Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 10/3

Πάμε σινεμαδάκι;
10 Μαρτίου 2022 11:44
Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 10/3

Είναι Πέμπτη και αυτό σημαίνει ότι θα πάμε σινεμά! Μετά το ντεμπούτο του The Batman την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα, 10 Μαρτίου, θα κάνουν πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες τέσσερις νέες ταινίες. Η πρώτη είναι το Ballad of a White Cow, καθώς και τα Turning Red, Boiling Point και After Yang.


Ας τα δούμε όλα, όμως, αναλυτικά:

Ballad of a White Cow (Η Μπαλάντα της Λευκής Αγελάδας)

Η ζωή της Μίνας ανατρέπεται όταν μαθαίνει ότι ο σύζυγός της, ο Μπαμπάκ, αποδείχτηκε αθώος για το έγκλημα για το οποίο εκτελέστηκε. Οι αρχές απολογούνται για το λάθος τους και προσφέρουν αποζημίωση, αλλά τότε η Μίνα ξεκινά μια βουβή μάχη κόντρα σ’ ένα κυνικό σύστημα για το καλό της ίδιας και της κόρης της. Όταν ξεμένει από χρήματα, ένας άγνωστος με το όνομα Ρεζά χτυπάει την πόρτα της, λέγοντας ότι έχει έρθει για να ξεπληρώσει το χρέος του στον Μπαμπάκ. Η Μίνα στην αρχή είναι επιφυλακτική, αλλά αφήνει όλο και περισσότερο τον Ρεζά στη ζωή της, αγνοώντας το μυστικό που τους συνδέει. Μια συντριπτικά επίκαιρη ταινία για τη δύναμη του ατόμου ενάντια στις αποχρώσεις της εξουσίας, μια επιδέξια, συναισθηματική μελέτη για τους άρρηκτους ανθρώπινους δεσμούς που διασχίζουν το χρόνο και το χώρο.

Το φιλμ είναι σε σκηνοθεσία των Maryam Moghadam και Behtash Sanaeeha.

Turning Red (Πάντα στο Κόκκινο)

Η νεαρή ηθοποιός Rosalie Chiang δανείζει τη φωνή της στην Mei Lee, μια 13χρονη έφηβη που εντελώς ξαφνικά μεταμορφώνεται σε γιγάντιο κόκκινο πάντα κάθε φορά  που ενθουσιάζεται (πράγμα που συμβαίνει ΠΑΝΤΑ). Η Sandra Oh (The Chair, Killing Eve) δίνει τη φωνή της στην υπερπροστατευτική, αν όχι κάπως αυταρχική μητέρα της Mei Lee, την Ming, που μπλέκει συνεχώς στα πόδια της κόρης της—ό,τι χειρότερο, δηλαδή, μπορεί να συμβεί σε μια έφηβη.

Η νέα ταινία των Disney και Pixar ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ είναι σε σκηνοθεσία της Domee Shi, που κέρδισε Όσκαρ το 2018 για την μικρού μήκους ταινία της, “Bao.”

After Yang (Μετά τον Γιανγκ)

Όταν ο Γιανγκ, το αγαπημένο και πολύτιμο ανδροειδές που συντροφεύει την κόρη του Τζέικ (Κόλιν Φάρελ) παθαίνει σοβαρή βλάβη, ο ανήσυχος πατέρας αναζητεί τρόπο να τον επισκευάσει. Στην πορεία, ο Τζέικ ανακαλύπτει ότι η ζωή τον προσπερνά και αναζητά να συνδεθεί ουσιαστικά με τη σύζυγο του (Τζόντι Τέρνερ-Σμιθ) και την κόρη του.

Boiling Point (Σημείο Βρασμού)

Μέσα στην ανελέητη πίεση μιας εστιατορικής κουζίνας, ένας σεφ διαπληκτίζεται με την ομάδα του την πιο πολυσύχναστη μέρα της χρονιάς. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται σε αυτό το συναρπαστικό θρίλερ που περιγράφει την ένταση στην κουζίνα καλύτερα από κάθε reality μαγειρικής. Με τον Stephen Graham (Venom, Line of Duty).


Ταινίες που συνεχίζουν να προβάλλονται:

The Batman

Cyrano (Συρανό ντε Μπερζεράκ)

Uncharted

Wrath of Man (Ένας Οργισμένος Άντρας Εκδικείται)

King Richard (Η Μέθοδος των Γουίλιαμς)

Death on the Nile (Έγκλημα στον Νείλο)

Marry me (Παντρέψου με)

Nightmare Alley (Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών)

Σμύρνη μου Αγαπημένη