The Incredible Adventures of Van Helsing: Final Cut Review

The Incredible Adventures of Van Helsing: Final Cut Review

26 Νοεμβρίου 2015 12:57
Η…ολοκληρωμένη περιπέτεια του θρυλικού κυνηγού

Όταν η NeocoreGames ανακοίνωνε πως το The Incredible Adventures of Van Helsing ΙΙΙ θα είναι η τελευταία περιπέτεια του διάσημου κυνηγού τεράτων, είχε μάλλον ήδη στο συρτάρι της τα σχέδια του The Incredible Adventures of Van Helsing: Final Cut. Το Final Cut στην ουσία δεν πρόκειται για συνέχεια της τριλογίας, αλλά ούτε και για κάποια νέα περιπέτεια. Είναι ένα πάντρεμα των τριών προηγουμένων τίτλων της σειράς σε ένα. Το Ουγγρικό studio συγκέντρωσε όλα τα θετικά στοιχεία των τριών παιχνιδιών της φτιάχνοντας έτσι ένα ολοκληρωμένο πακέτο της περιπέτειας του Van Helsing, με επιπλέον περιεχόμενο. Όποτε όσοι σκοπεύετε να δοκιμάσετε τη σειρά και δεν έχετε στην κατοχής σας κάποιο από τα προηγούμενα παιχνίδια, αυτή είναι η ευκαιρία σας. Υπάρχει όμως νόημα στην ύπαρξη του The Incredible Adventures of Van Helsing: Final Cut; Ας πούμε πρώτα όμως μερικές πληροφορίες για τον τίτλο για αυτούς που δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου στο παρελθόν με τη σειρά.

Το παιχνίδι είναι ένας κλώνος του Diablo, όσον αφορά το gameplay και την αισθητική του. Εμείς παίρνουμε τον έλεγχο του θρυλικού κυνηγού τεράτων Van Helsing που μαζί με την πιστή του σύντροφο-φάντασμα Katarina, εξερευνούν την άγρια φύση και τις δυσοίωνες συνοικίες της Borgovia, όπου κυριαρχεί η μαγεία και η τρελή επιστήμη. Σφάζοντας αμέτρητες ορδές απόκοσμων τεράτων, προσπαθούν να φτάσουν στον τελικό Nemesis του πρωταγωνιστή. Όντας ένα Action RPG, η ιστορία σίγουρα δεν είναι το δυνατό του σημείο, οπότε μην περιμένετε να δείτε κάτι τρομερό από πλευράς σεναρίου. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δεν προσφέρει ένα αξιόλογο αποτέλεσμα. Το σενάριο όμως περισσότερο συμπληρώνει -παρά πρωταγωνιστεί- την καταιγιστική δράση που προσφέρει ο τίτλος.

Αρχικά ξεκινάμε με τη δημιουργία του χαρακτήρα μας, οπού μας υποδέχονται και οι 6 επιλογές κλάσεων από το Van Helsing III. Οπότε έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε μεταξύ των Umbralist, Phlogistoneer, Protector, Elementalist, Bounty Hunter και Constructor. Τέτοια ποικιλία κλάσεων δεν περιέχουν και πολλά παιχνίδια. Το μόνο αρνητικό εδώ είναι πως παρόλο τα classes είναι ίδια με του τρίτου παιχνιδιού, δεν μπορεί να γίνει μεταφορά του χαρακτήρα μας, κάτι στο οποίο θα επιθυμούσαν αρκετοί κάτοχοι του τίτλου. Οι ιδιότητες του χαρακτήρα, τώρα, είναι μόνο τρεις και είναι διαφορετικές για κάθε κατηγορία, και κάθε χαρακτηριστικό τους είναι σημαντικό.

Τα skills είναι συνδυασμός από τα προηγούμενα παιχνίδια της τριλογίας, και είναι τώρα οργανωμένα σε tiers και branches. Υπάρχουν 3 skill-tiers. Το πρώτο είναι διαθέσιμο από τη δημιουργία του χαρακτήρα, ενώ το δεύτερο και το τρίτο, γίνονται διαθέσιμα στα επίπεδα 20 και 40  αντίστοιχα. Όπως διαβάσατε, τα Levels του χαρακτήρα πλέον αγγίζουν τα 40 σε σχέση με τα περιοριστικά 30 του τρίτου παιχνιδιού. Ο συγκεκριμένος τομέας έχει βελτιωθεί αρκετά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Επίσης, η εξέλιξη του χαρακτήρα είναι τώρα πιο ομαλή και δεν υπάρχει πληθωρισμός, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά, τον εξοπλισμό και τα μπόνους.

Η σύντροφος σας Katarina είναι ένα αθάνατο πνεύμα, το οποίο προσθέτει θετικά στην ποικιλομορφία του παιχνιδιού. Έχει τις δίκες της ικανότητές και τα χαρακτηριστικά. Μπορεί και κάνει την κουραστική δουλειά, όπως η πώληση αντικειμένων, και βοηθάει τον παίκτη με melee αλλά και long range επιθέσεις. Προσφέρει μια ουσιαστική βοήθεια και δε στέκεται απλά δίπλα μας σαν διακοσμητικό στοιχείο. Υπάρχουν επίσης, και τα Scenarios και Tower defense mini-game πέρα από το campaign. Στο Scenarios παίζουμε σε διαφόρους χάρτες του παιχνιδιού με τυχαία εδάφη, τέρατα, στόχους και ειδικές συνθήκες. Στο Tower defense mini-game οι εχθροί εισβάλλουν σε κύματα, και εσείς πρέπει να υπερασπιστείτε το Lair σας και άλλα στρατηγικά σημεία, δημιουργώντας παγίδες και αναπτύσσοντας αναβαθμίσεις σε αρκετές λειτουργίες για να μπορέσετε να αποκρούσετε το κακό.

Τα γραφικά είναι αρκετά καλά, αλλά σε καμία περίπτωση δε «ρίχνουν σαγόνια». Οι περιοχές του παιχνιδιού είναι όμορφες και με ποικιλία. ο τίτλος διαδραματίζεται σε πόλεις, βουνά, δάση, και Steampunk τοπία. Επίσης, υπάρχει και ένα πολύ μεγάλο εύρος από εχθρούς, όπως και πολλά Bosses. Σε θετικά επίπεδα κινούνται και τα voice overs, με τους ηθοποιούς που δανείζουν τις φωνές τους στους χαρακτήρες, να έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Στους συγκεκριμένους τομείς το παιχνίδι διαπρέπει και δύσκολα θα απογοητεύσει τον υποψήφιο αγοραστή του. Το Final Cut περιέχει και multiplayer mode, και συγκεκριμένα τα 4-player co-op mode, Touchdown, Arena και Battle Royal τα οποία προσθέτουν και αυτά θετικά στην όλη εμπειρία του τίτλου. Βέβαια προς το παρόν έχει αρκετά προβλήματα –τεχνικής φύσεως- τα οποίο μπορεί και να διορθωθούν στο μέλλον με κάποιο update.

Συνοψίζοντας : To The Incredible Adventures of Van Helsing: Final Cut προσφέρει τις περιπέτειες του διάσημου κυνηγού τεράτων σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο, με πολύ πλούσιο περιεχόμενο. Ο τίτλος προσφέρει με σωστό τρόπο τα στοιχεία του, αλλά σίγουρα δεν είναι ένας τίτλος για όλους. Οι κάτοχοι των τριών προηγουμένων παιχνιδιών, μπορούν να τον αποκτήσουν δωρεάν, ενώ όσοι δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με την σειρά, ίσως τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία. Προσφέροντας πάνω από 50 ώρες gameplay στο story mode, και πολλές περισσότερες στο multiplayer, η δημιουργία των Ούγγρων φαίνεται πως ολοκληρώθηκε επιτυχώς.
Box Art
Tested on : PC
Developer : NeocoreGames
Publisher : NeocoreGames
Available for : PC
Release date : 2015-11-06