Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 26/09

Δράση, δράμα, τρόμο...τα έχει όλα!
26 Σεπτεμβρίου 2019 17:17
Τί παίζει στις αίθουσες; | Πέμπτη 26/09

Scary Stories to Tell in the Dark | Τρομακτικές Ιστορίες στο Σκοτάδι

Η ταινία τρόμου Scary Stories to Tell in the Dark του André Øvredal (Trollhunter) σε παραγωγή του βραβευμένου από την Ακαδημία, Guillermo del Toro (The Shape of Water), μας εφιστά την προσοχή για κάποιες ιστορίες που καλό είναι να μην πέσουν στα χέρια κανενός, αλλιώς, ο τρόμος θα ξεχυθεί στην πιο ανατριχιαστική του μορφή!

Το έργο αντλεί υλικό από τα αντίστοιχα μυθιστορήματα του Alvin Schwartz, με σημείο αναφοράς μία παρέα εφήβων οι οποίοι βρίσκουν μία συλλογή τρομακτικών ιστοριών οι οποίες μπορεί να ξεπηδήσουν από τις σελίδες τους και να φέρουν τον θάνατο στην μικρή πόλη των παιδιών. Οι ήρωες συνεπώς, πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να γλιτώσουν οι ίδιοι και οι οικείοι τους και να ξεφύγουν από τις φρικιαστικές οντότητες που έχουν καταλάβει το μέρος και θρέφονται από τον φόβο του καθενός.

Ο del Toro επόπτευσε και το σενάριο της διασκευής αυτής μαζί με τους Dan Hageman και Kevin Hageman. Το κομμάτι της παραγωγής επιβλέπουν εδώ οι: Sean daniel, Jason Brown, και η Elizabeth Grave.

Εμφανίζονται οι: Zoe Colletti, Michael Garza, Austin Abrams, Gabriel Rush, Austin Zajur, Natalie Ganzhorn, Dean Norris, Gil Bellows, Lorraine Toussaint και ο Javier Botet.


The Death and Life of John F. Donovan | Η Ζωή του Τζον Φ. Ντόνοβαν

Το κοινωνικό δράμα The Death and Life of John F. Donovan του Xavier Dolan διατρέχει ο προβληματισμός «πόσο απέχει άραγε ο θρίαμβος από την πτώση;», με τον σταρ του Game of Thrones, Kit Harington, να προσπαθεί να βρει απαντήσεις.

Η όλη πλοκή εκτυλίσσεται αρχές του 2000 και αφορά τον ‘John F. Donovan’ (Harington), μία νέα επιτυχημένη περσόνα της αμερικανικής τηλεόρασης και την αλληλογραφία του με τον ‘Rupert Turner’, έναν πιτσιρικά που μένει μαζί με την μητέρα του στην Αγγλία.

Ωστόσο, η ζωή τους λαμβάνει πολύ απρόσμενη τροπή όταν γνωστοποιηθεί η επικοινωνία που έχουν και αρχίσουν να οργιάζουν οι φήμες για το τί τους ενώνει εν τέλει μεταξύ τους. Ο ‘Donovan’ βαθμιαία οδηγείται στην καταβαράθρωση και στη λήθη του ονόματός του. Δέκα χρόνια μετά το αγόρι έχει πια μεγαλώσει και κάνει καριέρα στον χώρο της υποκριτικής. Εντούτοις, κάποτε στη μέση μίας συνέντευξης του, αρχίζει να κατακλύζεται από μνήμες που είχε από το παλιό του είδωλο.

Παίζουν επιπλέον οι: Jacob Tremblay, Natalie Portman, Susan Sarandon, Kathy Bates, Thandie Newton, Ben Schnetzer, και ο Jared Keeso.


Rambo: Last Blood | Rambo: Το Τελευταίο Αίμα

Στο action φιλμ Rambo: Last Blood του Adrian Grunberg, ο Sylvester Stallone επανέρχεται δριμύτερος στον ρόλο του διάσημου ομώνυμου ήρωα-μαχητή, υπογράφοντας παράλληλα και το σενάριο μαζί με τον Matthew Cirulnick.

Πρόκειται για την πέμπτη ταινία του αντίστοιχου κινηματογραφικού franchise, με κυρίαρχη μορφή φυσικά τον βετεράνο πολεμιστή του Βιετνάμ, ‘John Rambo’ (Stallone), ο οποίος αυτήν την φορά θα βρεθεί στο Μεξικό όπου θα πρέπει να σώσει την ανιψιά του (Yvette Monreal) που έχει πέσει θύμα απαγωγής από ένα καρτέλ της περιοχής. Θα πρέπει να γυρίσει πίσω στο σπίτι με την κοπέλα ασφαλή και να αναμετρηθεί με έναν πολύ αμείλικτο εχθρό από το παρελθόν του.

