Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 14/11

Οι ταινίες της εβδομάδας
14 Νοεμβρίου 2019 11:23
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 14/11

Last Christmas

Η Emilia Clarke (Game of Thrones) και ο Henry Golding (Crazy Rich Asians) πρωταγωνιστούν στην αισθηματική-εορταστική κωμωδία Last Christmas του Paul Feig, με τους Bryony Kimmings και Emma Thompson να έχουν επεξεργαστεί το σενάριο εδώ.

Το φιλμ επικεντρώνεται σε μία κοπέλα, την ‘Kate’ (Clarke) η οποία είναι αρκετά αυθόρμητη ως προς τις επιλογές που κάνει στη ζωή της ακόμη και στο κομμάτι των σχέσεων. Κάποτε λόγω οικονομικής στενότητας, και με τα Χριστούγεννα να κοντοζυγώνουν, παρά τους αρχικούς της ενδοιασμούς θα δεχτεί τελικά να δουλέψει ως ξωτικό-βοηθό του Άι Βασίλη στο εμπορικό κέντρο της γειτονιάς της στο Λονδίνο. Μέσω της καινούργιας αυτής απασχόλησης αναπάντεχα θα κάνει μία γνωριμία με τον ‘Tom’ (Golding). Και παρά το ότι σε πρώτο στάδιο όλα μεταξύ τους δείχνουν να κυλούν ομαλά, δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή της η πρώτη ατυχία, φέρνοντας τα πάνω κάτω στην επικοινωνία τους αλλά και στην καθημερινότητα της ηρωίδας που θα ζήσει πολλά αστεία και απίστευτα σκηνικά.

Εμφανίζονται ακόμη οι: Michelle Yeoh, Emma Thompson, Patti LuPone, Ingrid Oliver, Sue Perkins και η Lydia Leonard.

 

The Good Liar | Ένας Καλός Ψεύτης

Στο θρίλερ-δράμα The Good Liar στην καρέκλα της σκηνοθεσίας κάθεται ο Bill Condon (The Twilight Saga: Breaking Dawn, Dreamgirls), με δύο λαμπρά ονόματα της υποκριτικής, τον Ian McKellen και την Helen Mirren να αναλαμβάνουν κεντρικές ερμηνείες.

Το συγκεκριμένο κινηματογραφικό εγχείρημα της New Line Cinema που είναι ουσιαστικά μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Nicholas Searle, σε σενάριο του Jeffrey Hatcher, συνιστά και την 4η  κοινή δουλειά του Sir Ian McKellen με τον παραπάνω δημιουργό ύστερα από τα φιλμ Gods and Monsters, Mr. Holmes και το Beauty and the Beast.

Ο βασικός άξονας του project περιστρέφεται γύρω από έναν επαγγελματία απατεώνα, τον ‘Roy Courtnay’ (McKellen) που καταστρώνει μία μεγαλοφυή κομπίνα ύστερα από την γνωριμία του στο Διαδίκτυο με μία εύπορη χήρα, την ‘Betty McLeish’ (Mirren). Όμως, αφότου η ‘Betty’ μοιάζει να παραμερίζει τους αρχικούς της δισταγμούς και να είναι πιο προσιτή απέναντί του, ο ίδιος ξαφνιάζεται από το γεγονός ότι όντως έχει αρχίσει να ενδιαφέρεται στ’ αλήθεια γι’ αυτήν και μάλιστα τόσο που κάτι τέτοιο μπορεί να εκπυρσοκροτήσει όσον αφορά το κόλπο που έχει στήσει.

Το cast συγκροτούν επιπλέον και οι: Russell Tovey, Jim Carter, Mark Lewis Jones, και ο Laurie Davidson.

 

 

Le Mans ’66 | Κόντρα σε Όλα

Στο ιστορικό action δράμα Le Mans ’66 του James Mangold (Logan) αναβιώνει η θρυλική κόντρα μεταξύ Ford και Ferrari με σημείο αναφοράς το 24ωρο πρωτάθλημα του Λε Μανς στη Γαλλία εν έτει 1966. Ο τεράστιος ανταγωνισμός μεταξύ των δύο παραπάνω μεγάλων ονομάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας ανεστάλη για λίγο τότε, με τους Carroll Shelby και Ken Miles να δίνουν τα χέρια για να αντιμετωπίσουν τα αγωνιστικά μοντέλα του Έντσο Φερράρι.

Οι νικητές του Χρυσού Αγαλματιδίου, Matt Damon και ο Christian Bale πρωτοστατούν στο εν λόγω θέαμα. Συγκεκριμένα, ο Matt Damon ενσαρκώνει τον Carroll Shelby που περιγράφεται ως ένας  “εκκεντρικός μηχανικός ο οποίος σχεδιάζει από το μηδέν το Ford GT 40, το αυτοκίνητο που μπορεί να κερδίσει την κούρσα του Le Mans το 1966”. Ο Christian Bale με την σειρά του, υποδύεται τον Ken Miles, έναν απίστευτα επιδέξιο Βρετανό οδηγό αγώνων. Στον αγώνα αυτόν το προαναφερθέν αδίδυμο θα συνεργαστεί παρά τις εναντιώσεις των εταιριών τους και τα όσα τους χωρίζουν ώστε να φτιάξουν ένα καινοτόμο αγωνιστικό αμάξι για την Ford Motor.

Η Caitriona Balfe του Outlander μας συστήνεται ως η σύζυγός του Miles που συνιστά μία εξίσου ικανή οδηγό και ο μικρούλης του A Quiet Place, Noah Jupe ως ο γιος του, που ανησυχεί για τα ρίσκα που παίρνει ο πατέρας του στην δουλειά του. Παίζουν επιπλέον οι: Jon Bernthal, Tracy Letts, Josh Lucas, Remo Girone, και ο Ray McKinnon.

