Borderlands: The Handsome Collection - Review

Borderlands: The Handsome Collection - Review

24 Απριλίου 2015 08:37
Μια ματιά στη μεταφορά της σειράς στη νέα γενιά

Η Take-Two σε συνεργασία με την 2Κ αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια συλλογή της επιτυχημένης FPS σειράς αποκλειστικά για τις κονσόλες νέας γενιάς. Η πολυαναμενόμενη από πολλούς Handsome Collection περιέχει το “διαμάντι” της σειράς, Borderlands 2, και το πιο πρόσφατο Borderlands: The Pre-Sequel, εμφανέστατα μικρότερο σε μέγεθος από τους προκατόχους του, αλλά εξίσου διασκεδαστικό. Σαν να μην έφταναν τα δύο παιχνίδια, η συλλογή περιέχει και όλα τα DLC που έχουν κυκλοφορήσει, προσθέτοντας ακόμα περισσότερες ώρες στην ήδη πολύωρη περιπέτεια του Borderlands. Όλα αυτά μαζί με ανανεωμένα Full HD γραφικά στην τιμή των €59.99. Το μεγάλο ερώτημα είναι, αξίζει να αγοράσετε την Handsome Collection;

Σε περίπτωση που δεν έχετε PC ή δεν έχετε ξαναπαίξει παιχνίδι της σειράς τότε σίγουρα αξίζει να την προσθέσετε στη συλλογή σας. Το μόνο μειονέκτημα που υπάρχει σε αυτή την αρκετά καλή προσφορά για όσους έχουν κονσόλα είναι η απουσία του πρώτου Borderlands, ένα παιχνίδι που δυστυχώς ακόμα και η ίδια η εταιρία που το δημιούργησε το...σνομπάρει. Το πρώτο Borderlands είναι φανερά αδικημένο, γιατί εφόσον ήταν το παιχνίδι που τα ξεκίνησε όλα, θα άξιζε τουλάχιστον μια θέση στην Handsome Collection. Αλλά λόγω απουσίας πολύωρου περιεχομένου, αρκετών DLC και λίγο διαφορετικών mechanics μάλλον η 2Κ θεώρησε πως δεν θα έπρεπε να εμπεριέχεται στο πακέτο.

Προσωπικά παρόλο που ξέρω ότι με την Handsome Collection έχω στην διάθεσή μου 200 ώρες gameplay, κάτι φαίνεται να λείπει. Στον τομέα των γραφικών, το πρώτο με το δεύτερο παιχνίδι δεν είχαν ραγδαίες αλλαγές και διαφορές, πράγμα που σημαίνει πως η μεταφορά του πρώτου παιχνιδιού, θα μπορούσε να γίνει το ίδιο εύκολα. Παίρνω υπ’ όψην τις εκδόσεις των PS3 και Xbox 360 γιατί αν συγκρίνουμε την Handsome Collection με τις εκδόσεις για το PC, τότε δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης αυτής της συλλογής. Επιπροσθέτως, επιπροσθέτως, ένα μεγάλο μέρος του κοινού, μυήθηκε από το Borderlands 2, που ήταν αρκετά πιο mainstream από το πρώτο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να μην έχουν ασχοληθεί ακόμη και σήμερα με τον πρώτο τίτλο. Θεωρώ, οπότε ότι η προσθήκη του αρχικού παιχνιδιού στην Handsome Collection θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη, ώστε το “Collection” να έχει νόημα ως όρος.

Αυτό που σίγουρα λατρεύω είναι η καινούργια προσθήκη του split-screen μεταξύ τεσσάρων παικτών. Σε περίπτωση που κάποιος φίλος δεν έχει ένα από τα δύο Borderlands της Handsome Collection μπορείτε να τον καλέσετε σπίτι σας και να παίξετε παρέα, αρκεί να έχετε δύο χειριστήρια. Προσωπικά δοκίμασα για αρκετές ώρες το split screen mode στο Borderlands: The Pre-Sequel χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, με εξαίρεση τα ελάχιστα FPS drops κατά τη διάρκεια κάποιων μεγάλων μαχών, ή μετά από πολύωρο gameplay.

Σε περίπτωση που έχετε PC που υποστηρίζει ήδη το Borderlands σε αυτή την ανάλυση ή έχετε ξαναπαίξει τα παιχνίδια, η Handsome Collection δεν είναι και η καλύτερη επένδυση για την κονσόλα σας. Τα ανανεωμένα γραφικά στις κονσόλες είναι μερικά σκαλιά κάτω από αυτό που βλέπαμε εδώ και χρόνια στο PC και η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσατε να κάνετε κάτι καλύτερο με αυτό το ποσό, από το να παίξετε τα Borderlands σε 1080p αντί για 720p. Επίσης ακόμα και αν έχετε τόσο PC, όσο και κάποιο εκ των PS4 ή Xbox One και δεν έχετε ασχοληθεί ακόμη με τα Borderlands καλό θα ήταν να αποκτήσετε με αυτά ή και λιγότερα χρήματα, όλη την συλλογή Borderlands μέσω Steam μαζί με τα DLC.

Συνοψίζοντας : Όσο και αν αγαπώ την σειρά Borderlands σίγουρα δεν θα μπορούσα να παραλείψω το γεγονός ότι η Handsome Collection είναι λίγο υπερτιμημένη, ειδικότερα αν αναλογιστούμε ότι από την συλλογή λείπει το 33% της συνολικής εμπειρίας που λέγεται Borderlands. Αν πάλι δεν έχετε ασχοληθεί στο παρελθόν με κάποιο εκ των Borderlands, τώρα σας δίνετε μία όμορφη ευκαιρία για να το κάνετε. Και μη ξεχνάτε πως η Handsome Collection μπορεί άνετα να σας χαρίσει περισσότερες από 100 ώρες ενασχόλησης.
Box Art
Tested on : PS4
Developer : Gearbox Software
Publisher : 2K Games
Available for : Xbox One
Release date : 2015-03-24
Tags: