Dragon Age: Inquisition - Jaws of Hakkon - Review

Dragon Age: Inquisition - Jaws of Hakkon - Review

11 Ιουνίου 2015 09:32
 Η BioWare σε αυτό που ξέρει να κάνει

Η αλήθεια είναι ότι γκρίνιαξα για τα €15 που ζητά το νέο expansion του Dragon Age Inquisition. Συνηθισμένος από τα ψίχουλα περιεχομένου που υπερκοστολογούν οι άλλες εταιρίες στα παιχνίδια τους, νόμιζα πως και η περίπτωση του Jaws οf Hakkon θα ήταν ίδια. Πιστός όμως στους masters του storytelling και έχοντας υπόψη ότι οι άνθρωποι της BioWare ποτέ δεν με έχουν απογοητεύσει στο παρελθόν, είπα να του δώσω την ευκαιρία. Και ευτυχώς εν τέλει που το έκανα γιατί το Jaws οf Hakkon δείχνει για άλλη μια φορά το πόσο οι άνθρωποι της συγκεκριμένης εταιρίας, αγαπούν αυτό που κάνουν.

Το Jaws οf Hakkon προσθέτει έναν αρκετά μεγάλο νέο χάρτη, τον Frostback Basin που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό σύνορο της Ferelden. Μπορεί να μην είναι σαν τις άλλες τεράστιες περιοχές που συναντήσαμε στο παιχνίδι αλλά η γεωφυσική του είναι από τις πιο πλούσιες σε ποικιλία. Είχα την εντύπωση λόγω της ονομασίας, ότι θα δω περιοχές καλυμμένες με πάγο, αλλά διαψεύστηκα καθώς μαζί με αυτές είδα τεράστια βουνά, σκοτεινά μονοπάτια, αρχαία Tevinter ερείπια που κρύβουν κινδύνους αλλά και όμορφα καλούδια, σπηλιές, οχυρά, πυκνά δάση με πελώρια δέντρα που πάνω τους μπορούσα να κατασκηνώσω, λασπώδεις βάλτους, ομιχλώδη ποτάμια και εχθροί σε κάθε γωνιά του χάρτη, συνθέτουν μια οπτικά σχεδιαστική πανδαισία και προκλητική προς εξερεύνηση τοποθεσία, γεμάτη fetch quests μεν, αλλά με μια πολύ ενδιαφέρουσα κύρια ιστορία.

Όπως γνωρίζετε από τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς η Inquisition Order δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων, μετά το χάος του πρώτου Blight, με σκοπό να προστατέψει την Theda από τους κινδύνους της μαγείας και τους αιρετικούς, πιστούς στους παλιούς θεούς.

Αργότερα μετά την δημιουργία του πρώτου Chantry, το τάγμα διασπάστηκε στους Templars οι οποίοι κρατούσαν σε τάξη τους μαντρωμένους στα Cirle of Magi –για το καλό τους όπως ισχυρίζονται- μάγους και στους Seekers of Truth οι οποίοι κρατούσαν μακριά απ’ την διαφθορά τους Templars και γενικά ήλεγχαν τα συμφέροντα του Chantry. Μετά τα γεγονότα του Dragon Age: Inquisition στην αρχή του παιχνιδιού και της έκρηξης στο Temple of Sacred Ashes που προκάλεσε τον θάνατο των κεφαλών όλων των ταγμάτων, η Inquisition Οrder δημιουργήθηκε ξανά.

Ο πρώτος Inquisitor πριν το πρωταγωνιστή του τελευταίου παιχνιδιού της σειράς, εν ονόματι “Ameridan”, εξαφανίστηκε μετά τη διάσπαση του τάγματός του και δε βρέθηκε ποτέ, παρά τις προσπάθειες του φίλου του και αυτοκράτορα της Orlais Drakon. Το μόνο που είναι γνωστό γι’ αυτόν είναι πως είναι διάσημος κυνηγός δράκων και εικάζεται πως χάθηκε στην προσπάθειά του να βρει έναν στην περιοχή Frostback Basin. Αυτή στην ουσία είναι και η κύρια αποστολή του νέου expansion.

