Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 6/1

Πρεμιέρες με το δεξί!
06 Ιανουαρίου 2022 11:19
Τί παίζει στις κινηματογραφικές αίθουσες; | Πέμπτη 6/1

Ο Ιανουάριος του 2022 μπαίνει με το δεξί και στις κυκλοφορίες του σινεμά, αφού όπως θα δείτε παρακάτω, από σήμερα παίζουν δύο νέες ταινίες, που περιμέναμε καιρό. Αρχικά, θα κάνει πρεμιέρα το “The King’s Man” ή αλλιώς Ο Άνθρωπος του Βασιλιά: Το Ξεκίνημα, το οποίο είχε λάβει αρκετές καθυστερήσεις και θέλει να μας πει μια νέα ιστορία στο franchise.

Επίσης, ντεμπούτο κάνει και το ολοκαίνουργιο φιλμ του Paul Thomas Anderson, σκηνοθέτη του “There Will Be Blood”. Ο λόγος γίνεται για το Licorice Pizza, το οποίο έρχεται με ένα καταπληκτικό cast και θέλει να σας μεταφέρει στην όμορφη δεκαετία του ’70.


The King's Man (Ο Άνθρωπος του Βασιλιά: Το Ξεκίνημα)

Καθώς οι χείριστοι τύραννοι της Ιστορίας και κάποιες από τις πλέον εγκληματικές διάνοιες συγκεντρώνονται για να συνωμοτήσουν για έναν πόλεμο που θα σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους, ένας άνδρας πρέπει να καταφέρει να τους σταματήσει και ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός του. Ανακαλύψτε από πού ξεκίνησε η πρώτη ανεξάρτητη υπηρεσία πληροφοριών στην ταινία “Ο Άνθρωπος του Βασιλιά: Το Ξεκίνημα”.

Το The King’s Man αποτελεί prequel των Kingsman: The Secret Service και Kingsman: The Golden Circle, με πρωταγωνιστή εδώ τον Ralph Fiennes που υποδύεται τον Rolando Oxford, έναν Δούκα που συμμετέχει σε μια ανεξάρτητη μυστική υπηρεσία της Μ. Βρετανίας με σκοπό να σταματήσει διεθνείς απειλές, πολύ πριν τις μυριστεί η βρετανική κυβέρνηση.

Στο cast της ταινίας συναντάμε τους Ralph Fiennes, Harris Dickinson, Gemma Arterton, Matthew Goode, Tom Hollander, Daniel Brühl, Djimon Hounsou, και Charles Dance.

Licorice Pizza (Πίτσα Γλυκόριζα)

Η ταινία Πίτσα Γλυκόριζα μας παρουσιάζει μια ευαίσθητη και βραδυφλεγή ιστορία νεανικού έρωτα που περνάει από πολλά κύματα μέχρι να πάρει σχήμα και να ανθίσει. Ήρωές της είναι η Αλάνα και ο Γκάρι, δυο παιδιά που μεγαλώνουν στην κοιλάδα του Σαν Φερνάντο της Καλιφόρνια, το 1973. Ο Πολ Τόμας Άντερσον από τη θέση του σκηνοθέτη πλοηγεί αυτό το ανορθόδοξο δέσιμο δυο ανήσυχων εφήβων με ετερόκλητα ενδιαφέροντα και διαφορετικό ψυχισμό.

Η νέα ταινία ενός από τους συνεπέστερους και πιο συναρπαστικούς κινηματογραφιστές της γενιάς του, είναι στην ουσία της μια γλαφυρή αναπαράσταση αναμνήσεων και ταυτόχρονα ένα γλυκόπικρο ερωτικό γράμμα στα σκιρτήματα μιας γενιάς που δεν μπορούσε να διαχειριστεί την τεράστια πολιτισμική κληρονομιά που πέρασε στα χέρια της.

Ο Paul Thomas Anderson επιστρέφει με νέα ταινία και με ένα cast που αποτελείται από τους Bradley Cooper, Alana Haim, Cooper Hoffman, Sean Penn και άλλους.

Ταινίες που συνεχίζουν να προβάλλονται:

Petite Maman (Μικρή Μαμά)

Where Is Anne Frank (Πού Κρύβεται η Άννα Φρανκ)

The Matrix Resurrections

Σμύρνη μου Αγαπημένη

Moonbound (Φεγγαρόσκονη)

Spider-Man: No Way Home

Sing 2 (Τραγούδα! 2)