκαμε. Το φινάλε όμως έκανε αυτό το πράγμα καθ'όλη του τη διάρκεια. 

Ήδη από την φανταστική εναρκτήρια σεκάνς φαινόταν πως πάμε για κάτι πολύ ξεχωριστό. Οι νότες του Ramin Djawadi έλαμψαν όσο ποτέ άλλοτε και για πρώτη φορά από το "Rains of Castamere" η μουσική έδεσε μαγικά την πύρρεια νίκη της Cersei απέναντι στο High Sparrow, αλλά και σε σκηνές όπως το βλέμμα της Sansa στον Littlefinger, κατά την πανηγυρική ανακήρυξη του Jon σε Βασιλιά του Βορρά και την αποκάλυψη της καταγωγής του. Η μουσική επένδυση του επεισοδίου είναι μακράν από τις καλύτερες που έχω δει σε σειρά, ταιριαστή, αλλά όχι απλώς συνοδευτική. Τραβούσε τον φόρτο των συναισθημάτων μου και των χαρακτήρων μαζί της. Από την άλλη, η μετρημένη σκηνοθεσία του Sapochnik "έκοβε και έραβε" και εκτός από το καταπληκτικό αργό και αγωνιώδες στήσιμο της, συνέλαβε με μαεστρικό και ποιητικό τρόπο ορισμένες σκηνές-κλειδιά για το σύμπαν του Game of Thrones. Σαφώς, η στιγμή της έκρηξης της εκκλησίας αποτελεί την πρώτη στιγμή, καθώς η 10λεπτη περίπου σεκάνς -όσο διαρκεί και το κομμάτι που τη ντύνει το "Lord of Light"-  χτίζει την αγωνία και γεμίζει τον θεατή, σιγά-σιγά με τα ίδια συναισθήματα που αισθάνεται και η Cersei -αν και ο θάνατος της Margaery αποτέλεσε το πιο στενάχωρο σημείο του επεισοδίου για μένα. Έπειτα, η Cersei ολοκληρώνει την εκδίκηση της με τον βασανισμό της Septa Unela, η μοναχή υπεύθυνη για το Walk of Atonement της, πληρώνοντας την με το ίδιο νόμισμα: "Shame. Shame. Shame." Το μονοκόμματο, "one-take", σιωπηλό κάδρο με τον βασιλιά Tommen, ο οποίος ανήμπορος να αντιδράσει στην καταστροφή που έφερε η μητέρα του, ωθείται να πηδήξει στο κενό, αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους πιο αναπάντεχους θανάτους της σειράς. Έτσι, μπαίνει το κερασάκι στην τούρτα στο δράμα της Cersei, η οποία έχοντας απολαύσει την εξολόθρευση των εχθρών της, πληροφορείται πως έχασε τον γιο της, εκπληρώνοντας έτσι εν τέλει και την προφητεία της, που γνωρίζαμε από την πρώτη σεζόν. Τουλάχιστον, τώρα ξέρουμε γιατί λέγεται "King's Landing". 

Η εκδίκησης και η δικαιοσύνη είναι θέματα που διέπουν τον σκελετό του επεισοδίου και μάλιστα αποτελεί το "payoff" όσων υποστήριζαν τους Starks, μιας και η ισορροπία αποκαθίσταται τρεις ολόκληρες σεζόν μετά, όπως ακριβώς αφαιρέθηκε στο επεισόδιο του Red Wedding. Εκεί, βλέπουμε την Arya να ταΐζει στον σιχαμερό Walder Frey τους δύο του γιους που δολοφόνησαν τη μητέρα της και τον αδερφό της, σε μια...πίτα. Έπειτα από μια περίσσια δόση ειρωνείας στο έκπληκτο πρόσωπο του Frey, αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο, αρπάζει το Needle, του κόβει τον λαιμό και τον παρακολουθεί να σβήνει, γεμίζοντας την με την ευχαρίστηση της εκδίκησης, σε μια σκηνή που παραλληλίζεται με τον θάνατο της Katlyn Stark. Τα κάδρα είναι παρόμοια, ενώ όλοι όσοι συμμετείχαν στον Κόκκινο Γάμο, πέθαναν ακριβώς με τον τρόπο που σκότωσαν το εκάστοτε μέλος των Starks, δηλαδή:

GoT-10-anim

O Roose μαχαιρώνει στο στομάχι τον Robb.

