Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 12/5

Ποιες ταινίες θα δείτε αυτή την εβδομάδα;
12 Μαΐου 2022 12:42
Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 12/5

Σήμερα είναι Πέμπτη και αυτό σημαίνει ότι έχουμε νέες πρεμιέρες στους ελληνικούς κινηματογράφους. Συγκεκριμένα, από σήμερα ξεκινάει η προβολή του “Firestarter, του οποίου τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Keith Thomas, ενώ πρωταγωνιστούν οι Zac Efron και Ryan Kiera Armostrong. Πάμε όμως να τα δούμε πιο αναλυτικά:


Firestarter (Πύρινη Οργή)

Για περισσότερο από δέκα χρόνια οι γονείς της, ο Άντι και η Βίκυ ζουν μια διαρκή καταδίωξη, απελπισμένοι να κρύψουν την κόρη τους, Τσάρλι από μια σκιώδη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία που θέλει να εκμεταλλευτεί το πρωτοφανές χάρισμά της για τη δημιουργία πυρκαγιάς σαν χρήση όπλου μαζικής καταστροφής.

Ο Άντι έχει διδάξει την Τσάρλι διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορεί να εκτονώνει τη δύναμή της, η οποία προκαλείται από θυμό ή από πόνο. Αλλά καθώς η Τσάρλι γίνεται 11, ο έλεγχος της φωτιάς γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη υπόθεση. Ύστερα από ένα περιστατικό που αποκαλύπτει την τοποθεσία που κρύβεται η οικογένεια, ένας μυστηριώδης πράκτορας αναλαμβάνει την αποστολή να κυνηγήσει την οικογένεια και να παγιδεύσει την Τσάρλι μια για πάντα. Η Τσάρλι όμως έχει διαφορετικά σχέδια.

Operation Mincemeat (Επιχείρηση Κιμάς)

1943: Οι Σύμμαχοι είναι αποφασισμένοι να εξολοθρεύσουν την απειλή του Χίτλερ και σχεδιάζουν μία μεγάλη επίθεση στη Σικελία. Βρίσκονται μπροστά σε μία απίθανη πρόκληση: πώς θα καταφέρουν να προστατεύσουν τους στρατιώτες τους από τη σφαγή στη μάχη; Η τελική ευθύνη βαραίνει δύο μυστικούς πράκτορες, τον Γιούεν Μόνταγκιου (Κόλιν Φερθ) και τον Τσαρλς Κολμόλντλεϊ (Μάθιου Μακφέιντεν), που καταστρώνουν την πιο απρόσμενη στρατηγική αποπροσανατολισμού του αντιπάλου με το βοήθεια ενός νεκρού.


Ταινίες που συνεχίζουν να προβάλλονται:

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Memory (Η Μνήμη του Δολοφόνου)

Everything Everywhere All at Once (Τα Πάντα Όλα)

The Northman (Ο Άνθρωπος Απ΄ τον Βορρά)

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

Sonic the Hedgehog 2 (Sonic: Η ΤΑΙΝΙΑ 2)

Turning Red (Πάντα στο Κόκκινο)