Το cast συμπληρώνουν επίσης οι: Sergio Peris-Mencheta, Adriana Barraza, Genie Kim, Joaquín Cosío, και ο Oscar Jaenada.


Piranhas | Η Μεγάλη Νύχτα της Νάπολης

Το αστυνομικό δράμα ενηλικίωσης Piranhas του Claudio Giovannesi το οποίο φέτος στο 69ο Φεστιβάλ του Βερολίνου απέσπασε Αργυρή Άρκτο στην κατηγορία Σεναρίου, είναι εμπνευσμένο από το αντίστοιχο μυθιστόρημα του δημοσιογράφου και συγγραφέα Roberto Saviano που έγραψε και το “Gomorrah”.

Η υπόθεσή του εστιάζει σε μία συμμορία 15χρονων ένοπλων αγοριών από την συνοικία Rione Sanità της Νάπολης που λαχταρούν να αποκτήσουν εύκολα χρήματα και δύναμη. Κατακλύζουν λοιπόν, τους δρόμους της πόλης και εδραιώνουν τον δικό τους έλεγχο ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν ότι έχουν κατορθώσει, αφού η μαφία του τόπου έχει άλλη γνώμη για τα σχέδιά τους. Γρήγορα, ωστόσο θα κληθούν να έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των επιλογών τους οι οποίες μόνο αναίμακτες δεν θα ‘ναι.

Πρωταγωνιστούν οι: Francesco Di Napoli, Viviana Aprea, Mattia Piano Del Balzo, Ar Tem και ο Alfredo Turitto.


Bajo la Rosa | Το Παιχνίδι του Ρόδου

Το ατμοσφαιρικό και αγωνιώδες θρίλερ μυστηρίου Bajo la Rosa του Josué Ramos επικεντρώνεται σε ένα πολύ ιδιαίτερο περιστατικό απαγωγής,

Απρόσμενα χάνονται τα ίχνη της ‘Sara’ (Patricia Olmedo), της 10χρονης κόρης του ‘Oliver’ (Pedro Casablanc) και της ‘Julia’ (Elisabet Gelabert). Οι δύο δυστυχισμένοι γονείς κινούν γη και ουρανό για να την έχουν και πάλι στην αγκαλιά τους. Μα, οι μέρες περνούν χωρίς κανένα νέο από τις αρχές, ώσπου ένα πρωινό γίνονται οι παραλήπτες μίας επιστολής. Ο αποστολέας της (Ramiro Blas) είναι το άτομο που κρατάει όμηρο την μικρούλα και ο οποίος τους διευκρινίζει ότι ο μόνος του όρος για να επιστρέψει κοντά τους σώα και αβλαβής είναι να μιλήσουν μαζί του πρόσωπο με πρόσωπο.


Edmond | Έντμοντ: Ένας Απρόβλεπτος Συγγραφέας

Η κωμωδία εποχής Edmond (ή αλλιώς Cyrano, My Love) του Alexis Michalik μας εξιστορεί πώς γεννήθηκε τον 19ο αιώνα το πασίγνωστο θεατρικό έργο “Cyrano de Bergerac” του Edmond Rostand, με τους Thomas Solivérès, Olivier Gourmet, Mathilde Seigner να αναλαμβάνουν σε κεντρικές ερμηνείες.

Μεταφερόμαστε εν έτει 1897, στο Παρίσι όπου ζει ο Edmond Rostand (Solivérès), συγγραφέας θεατρικών έργων ο οποίος δεν έχει καταφέρει ακόμη να αναδειχθεί. Έχοντας φτάσει στην ηλικία των τριάντα ετών και έχοντας δύο παιδιά να αναθρέψει πιάνει τον εαυτό του σε απόγνωση μιας που η οικονομική του δυσπραγία σταδιακά επιδεινώνεται. Πέρα από τις δυσχέρειες που τον πλήττουν έχει να αντιμετωπίσει και την καλλιτεχνική δυστοκία μιας και δεν έχει γράψει τίποτε εδώ και δύο χρόνια. Στην προσπάθειά του να βρει δουλειά προτείνει σε κάποιον δημοφιλή ηθοποιό, τον Constant Coquelin (Gourmet) να ηγηθεί της παράστασης που πρόκειται να ανεβάσει, μία ηρωική κωμωδία που όμως ακόμα δεν έχει αποτυπώσει στο χαρτί, με μοναδική εξαίρεση τον τίτλο της. Με τον χρόνο να τον πιέζει και χιλιάδες περισπασμούς να τον βομβαρδίζουν, ο Edmond θα χρησιμοποιήσει το άγχος του με δημιουργικό τρόπο για να μας παραδώσει το περίφημο θεατρικό αριστούργημα “Σιρανό ντε Μπερζεράκ”.


Blinded By The Light

Η κωμωδία-μιούζικαλ Blinded by the Light της Gurinder Chadha δανείζεται και κάποια βιογραφικά στοιχεία από την ζωή του δημοσιογράφου Sarfraz Manzoor και την αγάπη που είχε για τα τραγούδια του σπουδαίου ερμηνευτή και συνθέτη Bruce Springsteen.

Τα τεκταινόμενα της ταινίας εκτυλίσσονται στην πόλη του Luton στην Αγγλία του 1987 όπου ένας έφηβος, ο ‘Javed’ (Viveik Kalra), βρετανοπακιστανικής καταγωγής θα νιώσει ότι βρήκε κάτι να του προσφέρει απεριόριστη χαρά και ευχαρίστηση, την μουσική του Springsteen βρίσκοντας το θάρρος να στηρίξει τα όνειρά του παρά τα όποια εμπόδια συναντήσει στο διάβα του.

Τον παραπάνω ηθοποιό πλαισιώνουν υποκριτικά οι: Hayley Atwell, Rob Brydon, Kulvinder Ghir και η Nell Williams.


Ricordi? | Αναμνήσεις

Το αισθηματικό δράμα-κωμωδία Ricordi? που γράφει και σκηνοθετεί ο Valerio Mieli, παίζουν οι Luca Marinelli, Linda Caridi, και ο Giovanni Anzaldo, παρουσιάζοντάς μας μία ωδή στην απείθαρχη φύση του έρωτα.

Στην περίπτωση αυτή παρακολουθούμε μέσα από την οπτική δύο ανώνυμων ανθρώπων να ξετυλίγεται σιγά σιγά μέσω εικόνων και αναμνήσεων το δυνατό ειδύλλιο που αναπτύχθηκε ανάμεσά τους.


An Unexpected Love | Ένας Απρόσμενος Έρωτας

Η ρομαντική κωμωδία An Unexpected Love του Juan Vera, σε σενάριο του ίδιου και του Daniel Cúparo, προσεγγίζει τους οικογενειακούς δεσμούς και αυτούς μεταξύ συζύγων, καθώς και το σύνδρομο της άδειας φωλιάς μέσα από έναν εύθυμο και ευφάνταστο μύθο.

Ύστερα από είκοσι πέντε χρόνια γάμου, και με τον γιο τους να έχει κιόλας ανοίξει τα φτερά του για σπουδές στο εξωτερικό, ο ‘Marcos’ (Ricardo Darín) και η ‘Ana’ (Mercedes Morán) διαπιστώνουν ότι ο γάμος τους έχει πέσει σε τέλμα και αποφασίζουν να χωρίσουν. Αρχικά παρόλο που και οι δύο χαίρονται με την ελευθερία τους, ωστόσο σύντομα η αμφιβολία θα τους χτυπήσει την πόρτα για όσα επέλεξαν πρόσφατα, παρακινώντας τους να σκεφτούν πιο σοβαρά έννοιες όπως ο έρωτας, η αγάπη, η συντροφικότητα και το τί αξίζει στ΄ αλήθεια να ζήσει κανείς.


Up and Away | Το Μαγικό Χαλί

Η ταινία κινουμένων σχεδίων Up and Away του Karsten Kiilerich μας αφηγείται ένα υπέροχο παραμύθι, φέροντας και κάτι από το «Χίλιες και μια νύχτες», με τους Vibeke Dueholm, Peter Frödin, και Erik Holmey να δανείζουν τις φωνές τους για τις ανάγκες του project.

Ένα αγοράκι, ο ‘Hodja’, από την μικρή επαρχία του Pjort, επαναστατεί στα πλάνα των δικών του να γίνει ράφτης όπως ο πατέρας του και οι πρόγονοί του. Για καλή του τύχη, ανακαλύπτει την ύπαρξη ενός μαγικού χαλιού που θα τον βοηθήσει να αποδράσει και να δει όλον τον κόσμο όπως πάντοτε επιθυμούσε. Με συντροφιά την κατσικούλα-κατοικίδιό του αρχίζει μία περιπετειώδη περιπλάνηση όπου θα γνωρίσει καλούς φίλους αλλά συν τοις άλλοις, θα έρθει αντιμέτωπος με κινδύνους και με εχθρούς, με τον ίδιο τον σουλτάνο να θέλει το καινούργιο του απόκτημα ως δικό του.

Λοιπόν, ποιό σας τράβηξε περισσότερο το ενδιαφέρον;