Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 24/3

Ξεχωρίζει το The Lost City
24 Μαρτίου 2022 11:55
Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 24/3

Φτάνουμε σιγά σιγά προς το τέλος του Μαρτίου και σήμερα πρόκειται να παίξουν αρκετές νέες ταινίες στους ελληνικούς κινηματογράφους. Η μεγαλύτερη παραγωγή αυτή την Πέμπτη, είναι χωρίς αμφιβολία το The Lost City ή αλλιώς “Η Χαμένη Πόλη” με την Sandra Bullock, τον Channing Tatum και τον Daniel Radcliffe.

Ας τα δούμε όλα, όμως, αναλυτικά:

The Lost City (Η Χαμένη Πόλη)

Η εξαιρετική, μα μοναχική συγγραφέας Λορέτα Σέιτζ (Σάντρα Μπούλοκ) έχει αφιερώσει την καριέρα της γράφοντας ρομαντικές περιπέτειες σε εξωτικά μέρη με πρωταγωνιστή το πανέμορφο μοντέλο Άλαν (Τσάνινγκ Τέιτουμ), ο οποίος ερμηνεύει τον χαρακτήρα του «Ντάς». Στη διάρκεια ενός προωθητικού ταξιδιού συνοδεία του Άλαν, η Λορέτα θα πέσει θύμα απαγωγής από έναν εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο (Ντάνιελ Ράντκλιφ), ο οποίος ελπίζει πως μπορεί να τον οδηγήσει στον θησαυρό της χαμένης αρχαίας πόλης του τελευταίου μυθιστορήματός της. Ο Άλαν, θέλοντας να αποδείξει τον ηρωισμό του και στην πραγματική ζωή, θα αναλάβει να την απελευθερώσει. Ωθούμενο σε μια επική περιπέτεια στη ζούγκλα, το αναπάντεχο δίδυμο θα χρειαστεί να συνεργαστεί προκειμένου να σώσει τον αρχαίο θησαυρό, προτού χαθεί για πάντα.

Άνεμος Ελευθερίας 1821

H View Master Films και ο Στέλιος Χαραλαμπόπουλος παρουσιάζουν την μυθοπλαστική ταινία τεκμηρίωσης με τίτλο ΑΝΕΜΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1821 με αφορμή τα 200 χρόνια από το ξέσπασμα της Επανάστασης. Αποτελεί τη μοναδική μυθοπλαστική ταινία μεγάλου μήκους που ετοιμάστηκε και παρουσιάζεται στο πλαίσιο της επετείου.

Συνδυάζεται η μυθοπλασία με το ντοκιμαντέρ, ώστε να ενσωματωθούν στον έργο οι αιτιακές σχέσεις της ιστορικής έρευνας , η αφήγηση της μυθ-ιστορίας,  τα ντοκουμέντα της Ιστορίας αλλά και οι ήρωες της μυθοπλασίας.

Hive (Η Βασίλισσα της Κυψέλης)

Ο σύζυγος της Φαρίγιε αγνοείται από την στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στο Κόσοβο. Προσπαθώντας να βοηθήσει την οικογένειά της, ξεκινά μια μικρή αγροτική επιχείρηση, αλλά δίχως στήριξη από την πατριαρχική κοινωνία όπου ζει, αναγκάζεται να πάρει μια κρίσιμη απόφαση. Μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία γυναικείας χειραφέτησης, που θριάμβευσε στο φετινό Φεστιβάλ του Sundance αποσπώντας 3 βραβεία.

Τελευταίο Ταξίδι

Ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου ακολουθεί τα βήματα του Νίκου Καζαντζάκη σε δύο ταξίδια που πραγματοποίησε στην Ιαπωνία πριν και μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Γιάννης Αγγελάκας και η Όλια Λαζαρίδου διαβάζουν αποσπάσματα από τις σημειώσεις του Νίκου και της Ελένης Καζαντζάκη ενώ η κάμερα «σχολιάζει» με πολιτική ματιά την εικόνα του Ιαπωνίας και του κόσμου από το χτες στο σήμερα.

Adieu Monsieur Haffmann (Αντίο Κύριε Χάφμαν)

Παρίσι 1941. Ο Φράνσουα Μερσιέ, ένας συνηθισμένος άντρας με μόνο σκοπό να κάνει οικογένεια με την αγαπημένη του Μπλανς, εργάζεται για τον κύριο Χάφμαν, έναν ταλαντούχο εβραίο κοσμηματοπώλη. Υπό τη σκιά της γερμανικής κατοχής, εργοδότης και υπάλληλος αναγκάζονται να συνάψουν μία συμφωνία που, με το πέρασμα του χρόνου, θα επηρεάσει τη ζωή τους ανεπανόρθωτα.

Το Ίχνος του Χρόνου

Μια ταινία για τον χρόνο, τη μνήμη, τη νοσταλγία. Μια ταινία για τη γοητεία της αρχαιολογίας και της ανασκαφής, μέσα από τις ιδέες και το έργο του μεγάλου μας αρχαιολόγου Γιάννη Σακελαράκη. Το φιλμ αναζητά αυτόν τον άνθρωπο που δεν είναι πια παρών, μέσα από το ίχνος που άφησε στους τόπους όπου βρέθηκε και στους ανθρώπους που γνώρισε. Μια κινηματογραφική ανασκαφή που φέρνει στο φως μια εικόνα μέσα από θραύσματα και ίχνη, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην πρακτική της αρχαιολογίας.

The Bad Guys (Τα Κακά Παιδιά)

Στη νέα κωμωδία δράσης της DreamWorks Animation, η οποία βασίζεται στη διάσημη σειρά βιβλίων των New York Times, μια εγκληματική συμμορία από ζωάκια που ζουν στην παρανομία θα επιχειρήσει την πιο δύσκολη κομπίνα της —να γίνουν υποδειγματικοί πολίτες.

Ταινίες που συνεχίζουν να προβάλλονται:

  • Ταξίδι στα Αστέρια
  • Lingui (Δεσμοί Γυναικών)
  • Ambulance (Ασθενοφόρο)
  • Mr. Bachmann and His Class (Ο Κύριος Μπάχμαν και η Τάξη του)
  • Hitman's Wife's Bodyguard (Ο Σωματοφύλακας της Γυναίκας του Εκτελεστή)
  • New Order (Νέα Τάξη)
  • Ballad of a White Cow (Η Μπαλάντα της Λευκής Αγελάδας)
  • Turning Red (Πάντα στο Κόκκινο)
  • After Yang (Μετά τον Γιανγκ)
  • Boiling Point (Σημείο Βρασμού)
  • The Batman