Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 21/4

Η μεγάλη πρεμιέρα του The Northman
21 Απριλίου 2022 12:18
Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 21/4

Βρισκόμαστε πλέον μια ανάσα μακριά πριν μας αποχαιρετήσει ο Απρίλιος και αυτό σημαίνει ότι παρακάτω θα βρείτε τις κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας. Συγκεκριμένα, από σήμερα, Πέμπτη, 21 Απριλίου, θα κάνει πρεμιέρα η νέα ταινία του Robert Eggers, το The Northman, με ένα εκπληκτικό cast και υπόσχεται μία αιματηρή Βίκινγκ περιπέτεια.


Ας τα δούμε όλα, όμως, αναλυτικά:

The Northman (Ο Άνθρωπος Απ΄ τον Βορρά)

Ένας πολύ νεαρός πρίγκηπας είναι στα πρόθυρα της ηλικίας που θα γίνει άνδρας. Ενώ ετοιμάζεται να καθίσει στο θρόνο του πατέρα του, η μοίρα του σφραγίζεται ανεξίτηλα από μια αιματηρή και αναίτια σφαγή: ο πατέρας του δολοφονείται βάναυσα από τον θείο του, ο οποίος μάλιστα απαγάγει τη μητέρα του μικρού αγοριού. Φεύγοντας από το Βασίλειο του νησιού με μια βάρκα, το παιδί ορκίζεται να πάρει εκδίκηση. Δύο δεκαετίες αργότερα, ο ήρωας έχει γίνει ένας ατρόμητος πολεμιστής που εισβάλλει σε χωριά και τα λεηλατεί, μέχρι που μια απόκοσμη μάντισσα του θυμίζει τον αιώνιο όρκο του, ότι οφείλει να εκδικηθεί για τον άδικο χαμό του πατέρα του, να σώσει τη μητέρα του, και να σκοτώσει τον άπληστο θείο του.

Ταξιδεύοντας με ένα πλοίο που μεταφέρει σκλάβους στην Ισλανδία, ο ήρωας διεισδύει στο αγρόκτημα του θείου του με τη βοήθεια μιας γυναίκας που ήταν μαζί του στο πλοίο— και έτσι ξεκινά τον αγώνα να τιμήσει τον ιερό του όρκο. Πρόκειται για μια στιβαρή, απόκοσμη, περιπέτεια εκδίκησης για τον λόγο τιμής, την ανδρεία στο πεδίο μάχης και τις ιερές δοξασίες μιας άλλης εποχής που έδιναν σθένος και κουράγιο στους έκπτωτους της μοίρας οι οποίοι μετατρέπονταν σε ατρόμητους και ταγμένους πολεμιστές. Σε αυτή τη διαχρονική ιστορία, ένας περιφρονημένος ήρωας, δίχως πατέρα και μέντορα, θα ανακτήσει την τιμή του απέναντι σε αυτούς που ατίμασαν τις ρίζες του.

Πρωταγωνιστούν οι Alexander Skarsgård, Anya Taylor-Joy, Willem Dafoe, Claes Bang, Ethan Hawke, Nicole Kidman, Kate Dickie, Ralph Ineson, Murray McArthur, Gustav Lindh, Ian Gerard Whyte, Hafþór Júlíus Björnsson και Björk.

Notre-Dame Brûle (Η Παναγία των Παρισίων Φλέγεται)

Η ταινία μεγάλου μήκους του Ζαν-Ζακ Ανό, ανασυνθέτει ώρα με την ώρα την απίστευτη πραγματικότητα των γεγονότων της 15ης Απριλίου 2019, όταν ο καθεδρικός ναός υπέστη τη σημαντικότερη καταστροφή στην ιστορία του. Και πως γυναίκες και άνδρες θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους σε μια απίστευτη και ηρωική διάσωση.

Three Wishes for Cinderella (Τρεις Ευχές για την Σταχτοπούτα)

Μετά τον θάνατο του πατέρα της, η καλόκαρδη αλλά και θαρραλέα Σταχτοπούτα ζει με τη σκληρή θετή μητέρα της και την κακομαθημένη θετή αδερφή της Ντόρα που της φέρονται σαν υπηρέτρια στο ίδιο της το σπίτι. Κατά τη διάρκεια μιας από τις καθημερινές της αποδράσεις στο δάσος, η Σταχτοπούτα εμποδίζει ένα ζευγάρι ανδρών να κυνηγήσουν άγρια ζώα, ανάμεσά τους και τον όμορφο πρίγκιπα του βασιλείου. Αμέσως νιώθουν έλξη ο ένας για τον άλλον, αλλά ο πρίγκιπας αναμένεται να βρει την κατάλληλη νύφη στον επόμενο βασιλικό χορό, όπου η Σταχτοπούτα δεν επιτρέπεται να παρευρεθεί. Εφοδιασμένη με πολύ κουράγιο και δυναμωμένη από τα τρία μαγικά φουντούκια της, αποφασίζει να σταθεί για τον εαυτό της και να καθορίσει τη μοίρα της. Είναι σε θέση να απελευθερωθεί από την τυραννία της θετής της μητέρας και να βρει την αληθινή αγάπη;


Ταινίες που συνεχίζουν να προβάλλονται:

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

Morbius

Sonic the Hedgehog 2 (Sonic: Η ΤΑΙΝΙΑ 2)

X

Sotos, Ζω-γράφος… Αειπράγμων

The Lost City (Η Χαμένη Πόλη)

Ambulance (Ασθενοφόρο)

Hitman's Wife's Bodyguard (Ο Σωματοφύλακας της Γυναίκας του Εκτελεστή)

Turning Red (Πάντα στο Κόκκινο)

The Batman