O Ramsey μαχαιρώνει στο στομάχι τον πατέρα του. Το ίδιο συνέβη και στην Talissa. 

 
O λαιμός του Walder Frey's σκίστηκε, όπως και και της Catelyn, ενώ οι Lothar Walder και Black Walder Rivers, κατέληξαν στο φαγητό του Frey.

Το άτομο, επομένως, που πραγματικά λυτρώνει τον Οίκο των Stark και εκδικείται τον Ματωμένο Γάμο δεν είναι ο Jon αλλά η Arya, ως μια ποιητική προσωποποίηση της Lady Stoneheart, την οποία μετέφεραν τηλεοπτικά οι Benioff και Weiss, μιας και οι πιθανότητες να τη δούμε λιγόστεψαν. Η έκφραση της Arya όσο ο Frey σφάδαζε με κομμένο του λαιμό, έρχεται σε αντίθεση με την σκηνή του 9ου επεισοδίου, όπου η αδερφή της, η Sansa, αφού βλέπει τα σκυλιά του Ramsay να αρχίζουν να τον τρώνε, γυρνάει την πλάτη της και αποχωρεί σαν σωστή Lady of Winterfell, έχοντας πάρει αυτό που ήθελε, ενώ η διψασμένη για εκδίκηση και παρορμητική Arya απόλαυσε την πράξη της. 

Η σκηνή του επεισοδίου όμως που για πολλούς επισκίασε τα πάντα ήταν η αποκάλυψη των γεγονότων του Tower of Joy και την καταγωγή του Jon Snow. Πρόκειται για ένα σημείο ορόσημο στο lore του Game of Thrones μιας και αποτελεί ένα από τα αναπάντητα ερωτήματα των βιβλίων, για το οποίο απάντηση περιμέναμε από την πρώτη σεζόν. Και την πήραμε με έναν κινηματογραφικό τρόπο και πέραν των mainstream πλαισίων του Thrones, όσο το πεντάγραμμο του Djawadi έντυνε τη σκηνή. Ο Sapochnik αφού περίτεχνα μας κάνει να μην ακούσουμε όλα όσα είχε πει η Lyanna στον Ned δευτερόλεπτα πριν ξεψυχήσει, πραγματοποιεί ένα ζουμάρισμα στο πρόσωπο του νεογέννητου μωρού, σκηνή που καθρεφτίζεται με το φινάλε της 5ης σεζόν. Δεν γίνεται να μην απορεί όμως κάποιος ποιο είναι αυτό το μωρό; Η κάμερα κόβει απότομα για ένα "ξεζουμάρισμα" στο πρόσωπο του Jon "Targaryen" Snow, όπως έγινε και με το φινάλε του τρίτου επεισοδίου της έκτης σεζόν, όταν αναστήθηκε από τη Melisandre, δίνοντας μας να καταλάβουμε από τα μάτια και μόνο πως έτσι απλά, με το παιχνίδι των ματιών, επιβεβαιώθηκε η θεωρία του R+L=J.

jon targaryen

Και χάρις αυτήν την σκηνή μεταβαίνει εντελώς απρόσκοπτα και ομαλά λίγο πριν την εγκαθίδρυση του Jon ως "King in the North", ύστερα από μια γενναία ομιλία της Lyanna Mormont και μόλις οι υπόλοιποι άρχοντες του Βορρά τον ανακυρήσσουν "Lord of Winterfell", γυρνάει το βλέμμα του στη Sansa, όπως ο Robb στη μητέρα του, σε μια ακόμη αλληγορική φωτογραφία της μοίρας.

