STARFIELD: Το μεγάλο VIDEO REVIEW! (χωρίς spoilers!)

STARFIELD: Το μεγάλο VIDEO REVIEW! (χωρίς spoilers!)

14 Σεπτεμβρίου 2023 16:04
Ένα αναλυτικό video review για το sci-fi RPG της Bethesda

Η ομορφιά του διαστήματος είναι κάτι που με συναρπάζει. Είναι μια από τις πιο μαγικές και μυστηριώδεις πτυχές του σύμπαντος, και δεν μπορώ παρά να νιώθω ευγνωμοσύνη που ζω σε μια εποχή όπου μπορώ να εξερευνήσω και να εξοικειωθώ με τον αχανή αυτό χώρο, έστω και μέσα από ένα βιντεοπαιχνίδι. Η αίσθηση ότι μπορώ να πατήσω το πόδι μου σε έναν άλλο πλανήτη και να δω αυτόν τον αχανή χώρο «από κοντά» με ενθουσιάζει. Γενικότερα, σε οτιδήποτε έχει να κάνει με sci-fi θεματολογία, εμένα θα με θεωρείτε δεδομένο!

Είναι αδύνατον, λοιπόν, να μη μου κεντρίσει το ενδιαφέρον ένα παιχνίδι σαν το Starfield, το οποίο όχι απλά είναι ακριβώς αυτό που λατρεύω -ταξίδι στο αχανές διάστημα- αλλά έρχεται και από μια ομάδα στης οποίας τα παιχνίδια έχω αφήσει…«ψυχή τε και σώματι». Από το αριστουργηματικό The Elder Scrolls III: Morrowind, μέχρι και το ραδιενεργές Fallout 4, έχω «ρουφήξει» τα παιχνίδια της Bethesda, όσο λίγα σε αυτό το μέσο.

Μετά από 25 χρόνια, λοιπόν, η Bethesda χαρίζει στο gaming κοινό ένα ολοκαίνουργιο σύμπαν που απ’ ό,τι φαίνεται ήρθε για να μείνει. Το Starfield, αφού πέρασε μια κόλαση κυρίως σε ό,τι αφορά τα «περιουσιακά» της εταιρίας, μιας και πριν καιρό εξαγοράστηκε από την Microsoft και πλέον ανήκει στο δυναμικό του Xbox, είναι διαθέσιμο στα χέρια των gamers και εδώ και περίπου 10 μέρες, η βιομηχανία χορεύει στους ρυθμούς του. Ο τίτλος πλέον βρίσκεται παντού, το marketing campaign είναι γιγαντιαίο, ενώ αποτελεί ένα κομβικό σημείο της πορείας του Xbox σαν πλατφόρμα γενικότερα.

Πρόκειται για ένα μεγαλειώδες, αχανές παιχνίδι, με άπειρους μηχανισμούς, ατελείωτη ελευθερία στο open world κομμάτι του και με έναν κόσμο που σχεδόν δεν τελειώνει ποτέ. Η Bethesda κάνει λόγο για 1000 επισκέψιμους πλανήτες (μεγάλο μέρος, ωστόσο, είναι procedurally generated), δεκάδες ηλιακά συστήματα, ένα σκασμό από πόλεις, μέρη, εκτάσεις που το μοναδικό εμπόδιο που σε περιορίζει είναι ο ελεύθερός σου χρόνος.

Το Starfield δεν τα κάνει όλα τέλεια και αν αρχίζεις να το κοιτάς σε κομμάτια, σίγουρα θα βρεις ελαττώματα. Το «big picture» όμως είναι αυτό που σε ανταμείβει, αυτό που σε κάνει να εθίζεσαι και να θέλεις να «πάρεις» ό,τι έχει το παιχνίδι να σου δώσει, να θέλεις να βυθιστείς στο lore του, στον κόσμο του, στη φιλοδοξία του.

Σαν Unboxholics, παρόλο που λάβαμε κωδικούς για το παιχνίδι με τρομερή καθυστέρηση από την Bethesda, σάς ετοιμάσαμε ένα μεγάλο, αναλυτικό video review, στο οποίο καταθέτουμε την άποψή μας για το μεγαλειώδες RPG τους Todd Howard και της ομάδας του.

Μπορείτε να το απολαύσετε στον player παρακάτω.

 

Συνοψίζοντας : Το Starfield είναι ένα μεγαλειώδες, υπερφιλόξοδο παιχνίδι που δε σε κερδίζει γρήγορα, αλλά όταν το κάνει, το κάνει με πομπώδη τρόπο. Είναι ένα τεράστιο ταξίδι, γεμάτο εμπειρίες, γεμάτο ιστορίες, με φόντο το αχανές διάστημα και κοινό παρονομαστή τον άνθρωπο, τα πιστεύω του, τα ιδανικά του και την παθιασμένη του ανάγκη να μάθει τι υπάρχει εκεί έξω. Τα ελαττώματα, οι ελλείψεις και τα παράπονα, υπερκερνιούνται από το υπόλοιπο σύνολο, μιας και στο τέλος της ημέρας, ποθείς να έρθει η στιγμή να ανοίξεις την κονσόλα σου, το PC σου και να ανακαλύψεις λίγο ακόμη από αυτό το σύμπαν. Δώστε του το χρόνο σας, βγάλτε τις ταμπέλες των εταιριών, αγνοήστε το marketing και τα ανόητα console wars. Το Starfield είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι το οποίο δεν πρέπει να χάσετε.
Box Art
Tested on : Xbox Series X, PC
Developer : Bethesda Game Studios
Publisher : Bethesda Softworks
Available for : Xbox Series X|S, PC
Release date : 06-09-2023