Ο Inquisitor μας, φτάνει στην περιοχή ύστερα από πληροφορίες ότι βρέθηκε το μέρος όπου ο Ameridan αναπαύεται τα τελευταία 800 χρόνια, στο οποίο κρύβεται ένα τρομερό μυστικό. Ωστόσο η περιοχή πλήττεται απ’ την διαμάχη των τοπικών βάρβαρων φυλών Avvar και των φανατικών μιας ομάδας αυτών, αυτοονομασμένοι ως “Jaws οf Hakkon”. Οι φυλές αυτές είναι μέρος των πρωτόγονων ανθρώπινων φιλών Alamari και πρόγονοι των μοντέρνων Fereldans, οι οποίοι επέλεξαν να μην ασπαστούν το Chantry και να μείνουν πιστοί στους αρχαίους θεούς. Δε θα επεκταθώ παρακάτω στο story γιατί δε θέλω να χαλάσω την έκπληξη. Όμως πρόκειται για πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία με αναπάντεχο φινάλε.

Τα νέα unique όπλα που θα πρέπει να ανακαλύψετε ή να κερδίσετε, φτάνουν τον εκπληκτικό αριθμό των δεκαοκτώ και επιπλέον προς το τέλος, θα ανταμειφθείτε με το εξαιρετικό σετ armor helm/ vestment/ vitaar of Dragon Hunter. Ακόμα όμως κι’ αν όλα αυτά δεν σας είναι αρκετά, το crafting system έχει αναβαθμιστεί με πλειάδα νέων schematics, υλικών όπως μέταλλα, πετρώματα, υφάσματα, φυτά και runes ώστε να τονώσετε την δημιουργικότητά σας και να φτιάξετε πολύ ισχυρά όπλα, armor και potions.

 

Επιπλέον υπάρχει μια νέα δύναμη για τον Inquisitor μας, η Aegis of the Rift. Πρόκειται για μια μαγική σφαίρα/ ασπίδα η οποία προστατεύει όσους είναι μέσα και αποτρέπει τις μακρινές επιθέσεις των εχθρών. Μια πολύ χρήσιμη δύναμη ειδικά αν παίζεται με archer ή mage ή φυσικά να προστατέψετε αυτές τις κλάσεις του party σας.

Θα πρέπει βέβαια να σας προειδοποιήσω πως για να μπείτε στην περιοχή Frostback Basin θα πρέπει το λιγότερο να είσαστε level 20, καθώς ακόμα και σε αυτό το level θα τα βρείτε σκούρα. Προσωπικά επιχείρησα να μπω με έναν δεύτερο χαρακτήρα που έχω στο 14 level. Πήγα μπροστά σε έναν εχθρό, φτερνίστηκε κι έπεσα! Φόρτωσα τον κυρίως χαρακτήρα μου που ήταν level 18 και μέχρι να φτάσω το level 20 αναζητούσα μικρούς εχθρούς για να το ανεβάσω. Ακόμα κι έτσι όμως απαιτείται τακτική και καλή προετοιμασία, ειδικά απέναντι σε bosses, γιατί τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα. Άλλωστε επιτηδευμένα η BioWare αυξάνει τη δυσκολία των DLCs της σε όλα της τα παιχνίδια.

Την άποψή μας για το κυρίως παιχνίδι θα την βρείτε εδώ.

Συνοψίζοντας : Το Jaws of Hakkon προσθέτει στο Dragon Age: Inquisition μια ενδιαφέρουσα ιστορία με αναπάντεχο φινάλε, αποκομμένη από τα γεγονότα του κυρίως παιχνιδιού. Κοινώς δεν χάνετε κάτι από το main story αν δεν το παίξετε όπως γινόταν στα Mass Effect. Αν όμως επιθυμείτε να βουτήξετε ξανά στον κόσμο της Theda, είναι μια πολύ καλή και τίμια πρόταση, καθώς εμένα μου πήρε -χωρίς να έχω κάνει τα πάντα- τουλάχιστον έξι ώρες. Ο νέος χάρτης είναι μεγάλος ποικιλόμορφος με υπέροχα μέρη προς εξερεύνηση, γεμάτος προκλήσεις και εκπλήξεις. Αν είστε fan δεν πρέπει να το χάσετε.
Box Art
Tested on : PS4
Developer : BioWare
Publisher : Electronic Arts
Available for : PS4, Xbox One, PC, Xbox 360, PS3
Release date : 2015-05-26
Tags: