Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 13/02

Οι ταινίες της εβδομάδας
13 Φεβρουαρίου 2020 17:58
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 13/02

Gretel & Hansel | Γκρέτελ & Χάνσελ

Στο φιλμ τρόμου Gretel & Hansel του Oz/ Osgood Perkins, με σεναριογράφο τον Rob Hayes, και πρωταγωνίστρια των ταινιών It, Sophia Lillis, ένα από τα πιο ξακουστά παραμύθια των Αδελφών Γκριμ ζωντανεύει.

Μάλιστα, βρίσκει τον δρόμο του στη μεγάλη οθόνη, παίρνοντας την μορφή εφιάλτη και ακολουθώντας πιο πιστά την πρωτότυπη ιστορία σε σχέση με κάθε άλλη ταινία.

Ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ο ‘Hansel’ (Samuel Leakey) και η ‘Gretel’ (Lillis) ακολουθούν ένα περίεργο μονοπάτι βαθιά στο δάσος, ψάχνοντας φαγητό και κάπου να ξαποστάσουν, έχοντας φύγει μακριά απ΄ τους γονείς τους αφού ο πατέρας και η μητέρα τους δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Τα δύο παιδιά, όμως, βρίσκουν το ξύλινο σπιτάκι μίας διαβολικής μάγισσας, της ‘Holda’ (Alice Krige) και την βλέπουν να προκαλεί τα πιο ζοφερά και αποκρουστικά πράγματα.

Επιπρόσθετα, λαμβάνουν μέρος και οι: Jessica De Gouw, Charles Babalola, Jessica De Gouw, Ian Kenny και τον Abdul Alshareef.

 

A Hidden Life | Μία Κρυφή Ζωή

Για το ιστορικό πολεμικό δράμα A Hidden Life που προβλήθηκε και στο περσινό Φεστιβάλ των Καννών, στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Terrence Malick (Knight of Cups, Days of Heaven, Badlands), με πρωταγωνιστές τους August Diehl (The Young Karl Marx, Inglourious Basterds, The Counterfeiters) και Valerie Pachner (Bad Luck).

Στο συγκεκριμένο έργο βλέπουμε στην τελευταία κινηματογραφική τους εμφάνιση τους ηθοποιούς Michael Nyqvist (Millennium movies, Mission: Impossible – Ghost Protocol, John Wick) και Bruno Ganz (Nosferatu the Vampyre, Wings of Desire).

Η όλη πλοκή εστιάζει στον Franz Jägerstätter (Diehl), έναν Αυστριακό αγρότη και πιστό Καθολικό ο οποίος αρνείται να πολεμήσει για το Τρίτο Ράιχ κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οδηγείται λοιπόν, μακριά από την οικογένειά του, κηρύσσεται ως αντιρρησίας συνείδησης και ξεκινά για αυτόν μία σειρά φρικτών βασανιστηρίων και η φυλάκισή του από το φασιστικό καθεστώς του Χίτλερ.

 

Mr Jones | Ο Κύριος Τζόουνς

 Στο ιστορικό δράμα περιόδου Mr Jones της Agnieszka Holland (The Wire, House Of Cards, The Secret Garden), ο James Norton (Happy Valley, War & Peace, McMafia) γίνεται ο ρεπόρτερ Gareth Jones και καταγράφει τα δεινά του ουκρανικού λαού σε μία σκοτεινή εποχή,

Το φιλμ αυτό αφηγείται την πραγματική ιστορία του Ουαλού δημοσιογράφου Gareth Jones (Norton) ο οποίος αποκάλυψε στοιχεία για την γενοκτονία του Stalin στην Ουκρανία κατά την οποία απεβίωσαν σχεδόν 10 εκατομμύρια άνθρωποι. Η υπόθεση διαδραματίζεται εν έτει 1933 όταν ο ρεπόρτερ αυτός όντας ο πρώτος ξένος δημοσιογράφος που συνάντησε τον Hitler, και έχοντας κιόλας πληροφορηθεί  από άτομα του κυβερνητικού κύκλου για λιμό στην Ουκρανία, τώρα πια μεταβαίνει κρυφά στη Μόσχα για να πάρει συνέντευξη με τον Stalin. Σκοπεύει να καταγράψει όλα τα τεκταινόμενα που σχετίζονται με το βασανιστικό τέλος που είχε πλήθος κόσμου, και παρά τις δυσκολίες που συναντά για να συγκεντρώσει το απαραίτητο υλικό για το άρθρο του, συνεχίζει με επιμονή την προσπάθειά του αυτή μέχρι να επιστρέψει στο Λονδίνο και να καταθέσει δημόσια την γνώμη του για όσα αντίκρισε. Εντούτοις, ορισμένοι θα τον κατηγορήσουν εσκεμμένα ως ψεύτη θέλοντας να αποσιωπήσουν ό,τι ξέρει. Με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται, ο Jones χρειάζεται να αγωνιστεί γενναία για να φέρει την αλήθεια στο φως.

Συμμετέχουν και οι: Vanessa Kirby (The Crown, Hobbs & Shaw), Peter Sarsgaard, Joseph Mawle, Kenneth Cranham, Celyn Jones, Krzysztof Pieczynski, Fenella Woolgar και ο Martin Bishop.

 

AGORA ΙΙ - Δεσμώτες | AGORA ΙΙ - Chained

Ύστερα από το βραβευμένο ντοκιμαντέρ AGORÁ – Από την Δημοκρατία στις Αγορές, ο Γιώργος Αυγερόπουλος επανέρχεται με ένα ακόμη project για την κρίση στην Ελλάδα, το το AGORÁ II– Δεσμώτες.

Επί πέντε έτη (2015-2019), ο εν λόγω δημοσιογράφος εξέταζε πολυεπίπεδα την ελληνική κοινωνία, με σημείο αναφοράς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ένα ζευγάρι προσφύγων απ’ τη Συρία, μία μητέρα με το δικό της δυσβάσταχτο φορτίο, μία οικονομική μετανάστρια και έναν νέο γιατρό.

 

Like a Boss

Στην κωμωδία Like a Boss του Miguel Arteta, οι Sam Pitman και Adam Cole-Kelly υπογράφουν το σενάριο, και οι Tiffany Haddish, Rose Byrne, Jennifer Coolidge, Billy Porter, μαζί με την Salma Hayek ηγούνται του cast.

Η πλοκή εστιάζει σε δύο φίλες με εντελώς διαφορετική ιδιοσυγκρασία και αντιλήψεις, η μία πιο ρεαλίστρια και προσγειωμένη ενώ η άλλη κάπως πιο επιπόλαιη και αυθόρμητη, οι οποίες όμως αποφασίζουν να προχωρήσουν σε ένα κοινό εγχείρημα, να ανοίξουν ένα κέντρο περιποίησης και ομορφιάς. Το ζήτημα είναι ότι όταν εγκαινιάζουν την επιχείρηση αυτή και γίνεται μία πολύ καλή αρχή, εντούτοις, ο εγγυητής του κεφαλαίου για το μαγαζί τους τελικά θα θελήσει να της εξαπατήσει κλέβοντάς τους χρήματα. Αλλά σίγουρα δεν φαντάζεται με ποιες έχει να κάνει! Και θα φροντίσουν να το τακτοποιήσουν σαν κυρίες!

Το επιτελείο των ηθοποιών συγκροτούν ακόμη οι: Ari Graynor, Natasha Rothwell, Jessica St. Clair και ο Karan Soni.

 

Ciao Italia

Στην κωμωδία Ciao Italia του Γιώργου Παπαθεοδώρου, πέντε άνεργες κοπέλες που ασφυκτιούν με την οικονομική τους στενότητα, καταστρώνουν το σχέδιο μίας ληστείας αλλά κάπου εδώ παρεμβαίνει ξαφνικά μία ιδιότροπη ηλικιωμένη πρώην αντάρτισσα που μένει στην ίδια πολυκατοικία δίπλα τους.

Μέσα σε όλα αυτά μπαίνει και ένας αλλοπρόσαλλος απόστρατος αστυνομικός, και γίνεται πολύ πιο περίπλοκη η κατάστασή τους. Αλλά στην εξίσωση αυτήν προστίθεται και η παμπόνηρη ανιψιά, η καιροσκόπος πλαστογράφος καθώς και ένας ιδιοκτήτης περιπτέρου! Το ‘κόλπο’ στήθηκε αλλά μόνο καλά δεν πήγε.

Παίζουν οι: Ηλίας Λογοθέτης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τιτίκα Σαριγκούλη, Νίνα Έππα, Κυριακή Υψηλάντη, Εβίτα Φιτσαντωνάκη, Κατερίνα Χριστοδουλίδου, Στίλβη Ψιλοπούλου, Θοδωρής Ρωμανίδης, Μαρία Ζαχαρή, Γιώργος Λαμπάτος, Κώστας Δράκος, Αλέξης Μαρτζούκος, Γιάννης Παπαθύμιος, Θανάσης Γεωργάκης, Γρηγόρης Αρναούτογλου.

 

The Elfkins | Οι Σκανταλιάρηδες

Η animated μυθοπλασία The Elfkins της Ute von Münchow-Pohl μας ταξιδεύει σε μία γνωστή γερμανική λαογραφική αφήγηση όπου τα θρυλικά άτακτα ξωτικά της Κολονίας διευκόλυναν κρυφά το βράδυ την εργασία διάφορων τεχνιτών.

Πριν όμως από δύο αιώνες περίπου, η στριφνή σύζυγος ενός ράφτη τα ανάγκασε να φύγουν μακριά και έκτοτε χάθηκαν για πάντα.

Από εκείνη τη μέρα, οι Σκανταλιάρηδες ζουν στα υπόγεια σπίτια τους, και δεν επιτρέπεται η επικοινωνία τους με τους ανθρώπους. Κάποτε ωστόσο, η ‘Helvi’ επιλέγει να παρακούσει τον κανόνα αυτόν και μαζί με δύο φίλους της ανεβαίνουν στον επάνω κόσμο για να περιεργαστεί όλα όσα ήθελε να γνωρίσει από κοντά και να βρει τι πραγματικά θέλει εκείνη να κάνει. Μέσα από ευτράπελα σκηνικά και απίστευτη δράση, τα βήματά της θα την φέρουν στην πόρτα ενός παραπονιάρη ζαχαροπλάστη. Και κάπως έτσι, η ίδια και η παρέα της διαπιστώνουν τί τους γεμίζει περισσότερο ως πράξη: να συνδράμουν τους άλλους.

Τις φωνές τους δανείζουν οι: Jella Haase, Louis Hofmann, Leon Seidel, Detlef Bierstedt, Elke Heidenreich, Rolf Berg, Ranja Bonalana και η Marie-Luise Marjan, ενώ στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι: Βασίλης Μήλιος, Ζωή Ρηγοπούλου, Γιώργος Σκουφής, Στεφανία Φιλιάδη, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Γιάννης Στεφόπουλος, Χρήστος Θάνος, Μελίνα Κατσακούλη, και η Βίνα Παπαδοπούλου.

Τί θα παρακολουθήσετε εσείς;!