God of War: Ragnarok - Video Review

God of War: Ragnarok - Video Review

03 Νοεμβρίου 2022 17:34
Η Santa Monica διδάσκει για το πως φτιάχνονται τα sequels!

To Ragnarok επιτέλους ήρθε και η φρενίτιδα του hype πλησιάζει στο τέλος της. Ενδεχομένως να ξεκινήσει και φρενίτιδα μετά την κυκλοφορία του, αλλά αυτό είναι κομμάτι άλλου κειμένου. Το σημαντικό είναι ότι το νέο God of War, το οποίο έχει ήδη αναστατώσει τη βιομηχανία, πριν καλά καλά βγει στα ράφια, είναι εδώ, έτοιμο να πει την ιστορία του.

Το πρώτο παιχνίδι άλλαξε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε πλέον τα God of War, ωρίμασε τον Kratos, ωρίμασε και τη συνταγή. Και αν με ρωτάτε, είμαι από τους μεγάλους υποστηρικτές αυτής της αλλαγής. Το Ragnarok έρχεται να συνεχίσει και να βάλει τη δική του τελεία στην περιπέτεια του Kratos και του γιου του, Atreus, στη Σκανδιναβική μυθολογία. Εγώ πιστεύω πως βάζει θαυμαστικό και όχι τελεία, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το καταλάβετε καλύτερα αν δείτε το video review που έχουμε ετοιμάσει.

Η Santa Monica είναι ένα ικανότατο στούντιο και σε κυκλοφορίες όπως το Ragnarok αποδεικνύει πως ξέρει καλά τι είναι αυτό που θέλει το κοινό της. Το στούντιο από την όμορφη ακτή της Καλιφόρνια, έχει κάνει ό,τι πρέπει για να γεμίσει το sequel με αξία, να είναι φρέσκο και κυρίως απολαυστικό και χορταστικό για τους παίκτες.

Παρόλο που έχει παρόμοια δομή, ο τίτλος έχει τρομερή ποικιλία στα περιβάλλοντα, φανταστική εξέλιξη στο gameplay και εν τέλει χαρίζει μια συναρπαστική περιπέτεια που είναι διαφορετική από αυτή που οι περισσότεροι θα μαντέψετε. Με απλά λόγια, το Ragnarok δεν είναι προβλέψιμο και αυτό μόνο ως καλό μπορώ να το δω εγώ. Με εξαίρεση μια αλλαγή στο ύφος προς το πιο ανάλαφρο και χιουμοριστικό -σε σημεία- μονοπάτι, που εμένα δε με βρίσκει σύμφωνο, το sequel είναι μεγαλύτερο και καλύτερο σχεδόν σε όλους τους υπόλοιπους τομείς.

Περισσότερα στο αναλυτικότατο video review που θα βρείτε παρακάτω:

Συνοψίζοντας : Το God of War: Ragnarok είναι ο ορισμός του sequel και η απόλυτη διαφήμιση για το που έχουν φτάσει τα παιχνίδια. Είναι το block buster που βάζει τα γυαλιά σε αντίστοιχες παραγωγές άλλων κλάδων της ψυχαγωγίας. Με εξαίρεση την λιγάκι πιο ανάλαφρη και χιουμοριστική προσέγγιση στους διαλόγους  και στο ύφος του γενικότερα, που εμένα δε με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο, ο τίτλος είναι καλύτερος σχεδόν σε όλους τους υπόλοιπους τομείς από τον προκάτοχό του.
Box Art
Tested on : PS5
Developer : Santa Monica Studio
Publisher : Sony Interactive Entertainment
Available for : PS4, PS5
Release date : 09-11-2022