 

Remi Sans Famille | Χωρίς Οικογένεια

Ο Antoine Blossier σκηνοθετεί το ατμοσφαιρικό δράμα-κωμωδία Χωρίς Οικογένεια, διασκευάζοντας φυσικά το διάσημο ομώνυμο κλασικό λογοτεχνικό έργο του Γάλλου συγγραφέα Hector Malot, με σταρ τους Daniel Auteuil, Maleaume Paquin, και την Virginie Ledoyen.

Ο πιτσιρίκος ‘Rémi’ ζωντανεύει στο πρόσωπο του Paquin, και το κοινό παρακολουθεί το ορφανό αυτό αγόρι να μας διηγείται την δική του ιστορία ενηλικίωσης γεμάτη ελπίδα, ευαισθησία, νοσταλγία και ανθρωπιά. Θα τον υιοθετήσει η αξιαγάπητη κυρία ‘Barberin’. Σε ηλικία των 10 ετών θα τον κλέψουν από την θετή μητέρα του και θα ανατεθεί η ανατροφή του στον κύριο ‘Vitalis’, έναν μυστηριώδη πλανόδιο μουσικό. Οι εμπειρίες που θα αποκομίσει ο ήρωας ως ακροβάτης θα τον σκληραγωγήσουν, και επιπρόσθετα θα αρχίσει να τραγουδάει για να βγάζει τα προς το ζην. Έχοντας στο πλάι του τον πιστό του σκύλο capi και το μαϊμουδάκι Joli-Coeur στην περιπλάνησή του στη Γαλλία, θα συναντήσει διάφορα άτομα, θα κάνει φίλους, και πολύτιμα βιώματα που με τις συνακόλουθες δυσκολίες θα τον βοηθήσουν να εντοπίσει τις ρίζες του.

 

Les Misérables | Οι Άθλιοι

Το κοινωνικοπολιτικό δράμα Les Misérables του Ladj Ly που επεξεργάστηκε και το σενάριο μαζί με τον Giordano Gederlini, αφορμάται από τις εξεγέρσεις του 2005 στα περίχωρα του Παρισιού, τον τόπο που ο Victor Hugo διάλεξε ως χώρο δράσης για το μυθιστόρημά του, «Οι Άθλιοι».

Στο Montfermeil τρία μέλη μίας ομάδας της αστυνομίας σε μία περίπολό τους. Ο ‘Stéphane’ (Damien Bonnard) που μπήκε σε αυτό το κλιμάκιο από το 1993, γνωρίζεται με νέους συναδέλφους του, τον ‘Chris’ (Alexis Manenti) και τον ‘Gwada’ (Djibril Zonga), αλλά δεν αργεί η στιγμή που ένα γεγονός ενδέχεται να φέρει στο φως στοιχεία που θα μπορούσαν να εκπυρσοκροτήσουν εναντίον τους.

 

The Escape | Μία Ευτυχισμένη Γυναίκα

Η Gemma Arterton ηγείται του επιτελείου των ηθοποιών στο βρετανικό δράμα The Escape του Dominic Savage, και ένας συγκινητικός μύθος αυτοανακάλυψης ξεδιπλώνεται στο πανί της μεγάλης οθόνης.

Η υπόθεση αφορά την ‘Tara’ (Arterton), μία νέα νοικοκυρά στα προάστια του Λονδίνου, η οποία αναλογίζεται την μέχρι τώρα ζωή της και αποφασίζει να διεκδικήσει όλα όσα άφησε στην άκρη από τότε που παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια. Ο εργασιομανής σύντροφός (Dominic Cooper) της φαίνεται να είναι απορροφημένος στον μικρόκοσμό του, ενώ εκείνη έχει αφοσιωθεί στην φροντίδα του γιου και της κόρης τους. Η ρουτίνα της της προκαλεί πια δυσβάσταχτη πλήξη. Έτσι, κάποτε επιλέγει να κάνει μία ριζική αλλαγή. Αγοράζει ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για το Παρίσι και φεύγει από το σπίτι, σε μία απόπειρα να βρει και πάλι τον εαυτό της μέσα σε ένα καινούργιο πλαίσιο. Ωστόσο, το να φύγει μακριά απ’ όλους και όλα δεν αποδεικνύεται και τόσο εύκολο.

Συμμετέχουν ακόμη οι: Dominic Cooper, Frances Barber, Marthe Keller, Jalil Lespert και η Laura Donoughue.      

 

Trouble | Σκυλομπελάς

Η ταινία κινουμένων σχεδίων Trouble του Kevin Johnson βασίζεται σε μία ιδέα του Jordan Katz, που σε σενάριο του Judah Miller μας προσκαλεί σε μία απίθανη περιπέτεια με τετράποδους φίλους, γαυγίσματα και γουστόζικα χιουμοριστικά σκηνικά, με τους Dee Bradley Baker, Kevin Chamberlin, και τον Ludo Lefebvre να δανείζουν την φωνή τους.

Η πλοκή εστιάζει σε ένα σκυλάκι, τον ‘Μπελά’, του οποίου η ιδιοκτήτρια αποβιώνει. Πλέον, πρέπει να μάθει να ζει στον αληθινό κόσμο και ταυτόχρονα να γλιτώσει από τα άπληστα ανίψια της εκλιπούσας γυναίκας τα οποία αφού τον έδιωξαν, τώρα τον ψάχνουν μιας που έμαθαν ότι η περιουσία της νεκρής θείας τους έχει περάσει στο κατοικίδιό της.

Ποιό απ’ όλα σας έκανε το κλικ να πάτε σινεμά;