Super Stardust Ultra - Review

Super Stardust Ultra - Review

27 Φεβρουαρίου 2015 07:12
Ένα από τα σημαντικότερα twin stick shooters επιστρέφει στο PS4

Το Super Stardust Ultra είναι η κλασσική περίπτωση αναγκαστικής κυκλοφορίας με βάση τις σύγχρονες επιρροές του marketing στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών. Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει από την ονομασία του τίτλου, πρόκειται για μία πλήρης έκδοση που περιέχει τον τίτλο της Housemarque Studios μαζί με όλο το extra downloadable περιεχόμενο  που κυκλοφόρησε ποτέ για αυτόν. Όπως ήταν αναμενόμενο, το Super Stardust Ultra δεν παρουσιάζει διαφορές σε ότι αφορά στο gameplay τομέα. Πρακτικά, αυτό σχεδόν αποκλείει τους κατόχους των προηγούμενων εκδόσεων του Super Stardust Ultra από το να ενδιαφερθούν για την αγορά του τίτλου. Παρόλα αυτά, όσοι αγαπούν τη σειρά και έγιναν πρόσφατα κάτοχοι ενός PS4, θα νιώσουν ξανά την ανάγκη να ζήσουν μία ακόμα πιο ολοκληρωμένη εμπειρία στο σύμπαν του Super Stardust. Βέβαια, οι gamers που δεν έχουν ασχοληθεί με τον πρώτο τίτλο της σειράς, σίγουρα θα συνειδητοποιήσουν πως ο βασικός πυρήνας του gameplay δείχνει την ηλικία του. Αλλά η αίσθηση του χάους στην οθόνη από τον αριθμό των αστεροειδών που σε κάνει να καταστρέψεις τα πάντα με τα όπλα του διαστημοπλοίοου, παραμένει ακόμα δυνατό στοιχείο της δράσης.

Το Super Stardust Ultra έρχεται με κάποια αποκλειστικά χαρακτηριστικά για τους PlayStation 4 κατόχους. Η Housemarque Studios πρόσθεσε πέντε νέους πλανήτες και τρία νέα modes, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των συνολικών modes σε εννέα. Από τη μία πλευρά αυτό δικαιολογεί τον όρο "Ultra" που βρίσκεται στο τίτλο του παιχνιδιού αλλά από την άλλη πλευρά δεν μπορεί να πείσει τους κατόχους του Super Stardust HD να προβούν στην αναβάθμιση αυτή. Ο κύριος λόγος έγκειται στο γεγονός πως τα modes που συμπεριλήφθηκαν από τα DLC του αρχικού παιχνιδιού απλά συμπληρώνουν το Arcade mode και δεν μπορούν να αποτελέσουν από μόνα τους μία δυνατή και ξεχωριστή εμπειρία. Αυτό σημαίνει πως βρήκα τον εαυτό μου να ασχολείται στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του με το Arcade mode, στο οποίο βασίζεται και η συνταγή του παιχνιδιού.

Ωστόσο, αξίζει να γίνει αναφορά στη λειτουργία των τριών νέων modes. Αρχικά, το Survival απαιτεί από τους παίκτες να επιβιώσουν όσο περισσότερο μπορούν σε ένα περιβάλλον γεμάτο μικρούς ανιχνευτές που δεν καταστρέφονται και εξοντώνουν το διαστημόπλοιο σε περίπτωση που το ακουμπήσουν. Το Bomber περιορίζει τα όπλα του διαστημοπλοίου μόνο σε βόμβες, ενώ το Blockade λειτουργεί με την ίδια λογική του γνωστού παιχνιδιού Snake. Το διαστημόπλοιο αφήνει ένα πέτρινο μονοπάτι στο πίσω μέρος του όσο εξελίσσεται η δράση και σε περίπτωση που ο παίκτης το ακουμπήσει, θα χάσει. Η απουσία online multiplayer είναι για ακόμα μία φορά απογοητευτική, με το Super Stardust Ultra να προσφέρει μόνο local multiplayer επιλογές.

Συνεχίζοντας, το πιο απροσδόκητα ευχάριστο νέο mode του Super Stardust Ultra είναι το Interactive Streaming mode, το οποίο επιτρέπει την συμμετοχή των θεατών μέσα από το Twitch livestream του παίκτη. Οι θεατές είναι σε θέση να επιλέξουν τους εχθρούς που θα εμφανίσει το παιχνίδι στον παίκτη, δίνοντας έτσι μία εθιστική διαδραστικότητα παρόμοια με το Let’s Play Pokemon livestream του Twitch. Είναι εύκολα κατανοητό πως οι developers επηρεάστηκαν από το συγκεκριμένο γεγονός.

Όπως γίνεται σε όλες τις εκδόσεις που κυκλοφορούν από παλαιότερα συστήματα σε νέα, έτσι και το Super Stardust Ultra προσφέρει αναβαθμισμένα γραφικά ως ένα βαθμό. Τα πιο ζωντανά και φανταχτερά χρώματα, η εμφάνιση περισσοτέρων και βελτιωμένων particles στην οθόνη και η μεγαλύτερη ανάλυση σε συνδυασμό με τα 60fps είναι τα τρία βασικά χαρακτηριστικά αυτής της αναβάθμισης. Ως ένα ακόμα selling point, η αναβάθμιση των γραφικών κρίνεται λογική και επιφανειακή που όμως έρχεται χωρίς σημαντικές αλλαγές, αδυνατώντας να εστιάσει σημαντικά σε αυτό το σημείο και να αποτελέσει ακόμα ένα παραπάνω λόγο αγοράς.

Συνοψίζοντας : Το Super Stardust Ultra απευθύνεται, χωρίς αμφιβολία, σε όσους ήθελαν πάντα να ασχοληθούν με τη σειρά και δεν έβρισκαν χρόνο ή σε νέους κατόχους PS4 οι οποίοι θα αναζητήσουν μία δοκιμασμένη και αξιόπιστη πρόταση για τη κατηγορία των twin stick arcade shooter παιχνιδιών. Μπορεί το περιεχόμενο που προστέθηκε από τα DLC του αρχικού τίτλου να μην δικαιολογεί πλήρως την αγορά του για τους gamers που έχουν ήδη ασχοληθεί με το Super Stardust HD στο PlayStation 3, δεν παύει, ωστόσο, να είναι μία δυνατή ψηφιακή προσθήκη στη βιβλιοθήκη του PlayStation 4. Με λίγα λόγια, η νέα έκδοση του τίτλου της Housemarque Studios δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία πλήρης εισαγωγή του καινούργιου καταναλωτικού κοινού του PlayStation 4 στο κόσμο του Super Stardust.
Box Art
Tested on : PS4
Developer : Housemarque
Publisher : SCEE
Available for : PS4
Release date : 2015-02-11
Tags: