Dark Souls 3 - Video Review

Dark Souls 3 - Video Review

07 Απριλίου 2016 02:35
Όμορφο, μεγάλο, δύσκολο, μεγαλειώδες!

Τα «Souls» έχουν αφήσει το στίγμα τους μέσα μου. Αποτελούν παιχνίδια τα οποία, κατά την ταπεινή μου άποψη, άλλαξαν τα δεδομένα της gaming βιομηχανίας σε πολλούς τομείς. Το βασικότερο είναι ότι αναζωπύρωσαν μια φλόγα ελπίδας, πως το hardcore κοινό είναι ζωντανό. Εγώ είμαι λάτρης των τίτλων της FromSoftware από τα γεννοφάσκια τους, τότε που το Demon’s Souls ήταν ένα «απαγορευμένο» παιχνίδι που έπρεπε να το αγοράσουμε από το Αμερική, γιατί στην Ευρώπη δεν είχε κυκλοφορήσει. Θα έλεγα πως έχω τυφλή εμπιστοσύνη στους Ιάπωνες. Ωστόσο, όταν οι ίδιοι έχουν ανεβάσει τόσο ψηλά τον πήχη και σε έχουν συνηθίσει σε «δάφνες», είναι αδύνατον να μην έχεις φοβίες.

Το Dark Souls 3 ήταν ένα παιχνίδι που το φοβόμουν και δεν το κρύβω. Εντυπωσιακά τα trailers που μας έδειχναν, ενθαρρυντικές οι ατάκες των δημιουργών σε συνεντεύξεις, αλλά το γεγονός ότι έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από το θρυλικό Bloodborne, με έβραζε στο ζουμί των ανησυχιών μου. Τελικά το παιχνίδι ήρθε, το τελείωσα και μετά από 65 περίπου ώρες μαζί του, σας παραδίδω την αναλυτική μου άποψη σε ένα εκτενές video review. Αν για κάποιο λόγο, τα 50 και πλέον λεπτά του παρακάτω βίντεο δε σας καλύπτουν και έχετε ακόμη απορίες, με χαρά μου να σας τις λύσω στα σχόλια παρακάτω.

Τέλος, να σημειώσω πως το βίντεο δεν περιέχει spoilers, αλλά μόνο μερικά gameplay πλάνα της πρώτης περιοχής του παιχνιδιού και αυτό διότι θέλω να βιώσετε την εμπειρία «παρθένα» όπως είχα κάνει εγώ που δεν είχα δει σχεδόν τίποτα πριν το πιάσω στα χέρια μου.

Συνοψίζοντας : Το Dark Souls 3 εξαλείφει όλες τις φοβίες και τους προβληματισμούς μας. Η FromSoftware, για ακόμη μία φορά, παραδίδει ένα μεγαλειώδες βιντεοπαιχνίδι που θα γραφτεί και αυτό με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της gaming ιστορίας. Η επιστροφή του Miyazaki στο τιμόνι της ανάπτυξης είναι παραπάνω από αισθητή, μιας και ο τίτλος έχει «ψυχή», έχει «όραμα» και, το σημαντικότερο, έχει εκείνη την κρούστα που οι die hard fans θα εκτιμήσουν στο έπακρο. Είναι μεγάλο, είναι σιχαμερά όμορφο, είναι σε σημεία ανατριχιαστικά δύσκολο και είναι μεγαλειώδες, στη γραφή, στη δομή, στο στήσιμο. Είναι ακριβώς αυτό που θέλαμε από τους Ιάπωνες, αυτό που ποθούμε να παίξουμε.
Box Art
Tested on : PC
Developer : FromSoftware
Publisher : Bandai Namco
Distributor : Bandai Namco Entertainment
Available for : PC, Xbox One, PS4
Release date : 2016-04-12