Γενικότερα, το πως συνδέθηκε η έκτη σεζόν, δείχνει μέσα από ένα ρεαλιστικό -ας μου επιτραπεί η έκφραση- πρίσμα πως η ζωή, η μοίρα, η εκδίκηση και η δικαιοσύνη συνυπάρχουν και κάνουν τον ίδιο κύκλο. Εικόνες χαραγμένες στο μυαλό μας από προηγούμενες σεζόν που μέσα σε ένα επεισόδιο έκαναν τον κύκλο τους και τόνισαν τις παράλληλες γραμμές, που συνδέει τις μοίρες των πρωταγωνιστών μας. Τέτοια παιχνίδια της μοίρας, προσωπικά, είδα μόνο στο έπος του Star Wars και είναι κάτι που ως θεατή με ευχαρίστησε και μου έφερε ένα χαμόγελο. 

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει επίσης στα ειδικά εφέ του επεισοδίου, που όμοια της η τηλεόραση τολμώ να πω πως δεν έχει ξαναδεί, από την έκρηξη του Wildfire, στην βιβλιοθήκη της Citadel -που το Hogwarts θα ζήλευε, μέχρι και την τελευταία σκηνή του φινάλε με την παρέλαση του στρατού της Danny που σαλπάρει για το Westeros, αξίζουν εύσημα. Πέραν όλων των παραπάνω, όμως, το σημαντικότερο είναι πως απέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως η τηλεόραση έγινε κινηματογράφος σε όλα τα επίπεδα, είτε αυτό είναι το καλοστημένο σενάριο και δομή, η φωτογραφία, η σκηνοθεσία, οι εξαιρετικές ερμηνείες...ακόμη και η μουσική που μέχρι πρότινος περνούσε σχεδόν απαρατήρητη από τα αυτιά μου. Αποδεικνύει έμπρακτα επίσης, πως πέραν του υψηλού budget, το οποίο το HBO πρόσφερε απλόχερα, παίζουν ρόλο και οι συντελεστές, διότι δεν είναι τυχαίο Σε όλους τους τομείς το φετινό φινάλε του Game of Thrones, μαζί φυσικά με το 9ο επεισόδιο, διέπρεψε και κατάφερε να κάνει αυτό που μέχρι στιγμής είχε μόνο αγγίξει, να θολώσει την γραμμή που χωρίζει το σινεμά από την τηλεόραση. Αυτό, λοιπόν, αποτελεί επίτευγμα για το HBO και την παραγωγή και αξίζουν το "ευχαριστώ" μας. 

Αλέξανδρος Καρατζάς για την έκτη σεζόν.

Με τον R.R. Martin να αργεί χαρακτηριστικά να δώσει το νέο βιβλίο στην κυκλοφορία, η σειρά αποφάσισε να τον προσπεράσει και να πλεύσει σε αχαρτογράφητα νερά, καθώς δεν μπορεί να αφήσει εκατομμύρια θεατές (και εκατομμύρια δολάρια) να περιμένουν. Ένα εφιαλτικό σενάριο για εμάς που αγαπήσαμε τα βιβλία, καθώς όχι μόνο δε θα είχαμε πλέον τη σιγουριά και την άνεση του να παρακολουθείς μια σειρά που πάνω-κάτω ξέρεις τι θα συμβεί, αλλά και μια αληθινή ανησυχία για το αν η σειρά θα παρέμενε στα ίδια υψηλά standards. Η έκτη σεζόν του Game of Thrones λοιπόν, όχι μόνο κατάφερε να παραμείνει σε υψηλά standards, αλλά για εμένα είναι η καλύτερη σεζόν του Game of Thrones. Ελάχιστη φλυαρία, δράση, εξέλιξη χαρακτήρων, ξεκαθάρισμα του back story και επιτέλους ο χειμώνας δεν έρχεται αλλά είναι πλέον εδώ!

Η αντίθεση της θέσης των κύριων πρωταγωνιστών κυριάρχησε σε αυτή τη σεζόν σε σχέση με την προηγούμενη. Είδαμε τη Cersei από έγκλειστη και ταπεινωμένη γυναίκα να ανεβαίνει στο θρόνο. Είδαμε την Daenerys από κρατούμενη των Dothraki να οδηγεί ένα τεράστιο στόλο στο Westeros. Είδαμε τη Sansa από ένα κακοποιημένο, φοβισμένο κορίτσι να γίνεται μια δυναμική γυναίκα και ο λόγος που οι Starks έχουν και πάλι το Winterfell. Και φυσικά οJon Snow που από νεκρός γίνεται πλέον ο Βασιλιάς του Βορρά. Αν λοιπόν ο πέμπτος κύκλος ήταν ένα χάος με αμέτρητους χαρακτήρες, τοποθεσίες και φαινόταν πως η τελική σύγκρουση με τους White Walkers θα αργήσει να έρθει, ήρθε η έκτη σεζόν και έβαλε όλα τα κομμάτια στη θέση τους. Άγαρμπα μερικές φορές, αποτελεσματικά όμως και σίγουρα θεαματικά, ειδικά με τα δύο τελευταία επεισόδια. Όλα είναι έτοιμα λοιπόν, ο χειμώνας είναι εδώ και εμείς πρέπει να περιμένουμε υπομονετικά για την επόμενη σεζόν. Αν θα φτάσει το επίπεδο της έκτης, μένει να το δούμε. Οι παραγωγοί του Game of Thrones πάντως μας έδειξαν πως μπορούν ακόμα και να το ξεπεράσουν.

Θεόφιλος Παπαδόπουλος για την 7η σεζόν.

Before the season started I wrote about how the fans of the Game of Thrones TV show were lost without the book material to guide them here.  Now a few months later it is HBO that has a dilemma.  Season 6 of the TV show has been a gigantic success for everyone involved.  Each episode would set twitter ablaze with activity.  There are now dozens of Youtube episode review videos to choose from.  Tumblr and Reddit are flooded with GoT content and communities.  Major news websites barely even wait 20 minutes after the most recent episode before they hit us with spoilers in their headline.  The popularity is at an all time high with viewership numbers for the series trending upwards.  Read that again.  The show is in its sixth year and is ADDING viewers. 

But all good things must come to an end.  David Benioff and Dan Weiss, the showrunners of the series, have stated that we are in the final stretch of the series.  Seasons 7 and 8 are likely to be the last and have been rumored to possibly be made up of 6 to 7 episodes each.  So, what will HBO do now?  Will they really leave 23 million viewers (and growing) without a show to watch?  No studio earning this much success will turn their backs on such a profitable franchise.  How they move forward is the question.   The good news is that HBO has a number of different options that they can explore.  Firstly, they could extend the current series by throwing ton of money at the producers and the actors. But the quality could suffer as the storylines and plots risk getting stale.  Another choice is to do a prequel.  Book creator George RR Martin as written a very detailed history into his series “a Song of Ice and Fire” with stories that stretch back 1000’s of years.  The War of the 9 Penny Kings or Robert’s Rebellion to name a few examples.   A third and more realistic option would be to adapt Martin’s novellas starting with “The Hedge Knight”.   Here we would follow a hedge knight named Duncan the Tall and his squire Egg as they travel Westeros during the Targaryen dynasty.  This series of stories are smaller in scope and would be easier to adapt and even expand upon.

All in all the fans of the show should be excited to see the end of the story we love and rest assured that our large numbers almost guarantees that we will be seeing more from HBO and the world of Westeros very soon after.

Μετάφραση:

Πριν ξεκινήσει η σεζόν, έγραψα για το πως οι φανατικοί της σειράς Game of Thrones θα βρίσκονται σε άγνωστα νερά χωρίς να έχουν διαβάσει τα βιβλία. Μερικούς μήνες μετά, το HBO βρίσκεται σε δίλημμα. Η έκτη σεζόν του Game of Thrones ήταν μία γιγαντιαία επιτυχία για όλους. Κάθε επεισόδιο προκαλούσε πανικό στο Twitter. Δεκάδες βίντεο-κριτικές στο YouTube. Το Tumblr και το Reddit είναι πλημμυρισμένα με περιεχόμενο του Game of Thrones. Μεγάλες ιστοσελίδες έχουν ήδη δημοσιεύσει spoilers είκοσι λεπτά μετά από την προβολή του νέου επεισοδίου. Η δημοσιότητα έχει αγγίξει νέα ρεκόρ για την σειρά και συνεχίζει να ανεβαίνει. Διαβάστε αυτή την πρόταση ξανά. Η σειρά βρίσκεται στην έκτη χρονιά της και ανεβαίνει ακόμα σε δημοτικότητα.

Αλλά όλα τα καλά πράγματα κάποια στιγμή έρχονται στο τέλος τους. Ο David Benioff και ο Dan Weiss, οι υπεύθυνοι της σειράς, δήλωσαν πως βρισκόμαστε κοντά στο τέλος της σειράς. Η σεζόν 7 και 8 είναι πολύ πιθανό να είναι οι τελευταίες της σειράς και φημολογείται πως θα αποτελούνται από 6 με 7 επεισόδια  η κάθε μία ξεχωριστά. Οπότε, τι θα κάνει τώρα το HBO; Θα αφήσει 23 εκατομμύρια θεατές (αριθμός ο οποίος μεγαλώνει) χωρίς ένα τηλεοπτικό σόου να βλέπουν; Κανένα στούντιο με τόση επιτυχία δεν προτίθεται να γυρίσει την πλάτη του σε ένα τόσο επικερδής franchise.

Πως σκοπεύουν να προχωρήσουν είναι η ερώτηση. Αρχικά, θα μπορούσαν να επεκτείνουν την σειρά ξοδεύοντας εκατομμύρια χρήματα σε παραγωγούς και ηθοποιούς. Η ποιότητα όμως θα υπέφερε καθώς η ιστορία και η γενικότερη πλοκή θα γινόταν κουραστική. Μία άλλη επιλογή είναι να δημιουργήσουν ένα prequel. Ο συγγραφέας των βιβλίων, George RR Martin, έχει γράψει μία πολύ αναλυτική ιστορία στο "A Song of Ice and Fire" με ιστορίες που φτάνουν ακόμα και 1000 χρόνια πίσω. Μερικά παραδείγματα είναι ο πόλεμος των 9 Penny Kings ή η επανάσταση του Robert. Μία τρίτη και πιο ρεαλιστική επιλογή θα ήταν να ασχοληθεί η σειρά με τις νουβέλες του Martin, ξεκινώντας από το "The Hedge Knight", στο οποίο θα γνωρίζαμε έναν hedge knight ονόματι Duncan και πως ταξιδεύει στο Westeros κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Targaryen με τον βοηθό του, Egg. Αυτή η σειρά ιστοριών θα ήταν μικρότερες σε έκταση και θα ήταν ευκολότερες να δημιουργηθούν και να επεκταθούν.

Εν τέλει, οι φανατικοί της σειράς θα πρέπει να είναι ενθουσιασμένοι που θα δούμε το τέλος μίας ιστορίας που αγαπάμε και αυτοί οι μεγάλοι αριθμοί αποκαλύπτουν πως είναι σχεδόν σίγουρο ότι το HBO θα σκεφτεί κάτι και δεν θα αποχωριστούμε τόσο εύκολα τον κόσμο του Westeros.

Σας αφήνουμε με ένα πλούσιο behind the scenes video από το επικό φινάλε του Game of Thrones και ανανεώνουμε το ραντεβού μας του χρόνου στην έβδομη σεζόν.